Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fald fel Amerikát! 1x03 - Austin

2012. július 16. 14:00 - Chat Géza

Adam, a múltkori adás óta nem nagyon tud elszakadni Texas állam tehénszar szagos delíriumos mámorától, így most – számomra csak a Cool túra című zseniális filmalkotásból ismert – Austinban zabálja tele magát minden féle fánkkal, meg egyéb más, vidéki nyalánkságokkal.

1.jpg

Az első megálló a Round Rock Donuts, ahol a bézik inglis nyelvtudásunknak köszönhetően már sejthetjük, hogy itt bizony nem a csülkös bab lesz a helyi specialitás. Adam már reggel a fánk falatozó ajtaját veri, hogy azonnal, de a tüstént még jobb lenne, adjanak neki fánkot. De nem úgy van az. A helyi Sheriff, ötödmagával ácsorogva a sor végére küldi az éhenkórász műsorvezetőt, hogy ott várakozzon tisztességgel. Akár elsorolhatnám, hogy mennyi féle fánk közül válogathat az ember, de akkor úgy járnék, mit BB a Forrest Gumpban; mert itt is van csokis fánk, vaníliás fánk, lekváros fánk, fánk töltelékkel, fánk töltelék nélkül, cukormentes fánk, rák fánk, fánkkal töltött fánk, natúr fánk, fánk elvitelre, fánk itt fogyasztásra, frissen készült fánk, tegnapi leárazott fánk... de a legfontosabb, hogy van speciális Texas fánk. Ez a kis könnyed harapnivaló 36 cm átmérőjű, és súlyát tekintve 1 kg-ot nyom csupán. Adam, miután megdézsmálta a fél éléskamrát, azért benéz a konyhába, hogy lepacsizzon a kuktával. Szóval így csináljátok az óriás fánkot? Az fasza.

Ennyi édesség után jöhet egy kis hús. Adam a messzi földön is híres Salt Lick falatozóba látogat, ahol a tulaj minden túlzás nélkül állítja, hogy Texasban bizony itt sütik a legjobb marhaszegyet, oldalast és kolbászt. Adam odamegy kuncsorogni pár asztalhoz, majd a sikeres megállapítás után, hogy itt senki sem eszik diétás menüt, elárul egy újabb titkot a helyről. Az étteremben nyitott grill található. Na, ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki hozhatja otthonról a kis Tesco-s grillkolbászkákat, hogy majd itt jól megsüsse, nem. Az étterem közepén van egy tűzrakó, azon sütik a dolgokat, azt annyi. Adamnek most ez az imaoltár, úgyhogy oda is vonul a tulajjal zsolozsmázni egyet, meg megnézni hogyan készül a marhaszegy. Miért ilyen speckó itt a marhaszegy? Mert nem akármilyen fábú gyújtanak be'alá hé. Csakis a legkeményebb tölgy gyühet szóba, ha gyújtóst emleget az ember. Aztá' mink nem szárazon sütjük a marhát, mint a többi barom texasi suttyó, mert sütés közben mink 32 féle fűszerből összetaknyolt szósszal kenegetjük a húsokat. Adam rabol is egy falatot, és innentől kezdve ennyi volt. Ez a legfinomabb dolog a világon. De ezt még hallani fogjuk párszor az adások során. Nem kell minden ilyen kijelentés után egyből repjegyet foglalni.

Elég lesz mára a könnyed falatozásból, irány a verseny színhelyére, a Don Juan a rengetegben – Juan in a Million – étterembe. A dolog nagyon egyszerű. Nincs időkorlát, de az asztalt nem lehet elhagyni, továbbá hányni sem ér. (Egy rést azért találtam a pajzson, elvégre összefoshatja magát az ember, de azért őrizzük meg a méltóságunkat, ha egy mód van rá.) Adam körbeszimatol az egységben, hogy ki mit eszik, aztán lepacsizik a tulajjal, mert ő a legjobb kézfogás birtokosa egész Texasban. Így is van. Akkor nézzük a dicsőségfalat, amit Juan, a Taco evő bajnokoknak emelt. Hát nem egy igényputtony ez a hűtő oldalára blue-tech ragasztóval felnyomott faliújság. Ennél még én is szebb montázst készítettem a Sün Balázs oviban. Nem is ez a lényeg. Adam vérszemet kap, hogy a rekordtartóknak, mindnek valami fasza mexikói maszkos, Lucha harcos nevük van, ezért Adam is előáll egyel. Adam Richman mától Relámpago Blanco, ami annyit tesz: Fehér Villám. Nem kicsit nagyképűen arra vállalkozott, hogy nyolc Don Juan tacot gyűr magába, de előbb meg nézzük meg, miből is áll egy ilyen szolid adag. Egy egész Idaho burgonya, só, fekete bors, bacon, és két friss tojás kerül a tortillába. Ezt kell beszorozni nyolccal. Adam kezdeti lelkesedése, hogy „akkor megeszek nyolca tacot, amikor nem figyelek oda" kezd kissé alábbhagyni. Az első után simán lecsúszik a második, így előkészítve a terepet a harmadiknak, ami továbbra is simán csúszik. A negyedeik után, mire már az egész vendégsereg lecserélődött, egy kis szieszta következik. Adam felhívja az anyját, de ez sem segít. Kikéri az ötödiket is, de hiába, ha egy csinos nő sem tudja megetetni, akkor bizony bajok vannak. És ennyi volt. Adam bedobja a törcsit, de vigaszul ő lesz a hírességek rekordtartója, ha már a női, meg a gyerek kategóriába nem sorolható be.

16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zenóbia 2012.07.16. 16:19:18

Ezen nagyon jót röhögtem, klassz hogy írod, meg ahogy írod az is. :)

Pácsó Ármándó 2012.07.16. 16:45:23

Az egyik kedvenc sorozatom! Üres gyomorral nem érdemes nézni :-)

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.07.16. 20:30:59

@Zenóbia: köszönöm. Igyekszik az ember
@Pácsó Ármándó: így van. zabálás közben jó nézni a zabálást.

Pácsó Ármándó 2012.07.16. 21:30:23

@Chat Géza: Pláne ha le lehetne venni néha a képernyőről a kaját! :-)
Mindig elcsodálkozom, hogy miért adnak olyan hatalmas adagokat a műsorban a különféle ételekből? Ki az aki meg bírja enni? És most nem a Man vs. Food főbossokra gondolok, hanem az egyszerű adagokra. Vagy haza lehet vinni és kétszerre eszik meg? Vagy csak simán otthagyják a felét? Akkor van minden étteremnek egy recycling disznós melléküzemága? Vagy csak presztizsből, hogy elmondhassák itt nálunk még nagyobb a fánk/fagyi/szték/hambi/stb.?

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.07.16. 21:53:17

@Pácsó Ármándó: jaja. Szerintem is érdemes lenne egyszer a zárás utáni pillanatokat megmutatni, hogy a szemétben landolt kajákból, hány jól táplált csöves rendez dísz vacsorát az étterem mögötti sikátorban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.07.17. 20:46:20

Mennyire szeretem ezt a sorozatot :) Annyit tudok dühöngeni közben az idióta amcsikon:)

Pácsó Ármándó 2012.07.17. 22:15:28

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Én azt bírom bennük, hogy milyen lelkesen tudnak szurkolni az ember vs. kaja csatáknál :-)

@csicserierika: Ez is egy jó sorozat!

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.07.17. 22:18:41

@Pácsó Ármándó: az egy nagyon jó sorozat és pasi meg eszméletlen szexi :D

Lelkesek, ja! Nem nekik kell falni:) Én a mennyiségeken halok be leginkább:P

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.07.18. 08:38:00

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: @Pácsó Ármándó: Szerintem is iszonyat jó ez a sorozat. Én azt bírom hogy kb ugyanazokra a kajákra mondják, hogy mennyire egyediek, meg itt a legfinomabb. Ez olyan, mintha hazánkban minden út melletti étkezdébe azt mondanák, hogy itt a legjobb a rántott szelet, mert a szakács a kés élével is megpaskolja a húst, meg van egy titkos fűszer is amit rakunk rá, ja meg mi nem rizst adunk mellé köretnek, hanem nokedlit, ettől ilyen fasza nálunk a rántott hús.
A Dirty Jobs is marhajó. És tényleg elég sármos, meg vicces az a fickó. Amikor lecserélték valami bukott foci kapusra, az nagyon gyászos széria volt.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.07.18. 10:29:04

@Chat Géza: hahó!

A piszkos munkákban kicsit tévedésben vagy, sorolom (:)):

1, bukott foci kapus, az nem bukott foci kapus - Peter Schmeichel hu.wikipedia.org/wiki/Peter_Schmeichel

2, az meg az úgynevezett európai verzió volt, nem Mikeot cserélték le :) Az egy kicsit gyengus lett, főleg a szinkron miatt :)

Ennyi, minden más szavaddal egyet kell, h értsek:D

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.07.18. 11:45:54

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Köszi. Fejből nyomtam az infókat. Nagyon rég láttam, meg nem is néztem annyira aktívan, csak így rémlett egy régi tv spotból, hogy úgy reklámozták az új műsorvezetőt, mint ahogy azt leírtam. De az idő vasfogai már mély barázdákat véstek amúgy sem túl jó emlékezetembe.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.07.18. 14:19:54

@Chat Géza: pedig hogyvoltozhatnád azt is, a Csajokon még mindig gondolkodom, h h vagy képes nézni:D Nőként nem megy:D

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.07.18. 15:23:48

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Hát az utóbbi két résznél nekem is ökölbe szorult a kezem. De valami megmagyarázhatatlan vonzalom fűz a Judd Apatow nevéhez fűzhető produkciókhoz. (Még akkor is ha csak producerkedik, mint itt.)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.07.18. 20:58:48

@Chat Géza: nekem ez az a sorozat, amit 5 min után abbahagytam. Valami borzalom, pedig a Szex és Ny-ot szerettem.:)

Vonzalmaidat lehet, h nem ártana átgondolni :)

Pácsó Ármándó 2012.07.18. 21:01:23

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Én is bírtam a Schmeicheleset is!

@Chat Géza: Azért Adam is adja alájuk a lovat! :-)
Olyan ízesen dicséri a frissen kisült omlós szószos húsokat, hogy én mindig elhiszem neki, hogy a mennyekben érzi magát amikor megkóstolja őket!

@csicserierika: 0.22-nél feltűnik nagy kedvencem: Billy a profi! (Jáj, kígyóóó!)
Nem is emlékeztem már rá, hogy dolgozott nála is Mike! Szuper!
süti beállítások módosítása