Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kutyákok 1x10 - Asunder

2012. július 15. 16:01 - Gabba

Szétválás, sejteti a baljóslatú cím, vajon kik az érintettek: kedvenc nyomozópárosunk, vagy esetleg Britt és Katie, netán az esküvőre készülő Gretchen és Jason? Aki látta az epizódot, az már tudja a választ, aki lemaradt és csak a hogyvoltból tájékozódik, annak nem lövöm le a megfejtést, haladjunk csak szép sorjában. Szombat korán reggel van, Gretchen esküvőjének napja, amiről a múlt héten Gretchen magából kikelve tiltotta el Hanket. Szakállas barátunk ennek megfelelően alig tudott aludni, a hajnali napsugár már a ház körüli tevés-vevés közben éri, ereszcsatornát tisztít, kitakarítja a házat, kihúzza a kukát, benne a kidobott esküvői meghívóval. Majd elvonul kedvenc kajáldájába reggelizni, Britt itt éri utol. Az ő meghívásuk továbbra is érvényes, nem is marad sokáig, siet Katie-hez, hogy együtt készülődjenek. Elkeseredésében Hank ellátogat az anonim alkoholisták összejövetelére, ahol bevallja a sorstársaknak, hogy ugyan már 543 napja nem iszik, de eddig a mai a legrosszabb napja.

Asunder01.JPG

Britt és Katie szépen felöltözve megérkezik a partira, amit valami szálloda kertjében tartanak, a realista szemléletű Britt félhangosan azon mereng, vajon mennyibe kerülhetett ez a cécó a virágszirmokkal, kis üdvözlőkártyákkal, miegyébbel. Majd úgy dönt, itt az ideje kiugratni a nyulat a bokorból és csak úgy mellékesen megkérdezi Katie-t, nem terhes-e. A csaj jól megjátszott csodálkozással persze tagad, a témában azonban nem tudnak mélyebben elmerülni, mert az egyik vendég véletlenül leönti Brittet vörösborral. Bár a folt jól mutat a fehér ingen, esküvőn talán mégsem a legmegfelelőbb viselet, ezért Britt máris tárcsázza Hanket, hogy készítsen elő neki egy tiszta inget nyakkendővel, elugrik érte. Hank felajánlja, hogy majd ő elviszi a ruhát, és már indul is. Botrány lesz vagy nem lesz botrány, merül fel bennünk a jogos gondolat.

Asunder02.JPG

Miközben átadja a cuccot, Britt pár szóval közli, hogy Katie még mindig nem vallotta be neki a terhességet, Hank jó tanácsa csak annyi, hogy ne nyomozzon párja magánélete után, mert ő is milyen jól megszívta, ugyebár. Neki viszont szükséges nyomoznia, mert különben úgy érzi, megint inni fog. Majd elhajt, de nem megy messzire, hanem a sarkon túl leparkol, na akkor most botrány lesz vagy nem lesz botrány, erősödik bennünk a kérdés. A szálloda halljából az ablakon át egy darabig nézi a szertartást, majd beül a bárba és rendel egy dupla whiskyt. Óbazmeg, megér ennyit egy nő, hogy újra tönkretedd magad, kiabáljuk a fotelból, és talán sikerrel, mert mire a pultos kiönti a piát, Hank már el is tűnt. A mosdóban látjuk viszont, hideg vízzel mossa magát, és miközben szárítkozik, ismerős hangokat hall. Gyorsan beugrik az egyik fülkébe, mert a hangok tulajdonosa Ben Zeitlin, a múltkoriban megismert simlis ügyvéd, és gorillája, a nagydarab Burke, aki anno megölte Hank haverját. Valami nőről beszélgetnek, akivel Zeitlinnek itt lesz találkozója az elnöki lakosztályban, ennyi természetesen elég is Hanknek, hogy úgy döntsön, itt marad a szállodában.

Asunder03.JPG

Dob egy SMS-t Brittnek, aki elő is kerül gyorsan és megdöbbenve hallgatja barátja beszámolóját. De én most nem tudok lelépni az esküvőről, hívd el a technobuzi haverjaidat, a múltkor is milyen klasszul segítettek, ad jó tanácsot Britt és siet vissza a szertartásra. Hank kiveszi a lakosztály feletti tetőszobát és hamarosan megérkeznek a hekker haverok is. Amíg összeállítják a lehallgatáshoz szükség kütyüket, egyikük szobapincérnek öltözve elhelyez egy minikamerát a lakosztályban. Az átvitel kitűnő, laptopon követhetik Zeitlin minden megmozdulását. Nemsokára megérkezi az ügyvéd vendége, Laura Ross, akiről kiderül, hogy egy helyi lap riportere, gyanús ingatlanügyek után nyomoz, ahá, akkor megint a régi téma, úgy látszik Robert Lindus ingatlanguru sajnálatos elhalálozása óta ez a Zeitlin még nagyobb tempóban nyomja tovább az ipart.

Asunder04.JPG

Zeitlin nem sokat köntörfalaz, le akarja állítani a nőt és követeli, hogy mondja meg, kitől ilyen jólértesült. Laura természetesen nem mond semmit, próbál terelni, Hank viszont veszély érez. A hekker haverokkal villámgyorsan kinyomoztatja a nő mobilszámát és rövid, de velős figyelmeztető SMS-t küld neki: Veszélyben van, tűnjön el! Bár Laura megkapja az üzenetet, úgy érzi, még nyeregben van, és tovább faggatja Zeitlint, milyen spekulációra készül az Ocean Beach-i földvásárlásaival. Hank már a haját tépi, ez a nő a vesztébe rohan, miért nem húz inkább el? Újabb SMS-t dob neki: A tetőtéri szobában vagyok maguk felett, Zeitlin veszélyes, tűnjön el! Burke veszi át a szót és figyelmezteti Laurát, hogy ha nem mondja meg, honnan szerzi az értesüléseit, akkor szegény édesanyja, akinek a lakcímét is tudják természetesen, hamarosan elhalálozik. Laura kis gondolkodási időt kér és kimegy a teraszra levegőzni. Fentről Hank integet neki, mire a nő hangosan kijelenti Zeitlinnek: Kérem, ne bántsák a Lombard Street 517-ben lakó anyámat, inkább megadom a forrásom nevét: Robert Gillertnek hívják, és az okmányirodán dolgozik. Miután megvan a cím, Hank máris indítja a hekkereket a mamához, hogy vigyék biztonságos helyre.

Asunder05.JPG

Nézzünk vissza eközben a másik helyszínre, ahol már elhangzott a boldogító igen és indul az ünnepi ebéd. Britt újra mereng egy sort az esküvőhöz kapcsolódó  felesleges költségeken, Katie arca erre látványosan elborul. Akkor nekünk ne is legyen esküvőnk!, mondja dühösen. Britt érzi, hogy nem a legjobb pillanatban jött elő ezzel a témával, ezért inkább táncolni hívja Katie-t. Tánc közben Gretchenék mellé sodródnak, és újból gratulálnak nekik az esküvőhöz, ám ekkor Katie-re váratlan rosszullét tör rá és elrohan a mosdóba. Britt utána, és amikor Katie újból előkerül, úgy dönt, nem érdemes folytatni ezt a bújócskát. Te terhes vagy, megtaláltam a gyorstesztet, miért nem szóltál?, szegezi neki a kérdést. Persze a csajt sem kell félteni, legjobb védekezés a támadás alapon visszavág: Te már egy hete tudsz róla és csak most mondod nekem? Női érvelésben ne keressünk logikát, Britt sem teszi, inkább arra kér választ, hogy Katie miért hazudott neki. Katie csak súgva meri megadni a választ, amire aztán Brittből kitör minden addig visszafojtott feszültség.

Asunder06.JPG

Micsoda, lefeküdtél mással, ki az, ismerem?, ordítja magánkívül. Katie mentegetőzik: Részeg voltam, csak úgy megtörtént, pedig én téged szeretlek. De akkor miért hazudtál nekem, mi  bajod van velem?, firtatja Britt, amire meg is kapja a választ: Nem állsz készen, hogy feleségül vegyél. Bummm. Hát, ha esetleg egymással  beszélgettetek volna ezekről a dolgokról, drágáim, és nem Hankkel meg mindenki mással, akkor ezt már régen lehetett volna tisztázni. (Persze akkor nem lehetne ezen a szálon tovább pörögni, mondjuk a magam részéről én nem is bánnám.) Mindenesetre Britt kijelenti, hogy hétfőn elhozza a cuccait Katie-től, és szeretné, ha aznap estig bent lenne az egyetemen, mert nem akar már vele találkozni. Pedig nagyon szeretlek, mondja még búcsúzóul és elvonul.

Asunder07.JPG

Mi történt ezalatt a bátor újságíróval? Hank felhívja a szálloda biztonsági szolgálatát, hogy sikolyt hallott az elnöki lakosztályból. A biztonságiak hamarosan kopognak is az ajtón, Zeitlin kissé értetlenül fogadja őket. Természetesen nem találnak semmi gyanúsat, Laura viszont így kihasználhatja azt a lehetőséget, hogy velük együtt távozzon. A hallban csatlakozik hozzá Hank: Én vagyok az a fickó a tetőtéri szobából, súgja neki, segítek magának eltűnni innen. Pár szavas beszélgetésükből kiderül, hogy Gillert nevét csak falból dobta be Laura Zeitlinnek, nem is ő a keresett forrás, ráadásul most többhetes hajókiránduláson van. Gretchen és Jason éppen vonul kifelé a kertből, a vidám násznép szórja rájuk a virágszirmot, rizst, miegyebet, Hank ezt kihasználva gyorsan beülteti Laurát az ifjú párra várakozó limuzinba, a vezetőülés mellé. Miután végzett az esküvői programmal, vigye el ezt a hölgyet, ahová kéri, utasítja sofőrt, némi zsebpénz átadásával.

Asunder08.JPG

Hank ezek után felkeresi Zeitlint, és elégedett vigyorral meglóbál előtte egy mini DVD-t. A Ms. Ross-szal folytatott beszélgetéséről kép- és hangfelvétel készült, miszter, és ha  Laurának bármi baja történne,  ez a felvétel nyilvánosságra kerül. Zeitlin és gorillája dühösen távozik a lakosztályból, Burke azért még búcsúzóul bemos egyet Hanknek. Én a múltkor nagyobbat adtam, próbálja meg legalább döntetlenre kihozni a szitut Hank, miközben vérző orrát tapogatja. A szálloda előtt Britt ücsörög magábazuhanva. És Katie hol van?, kérdezi Hank. Ne is beszéljünk róla, válaszolja lemondóan Britt, inkább azt mondd, veled mi van? A szokásos, feleli Hank majd pár szóban felvázolja a Zeitlin gyanús földvásárlásairól megtudott infókat. Hová menjünk, hozzád vagy hozzám?, kérdezi, mint egy sikeres első randi után a felizgult tinédzser. Nekem mindegy, piálni akarok, mondja Britt, mire az újabb nyomoznivalótól felvillanyozódott Hank csak annyit mond: Én viszont nem.

Asunder09.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása