Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kutyákok 1x12 - Quid pro quo

2012. július 29. 10:00 - Gabba

A cím értelmezésénél latinosok előnyben, ha nem vagyunk azok, segít a zinternet, valamit valamiért a megfejtés, megint tanultunk valamit, mehetünk is tovább. Hank házában Hank és Laura nézegeti a Zeitlin titkos ingatlanfelvásárlásait összesítő térképet, úgy néz ki, a simlis ügyvéd két telekcsoportot kíván összeolvasztani és aztán egyben eladni. Ez kb. 3000 hektár, de mi a fenének kell neki szennyezett talajú föld, ezt lenne jó megtudni. Laura nemsokára indul találkozni titkos informátorával az Embarcaderoban, a kikötői negyedben, Hank titokban követi. Leshelyéről látja, amint Laura az egyik ülés alól előhorgászik valami papírhengert, amit nyilván az informátor hagyott ott neki. Hank felfedi magát, Laura először meglepődik, de aztán együtt nézik át az anyagot, amiből a nő előhorgászik egy ismerős nevet: az egyik befektetési projektcég a Playa Verde nevű csoport, és ennek vezető építésze Jason Adler, Gretchen újdonsült férje, hoppá. Amint a név is mutatja, a projekt zöld energia felhasználását preferálja az általa épített ingatlanokban, Hank szerint maga Jason is zöldmániás, benzin helyett a kocsijába is tofut tankol.

Quid01.JPG

Britt eközben a súlyos testi sértésért kiszabott elzárását tölti, amikor váratlan vendéget kap, az ügyvédje érkezik. De nem Maggie Lafferts az, hanem Ben Zeitlin, ez meg mit akar itt? Kiderül, hogy letette Brittért az óvadékot, viszont cserébe kérni akar valamit, naná, majd nem. Megbeszélnek egy börtönön kívüli találkozást és Zeitlin lelép. Eközben Hank is igyekszik pénzhez jutni, Freddie nevű feka uzsorás haverjától végül kap is ötezer dolcsit a húszezret érő kötvénycsomagjáért, erre mondják, hogy könnyen jött, könnyen megy. Mindenesetre a megszerzett pénzzel siet kiváltani Brittet, Laura elkíséri. A rendőrségre érve a nő megjegyzi, hogy eddig háromszor találkoztak, abból Hank kétszer a rendőrségre vitte, vajon meghívja-e vacsorázni is valaha? Hank most nem ér rá ilyen kicsiségekkel foglalkozni: Van ott egy szendvicsautomata, mutat a sarokba.

Quid02.JPG

Feltűnik a távozni készülő Britt, hát te hová mész, most hozom a zsét az óvadékra, rökönyödik meg Hank. Zeitlin kihozatott, feleli Britt, aztán újra összevesznek a Katie-féle dolgon, te tudtad, hogy megcsalt  és nem szóltál róla, stb. stb., a vita végén Hank mindenesetre Britt zsebébe gyömöszöli a pénzt. Ügyvédi tanácsért felkeresik Maggie-t, Laura is elkíséri a fiúkat. Maggie néhány telefon lebonyolítása után közli, hogy valaki nagyon felpaprikázta a kerületi ügyészt, aki Britt testi sértéses ügyével példát akar statuálni és a maximálisan adható 3 évre gyúr. Britt nem hisz a fülének, micsoda, egy kis bunyóért a maximum, hát hol élünk? Elemezve a helyzetet arra a következtetésre jutnak, hogy Zeitlin áll a háttérben, meg akarja szerezni a bizonyítékot, a múltkor készített titkos hangfelvételt, ezért hozatta ki Brittet, őt akarja ehhez felhasználni. Maggie-nek van egy régi ismerőse, városi tanácsos, Sam Albrecthnek hívják, ő talán tud segíteni, mert rühelli Zeitlint. Felhívja telefonon, és a háromfős csapat máris indul Albrecht-hez.

Quid03.JPG

Ötvenes fószer az illető, enyhén szólva érdekes hozzáállással. Az irodájában várakozó látogatókkal ugyanis közli, hogy most jön a klotyóról, 51 éves, de még mindig olyan erős sugárban vizel, mint tinédzser korában, ennek titka a törpepálma-kivonat és a naponta kétszeri ejakulálás. Ezt a tanácsot jó szívvel ajánlja Hanknek is, mert látja, hogy ő is már lassan ebbe a korba jut. Ismeri Laura blogját, és utálja a szemét ingatlanfejlesztőket, Zeitlint különösen, meg az összes nagy láncot. Én már elhajtottam innen a Starbucksot és a Wall Marktot is, mert szeretném, ha ez a kisváros megmaradna a maga maradi stílusában, vázolja fel munkafilozófiáját. Végül megállapodnak abban, hogy ha Hankéknek sikerül komoly bizonyítékot szerezniük Zeitlin ellen, akkor ő is megtesz mindent Britt érdekében.

Quid04.JPG

Hank és Laura a lepukkant furgonnal elviszik Brittet ahhoz a parkolóhoz, ahol a motorját hagyta még a verekedés előtt, majd továbbhajtanak a Jason vezette építkezéshez. Azt nem mondhatjuk, hogy Jason örül a látogatásnak, így aztán hiába is győzködik felváltva arról, hogy az építési projekt bukásra van ítélve, mert valami svindli van a háttérben. Jason a biztonságiakkal fenyegetőzik, majd valamit firkál egy cédulára és közli, hogy ha az ingatlannal kapcsolatban van kérdésük, keressék meg az ügynököt, itt a száma, most pedig húzzanak innen, mert ez magánterület. Miközben Hank és Laura levonul a terepről, Hank megnézi a cédulát, mit firkált rá Jason, és meglepődve olvassa: Ne itt, nálad 1 óra múlva.

Quid05.JPG

Britt eközben a motorjára erősítve megtalálja Zeitlin névjegyét, felhívja és találkozót beszélnek meg a tengerparti sétány közelében. Zeitlin egyedül ücsörög egy padon, de előtte Brittnek még át kell esnie egy barátinak nem mondható ölelésen: az izomagyú Burke motozza meg, nincs-e nála fegyvernek minősülő tárgy, kéthetes Tesco kemencés kenyér vagy valami hasonló. A beszélgetés Zeitinnel rövid és lényegretörő: Hank nem vette fel az ominózus beszélgetést, csak blöffölt, jelenti ki Britt. Zeitlin megnyugtatja, hogy nem fogja bántani sem Hanket, sem Laurát, de az még érdekelné, tud-e valamit Britt arról, ki lehet Laura titokzatos informátora. Zeitlin szerint valaki a saját irodájából, de Brittnek fogalma sincs semmiről. Akkor más feladatot keresünk magának, jelenti ki nem túl megnyugtatólag Zeitlin.

Quid06.JPG

Jason megjelenik Hank házában és elmondja, milyen furcsaságokat tapasztalt az építkezés körül. Csúszásban voltak a határidőkkel, ezért csatlakozott a beruházáshoz a Playa Verde, amivel korábban nem volt kapcsolatuk. Furcsamód azonban onnantól kezdve még több nehézség adódott, munkahelyi balesetek, anyaglopás, miegyéb. Ráadásul valami Burke nevű kapcsolattartót is kihelyeztek az építkezés felügyelésére, aki tuti, hogy valami simlis alak. Jason Zeitlint nem ismeri, az viszont további furcsaság, hogy az új projektcég szélerősség mérő beépítésére kötelezte őket. Az általuk küldött tervrajzon viszont az is látszik, hogy az csak az egyik oldala egy sokkal nagyobb beruházás rajzának. A tervezőiroda neve V. White és társai, őket kell megkeresni.

Quid07.JPG

Britt egy nyilvános mosodában klasszikus módszer révén (a szemét automata nem akarja felváltani  a papírpénzemet, nincs magánál apró?) összeismerkedik valami szemrevaló barnával. Dumálni kezdenek, a szimpátia az első pillanattól kölcsönös, a csajt Ashleynek hívják és meglepő módon a Zeitlin és társa ügyvédi irodában dolgozik. A flörtölés végén megállapodnak egy aznap esti vacsorában, Britt indul is beszámolni Zeitlinnek a sikeres kapcsolatfelvételről. Kiderül, hogy Zeitlin Ashleyt gyanúsítja, és ő adta a randimegbízást Brittnek, ezen mondjuk nem lepődünk meg túlságosan. Britt hamarosan csönget is Ashleynél, a csaj borral kínálja, a hangulat pillanatok alatt felforrósodik, a vacsorameghívás ugrik, mert helyette Ashley ugrik Britt nyakába és heves akciózás indul a franciaágyon.

Quid08.JPG

Eközben Hank, Jason és Laura ellátogat a White tervezőirodába, ahol a tervrajzokat nézegetve tengerparti repülőtér rajzaira bukkannak, ami első pillantásra mintha Dél-Koreában épülne, de közelebbről megvizsgálva rájönnek, hogy ez bizony a san diegói tengerpart, Zeitlin itt akar repteret építtetni, ezért vásárolja fel a szennyezett talajú földeket! A rajz másolatával máris indulnak Albrecht-hez, aki nagyon örül, már csak azt kellene elérni, hogy Laura titkos informátora előlépjen a homályból, mert az lenne a legjobb, ha ő adná elő a médiának a leleplező hírt. Egy teljesen felesleges mellékszálon még azt is látjuk, amint Katie felkeresi csoporttársát, Gavint, akinek Britt a múltkor alaposan átrendezte az arcberendezését. Katie nem tudta, hogy Britt verte össze a csávót, megdöbbenve olvassa a rendőrségi jelentést, én meg legalább betehetem ide a „soha ne kezdj ki Britt csajával, mert így jársz” című képet.

Quid09.JPG

Vissza Ashleyhez és Britthez, a páros az utójáték kellemes ernyedtségében beszélget, persze a csaj nyakig betakarózva, nehogy az amerikai családszövetség feljelentse a csatornát. Megállapodnak, hogy telefonon rendelnek valami thai kaját, addig Ashley elmegy lezuhanyozni, persze továbbra is tetőtől-talpig betakarva. Britt gyorsan rövidre akarja zárni a Zeitlin-doolgot, ezért utánaszól a csajnak: Ne hagyj több csomagot az Embarcaderoban! Ashley egy pillanat alatt lefagy, aztán kitör, mint a St. Helens: Micsoda, Zeitlin küldött rám, azt hiszi, én vagyok a tégla, te meg elvállaltad, na húzzál innen a retekbe! Britt minden tekintetben lekonyulva távozik.

Quid10.JPG

Felkeresi Hanket, Laura és Jason is ott van, és elmondja nekik, hogy nem Ashley az informátor. Az igazitól pont ekkor érkezik üzenet Laura laptopjára: Találkozzunk este 8-kor a szokott helyen. Laura máris indulna, de Britt közbeszól, hogy ha Ashley is tud az Embarcaderoról, akkor mások is tudhatnak róla, így a hely már nem biztonságos. Hank és Britt kocsiba vágja magát, majd ők mennek el a veszélyes találkozásra. Útközben Laura telefonon tájékoztatja őket, hogy sikerült új helyszínt megbeszélnie az informátorral, az üzlet neve Sam’s Liquor, Hank is gyorsan irányt változtat. Odaérve szokatlanul kihalt üzletet találnak, sehol egy élő ember, csak két halott: az egyik valami random vásárló, a MÁSIK VISZONT JASON!! Nabazmeg!! Ott fekszik vérbe fagyva a hűtött italtároló előtt, Laura viszont sehol!

Quid11.JPG

Kiérkeznek a zsaruk, Hank azonban úgy dönt, önerőből kell a dolog végére járnia. Először is Britt-tel rárontanak Albrechtre, aki tagadja, hogy bármi köze lenne Jason megöléséhez és nem akarja visszaadni a White-féle tervrajzot sem. Aztán Gretchennél tesznek részvétlátogatást, majd Hank ismét megkeresi Freddie-t, a feka uzsorás havert, és újabb tízezres kötvénycsomagot vált be nála, ezúttal fegyverekre. Guns, lots of guns, jut eszünkbe az ideillő mondat a Mátrixból, és így kellőképpen felspannolva várjuk a jövő heti sorozatzárót.

Quid12.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása