Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Élet a Marson 2x04

2012. július 28. 10:00 - G_Norton

Sam álmodik egyet hosszan, most nem a szüleiről, hanem Heather néniről, aki a beteg srácot mindig meglátogatta, a kölyök pedig nagyon szerette, mert mindig ott volt neki, ha baj volt. Sam felébred, a tévén szörföl a csatornákon, hátha kap valami üzenetet, akármit, de egy ideje megszűntek a hangok, szívás, nagyon úgy néz ki, hogy itt ragadt a ’70-es években. A főcím után munka van, egy lerobbant környéken találtak egy holttestek, a háttérben egy hölgy kiabál feléjük, köcsögök, faszverők, buzik, parasztok, szarevők, bűbájos, na. Sam gyorsan mondja a többieknek, hogy valószínűleg Tourette-szindrómás, nehogy lecsukják valamilyen mondvacsinált ürüggyel. A hullát a tourettes találta meg véletlenül, erőszaknak nincs jele (Chris lecsekkolta volna, hogy a bugyija a helyén van-e), Sam pedig csaknem belefeledkezik a nő hajának illatába, de semmit sem sikerült kiszippantania belőle.

01.jpg

A hullaházban Chris meséli, hogy csajozik, és tanácsokat kér, hova mikor nyúljon. A góré a felülről-befelé elvet vallja, elvégre nem prosti a csaj, Ray pedig az alulról-kívült, mer’ mégse akarja feleségül venni a csajt. Ray ad egy jótanácsot még: itassa le egy üveg pezsgővel, utána azt csinál vele, amit akar, na ez már Samnek sok, csúnyán rájuk bámul, de nincs haszna, ezek már csak a Porrá leszünk-ben fognak fejlődni. A halottkém szerint nincs erőszakos behatolásnak jele, ugyanakkor valahogyan kupán vágták, talán az úttesthez, vagy a falhoz. Sam még mindig a haját szagolgatja, a góré hagyatja vele abba, adja má’ meg a kellő tiszteletet. A halottkém franciául mer megszólalni, amitől a góré már támadási pozíciót vesz fel, de a pali csak annyit mondott, hogy a halál virága – azt találta ugyanis az áldozat kezében. A góréban ez rossz emlékeket idéz fel, 5 évvel azelőtt volt egy erőszakolós gyilkos, Manc, a Bicska, aki ugyanígy virágokat rejtett el az áldozatoknál, Terence Finn volt a böcsületes neve. Sikerült elkapniuk, életfogytot kapott, a város fellélegzett, a fickó pedig tavalyelőtt halt meg a börtönben, ezek szerint a rossz gyilkost kapták el – ugyanakkor Terence Finn is egy rohadt szarevő volt, megérdemelte a büntetését. Azaz a feladat egyszerű: elkapni a gyilkost, hogy a góré nője, meg a mamája biztonságosan élhessen a városban, nyomás, csürhe!

Előkerül Annie, meg egy mellé osztott nyomozó, a lány nagyon morcos, a nyomozó röhögve meséli, hogy egy tolvaj is kifogott a lányon, mert alaposan letapizta, és ezzel meglepte. Sammel sem nagyon akar beszélni, azt meg végleg nem, hogy hazakísérje, erőszakolós gyilkos ide vagy oda, ő a tűsarkújával eltapossa a nyomorultat, nem kell aggódni, lesz ő itt még G.I. Jane. Sam vánszorog haza, mire egy igen drága sportkocsiból dobnak ki egy csajt, meglepő módon egy mezei GTA-ban baromira megszokott látvány. A lánynak nincsen baja, Sam rendőr, na tessék lökni a sódert a paliról. A lány a kocsmában csak ködösít, semmitmondó infókat ad, de biztosan benne volt még az esemény hatása, mert erősen reszket a keze, viszont amikor Sam elmegy egy italért, gyorsan meglóg.

02.jpg

Sam rohan a góréhoz, mert a hölgy kölnijét felismerte: Beauvoir, és a nő ott is dolgozik, mert azt mondta, hogy egy ládával tud belőle szerezni. Még mielőtt a góré mérgesedne, azt is elmondja, hogy pont ezért szagolgatta annyit az áldozat haját is. Sam biztos benne, hogy az áldozat is egy Beauvoir-munkás, kap két órát, hogy körbetelefonáljon, hátha lesz egy hiányzó. Ray kérdezgetni Christ, na sikerült-e leitatni, kell-e az esemény utáni tabletta, hát nem kell, mert Chris valami akkora ökörséget csinált, hogy mindenki ezen röhögne, ha kiderülne, de ki fog majd. A góré szerint sok hal úszkál még a zavarosban, nem kell aggódni. Egy hívást fogtak, ami fontos, Sandra Trotmant a férje nem látta 24 órája, azaz lehetséges, hogy az áldozatuk, a férj megtekinti a pórul járt nőt, és egész egyszerűen összeroskad, összeomlik, sikerült azonosítani.

03.jpg

Sam és Annie elpöfögnek a Beauvoir-hoz, közben Sam egy kicsit cseszteti a rádiót, hátha valamit megtud a kómás állapotáról, már ha tényleg kómás. Csalódottan nyomja ki a rádiót, a jómunkásnők szállingóznak ki az épületből, köztük az a lány is, aki Samet csúnyán otthagyta a kocsmába, elfut, hőseink utána, Annie meg nagyon keményen megfejelteti a betonfallal a lányt. Denise a neve, Sam szépen beizzítja a magnót, tudni akarja, ki dobta ki a kocsiból: Roger Twilling, egy helyi üzletember. Szokott partikat adni, ahol kocsikulcsaik húzásával szexelnek egymás nőivel, ha pedig a kihúzott feleség nem tetszik az úrnak, akkor valamelyik felszolgálólányt is megkaphatja, akik béna tógákban dolgoznak. Denise is ott dolgozott, Sandra Trotman is, és úgy tűnt, hogy Roger túlságosan rákattant, amikor a lány eltűnt, Denise tőle kérdezte, hogy merre lehet, ekkor dobta ki az autóból. Sam mindezt elmondja a górénak, miközben távcsővel figyelik a tagot az autóboltjában. A górénak persze rögtön felpattan a szeme, és mozog a füle a szexpartik hallatán, Sam pedig felfedezi azt a piros sportkocsit, amiből kidobták Denise-t.

04.jpg

A kocsmában próbálja Sam megértetni a többiekkel, hogy a nem is túl távoli jövőben a rendőrök fő munkája úgyis a megfigyelés lesz, a begyűjtött adatok az adatbázisba kerülnek, Nixon is így fog lebukni, nem baj az, ha előbb kezdik néhány évvel. Gene Hunt ezt a dolgot nem tartja férfiasnak, végülis Gary Coopert is nehéz elképzelni, amint kémkedik a gernyákok után, inkább lelövi őket. Chris elmondja gyorsan, mi történt: töltötte tele a csajt a pezsgővel, persze ő is ivott belőle, hogy le ne bukjon, de amikor a csókra került volna a sor, az egész pezsgő kijött Chrisből, rá a lány arcára. Sam nem röhög, ő undorodva elmegy, Ray és a góré szemérmetlenül nyerítenek a balfaszon, hát ilyen elcseszett randit szerintem kevesen tudnának összehozni.

05.jpg

Sam végzi reggeli futását, amikor mellette tőle egy piros telefonfülke csöngeni kezd, biztosan a Doktor hívja egy közös kalandra, amúgy is csíptem David Tennantot. Sam felveszi a telefont, de kiderül, hogy téves hívás, evvan. Otthon baszkurálja még a tévét, de semmi, egyszerűen megszűntek a hangok, de Sam nem tud ebbe beletörődni. Melóhelyen kitalál valamit, egy kis poloskát eszkábál össze, Chris az elég átlátszó „tényleg érdekel az, amit csinálsz”-szöveggel jön, a lényeg az, hogy nem tud csajozni, tanács kéne. Sam azt tanácsolja, hogy a nőkhöz emberi lényekként viszonyuljon, nekik is vannak érzéseik, ők is idegesek a randin (hajjaj, de még hogy), legyen figyelmes. Chris szívja magába a tanácsokat, közben a háttérben Rayék megint valami tapló baromságot művelnek, úgy tűnik, hogy bepoloskázták a női vécét, és Annie-n nyerítenek, aki nem sokkal később visszajön, szerencsére nem tudja meg, hogy mivel alázták meg. Chris keményen odaszól nekik, hogy mutassanak egy kis tiszteletet, de süket fülekre talál.

06.jpg

Sam talál egy újabb dolgot: a gyilkos boncorvosa Stuart Bátor volt, biztosan a forradalom idején menekült Angliába. A fickó újabban Brightonba költözött, ami a góré szerint botor dolog, de még nem illegális, azonban Roger Twillingtől vett kocsit, jó haverok lettek, és részegen kotyogott neki egyszer a halál virágáról – azaz a góré a gyilkost elkapta, Twilling csak másolja szerencsére. Na ideje bepoloskázni a szemétnek az autóboltját, éjszaka mennek, közben Ray és Chris baromkodnak mint a gyerekek. A plafon fémlapokból áll, az egyiket picit ki tudják venni, mögé a poloska, lapot visszarakják, kész is – mindezt a góré végzi, Chris hátán. Egy száguldó rendőrautó bezavar, gyorsan mindenki elbújna a rendőrség elől, Sam ocsúdik leghamarabb, hát mi is a rendőrség vagyunk, barmok!

07.jpg

Másnap lehallgatás, Chris egy finggal indítja a napot mindenki számára a kicsi furgonban, vajon mit kajálhatott? A góré szerint pedig esélytelen, hogy Nixon ne venne észre egy bazinagy furgont a Fehér Ház előtt. Twilling meg a felesége a boltban a partikról beszélgetnek, Mrs. Luckhurst olyan dolgokat mutatott be az egyik vendégen, amit Wales egyes részeiben tiltanak. Különben egy szemét ribanc nem hagyja békén, állandóan Denise-re célozgat, idegesíti már őt, Hanningtonba kéne menni. A kapcsolat megszakad, majd belesüketülnek a visító hangba, Hannington meg egy teniszklub Chorltonban. A góré szerint a gyilkosok nem teniszeznek, de ez itt igen, rákérdez arra is, hogy Bátort mikor fogják a lábai elé vetni. Stuart Bátornak nagyon jó alibije van, mivel halott, a góré szerint ez egy nagyon rossz indok. Az új terv: elmenni a teniszklubba, és beépülni Rogerékhez, ehhez kell egy jól begyakorolt mese Sam és Annie részéről.

 08.jpg

Szépen bedrótozva Annie találkozik Rogerrel, és a feleségével, jól elcseveg velük, odakerül Sam is, Tony Blair néven mutatkozik be. A dumaparti annyira jól megy, hogy még aznapra meghívják őket Roger házába egy sznobpartira, na, előrehaladás van. A góré nem örül ennek, mivel a házban nem tudnak már poloskát elhelyezni, teljesen magukra lennének utalva, különben sem szexparti lesz. Tényleg nem az, sokan vannak a partin, Sam egy kis idő után felfedezőútra indul, különben sem bírja Carlos Santana zenéjét, amitől picit megnézik a sznobok. A hálószobában keresgél, hátha talál egy papírt, hogy „Roger vagyok, embert ölök”-szöveggel, de semmi. Roger felesége is rajtakapja, amint a hálószobában turkál. Sam ezt még megúszta, hogy a nőt kereste, hogy ráindulhasson. Sam ezek után tiplizne onnan, de Annie és Roger az igen érdekes éjszakai partikról beszélgettek, mire Roger meghívja őket, jó úton járnak. A kantinban később Sam figyelmezteti Annie-t, nagyon fontos dolog, hogy a gyilkosnak ne egy újabb áldozatot ajánljanak fel, hanem el kell kapni, ne kockáztasson, nem kell senkinek sem bizonyítania. Annie szerint feleslegesen túráztatja magát mentorként, Sam meg arra gondol, hogy Hyde-ban rohadtul nem kellett senkivel sem küzdenie, szerették, és elismerték a munkáját. Annie mintha féltékenykedne, mert egy félretett ebéd miatt is morcosan néz a szakácsnőre. Phyllis jelentkezik, hogy van egy kis baj, egy nő várja Samet beszélgetni.

09.jpg

Denise anyja az, a lánya eltűnt ugyanis, mindent megtesznek, hogy előkerítsék, szerencsére jön a parti estéje, ha bármi gáz van, a jelszó: Santana, aztán kimenekülnek innét. A parti normális vacsorának indul, Roger izeg-mozog, alig várja, hogy Annie-vel töltsön el egy kis időt, végre eljön a húzás ideje, de előtte a feleségeknek le kell vetkőzni alsóneműre, Annie-nek nem kicsit riadt a tekintete. Ekkor jön be a szokásos ballonkabátban, oldalán egy kurvával Gene Hunt, avagy fedőnevén Gordon Brown, majdnem elcseszve mindent. Sikerült bemagyarázni, hogy Gordonnak beszélt ezekről a partikról Tony, csak hát berezelt, de most mégis itt van. Némi duma után Roger úgy dönt, hogy így is jó, a góré kihúzta Mrs. Luckhurstöt, akinek nagyon bejön a magabiztosságot sugárzó cowboy, Annie Rogert húzta, Samnek Roger felesége marad. Szex előtt Sam még beszélget a nővel, próbál puhatolódzni, az események elszabadulhatnak ilyenkor, nehéz kontroll alatt tartani mindent. Az éjszaka csendjét egy hatalmas ordítás zavarja meg, Mrs. Luckhurst épp most mutatja be a górén, hogy Wales-ben mit tiltanak, semmi gond. Végül Sam nem tudja tovább húzni az időt, megcsókolná Roger nejét, amikor Annie kiabál, a góré és Sam rögtön mennek segíteni, Annie elkapta Rogert, a lányok neveit szedte ki belőle szép munka.

10.jpg

Igen ám, de Roger alaposan felkészült bármilyen rendőrségi dologra, nem mond semmit, ráadásul ügyvédje van, képtelenség bármit is kihúzni belőle. A góré szívesen lecsapná az ügyvédet, aztán Rogert is, esélytelen a dolog, a fenyegetőzés pláne nem használ. Roger felesége sem mond semmit a cellában, hiába próbál rá hatni Sam, kénytelenek őket szabadon engedni. A Beauvoir-hölgyeket is megkérdezik, semmilyen infót nem találnak, ami érdekes lenne – de Sam találkozik Heather nénivel, nagyon örül neki, viszont Heather soha az életben nem látta még eddig, még le is cseszi őt, hogy inkább a gyilkost kéne keresnie, nem pedig gyatra dumával felszednie. A góré még mindig puffog, az önelégült pondrót szerette volna pofán csapkodni párszor, Annie érkezik, hogy nem tudja, illegális dolgot követett-e el, de bepoloskázta Roger kocsiját, és a felvételen Roger felesége üti-veri Denise-t, és arról beszél, hogy de mostaztánkinyírja, de nagyon.

11.jpg

Gyorsan Roger házához hajtanak, Roger biztosan tudja, hogy hová viszi a lányt, de fogalma sincs, a góré a torkánál fogva ragadja meg a gazdagembert, de az így sem tud semmit, így már hihető, de azt még ijedtében elmondja, hogy beleszeretett Sandra Trotmanbe, és reggel veszekedett a nejével. A rádión keresztül egy tourettes hölgy anyázik rendesen, megvan, hol van Denise és Roger neje, és időben érnek oda, mielőtt megfojtaná Denise-t, esmént egy megoldott ügy kipipálva. A kocsmában Ray érdeklődik Mrs. Luckhurst képességei felől, a góré terel, megint megdicséri Annie-t, hogy jól végezte a munkáját. A góré nem akar beszélni Mrs. Luckhurstről, illetve csak annyit mond, hogy volt az a szakállas fószer a Bibliában, aki a tevéről, meg a tű fokáról hablatyolt – na Mrs. Luckhurst ugyanolyan, csak rajta nem volt semmi. Hm. Chrisnek sikerült becsajoznia, kellemes volt a randi, a csaj nem neheztel rá a pofán hányásért. Sam gyorsan kiszalad a távozó Annie-hez, hazakísérné, de Annie nem haza megy, hanem csak a közelbe találkozni pár barátjával Sam nem csatlakozik hozzá, közben csak úgy szikrázik a levegő, egymás után néznek távozóban, szóval működik a kémia. Sam otthon kajál, amikor a tévében megy valami zenés műsor, Heather néni jelentkezik be, nagyon rosszul esik neki Samet ilyen állapotban látni, és reméli, hogy mihamarabb jobban lesz. Végefőcím.

Címkék: life on mars
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.07.28. 19:47:32

Ebben a részben Denise-t kedvenc brit színésznőm, Georgia Taylor játszotta.

G_Norton 2012.07.29. 16:25:52

@Sigismundus: Fogalmam sincs, hogy hol, de valahol láttam egy filmben az arcát.
süti beállítások módosítása