Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gossip girl- A pletykafészek 1x03 - Poison Ivy

2012. július 13. 17:00 - Agent "V"

Az itthon Pletykafészek címen és borzasztó szinkronnal futó sorozat a nagyon gazdag, nagyon szemét és mégis szerethető karakterekkel operál, persze azt jó megjegyezni, hogy ebbe a világba ne éljük bele magunkat, mert 1. soha nem lesz annyi pénzünk, 2. nincs olyan isten még az ájfón világban sem, hogy ilyen szinteken lehessen kiszúrni egymással.

Ami eddig történt: Serena van Der Woodsen, a város legmenőbb IT-lánya visszatér az Upper East Side-ra, ahol a legjobb barátnője, Blair nem fogadja túl kedvesen, mert megtudja, hogy anno lefeküdt a pasijával, Nate-tel. Serenába belezúg egy brooklyn-i srác, Dan, akinek az apja egész véletlenül Serena anyjának élete szerelme, akit annak idején azért hagyott ott,mert egy másik(pénzesebb) pasit választott. Persze a fiatalok között sem jön össze a dolog egyrészt az ármánykodás, másrészt a tök különböző életkörülmény miatt. A kedvenc szereplőm Chuck Bass, az ultra szemétláda pénzeszsák, aki valahogy minden botrányban benne van, bár az első pár részben csak olyan rövid, de állat mondatokat írtak neki az írók, mint Miért kéne kísérőnek lennem? Én Chuck Bass vagyok!

gg1x3x2.jpg

Na, akkor lássuk hogy volt.

A srácok természetesen egy nagyon menő suliba járnak, csomó gazdag kölyök, kivéve persze Dant és a hugát, Jennyt, akik ösztöndíjasok, ami előre vetíti, hogy nem lesz egyszerű életük ebben a világban. Mindenki az Ivy hétre készül, amikor is eldől, hogy mennyire van esélyük bekerülni a legmenőbb egyetemekre.  A nyitó beszéd és az elsős lányok cuki Glamorous akapella előadása közben kapunk egy kis képet arról, hogy kinek milyen céljai vannak, amit ezen a héten akarnak megalapozni. Dan a Dartmouthra akar menni, mert átlagon felül értelmes kölyök, csak ugye nem olyan neves családból származik, mint a többiek, de a jó elnyeri jutalmát alapon az apja csak ne aggódjon ezen, megbirkóznak a hátrányos helyzetükkel a suliban. Vicces amúgy, hogy nálunk a hátrányos helyzet egy szülőnél meg 8 általánossal rendelkezésnél kezdődik.

gg1x3x3.jpg

Nate az apjával fut, akit biztos valamilyen régi hülyeség alapján neveznek Kapitánynak, de persze az is lehet, hogy az ismerősök is tudják, hogy egy kretén, aki most is azt meséli a gyereknek, hogy eszébe se jusson máshova jelentkezni, mivel a Dartmouth a család alma matere és amúgy is ennek így kell lenni: Dartmouth, jogi diploma, Blair.Punktum.

Blairről is kapunk egy kis mellékes infót, például, hogy a Yale-re akar menni és hogy az első Yale pulcsiját 4 évesen kapta az apjától. Ja igen, és imádnivaló akcentussal beszél Miss Blair szobalánya.

Az Ivy-hét lényege, hogy a srácokat beosztják valamelyik neves egyetem képviselője mellé, és attól függően, hogy mi a nevük, vagy mennyire tudnak benyalni, elrendezhetik a jövőjüket. Dan persze nem kerül be a Dartmouth-os pasas mellé, mivel nem éppen a királyi család leszármazottja, de az apja mesterkedésének hála pincérként jelen lehet az eseményen, és miután Nate belátja, hogy egy szót sem tud váltani a pasival,aki valami nagymenő könyvet is írt, ráadásul nem is akar arra az egyetemre járni, átadja a lehetőséget a szerencsétlen Dannek, aki persze lenyűgözi az egyetemi képviselőt,mert ugye a mesében mindig a szegénylegény  a legjobb. Blair a teljes társasági megsemmisítést úgy próbálja abszolválni, hogy Chuck segítségét kéri, aki meglátja Hosszúlábút az Ostroff Központba menni és ebből levonja a következtést: Serena függő. Persze, hogy legyen egy csavar a sztoriban, megtudjuk, hogy nem Serena az, akit az Ostroff Központban kezelnek, hanem a kisöcsse, Erik, aki valószínűleg a normális családi élet és az anyai törődés hiányának köszönhetően egy pengével enyhíteni a szenvedéseken, aminek az lett az eredménye, hogy (ahogy az már gazdagéknál lenni szokott) Lily bedugta őt a klinikára kezelésre, az ismerősöknek pedig azt mondja Floridában nyaral a nagynénjénél. A központban anya és lánya harcolnak a srác életkedvének javításáért, Serena szerint ha nem akar maradni, akkor szarja le az anyjukat és menjen haza, Anyu viszont erőlteti a maradást...igen, szar lenne, ha valaki elszólná magát a társaság krémje előtt. A végén szuper kompromisszumot kötnek: a srác marad a klinikán, de az Ivy gálára elmegy S kísérőjeként. Na, ebből botrány lesz.

gg1x3x4.png

A gálaparti egyébként semmi másról nem szól, mint Serena  (itt jegyezném meg, hogy ha végre TB támogatottak lesznek a plasztikai beavatkozások, akkor kérni fogom az arcát és a hosszú lábait, mert rohadtul irígy vagyok, főleg,hogy az én seggem a földet súrolja még 10 centis sarkakon is) és a Hajpánt királynő Blair cicaharcáról. Első körben Serena az, aki próbálja beégetni BFF-ét a Yale képviselője előtt, amiért a két lábon járó szerencsétlenség, vagyis Dan jól leszúrja, mondjuk a helyében valószínűleg én is tetűsködnék azokkal, akik a nevüknek hála bejutnak erőlködés nélkül egy király egyetemre, én meg puncsot meregetek nekik. Hosszúlábúnak sajnos ma nincs nagy szerencséje, ugyanis Nate, aki azelőtt bele akart halni az iránti való szerelembe, nem szól hozzá. Vagyis pontosítok, nem szólhat hozzá ha valaha az életben Hajpántkirálynő bugyija alá akar jutni.

gg1x3x5.jpg

A gálán Öcsike megismerkedik Hugicával és persze egyből jó barátok lesznek: végül is ki értené meg jobban egymást, mint a kiátkozott brooklyn-i és a szerencsétlen gazdag fiú. Egyébként Öcsike karakterét csípem, szuper jól mintázza a gyerekét pénzzel szerető, szemétláda szülők gyerekét és mindenkivel olyan korrekt meg jófej, hogy lehetetlen nem szeretni. A kiscsajjal vannak bajaim, egyrészt a karaktere miatt, másrészt a magyar hangja miatt, meg mondjuk nem tudom ismeritek-e a zenekarát a The Pretty Recklesst. Én nagyon csípem, de amit ez a kiscsaj 16 évesen művelt a klipekben, meg, hogy állandóan férfiingben meg harisnyakötőben járkál az utcán, az kiakasztott. Ha már a divat iránti érzékenységem jött szóba, akkor itt jegyezném meg, hogy a Hajpántkirálynő se egyszerű cuccban jött a gálára. Kicsit hajaz nekem egy tengerészgyalogosra, csak az ő kosztümje valószínűleg Yale-kék Chanel. Persze értem én a koncepciót, ha rockkoncertre megyek, akkor én sem a platform cipőmben megyek, főleg mivel simán tömegverekedésre ad okot, ha azzal valakinek a lábujjára ugrok, hanem a Metallica pólómban. Szóval, mint mondottam volt, Öcsike és Hugica összebarátkoznak és Öcsike elmeséli neki az egész sztorit a magányról, a családról meg az öngyilkosságról, így Hugicának is tiszta lesz, hogy miért nyomja Öcsike a hülye Go Dolphins poénjait, amikor megkérdezik miújság.

gg1x3x6.jpg

A gála fénypontja következik barátaim, ahol is Blair, mint a nemtudomilyen nagyon fontos bizottság elnöke, hogy, hogy nem elintézi, hogy az éves jutalmat, amit ezen a gálán osztanak az Ostroff kapja és ehhez beszédet is mond, amiben tenyérbe mászó, de nagyon elegáns stílusban adja elő az összegyűlt publikum előtt az alázó beszédet. Hogy milyen jó, hogy ez a központ létezik és hogy egy társuknak olyan sokat segítettek merthogy függő volt, de most már tiszta, legalábbis egyelőre. Kedvesen mosolyogva hívja fel Serénát a színpadra, hogy mint az a bizonyos diák, mondjon beszédet. Van der Woodsenéknél persze megy a harc, Anyu simán csak kiakad, a kisöcsi meg menne fel, hogy színt valljon, Serena pedig láthatóan a sírást csak nehezen visszafojtva úgy dönt, hogy ez az ő harca, úgyhogy felmegy ő. Anyutól megkapja az instrukciót, ami miatt Serena csúnyán néz, én meg nem is értem. Azt mondja neki, hogy figyeljen oda, hogy hogy viselkedik és ne felejtse el, hogy ki áll a terem közepén.

Most ezt vagy képletesen értette, vagy a Brown képviselőjére gondolt, ami Serena álomegyeteme lenne, de ennek meg nincs értelme, mivel a neve és a drogfüggőség elhangzott ugyanabban a mondatban. Serena felmegy, ahol Blair még egyszer a hátába vágja a Lacrosse ütőt, majd elkezd arról beszélni, hogy a központban azt tanítják, hogy az ember bocsásson meg azoknak, akik ellene vétettek. Nagy igazság egyébként, ismerem az érzést. Nem tesz túl jót az alvásnak, ha nem figyelünk ilyenekre. Na ne gondoljátok, hogy ez a beszéd sokáig tart, ahhoz túl szívhez szóló, hogy Blair le ne keverje egy az egyben.Dan elképedt fejéért teljesen odavagyok, nyilvánvalóan azt hiszi, hogy a volt csaja tényleg elvonón volt, aztán Hugica szerencsére felvilágosítja, hogy ez nem igaz, mert Öcsike volt a központban. És a hülyegyerek megkérdezi, hogy de hát akkor miért csinálja ezt..na kérem, ennél azért többet vártam a forgatókönyvíróktól. Hát miért, te idióta? Nyilván azért, hogy ne piszkálják az öccsét.

gg1x3x7.jpg

Hosszúlábú teljesen jogosan van kiakadva Hajpánt királynőre, kérdőre is vonja gyorsan frissen, akinek van pofája azt mondani, hogy semmi nincs kiegyenlítve, mert amit ő valaha tenni fog Serena ellen, az nem ér fel azzal, amit ő tett ellene. Itt jelezném, hogy egy nyálasképű hülyegyereken balhézik vele. Kicsit amúgy tenyérbe mászó ez a csaj, legszívesebben lekevernék neki egy akkora pofont, hogy összehugyozza magát, de hát engem nem írtak bele ebbe a sztoriba. Az egyetlen pozitívum a dologban, hogy Szerencsétlenség Serena után szalad és felajánlja az összes vállát, sírás céljából. Néhány bűbájos mosoly és rövid flört után visszaugrunk a fogadásra, ahol Öcsike megkeresi Hajpántkirálynőt, és felvilágosítja arról, hogy mellélőtt a korábbi színjátékkal, mert nem Serena volt az Ostroffban, hanem ő. Blair eléggé elszégyelli magát, ezt csípem, mert végre van a csajon némi emberi érzelem. A következő napon éppen Daniel kér bocsánatot az apjától, amiért egy szemét, hálátlan dög volt az utóbbi időben, a Bass rezidencián pedig Nate és Chuck ébrenek: előbbit Apu hívja, mint kiderül azért, mert ugyan a gyerek leszarja az alma matert, de ő ha akarja ha nem bejuttatja, most éppen hagyják nyerni futásban a képviselő pasast.

gg1x3x8.jpg

Az Ostroffban is reggel van, Öcsikét passziánszozás közben kapja rajta Hugica, aki jött kicsit felvidítani, meg dumálni és együtt örülnek annak, hogy a Brownos pasas valamelyik rokonát is az Ostroffban pofozták helyre, úgyhogy nincs veszve semmi, mármint ami Serenát illeti.

Néhány gyönyörű esős Central Parkos vágókép után meglátjuk, ahogy Hajpántkirálynő Serenához bandukol, mert tudja, hogy ha ki van bukva, akkor itt olvas egy padon nyugiban. Felolvas neki egy levelet, ami akkor írt, mikor a Hosszúlábú elment. Elég szomorú, ahogy mindkét csaj könnyezik. A levél arról szól, hogy Blair ki volt bukva, amiért az apja elhagyta az anyját egy jóval fiatalabb modell srácért, és Nate-tel is egyre gázabb minden, viszont mellette nincs senki. Hová lett Serena és miért ment el? Végül hallgatólagosan megegyeznek, hogy talán nem kellene kicsinálni egymást teljesen, de ahogy Gossip girl is mondja, majd idővel kiderül, hogy tényleg fegyverszünet lesz, vagy valaki megpróbál kitaszítani valakit.

xoxo

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reeku4 2012.07.20. 12:15:47

Jó sok idő telt el az utsó poszt óta, ahogy láttam... :)))
Amúgy nagyon jó a sorozat, én most fogom befejezni az 5. évadot!

Agent "V" 2012.07.20. 12:25:20

Igen,én is imádom,bár alapból az amerikai tv-n nézem,úgyh nehéz nem spoilerezni:)
süti beállítások módosítása