Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Suits – 1x02 – Errors And Omissions

2012. július 31. 10:00 - KQRNEL

Mit csinál az ember, ha két teljes évét, valamint 20 millió dollárját egy műholdas telefon prototípusának elkészítésére költötte? Szól Harvey-nak, hogy a lehető legjobb ajánlatot tudja kihozni a potenciális vevőkből, mindezt úgy, hogy lehetőleg ne basszák át a palánkon. A vérkocka feltaláló Wyatt be is villan az irodába, hogy egy gyors léghoki meccs után megkezdhesse a tárgyalást Harvey-val az oldalán. Míg a felnőttek tárgyalnak, Mike-nak kiadják, hogy intézze el a szabadalmi papírokat, hogy a nyélbe üthessék a bizniszt. Újabb rutin feladat amivel zsenikénk nehezen birkózik meg. Fogalma sincs, hogy ezeket a szabadalmi űrlapokat eszik-e vagy isszák, így Jehova tanúit szégyenítő módon kilincsel a kollégáinál, hogy ugyan már legyen egy percük, segítsék ki, de mindenki elküldi őt a picsába.

1.png

Senki sem segít, kivéve Gregory-t, akiben ugyan érezhető némi hátsó szándék, de felajánlja Mike-nak, hogy egy kis melóért cserébe kitölti az űrlapját. Win-win, gondolja Mike, egészen addig amíg Rachel oda nem sétál hozzá, és átnyújt egy mágneskártyát, ami csokibarlang helyett, egy iratokkal tömött szobát nyit. Amíg el nem intézi ezt a 4000 lap + áfát, addig lófasz lesz, nem űrlap, szóval para van.

2.png

Mike egész éjjel üti a dolgot, de a feléig sem jut el, viszont Harvey már nagyon várja azt az űrlapot, hiszen ezen múlik az egész megállapodás. Nagy a szar, viszont Gregory továbbra sem állt még neki, mi pedig tovább várjuk, hogy mikor eszmél már rá a hősünk: az éjjel tizenkétezer szabadalmit ki tudott volna tölteni. A reggeli kávé mellett Louis kiszagolja, hogy mi folyik itt, és szívességként Mike elé rakja a kész papírost. A nagy öröm egy kicsit lejjebb ül, mikor Louis bónuszként berendeli őt az irodájába is. Átnézte a melót amit Gregory sózott rá, és - mély levegő - teljességgel lenyűgözte. Ez eddig oké, de ekkor elkezdi bontogatni, hogy ő biz' minden évben kiválaszt egy pónit a ménesből, és rányomja a billogját. Te vagy az a póni, Mike? - kérdi, és Mike-nál, ez csak a nézőket sokkalja jobban. Hát ez meg mi vót. Nagy hallgatás után kitessékeli őt, majd az ajtóban még felveti, hogy holnap egykor ebéd az edzőteremnél? Tudom, hogy kérdésként tettem fel, de nem az volt. - mondja, és rácsukja az ajtót.

3.png

Mike még ki sem tudta vakarni Louis fáradt pocok ábrázatát a szemeiből, Harvey máris ráront, hogy mégis mi folyik Gyöngyösön, megelőzték őket a szabadalmi hivatalnál, valaki előbb nyújtott be a kérvényt. Megy egy kis kardozás, hogy miért késett, miért hazudott stb, de minderre már nincs idő, cselekedniük kell, ki kell deríteni, hogy ki volt az, és darabokra kell őket szedni. Itt a készítőknek hála megspórolunk pár jelentéktelen hetet, és máris a bírósági meghallgatáson találjuk magunkat. Időközben kiderült, hogy egy bizonyos Velocity Data Solution cég az, ki benyújtotta előttük a szabadalmat, és ezt most itt fogják lebokszolni. Legalább is volt a terv, de amint belépnek a tárgyalóterembe a bíró máris elkezdi szopatni Harveyt. Mindenbe beleköt amibe csak tud, világossá tévén azt, hogy Harvey itt ma nem nyerhet. A személyeskedések közepette elutasítja a kérvényüket, majd elnapolja az egészet. Akkora egóval mint az övé, ezt bizony nem lehet ennyiben hagyni, be is viharzik a bíró pajtáshoz, hogy őt bizony nem lehet csak úgy leharveyzni, magyarázatot akar, hogy mégis mi a pics' folyik a háttérben. Nyomban ki is derül, hogy a mester bizony az ő nejét szúrja. Ohó.

4.png

Mit csinálunk most? Te Mikey fiam, bemész szépen az irodába és kitöltesz egy beavatkozási kérvényt, én meg kisimítok egy ráncot. - mondja Harv, és elindul egy műterembe, ahol a kurátor maga a fent említett feleség. Itt szépen megbeszélik, hogy mi a szitu, kiderül, hogy a csaj hazudott otthon, hiszen nem történt az ég világon semmi sem, viszont így a férjétől több figyelmet, és törődést kapott, mint azelőtt, szóval most már esze ágában sincs elmondani neki az igazat.

5.png

Odabenn az irodában, Mike beletemetkezvén a papírokba, teljes gőzzel dolgozik az ügyön, míg nem Louis oda nem csörtet hisztizve, hogy biza egy óra van, indulás. Mike hadoválva magyarázza az ügy fontosságát és, hogy emiatt kurvára nem ér rá ma pónit játszani, erre Louis csettint egyet, és mindent elintéztet Gregory-val. Most visszanyal a fagyi.

15.png

Tenisz. Ötöt ütnek, ennyi elég is, hogy a sport kihozza Mike-ból a 14 éves kislányt, s még mielőtt teljességgel átmenne kutyába már offolnak is a pályáról. Kiderül, hogy mindez csak azért lett elrendezve, mert egy szintén itt edző dotcom milliárdosnak akar tövig benyalni Louis. Az infóguru Tom Keller a fantasy sports honlap alapítója, s még mindig a régi sulis cimborája az ügyvédje, ergo nagy fogás lenne, ha a cég be tudná őt kebelezni.

6.png

Amíg ők az öltözőbe sietnek Tom után, Harvey visszalátogat újdonsült bíró cimborájához, hogy az asztalára csapjon. Szelíd fenyegetőzés után kiderül, hogy kivételesen a bíró egy lépéssel előtte jár, hiszen már nem érdekli a karrierje egészét végigkövető makulátlan hírneve, ha kell átmegy hentesbe, leszar már mindent, el is akar válni. Harvey kérvényét is csak akkor akarja elfogadni, ha ő aláír egy nyilatkozatot, miszerint megvolt neki a bíróné, hiszen így a válás során nem lesz fifty-fifty. Ügyvéd élet, arany élet.

7.png

Mindeközben Louis egy szál törülközőre vált, így felfedvén, hogy nem csak a pofája, hanem a teste is pocokéra hajaz. Szerinte Tom csak azért nem áll vele szóba, mert nem elég laza, ezért is kellett Mike, hogy bevesse magát a srácnál, szívjanak el egy spanglit, vagy valami. Mike közli, hogy ő biz', nem füvezik, erre a szeme elé tolja a múlthéten készült drogteszt pozitív eredményét. Mégis lesz itt pacsizás. Louisnak törülköző OFF, Mike-nak hányinger ON. Szerencsére megjelenik Tom, ideje haverkodni vele. Szóba kerül a fantasy league, amiről gyorsan kiderül, hogy Mike megint jobban ért, mint a készítője, szóval nagy lesz a barátság, le is csúszik az a spangli.

9.png

Az irodába visszatérvén, nehéz eldönteni, hogy Mike-nak a pupillája, vagy a - lifthívó gomb nyomkodásától az arcára kiült - mosolya-e a nagyobb. Próbálja magát visszahozni az életbe, de ez koránt sem ilyen egyszerű. Gregory a kezébe nyomja a kitöltött papírokat, amivel be is irányozza magát Harvey-hoz, hogy aztán sosem látott vidámsággal nyújtsa a kezét egy pacsira. Ez, és a Johhny Depp-féle szédelgése gyorsan felfedi, hogy mi is a szitu, Harvey ki is zavarja őt az irodájából, hiába próbálja elmagyarázni neki, hogy mi is történt. Mike, hogy lehűtse magát kimegy a mosdóba, történetesen a nőibe, ahol összefut Rachellel. Miután végighallgatja Mike nyavalygását, ráveszi őt, hogy erőltesse magát rá Harvey-ra, meg kell, hogy hallgassa őt, a nőknek is vannak jogaik.

10.png

Harvey közben telón egyezkedik a Velocitysekkel, akik 10, majd pár arab piacon tanult fogás után 20 misit ajánlanak, de ez még mindig jóval alacsonyabb, mint amit szeretnének, vagy egyáltalán ér a készülék. Ez eddig szívás, valamit ki kell találni. Mike fülét, farkát behúzva besétál hozzá:

- Nem megyek el, míg meg nem hallgatsz.
- Akarsz fogadni?


Végül is csak elmeséli, hogy Louis megfenyegette őt a drogtesszel, amiből egy kisebb vita kerekedik, hogy ki kinek tartozik felelősséggel, ne Louishoz menjen ha gáz van, hanem hozzá. A hűséget azt bizony ki kell érdemelni. Mike, fel is ajánlja, hogy mától ingyen dolgozik neki ha kell. Ingyen? - kérdi, majd azonnal szól is Donnának, hogy kapcsolja a kockát a telóra. Donna kapcsolja is a feltalálót, s közli Mike-al, hogy Jessica várja őt az irodájában. Van itt minden.

11.png

Jessica háttal állva befosatja zsenikénket, mikor közli vele, hogy Louis elmondott neki mindent, ami a teniszklubban történt. Egyszerűen le is nyűgözte, hogy ilyen fiatalon, ekkora ügyfelet behozott. Ez biz' Harveyra emlékezteti. Közben bejön az irodába Tom és Louis is. Tom megkéri Mike-ot, hogy legyen az összekötője, mert ugyan a pocokképűt azért választotta végül, mert látszik rajta, hogy zsigerien fondorlatos, de azt szeretné, hogy ne vele szemben, hanem érte keverje a szart. No, de Mike-nak az iménti lojalitásról szóló kis vitája a mentorával felcsillantotta a szemét. Van egy ötlete, közli, minket pedig a készítők bevágnak egy másik tárgyalóba, ahol Harvey és Wyatt bokszol a tolvaj élelmes cég képviselőivel. Itt Harvey aranyosan közli velük, hogy a felajánlott 20 millió az bagó, ha nem hajlandóak egyezségre jutni, 48 órán belül felteszik a netre a teló terveit tök ingyen, így húsz ilyen már el is készül, mire egyáltalán taxit fognának hazafelére. Mint tudjuk, ha egyszer valami felkerül a netre, az bizony ott is marad, tiltás ide, rendelet oda. WIN.

12.png

Esteledik, s a bíró pajtink hazafelé tartva belefut Harveyba, aki átnyújt neki egy sokat sejtető ügyészségi keresetet. Van egy szép statisztika, - mondja neki - miszerint ha valaki egyszer megzsarol valakit, akkor az esélye annak, hogy korábban is megtette nagyot ugrik. A bíró arcára a megrökönyödés, Harvey-éra pedig a határtalan önelégültség ül ki. Szépen közli vele, hogy a nejével ugyan semmi nem történt, de most hogy válófélben vannak, ez könnyen változhat. WIN 2.

13.png

Még mindig nem szeret itt senki aludni, szóval az ismét hosszúra nyúlt nap végén, az iroda egyik irattárában matatva Mike és mentora jópofizik még egy sort:


- Elfogadták?
- Köszönhetően a te ötletednek.
- Hát nem egészen az én ötletem volt..
- 400 milliót fizetnek
- Ohó, az én ötletem volt bizony.


Majd Mike-nak felmutatja a múlthéten készült drogtesztnek a másolatát, amin nagybetűkkel ott áll, hogy negatív. Louis egy hamisat mutatott neki. Mike fel is lódul, hogy számon kérje rajta, mégis mi a faszt képzel ez a pocokarcú. Louis igyekszik őt csillapítani, de mind hiába, mindent ki akar tálalni Jessicának a fiú. Azért Louist sem kell félteni, előkapja az uzsitasija mellől a kis pohárkáját: újra eljött a pisi ideje. Hopácska. Viszont a zseninket sem véletlenül hívják zseninek, ismeri a szabályzatot, tudja, hogy 3 hónapnak el kell telnie egy újabb vizsgálat előtt. Hopácska 2.

14.png

Majd még mielőtt rávágná az ajtót, megkoronázván ezt a hosszú napot, beszúrja az orra alá azt is, hogy Tom Kellert átnyergeli Harveyhoz. Na szép estét!

Címkék: suits
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása