Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Világvándor 1x03 - Párizs

2012. július 30. 12:00 - Szencsike

Mai mesélőnk Teddy lesz, a helyszín Párizs, díszes iroda, háttérben a francia és az EU zászló. A hallgatóság egy kedélyesen mosolygó őszes úr, aki hiszi is, meg nem is, amit hall. Teddy eddig három alkalommal járt Párizsban: első látogatásakor egy fiatal trentoni lányba lett szerelmes, második alkalommal egy svéd modell lett a szívszerelme, harmadszorra pedig ételmérgezést kapott. A kiváló ételek és italok hazájában ez lehetetlen, de volt egy kedves nővér, aki nagyon sokat tett a gyógyulásáért. Negyedik, vagyis a mostani látogatása kiemelt eseménye előző este történt. Dax és ő egy riadt, fiatal lánnyal menekül egy lestrapált bérházból, néhány marcona fegyveres alak elől. A menekülés fontos pillanata az, mikor Teddy felgyújtja a házat. Főcím.

pic1.png

Teddy és barátai egy fontos üzlet miatt érkeztek a szerelem városába. Olivia és Phil a hely hangulatától megrészegülve, csókolózva pattannak ki a savanyúképű Teddy után a limuzinból a hotel előtt. Olivia a recepciós pultnál éppen bejelenti magukat a szállodába, amikor egy régi barátnőjébe botlik. A lányok boldogan ölelik meg egymást, a fiúk morognak, őket sose üdvözölte így a csaj. A régi barátnő Isabelle, akit Olivia egy provance-i nyaralás alatt ismert meg, jelenleg a hotel PR igazgatója. Teddy természetesen flörtölni kezd vele. A zászlós irodában Teddy kijelenti, hogy szigorúan csak az üzlet miatt jöttek Párizsba: egy bolgár és egy francia céget szerettek volna egyesíteni a bauxit kitermelésében, szállításában. A bauxit egy ásvány, amit például a repülőgépgyártásban használnak fel. Beszélgetőpartnere egy rosszalló pillantással együtt megjegyzi, hogy tudja mennyire fontos a bauxit. Az MR-nek pedig a lehetséges üzlet a fontos, ha nem sikerül, akkor a bolgár kapcsolatoknak is annyi. 

pic2.png

Phil nagyon aggódott az biznisz sikeréért, de leginkább Teddy miatt ugrott görcsbe a gyomra ezen a csodálatosan romantikus helyen. Mi lesz, ha nagyon kiüti magát este, túl másnapos lesz a másnapi megbeszélésre? Ahelyett, hogy feleségével töltenének el pár kellemes órát üzlet, gyerek, Teddy nélkül (bár az utóbbi kettő lényegében ugyanaz), Phil inkább Teddy-t hívja telefonon. Barátja éppen a hotel kaszinójában szórakozik a kockaasztalnál, és egy igencsak csinos, szláv akcentussal rendelkező hölgy segíti őt a játékban. Phil nyaggatni kezdi, hogy menjen már aludni, mint a jófiúk és legyen holnapra emberi formája. Teddy-t totál nem érdekli, hiszen nyerő szériában van, különben is fiatal még az este, és kinyomja a telefont. Olivia úgy dönt, hogy utána megy léha barátjának, bízva abban, hogy jobb belátásra tudja bírni egy bizonyos rio-i este felelevenítésével.

pic3.png

A folyosón kifelé menet Oliva egy férfi kiabálását hallja egy szobából, elhangzik Isabelle neve is: maradjon ki ebből a dologból, semmi köze hozzá. Majd egy pofon csattanása hallatszik és Isabelle rohan kifele a szobából. Olivia még meglátja a kiabáló férfi arcát az ajtóban, majd barátnője után megy. A bárban Isabelle elmeséli neki és a Teddy-nek a sztorit. A hotel új vezetést kapott, akik új szolgáltatással bővítették a szálloda palettáját: eszkort lányokat biztosítanak a vendégeknek, ergó szex kereskedelemről lenne szó. A bibi ott van, hogy ennek a tevékenységnek az élén orosz titkosszolgálati múlttal rendelkező ex-katona áll, egy bizonyos Bejan. Ő nemcsak a lányok futtatója, de egyben a szállítójuk is. Teddy nem is érti, miért nem mennek el egyszerűen a lányok, hiszen csak ki kéne sétálniuk a hotelból. Isabelle szerint a lányokat a jobb élet reményében vették rá, hogy hagyják el hazájukat, ahol valószínűleg nyomorban éltek. Illegálisan hozzák be őket franciahonba. Nincsenek irataik, nem beszélik a nyelvet, és senkire nem számíthatnak. Állandó megfigyelés alatt állnak egy házban valahol a városban. A rendőrség néhány tagja is érintett lehet az ügyben, véli Isabelle. Kábé 20-30 lány lehet itt, de a számuk változó. Isabelle sajnos úgy keveredett bele az ügybe, hogy kölcsönkért Bejan-tól még mielőtt rájött volna a ruszki titkos üzelmeire és már nem léphet le. Olivia azonnal felajánlja, hogy kifizeti a pénzt. Isabelle alig akarja elhinni, de nagyon hálás barátnőjének.

pic4.png

A hotelban már Phil is elindult megkeresni feleségét és Teddy-t.  A bárban ücsörögve talál rájuk, és az ajtóból láthatja, ahogy Teddy igyekszik megnyugtatni Oliviát. A féltékenység zöld szemű szörnyetegével a vállán figyeli a kettőst, ám ekkor egy hatalmas sikoly hangzik fel, és az étterem üvegtetején keresztül egy nő zuhan le. A vendégekkel egyetemben hármasunkon is a teljes döbbenet uralkodik el, Teddy megy először az élettelenül elterülő testhez. Isabelle meghallt.

pic5.png

A rendőrök és a halottkémek forgatagában az összetört Oliviát férje vigasztalja, Teddy komoran álldogál mellettük. Megérkezik a nyomozó, aki balesetnek nevezi a történteket, Teddy hitetlenkedik ezen, de a nyomozó hárít. Oliviához fordul, hiszen már tudja, hogy barátok voltak. Phil felvinné a szobájukba a feleségét pihenni, de Olivia megemlíti a nyomozónak, hogy hallotta veszekedni Isabelle-t egy férfival, sőt látta az illetőt. Fejével rábök az Isabelle által említett Bejan-ra. A nyomozó ezt is azonnal hárítja, az orosz ártatlan, sőt ő maga biztosítja neki az alibit, mert együtt voltak a baleset ideje alatt. Aha persze, sugárzik Teddy arcáról a kételkedés. A szobába érve Phil kérdőre vonja feleségét, miért kellett szólni a veszekedésről, lehet  a zsaru is benne van, így szólhat Bejan-nak a dologról. Legyen észnél, ő már anya, akit otthon vár a gyereke. Olivia magát hibáztatja a történtekért,  miatta halt meg a barátnője, és dühösen elvonul. A hallgatag fél ezúttal Teddy. Az agya a többi nőn jár, most az egyszer nem olyan értelemben.

pic6.png

Másnap Teddy Bejan-nal beszélget a bárban. Megemlíti a tegnap este történteket, de Bejan a bizalmatlanság mintaképe. Nem akar üres fecsegést, inkább rákérdez, hogy Teddy mit is akar tőle. Teddy felmutat egy köteg pénzt, és rámutat a lányra, aki előző este a kockaasztalnál szórakozott vele.  Kicsivel később a lány (Ivana) teljes díszben a szobában vár Teddy-re. Most azonban nem a megszokott menetrend szerint zajlik a dolog, mert Olivia is jelen van. Rákérdez, hogy Bejan ölte-e meg a barátnőjét. Ivana kétségbeesett és nem bízik bennük, hiszen pár napon belül úgyis elmennek, ő meg itt marad, és minden marad a régiben. Tulajdonképpen ez egy beismerő vallomásnak is tekinthető. Olivia felelőssé akarja tenni Bejan-t Isabelle meggyilkolásáért, Teddy pedig a többi lányt szeretné biztonságban hazajuttatni. Ivana viszont nem akar menni, mert Bejan a húgával, Raya-val zsarolja, akit még a mai nap folyamán Párizsba hoz Moldovából. Teddy rögvest elkéri a moldovai címet, mentőakció van készülőben.

pic7.png

Moldova. Dax Teddy-nek mesél egy egérről, ami  képes két óra alatt 224 alkalommal párosodni. Dax mindezt Fallujah-ban látta. Megérkeznek a húgocska címéhez, de még nincsen itthon, valószínűleg úton van hazafelé az iskolából. A fiúknak várni kell. Párizsban Olivia meséli el férjének Ivana történetét: 14 évesen került Rómába, elvileg dadusként dolgozott volna, majd a „védelmezője” /stricije eladta Bejan-nak és Párizsba került. Phil persze sajnálja a dolgot, de nem tud mit tenni. Olivia buzdítja őt, hogy használja fel a hatalmát. Beszéljen a miniszterrel, akivel találkozni fognak, de Phil elhárítja. Az üzlet fontosabb. Phil Teddy-ért indulna, de vele majd az üzleti megbeszélés helyszínén, a hangárban találkoznak, jelenti be  Olivia. Phil legrosszabb rémálma valósult meg. Moldovában Teddy-ék még mindig várakoznak a lányra. A párizsi hangárban Phil nagyon feszült az megkötendő üzlet és Teddy miatt.  Közben megérkezik a közlekedésügyi miniszter, Yves Moehringer, akit meg kell győzni az üzlet fontosságáról. Phil tesz egy reménytelen kísérletet a találkozó elhalasztására, de a miniszter titkára közli, hogy most vagy soha. Moldovában Raya épp hazafelé tart a suliból, Teddy-ék észreveszik őt, és már menni is akarnának érte, de egy autóból két alak ugrik ki, egyikük betuszkolja a lányt a kocsiba és elhajtanak. Teddy rögvest utánuk vetné magát, Dax győzi meg, hogy érdemesebb lenne követni őket, mint lelövetni magukat. Phil Párizsban hősiesen tartja a frontot, de miniszter úrnak feltűnik Teddy hiánya. Közben Olivia kap egy sms-t Teddy-től, hogy kicsit késni fog. Phil, mint általában mindig, menti a helyzetet.  A miniszter kijelenti, hogy sajnálja, hogy Mr Rist nincsen itt, pedig fontos lenne a jelenléte egy ekkora horderejű ügynél. Ráadásul nehezen tudja elképzelni, hogy ilyen jelentős beruházással megbíznának egy amerikai céget. Phil megnövelné a bevételt, a miniszter kíváncsi lenne az előzetes becslésekre ez ügyben, lehetőleg minél gyorsabban, különben nincsen üzlet. Nem alakult jól a tárgyalás az biztos.

pic8.png

Aznap este Moldovában, Teddy és Dax egy vidéki pályaudvaron vannak.  Bejan embereit figyelik, akik tucatnyi lányt terelnek be egy marhavagonba. Ezek szerint ők a friss szállítmány. Hogy lehet vajon észrevétlenül szállítani a lányokat, tűnődik Teddy. Dax adja meg a választ: Mindenki benne van. Hogy lehet ilyen kegyetlen dolgot tenni a másik emberrel, és hogy bánhat féri ilyen kegyetlenül egy nővel, gondolja tovább Teddy a kérdést. Párizsba visszatérve Teddy bocsánatot kér Ivana-tól, hogy nem tudta megmenteni testvérét, de nem tudott mit tenni, több ötlete neki sincsen, max egy St. Tropes-i hétvége. Látszik rajta, hogy nagyon megviseli az ügy. Olivia készülődni kezdene barátnője temetésére, de Teddy-nek eszébe jut valami. Dax és ő elmenne a házhoz, ahol Bejan fogva tarja a lányokat, és kiszabadítaná őket. Ivana ebben nem tud segíteni.  Nem tudja hol van a ház, mindig máshova viszik őket. Akkor legyen a hagyományos módszer: Partit rendezünk. Teddy megbeszéli Ivana-val a fedősztorit: Együtt voltak az elmúlt pár napban, Bejan már biztos tudja, hogy a francia ügy nem sikerült, így valószínűleg nem lesz róla túl jó véleménnyel. Ha kifizette a partira megrendelt lányokat, letartóztattatja a férfit. Ivana elmegy, mikor megérkezik Phil, aki kiosztja barátját. Viselkedése miatt elúszott a francia üzlet, és ez a cégnek is árthat. Teddy persze optimistán áll a kérdéshez, ő meg fogja oldani a francia üzletet és a lányok gondját is, bár pontos elképzelései még nincsenek. Phil nem is akarja tovább hallgatni, amilyen gyorsan csak lehet, ő megy is vissza New York-ba.  Teddy persze egy utolsó lehetőséget kér Phil-től. Nézzen utána jobban a miniszternek, hátha van róla valami, amivel meg lehet fogni. Phil kelletlenül, de belemegy.

pic9.png

Teddy Ivanaval és Bejannal tárgyal a partiról. Az orosz fenntartásait fejezi ki, mennyire nehézkes megszervezni egy zártkörű partit. Több pénz kéne a biztonságra például. Egy svájci bankszámlán félmillió dollár van elhelyezve, Teddy ezt azonnal tudja utalni. Bejan inkább ezt euróban, készpénzben kérné. Legyen, de Teddy cserébe különleges kiszolgálást vár el minden téren, és az összes lánynak jönnie kell. Nem lesz gond semmivel. Bejan Ivana-ról kérdezi, kell-e még Teddy-nek? Még egy kicsit igen, különleges kapcsolat van köztük. Bejan megsimítja a lány kezét, majd egy rejtélyes pillantást vet rá és elviharzik. Teddy figyelmét ez nem kerüli el, meg is kérdezi a lányt, mi a helyzet köztük. Hát csak annyi, hogy szereti a lányt. Oh, jaj.

pic10.png

Olivia visszatért Isabelle temetéséről, és letörten bámul ki az ablakon. Megérkezik Phil, és rákérdez a temetésre, majd a szekrényhez megy, amiből mappákat vesz ki. Ismét dolgoznia kell, Teddy kérésére utánanéz a közlekedési miniszternek. Olivia gondolat elterelési célból csatlakozik hozzá, és kutatni kezdenek. Eközben Teddy a hotel bárjában borkóstolót tart, és vesz is pár palackkal a nedűből. Megérkezik a nyomozó, röviden elcsevegnek a borokról és más apróságokról, de rendőrünk érzi, hogy más van a háttérben. Teddy finoman rávezeti a rendőrt, tud a lányokról, és hogy ő is nyakig benne van, de ennek ellenére kellene a segítsége. Úgy léphetne ki a buliból, hogy senki sem tudja meg, hogy benne volt. A nyomozó először hallani sem akar a dologról, de Teddy meggyőzi őt. Tudja, hogy egyre jobban és jobban vágyik arra, hogy tisztázza magát, de közben mélyebbre és mélyebbre kerül, ez viszont a lelkiismerete ellen van. Teddy jogi védettséget kér, hogy feladhassák az oroszt. A nyomozó kételkedve ugyan, de segít főhősünknek. Később Olivia és Phil jó hírrel szolgál Teddy-nek, aki szintén elújságolja, hogy meggyőzte a nyomozót. Phil-ék viszont kiderítettek egy-két dolgot a miniszterről: Hamarosan visszavonul, és az első felesége orosz volt, vezetékneve Kryvosheienko. Bejan-t nem is Bejan-nak, hanem Kryvosheienko-nak hívják valójában, és a miniszter úr volt sógora. Így adódik össze az orosz alvilág, és a francia hatalom. A szobába érve Dax és Ivana fogadja őket. A lány megadja Bejan kocsijának a rendszámát, akit követni fognak a rejtett házhoz. Teddy biztos benne, hogy nem fogják az összes lányt elhozni a partira, és Ivana húgát hagyják hátra. Dax-el elindulnak a házhoz.

pic11.png

Az irodában Teddy vendéglátója egy tárgyalópartnerét várakoztatja a sztori miatt. Teddy „ez is megvan” mosollyal folytatja a történetét. A háznál látják, ahogy Bejan és emberei beültetik a lányokat több furgonba, majd elhajtanak velük. Ivana húga nem volt közöttük. Teddy-ék betörnek a házba, körbenéznek őrök után kutatva. Teddy jó szokás szerint nyüzsögne, de Dax nyugalomra inti őt. Egy lépcsőfordulónál a volt katona előre megy, Teddy pedig észrevesz egy szivárgó benzines hordót. Dax visszatér, a házban egyetlen őr sincsen. Ez hanyagság, véli Teddy és ő nem szereti korrupt és hanyag embereket. Eközben a hotelban Olivia kisfiát nyugtatja meg, aki nem tud elaludni az ágya alatt rejtőzködő szörny miatt. A beszélgetés után Ivana szomorúan említi, hogy neki nem lehet gyermeke. Teddy-ék egy rejtett szobában megtalálják a rettegő Raya-t. Miután meggyőzték őt, hogy a jó oldalon állnak, elindulnának vele, mikor észreveszik, hogy baj van. Bejan emberei visszatértek, és észrevették, hogy a házat feltörték. Gyorsan be is mennek megkeresni a behatolókat. Dax és a kislány elindulnak a hátsó ajtó felé, Teddy az elterelésről gondoskodik. Az elterelés pedig az, hogy Teddy felrobbantja a hordót. Azzal viszont még ő sem számolt, hogy ő sem fog tudni kijutni biztonságban a házból, mert a tűz nagyon gyorsan terjed. De feltalálja magát, egy ablakot kitörve a teraszra majd a járdára ugrik, és elmenekül az égő pokolból.

pic13.png

Teddy tudja, hogy a tervének van néhány buktatója: sikerül-e biztonságba helyezni a lányokat, bízhat-e a nyomozóban. A szállodában a parti elkezdődött, Bejan megérkezik a lányokkal. Ivana rájön, hogy testvére nincsen itt, futtatója türelemre inti őt. A meghívottak, köztük a miniszter is kezdik jól érezni magukat, ennyi csinos hölgy között, nem is csoda. Olivia tűzijátékot ígér neki meglepetésként. Teddy ismét késik, de mikor a miniszter ezt megint szóvá teszi, megérkezik, egy fotós már készítené a közös képeket, de Teddy elhajtja. Phil bemutatja őt a miniszternek, aki sajnálatát fejezi ki a megbukott üzlet miatt. Teddy négyszemközt szeretne beszélni barátaival, a miniszter elindul szórakozni. Phil átadja neki a pénzt, amit Bejan-nak kell kifizetni. Phil feladata lesz, hogy tartsa itt a minisztert, ameddig csak lehet. Olivia szokás szerint óvatosságra inti barátját. Teddy, Bejan és Ivana egy félreeső szobában rendezik le a pénzügyeket, megkéri a lányt hogy zárja be az ajtót, nehogy megzavarják őket. Teddy csevegni kezd olyan mindennapos dolgokról, mint például a gyerekek, de Bejan nem akar bájologni, csak a pénzét szeretné megkaparintani, Teddy átadja neki a lóvét. Az oroszt felhívják, közben rejtélyesen mosolyog. A partin Olivia elkezdi a mentőakciót, megkéri a lányokat, hogy menjenek fel egy biztonságos szobába,Phil közben értesíti Dax-et.  Vissza Teddy-ékhez: az orosz közli, hogy leégett a háza és kirabolták őt. Ki tenne ilyet? kérdi Teddy ártatlanul. Bejan odasétál Ivana-hoz, és leleplezi a lányt. Rájött, hogy elárulta őt, hogy mentse a kistestvérét. A férfi fegyvert ránt, Teddy nekiront, de az orosz erősebb, fegyverével megadásra kényszeríti a férfit.

pic14.png

 A partin a miniszter úr már távozna, hiszen nincsenek itt a csajok, Phil rábeszéli, hogy maradjon, ez is a meglepetés része. Bejan a szomszédban tudja, hogy nem ölheti meg itt Teddy-t, hiszen túl sok a szemtanú. Egy hátsó ajtón keresztül kirángatja a szobából és elindulnak a Szajna-partra, egy kis esti gyilkolászásra. Már épp elsütné fegyverét, mikor egy másik lövés dörren, és a ruszki holtan esik össze. Megjött a nyomozó, aki még egy golyót ereszt bele, biztos, ami biztos alapon. Teddy ledöbben, hiszen Bejan-t le kellett volna tartóztatni, de amilyen kapcsolatai voltak az orosznak megúszta volna. Jobb holtan, ezt Teddy is elismeri, a nyomozó megtette a kötelességét. Teddy a partira visszatérve a miniszter képébe vágja, hogy ő lebukott és fogadjon egy jó ügyvédet. Ja és holnap beszél a főnökével, a miniszterelnökkel is. Ivana is a fejére olvassa, hogy mennyit szenvedett miatta, és vajon mennyi pénz kötött ki nála a munkája révén. Na, jöhetnek a sztárfotók.

pic15.png

A miniszterelnöki irodában az elnök ígéretet tesz az ex-miniszter letartóztatására és a lányok hazajuttatására, vagy ha mégsem szeretnének menni, kapnak egy lakást itt Párizsban. Teddy rákérdez az üzletre is, természetesen az MR a francia kormány maximális támogatását élvezi a bauxit-bizniszben. Majd két puszi jobbról-balról, amivel sikerül meglepni Teddy-t. Aznap este a szállodában Teddy egy kis dobozkát forgat a kezében, Olivia rá is kérdez, hogy mi ez. Teddy nem akarja elárulni, nem is foglalkozna vele, de végül kiböki. A miniszterelnök úr rendkívül hálás neki, és ezért megajándékozta őt a Francia Becsületrend keresztjével. A kis ajándék végül Phil és Olivia kisfiánál fog kikötni, hadd játsszon vele katonásdit. A szülők elindulnak hazafelé, Teddy még marad és randevúzni fog. A kivel még nem eldöntött, de megoldja. Ki is néz magának egy csinos barna lányt, de az utolsó pillanatban meggondolja magát, és magányosan sétál a Szajna-parton. Vége.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása