Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 1x10 (spanyol LOST)

2012. július 14. 12:00 - Sigismundus

Kivételesen nem Valeria mesével kezdünk. Hanem ködös képekkel, a Sarkcsillagot belül köd üli meg.. És mindenki a földön hever ájultan, Kapitány, Julian, doktornő, Pókharapó, meg a diákok mind. Illetve nem mindenki, mert a rádióból Ulisses hangja szól, a Sarkcsillagot keresi, és segítséget kér. De hiába... Mi a fene történt itt?

8 órával korábban...

Reggeli a kapitányi kabinban, a lányok hozzák apunak a frissen fogott halat, meg algát. Vagy moszatot, nem tudni, a szándék a lényeg, az pedig jó. Montrero jóízűeket harap mintha ízlene, majd elbeszélget Ainoával. Miért is nem barátjának visz reggelit? Nagylány, akármennyire is vad lázadó, csak elsírja magát, elmeséli, hogy érzi, tévedett. De most költözött be a 9-es kabinba, mindjárt kiköltözni kissé égő lenne egyből. Valeria tanmese, a családtagok szeretik egymást, és ajándékoznak meg kedveskednek egymásnak, ez jó.
 
Aztán a Fedélzet. Julian és Ulisses apa-fia közös programon. Pecáznak közben azon vetélkednek, kinek vannak komolyabb halászsérülései, mindkettőn van már egykét öltés. A kifogott halakat Buborék és Esmela rakosgatja (hogy neki is legyen egy perc jelenete), de hirtelen félbeszakad a munka. Mert egy ködfalat vettek észre, amely pár perce még nem volt ott. És gyanús egy ködfal, Buborék szerint, mert a rendes köd az nedvességet hoz, de ez nem... Konyhában Salome és Julia, szardíniát beleznek, jönnek pasijaik az utánpótlással. Vidám családias a hangulat, Julian is megbékült doktornővel, úgy tűnik. Ekkor fedez fel Pókharapó az egyik hal beleiben egy gyűrűt... Találgatnak, mi ez? Elsőre ugye, gyűrű, Ulisses szerint égi jel, és faterját kezdi cukkolni, mennyire bátor? Az meg kijelenti, ő bizony bátor, így 20 év után, és a gyűrűvel megkéri Salome kezét. Ha igent várunk, akkor az első nagy meglepetés az epizódban. Nem mond semmit Pókharapó, illetve annyit, ez egy halott gyűrűje.
 
Más szívügyek is rossz felé mennek el. Vilma keresi Pitit hogy ultrahangra menjenek kettecskén. Meg is találja a többi sráccal valami programon játszanak. Lényege hogy a lányok fényképeiből összevágva alakítják ki a Tökéletes Nőt. Olcsójáték hülyegyerekeknek, de itt és nekik megteszi. Piti ki is rakja a magáét Ainoa szájából, Esmela melleiből. Kérdik, Vilma? Vilma? A nagy hasával vagy mivel, szól vissza Piti. Majd elhalkul körülötte mindenki, így hátrafordul és éppen beleáll Vilma pofonjába. Széparcú megint egyedül van, nem kell neki egy idióta kölök, a születendő mellé.
 
A ködnek Buborék örül csak igazán. Rájött hogy ha sokszor elkiabálja a nevét, a ködfalról az mindig visszhangzik. Mintha egy gránitfal lenne mögötte..Mint a tihanyi echó, míg be nem építették. Szerencsére elmeséli ezt a kapitánynak, is, aki nyomban leállítja a motort, és bekapcsolná a radart. De utóbbi nem működik. Ulisses kabinja felé tart, megállítja tündibündi és közli a Breaking News-t, lehet hamarosan Ainoa fiúja. Uli nem érti, hisz az Gamboa, ő pedig Julia fiúja, tündike elmondja hogy nővére nem szereti már a borostást és ő sem. Mert sok titkot tud róluk, de őróla ők semmit... Uli megígéri hogy megvédi őt és megvédi Ainoát is. Majd mikor egyedül marad, benyit a 9-es kabinba, mert ezen a hajón minden eddigi történés dacára, nem zárnak be semmit.
 
A 9-es amúgy üres, lakói az Ebédlőben. Gamboa némi reggelivel próbál kedveskedni a lánynak, sikertelen. Fel is teszi a kérdést, mi baj-válasz, nem tudok rólad semmit. Mik az érzéseid például? Na erre mindjárt ijesztő a válasz- ha téged elvesztenélek, attól megőrülnék... Nagylány megdermed, és észre is veszi Gamboa kezén az Ulissessel vívott ökölharc nyomait... Közli hogy akkor ő költözne, mire borostás kimutatja foga fehérjét. Megfenyegeti, tőle nem lehet csak úgy elmenni. Uli, hosszas kutatás után megtalál egy kék füzetet elrejtve. Ugyanez a füzet amibe Martinez, a tolvaj írta búcsúlevelét. A legfelső oldalon, az ősi satírozós módszerrel ez ki is derül.. Aztán megtalálja azt a mappát is, egy kettős fenekű fiókban, benne évekre visszamenőleg vannak fényképek Ainoáról. A kék füzetet elteszi, mappát nem.
 

Vilma és Palomares az orvosiban, ultrahangoznak papos-mamást játszanak.Megható kis jelenet, széparcú lányt szeretne mert a pasik hülyék. Piti kimaradt a szépből, illetve csak kintről figyelheti titokban. Szívügyek máshol is, megint... DellaGuadra és Montrero radart javítana, közben a gyürü-ügyet beszélik. Elsőtiszt be van gyulladva az elutasítás miatt, kapitány kiröhögi, nem így kell lányt kérni. Pókharapó is kiönti lelkét Juliának, romantikusabb lánykérésre számított. Ja csak úgy mellékesen, a radarból valaki kivett egy alkatrészt, ezért nem működik. Hát ezek a történtek után csak nem állítanak éjszaka őrséget ?!!!! Istenem....

És rendezőileg tökéletesen időzítve, ebben a percben kezd Vilma olvasni egy Köd/La Niebla című könyvet.. Nem Steven Kingtől, de akár tőle is lehetne. Vilma olvassa a szöveget, mely szerint " A köd odaért hozzánk, egyformán falva fel az óceán feketeségét és az ég kékségét, Csak a sikolyok és a vödrök ütődésének a hangja.utaltak arra, hogy a város még mindig ott van."... Piti ugyan próbálna holmi bocsánatkéréssel zavarkolódni, de el lesz hajtva, a családtagok, azok megajándékozzák egymást, ők nem ilyenek egymásnak, vége.
 

És mintha Vilma idézte volna meg, a Sarkcsillagot szépen körbeveszi a Köd. Fedélzeten kint megkezdődik megint a macsósági verseny sokadik köre. Gamboa mentőruhába öltözve épp egy mentőcsónakot dob a vízbe, megjelenik Ulisses a kék füzettel. Közli, itt a bizonyíték hogy Te vagy a gyilkos, borostás nem ijed meg. Itt hagyja a hajót amúgy is, szerinte több esélye van mentőcsónakban. Uli nem engedné, erre pisztolyt nyom az arcába, de a srác makacs ugyebár. Belegyalogol a pisztolyba, és most épp Gamboa az aki fegyverrel fenyeget, de nem meri elsütni. Kihasználja a megingást bájgúnár, nekiugrik, dulakodás lesz a Fedélzeten.

Bent a hajóban, akárki akármit is csinál, azonnal félbehagyja., mert egy lövés, majd nagy csobbanás hangjai jönnek a Fedélzetről.. Odakint meg a pisztolyt találják csak, és jókora vérfoltokat. Kapitány és Julian tanácskoznak, hogyan gondolhatta Gamboa hogy egy mentőcsónakban több esélye van? Keressék vagy ne? Halott a sebesülés miatt úgyis. Erős a kísértés hogy ne keressék nagyon, de ekkor jön Julia rémülten. És közli, hogy Ulisses sincsen meg, ő is eltűnt...

 
Ainoának Buborék viszi meg a rossz hírt hogy eltűnt a fiúja. Félkegyelmű aztán megitatja a kismalacot mert nincs jól. Valeria teszi fel a 100.000 eurós kérdést, melyik fiúja eltűnése szomorítja el nővérét ? Gyorsan játszanak egy szembecsukós-kivánóst hármasban, Ainoa szeme előtt sokféleképp jelenik meg bájgúnár. Aztán vége a cukika jelenetnek, mert Buborék észreveszi hogy Csimpi asszonyság vért hány és összeesik. Nővére  Valeria figyelmét gyorsan el is tereli.
 
Kapitány kihallgatja Juliát, nagy nehezen kiderül hogy Ulisses és Gamboa verekedtek tegnap. Montrero kissé dühös hogy ezt csak 24 óra múlva tudja meg. De nagyon nem lehet dühös mert doktornő zokog, és a könnyes szemű nőt férfias ölelgetéssel meg kell nyugtatni természetesen. Julia majdnem mosolyogva távozik, kint Buborék állítja meg a véres szájú malaccal karjában.
 
Raktér, Piti kezd valami munkába. Akármit is készül tönkretenni, valami terv szerint dolgozik az biztos. A Hídon Julian szomorkodik, hogy szinte lehetetlen megtalálni valakit a ködös tengeren. Jön Pókharapó, és kijelenti, hogy megtalálják Ulissest, mint a gyűrűt is. Mert olyan neki mintha a fia lenne, igen ! Akkor is szeretné ha meleg lenne. Na ezzel kissé túllőtt a nevelőanyai szeretet kifejezésében, DellaGuadra felháborodik, dehogy meleg, hisz két nője is van no meg az én fiam ! De sikerült felrázni Elsőtisztet, aki bekapcsolja a Sarkcsillag összes reflektorát.
 
És látjuk is a fényeket, messziről, ködön át. Nézőpontunk ugyanis a mentőcsónak. Ami olyan kintről mint egy nagy gumicsónak, rajta sátorral. Bentről meg csupa vér, mert Gamboa ott vérzik és sziszeg, Ulisses meg a véres rádiót próbálja használhatóvá tenni. Nem érti a radarral miért nem találják őket, borostás sokat tudóan rámosolyog. Srác felajánlja hogy kiszedi a golyót a sebből. De ehhez Gamboának hátat kellene fordítania, miközben Ulisses késsel közelítene, na ez azért ugye meggondolandó.
 
Vilma idézet jön, " Olyan volt, mintha a köd mindent magába szívna, és már semminek sem lenne értelme Mintha az emberek elfeledték volna, kik is ők valójában, és abszurd módon keresnének egy okot, amiért érdemes folytatni " A Sarkcsillagon Ainoa emlékezik és zokog, képek jelennek meg az összes Ulissesel közös jelenetéből, amikor nyögvenyelősen-eröltetten ölelkeztek Raktárban ágyban, amikor kiosztották egymást amikor csak lehetett. Bejön Julia és kérdi, min vesztek azok össze, miért akartak mentőcsónakba szállni ? Lány visszakiabál, hát mióta kell ok arra hogy két hülye pasi ölje egymást?

Julian közben beöltözik tengeri mentőruhába, terve hogy egy gumicsónakban cikk-cakkban körbehajózik és megtalálja fiát. Kiderül hogy Montrero is hasonlót tervez, a két hajóstiszt hát elkezd hosszasan udvariaskodni meg vitázni azon hogy ki menjen ki maradjon. Salome miközben megjegyzi, kezd olyan szaga lenni a ködnek, mint egy régi sekrestyének. Közben valaki a hangosbeszélőbe bejátssza az utolsó, szigetet talált repülőgép hanganyagát. Hallják Ulissesék is, meg ami utána jön, azt is. Ainoa kezd ugyanis beszélni, gyakorlatilag szerelmet vall Ulinak, van benn szó közös útról, a Föld utolsó kólásüvegéről. Hallja mindezt Julia, és Gamboa is. Utóbbi műtét előtt megkérdi, miért nem hagyja elvérezni őt Ulisses? Míg tart a golyó kivétele, elmeséli a srác, hogy bíróság elé akarja állítani a hajón, no meg hogy megmagyarázza, miért is figyelte már régóta Ainoát.

Nagylány a beszéd után apjához megy zokogni. Majd elájul, jön Julia, viszik gyorsan az Orvosiba. Hogy a feszültségoldó szál se maradjon ki, kiderül mit fabrikált Piti. Miközben fent mindenki keres és kutat, levezeti Vilmát a Raktérbe. Egy saját kis élményfürdőt fabrikált neki, csak neki. Ehhez félbevágott egy több száz literes víztartó kannát, széthasogatott több tucat törülközőt, és elhasznált pártucat gyertyát. De hát fő a jó szándék, és úriember nem nézi a költségeteket, mintha magyar stadionépítés lenne ugyebár. Jutalma nem is marad el, megbocsájtás és közös fürdőzés. Közben Piti megjegyzi, hogy nem áll fel neki, valószínűleg mert nem jön be neki amúgy Vilma. Lány megnyugtatja, neki is legfeljebb kabalaállatszinten jön be, megnyugodnak hát.
 

A mentőcsónakban közben Gamboa szépen berúg a fertőtlenítő alkoholtól. Így Uli kihasználja a helyzetet és kérdez. De előtte neki is őszintén kell válaszolnia, szerelmes-e Gamboa nőjébe Ainoába? Igen.. most ő kérdez, mi van Martinezzel? Borostás elismeri hogy ő ölte meg, mert különben az értékes gyógyszer nagy részét elpazarolták volna egyvalakire. A gyenge falkatag pusztuljon, ez a túlélés törvénye, ő pedig túlélésszakértő. Másik kérdésre, miért figyelték Ainoát, már csak annyit mond, kérdezzék Juliát, az ő előéletét sem ismerik nagyon, igaz?

Orvosiban Ainoa tiszta oxigént kap maszkon át. Julia közli a kapitánnyal, hogy a malac az tüdőembóliában múlt ki amúgy. Valamit belélegzett. De Ainoa nem járt gépházban vagy egyéb helyen, csak a fedélzeten. Buborék mondja megint a tutit. A Ködnek olyan a szaga mint a sekrestyének, kénes... Hoppá, lehet hogy nem is Köd? Julia gyorsan dönt, festőmaszkszerű szűrőket vesznek fel és Montreroval irány a fedélzet, megmérni az atmoszféra akármi-tartalmát. Magas a szénmonoxid és metán, ami elég mérgező egy keverék, nyilván a Földkéreg elmozdulása hozta elő ezeket.
 
Ez azt is jelenti hogy el kell hajózniuk innen sürgősen, sorsára hagyva a két eltüntet. De Julia képtelen ezt kérni, kapitány nem tudja mit döntsön. Nem is jut ideje rá, mert bent egymás után ájulnak el az emberek. Sokat ront a drámaiságon hogy igen ripacs, látványos végtagdobálós módon teszik ezt. Ráadásul olyan egymás utáni sorrendben mintha dominók lennének. Esmela is kap egy látványos nagytotált, így neki is jut egy jelenet. Mikor Ainoa magához tér, egyedül van az Orvosiban. Így kissé fogvacogva megy végig a hajón, ahol mindenki a földön hever, egészen a Hídig.
 
Itt épp meghallja amint Ulisses a helyreállított rádióval hívja a Sarkcsillagot szakadatlan. A két szerelmes boldogan megbeszélik hogy szeretik egymást, de jut idő gyakorlati dolgokra is. Ulisses látja a Sarkcsillag fényeit, meghatározzák hát egy iránytűvel, hogy délnyugatra két mérföldre vannak. Míg tart a csevej, Gamboa észrevétlen bekapcsol valami kis adó-szerkezetet. Ainoának el kell indítania a hajót és irányba fordítania. De itt esik ő is össze ájultan, hiába szólongatja Ulisses. Csak éppen a gumicsónaknál bekövetkezni látszik az amitől Ulisses már kezdettől tartott. Valamik alulról elkezdik bökdösni a gumicsónakot, alighanem a cápák, akik nagy túlélők.
 
És ekkor megjelenik a Hídon a Sarkcsillag egyetlen gondolkodó embere. Nevét nem írom le, biztos mindenki kitalálta már, kinek vannak ésszerű ötletei általában. Ez a valaki azt csinálta hogy az egész testet fedő búvárruhát vette fel, palackostól, maszkostól. De úszótalpak nélkül, mert nem hülye. Így nem lélegzett be gázokat. És így el tudta irányítani a hajót amerre csak kellett.
 
Reggel a Sarkcsillagon. Aggódó tekintetek figyelik amint doktornő Ulissest élesztgeti. Kissé olyan mintha életre csókolná, de sikeresen, magához tér. Mindenki megöleli, Julia is, de egy nagy igazi ölelés az Ainoától is jön. Mindennek örömére Salome is elfogadja a halott ember gyűrűjét. A végére marad a rejtély, bájgúnárt csak egyedül találták, a tenger felszínén lebegve. Gamboa és a gumicsónak az sehol...

 

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása