Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 1x03 - A K.O. (The Knockdown)

2012. július 30. 14:00 - parcihocok

Elképesztő szabadosság ebben a decens sorozatban, hogy egy durva bokszmeccsen kezdünk, ahol fehér fiú küzd a fekete fiúval és jesszusmária, még nők is nézik. Ráadásul a nők láthatólag élvezik is. Sőt mi több, fehér és fekete nők is élvezik. És minő hihetetlen, hiába a fekete fiú a jobb, a fehér gyereknek kellene nyerni, mert a meccset bezony csúnyán megbundázták. A lottó ötösömben szeretnék annyira biztos lenni, mint abban voltam, hogy fekete Rocky nem annyira akar veszíteni, ellenben szarrá verni a fehér csávót annál inkább. És lőn. De mivel öt másodperccel később fekete Rocky az, akit dr. Ogden vendégül lát a munkahelyén, lehet, hogy mégis jobb lett volna, ha veszít.

murdoch_s1x03_1.jpg

A fehér rendőrök világában nem tartott sokáig letartóztatni a fekete asszonyt gyilkosság vádjával, bár tegyük hozzá, véres ruhában, fegyverrel a kezében ölelgette a férjét (mármint a hulláját), szóval a vádhoz nem kell éppen rasszistának lenni. De jön Tökéletes Murdoch, rápillant a nőre, és megállapítja, hogy nem ő volt a tettes. Ebben még maga a nő sem hisz, olyannyira, hogy amikor M. annyit mond, hogy a dolog a ruháján múlik, máris nekiáll vetkőzni, hátha akkor megússza az akasztást. M. zavartan hátrál, neki csak a ruha kell. Mármint persze bizonyítékként. Mer mér is? – teszi fel a kérdést Crabtree. Hát Newton harmadik törvénye miatt. Ja, így már értjük, hogyne.

murdoch_s1x03_2.jpg

Fekete Rockyt (Amos Robinson) amúgy egy hotelben ölték meg, a recepciós csávó hallotta a nő sikítását, a lövést azonban nem, mert kint tüzijáték volt. Ja, és a hulla orra el volt törve, ami bokszoló esetében nem nagy meglepi, de biza ez a meccs után tört el. A rejtélyek csak M. előtt fokozódnak, mindenki más már lógatná is fel a nőt. M. azonban fehér női ruhát rendel, meg malacot a vágóhídról. Mi lesz itt, utolsó vacsi? Hát inkább durva beöltözős-szado szerepjáték: Crabtree a fehér női ruciban kell, hogy fejbe lője a vágóhídról szalajtott döglött malacot. Nem, M. nem tépett be nagyon durván, csak ugye bizonyítani kell, hogy ha a feleség lőtte volna le Amost, akkor máshogy lenne véres a ruhája.

murdoch_s1x03_3.jpg

Jön egy újabb nagydarab fekete csávó, ő a menedzser, Ozzy Bierce. Szivar, nyakkendő, kalap, szívhezszóló duma a felkarolt fekete kisfiúról, akiből hatalmas harcos lett, majd lezüllött, de azért jó gyerek volt, blabla. M. újabb izgalmakra vágyik (ebben az epizódban nem fér a bőrébe), és megy vissza petárdát durrogtatni a hotelbe. Na tessék, egy-két durrantással bizonyítja, hogy a recepciós csávó a helyén se volt az ominózus éjszaka, különben nem keverné össze a petárdát a lövéssel. Nézzük, ki lehet még gyanús: a szarrá vert fehér srác, Bob Sullivan. Mer ugye ő várta a könnyű győzelmet, amit elintéztek neki.

murdoch_s1x03_4.jpg

Áhá, a bundát szervező fejesre bukkant a nyomozó. (Na meg a fejes pajzán-kaján trendi napszempát viselő nejére.) A fickó, aki a bundát rendezte, ugye nagyon morcos lehet a sok elvesztett pénze miatt, tán még öl is miatta. Kár, hogy a fickó épp megvette Ozzytól fekete Rockyt. Mert Ozzy megszabadult a problémássá vált mentoráltjától. Tán ezt tudta meg fekete Rocky, és dafke ezért nyert? Na lássuk, dr. Ogden mit talált. Az ugye nem nagy újdonság, hogy szíven lőtték a csávót, a hullából kibányászott golyó azonban érdekes lehet. És persze lehet közben (megint) a boncteremben évődni egymással, vajon a nőknek csak az izmos csávók tetszenek-e vagy azért az intelligens-érzékenyek is?

murdoch_s1x03_5.jpg

A töltényt diavetítővel bizonyíthatóan preparálták, vagyis kiöntötték belőle a puskaport, könnyebb lett, ezáltal csendesebb is (ezt mind nem én vezettem le), szóval a nej még mindig lehet sáros (mert ugye nem lehet megmondani a lövés idejét). Crabtree feltúrja a hotelt, és talál egy újabb vérfoltot. Kilogikázzák, hogy a bokszoló csávót nem a szobájában ölték meg, csak átvonszolták oda. És akkor a 60 kg-os nej fel van mentve, mert ő nem bírta volna. Kéne egy véreb, de ehelyett csak egy menyétet sikerül szerezni. Ez a cukiság végigkóvályogja a hotelt, még M. nadrágszárába is betéved, aztán végül csak ráakad egy véres zsepire valamelyik ágy alatt. Vérmenyét.

murdoch_s1x03_6.jpg

A szobát mrs. Anonim bérelte, de a recepciós csávó fényképről felismeri a fehér bokszoló csávót, aki „véletlenül" épp ott járt a gyilkosság napján. A csávót cseppet sem gyanús módon épp szökésből hozzák vissza, állítólag csak azért ment a hotelbe, mert a meccs után kellett egy kis levezető boksz. Fekete Rockyt viszont épp, hogy csak megcsapta, de meg nem ölte. Ja, és van szemtanúja. Ejnye-bejnye, a pénzes fejes pajzán neje volt mrs. Anonim, fekete Rockyval és a férjével édeshármasban bújtak össze a hotelszobában. M. arcán csak ennyi látszik: fujj, szégyentelenek. A fehér bokszoló ezzel tisztázódott, Rockyt mégiscsak a szobájában lőtték le, szóval nej (ki hitte volna) újra gyanús.

murdoch_s1x03_7.jpg

M. vigasztalhatatlan, jön a főnöke, és M. intuíciójának helyességét (ti. hogy nem a nej a gyilkos), úgy bizonyítja, hogy kitaláltatja vele, milyen színű zokni van rajta. Fékezhetetlen logika. M. megrázza magát, és a világhíres nyomozókhoz hasonlóan neki is jön a végén a kigyulladó villanykörte. Újabb gyors fényképelemzés majd helyszíni nyomozás: miért váltott a menedzser Ozzy Bierce a gyilkosság estéjén inget? Miért vannak a kályhában inggombok? Miért van nála egy halom lóvé meg két vonatjegy?

murdoch_s1x03_8.jpg

Na végre, megvan: mert ez a dög el akarta csábítani fekete Rocky nejét, a csávót meg eltenni az útból. Csakhogy Amos rájött, hogy a menedzser a nőjét akarja, és nem kicsit dühös lett, Ozzy erre lelőtte, és elszedte a pénzt meg a jegyeket, hogy elvigye az asszonyt álmai városába. (És hogy honnan volt a pénz? Fekete Rocky a bunda-meccsen magára fogadott.) Gyakorlatilag sakk-matt, mert ha nem akarja a szerelmét felkötve látni, vallania kell. M. súg neki, ugye lehet, hogy kénytelen volt önvédelemből megölni. De itt morális fordulat következik: M. csak megvezeti Ozzyt az önvédelemmel, igazából a megbuherált tölténnyel bizonyítani tudja a szándékosságot.

murdoch_s1x03_9.jpg

Szóval M. mégsem tökéletes, sejthettük az első epizód kutyakivégzése óta, hogy lappang benne némi szadizmus. Kompenzálandó, hogy Ozzy nyakába akasztotta a kötelet, odaadja felmentett nejnek a pénzt meg a jegyeket, uccu, mehet álmai városába. Remélem, a következő héten tovább boncolgatják dr. Ogdennel, hogy a darwini evolúció az erős-bunkó vagy az intelligens-érzékeny hímeknek kedvez-e, és az is kiderül, mi lesz a következő fizika-lecke. Várunk továbbra is cuki állatokat és elmebeteg bizonyítási kísérleteket.

Címkék: murdoch
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása