Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x01 – Rise – Feltámadás (ÉVADNYITÓ)

2012. július 12. 11:00 - Zenóbia

Hát akkor vágjunk bele az új évadba, de mielőtt még belevágnánk, Beckettnek túl kéne élnie az előző évad végén kapott lövést. Túl kéne lépnie a csalódáson amit a Kapitány okozott, és kezdenie kéne valamit a szerelmi vallomással, amit Castle-tól kapott a lövés után. Nem kevés, nem egyszerű, de egyelőre kezdjük a túléléssel. Robog vele a mentő a kórházba, a hordágy mellett Lanie fut és próbálja életben tartani, mögöttük Castle rohan. A traumán persze, hogy Josh fogadja Kate-et, emiatt keríteni kell egy másik orvost, mert ő nem fogja tudni műteni. Beckett borzasztó szarul néz ki, bár egy mellkas lövés után mondjuk nem dzsiggelhet a műtőasztalon. Az állapota rohamosan romlik, emiatt mégis Josh fogja műteni, mert nincs idő várni. Befutnak Ryanék is a kórházba, az orvlövész nincs meg csak a fegyvere, ami egy módosított mesterlövész puska, a különleges erők kedvence. Megérkezik Martha, Alexis és Kate apja is. Eközben Kate körül kicsit Vészhelyzetesek az események, ömlik belőle a vér a padlóra, esik a vérnyomása, Josh próbálja megtalálni a vérzés okát. Épp sikerül, mikor megjön a másik orvos, aki innentől már átveszi, így Josh mehet agyonvágni Castle-t.

4x01_castle1.jpg

Nekilöki a falnak és szét is verné rajta a fejét, ha hagynák, mert Castle hibája az egész. Mégis miért? A vitának Kate apja vet véget, de mindegy is, mert Castle is meg van róla győződve, hogy ő tehet mindenről. Kate máshol is vérzik, vérnyomása már nincs is, ki kell ütni. Ha nem bánjátok a szakszavakat kihagyom, a lényeg nagyjából az, hogy halálán van, de az utolsó pillanatban jól megmentik azért. Az apja bemehet hozzá, a többiek húzzanak el. A három fiú az őrsöt választja, mert alvás helyett inkább a bérgyilkost akarják elkapni, a puska nézegetésével kezdik. A fegyver egy   tengerészgyalogosé volt, akit hét évvel ezelőtt öltek meg. A temetésen a rendőrök láttak egy parkfelügyelőt, akiről utólag derült ki, hogy valószínűleg nem az volt. Castle nem érti, hogy ha Montgomery azért áldozta fel magát, azért ölte meg Lockwoodot és a többit, hogy Kate biztonságban legyen és véget érjen az egész ügy, akkor most mégis miért akarják még mindig kinyírni Kate-et.

Kíváncsian várom kinek küldte el a Kapitány azokat a borítékokat, amikben leleplezi az egész sztorit, az egyiket máris kézhez kapja egy férfi, akit még sosem láttunk. Vagy ha láttunk is, én nem emlékszem rá, az sem lenne túlzottan meglepő, figyelembe véve, hogy a manók akik elvitték, azóta sem hozták vissza a memóriámat. Castle elaludt az őrsön az asztalra borulva, de egyből felébred a hírre, hogy bemehet Kate-hez. Egy akkora csokorral érkezik mint én magam, és nagyon édesek, az ajtó előtt frizurát igazgat, az ajtó mögött pedig Beckettnek az az első mondata, hogy biztosan szörnyen festek. Josh van éppen nála, de roppant tapintatos, vagy csak nem bír egy levegőt szívni Castle-val, mert távozik is rögtön. Kate úgy tesz, mint aki nem emlékszik a szerelmi vallomásra, vagy tényleg nem, ez majd kiderül később, de szerintem igen. Viszont akkor nem nagyon értem, hogy miért küldi el Castle-t (esetleg pont azért), és miért kéri rá, hogy ne keresse, mert időre van szüksége, majd ő hívja. Ezt hívják úgy az okosabbak, akiknek nem túl nehéz a felfogása, hogy udvarias szakítás.

4x01_castle2.jpg

A borítékos fickó egy titkos telefonon hívja a kongresszusi irodát, miután átvizsgálta a tartalmát, de valaki más is vizsgálja közben a másik borítékot, ha jól látom akkor az egy nő lesz. Vagy legalábbis copfja van. Beckett két hónap után újra az őrsön, tapssal fogadják. Az első kérdése, hogy mire jutottak a fiúk, jól látható a csalódás az arcán, hogy semmire. A fiúk hamar kérdőre vonják, hogy miért nem tartja a kapcsolatot Castle-val már három hónapja, aki pedig megérdemelné, hiszen az ő ügye is, annyit dolgozott rajta. Dolgozott, míg ki nem rúgta az új kapitány, Victoria Gates, a Vaslady, aki a belsősöknél volt nyomozó, emiatt pedig eleve bizalmatlan minden rendőrrel szemben. Remek lehet egy ilyen főnök, aki eleve úgy tekint rád, hogy tuti sunyi vagy. Mivel még nem beszélt Castle-lel ezért nem tud a bankról sem, nem mintha mi tudnánk. Arról a bankról, ahol Montgomery, Raglan és Gary tartották a pénzalapot, amit a zsarolásokból gyűjtöttek. A bankot azóta bezárták, a nyomozást pedig leállította a Vaslady, mert a lövészhez nincs új nyom, a Kapitányról pedig nem tud, és nem is fog, ha rajtuk múlik. Szerintem meg tud, mert tuti ő az, aki a második borítékot megkapta.

4x01_castle3.jpg

Hát, az első találkozás nem túl szerencsés, Beckett nem kapja vissza a fegyverét csak az újraminősítés után, és nem kapja vissza az ügyét sem, mert Vaslady szerint csak egy kretén engedi, hogy egy rendőr a saját lelövése után nyomozzon. Csak halkan mondom, hogy azért ebben mintha lenne valami. Kate-et egyelőre ez nem izgatja, ahogy az sem, hogy ha tovább kutakodik és lebukik, akkor nem csak ő, hanem a fiúk is elveszíthetik a munkájukat. A bankban elhelyezett pénzalapról az anyagok Castle-nél vannak, na most mi lesz? Hát, az élet megy azért tovább, csak Sonya Gilbertnek nem, akit a saját ágyában nyírtak ki, a fiúkra hárul a nyomozás. A lány valami helyi celeb, akit többször mellkason lőttek, egy párnát használva hangtompítónak. Sonya este tízkor ért haza a barátjával, aki reggel kilenckor távozott, bár Sonya háromkor már halott volt. Kilencig nézegette a hulláját, miközben kényelmesen megreggelizett, vagy mi? A barát Dale Landers egy heavy metal együttes dobosa. Megtörni látszik a jég, mert Kate megjelenik Castle dedikálásán, aki viszont simán faképnél hagyja, mert irtó mérges rá, nem is csoda.

4x01_castle4.jpg

Az az indok, hogy azért volt szüksége ennyi időre, mert félt, hogy ha beszélnek, akkor újra belekeveredik abba, amibe nem akar. Mibe is? Mert az ügybe nem úgy tűnik, hogy nem akar, akkor mi az amibe tényleg nem? Josh-val szakítottak, mert az, hogy kedvelsz valakit, az nem elég. És elmondja ugyanazt, amit a harmadik zárójában Castle mondott neki, hogy egy falat emelt maga köré, hogy fél szeretni és hogy így sosem lesz boldog ember. Csak még hozzáteszi, hogy addig nem lehet olyan kapcsolata amilyet szeretne, míg meg nem oldja ezt az ügyet, és várakozóan néz Castle-re, hogy vajon megvárja-e. Ez nem is kérdés, már indul is felkutatni a bűnösöket, akik közte és a szerelme közé álltak. De kicsit azért még dühös. A bankkal kapcsolatban az történt, hogy az aktákat átszállították egy raktárba, ami pár év múlva leégett, nahát, sosem jöttem volna rá. Kate szerint azért mégiscsak meg kéne nézni a nyomozásról a jelentést, mert talán mégsem a vezetékek voltak rosszak, ez nekem meg sem fordult a fejemben, hogy azok lettek volna a rosszak. Egy szó a polgármesternek, aki már hívja is a Vaslady-t, hogy vegye vissza Castle-t, aki marhára boldog persze, és közli Beckettel, hogy ha még egyszer így megalázzák, élve temeti el őket. Beckett azért még visszakéri a fegyverét, felmutatva egy pontosan középen szitává lyuggatott célpontot vagy mit.

4x01_castle5.jpg

Sonya barátja nem került még elő, de azt már tudjuk, hogy veszekedtek, a lány szakítani akart, ő meg nem. Mi ilyenkor a megoldás? Ki kell nyírni a lányt, a heavy metal számokban is ezt mondják. Esposito integet egy dossziéval sutyiban, na tessék, már be is igazolódott a Vaslady bizalmatlanságáról, hogy jogos. A tűzeset jelentése van benne. A raktár három héttel Kate anyjának megölése után égett le, ami nyilván nem véletlen, de a nyomozó balesetként jelentette le. Addig is elkaphatják Landerst, akit valaki látott a próbaterem felé menni. Ott is van, de mikor rájuk rúgják az ajtót futásnak ered, természetesen Beckett rohan elsőnek utána és természetesen Landersnél fegyver van, amit rá is fog, nyilván. Kate sokkot kap, remeg mindene, ideértve a fegyvert tartó kezét is. Talán mégis túl korai volt ez még, de hát másképp meg hogy, a lóra is vissza kell ülni egyből, azt mondják, nem mintha valaha is hajlandó lennék felülni egy lóra, tök hülyeség. A fiúk lefegyverzik Landerst, majd ki is hallgatják, mert Beckett úgy tesz, mintha nem remegett volna mindene és megy tovább nyomozni az anyja gyilkosai után. Dale azt állítja, hogy ugyan ott volt a lakásban, de a fegyver nem az övé, valaki beletette a kezébe. Kiütötte  magát mint az állat, így aztán nem ébredt fel arra, hogy valaki hatszor mellkason lőtte a barátnőjét. Mélyen alszik, na.

4x01_castle6.jpg

Beckették a tűzoltóságon, kérdezgetik a nyomozót, hogy nem hagyott-e ki valamit a jelentésből mégis, de Beckett nem hiszi a nemet, hanem nekitámad azzal, hogy tudja, hogy lefizették vagy megfenyegették, hogy hallgasson. Espositot ráuszítja Rod Halsteadra, hátha találnak róla valamit. Rod a tűzoltóság mintapéldánya, tele van kitüntetésekkel, megmentett egy csomó embert, de hát a Kapitány után mire van itt már garancia, semmire. Időközben Ryannek is eszébe jutott ami nekem, hogy ha kinyírod a barátnődet, akkor utána miért nézegetnéd még hat órán keresztül a hulláját, ahelyett, hogy meglépnél a világ másik végére. Ugye, hogy ugye. Beckett nem hajlandó megfontolni a lehetőséget, hogy mi van akkor, ha mégis véletlen baleset volt a tűz, mert akkor nem lenne nyoma, amin elindulhat, hiszen mindenki meghalt. Castle otthon is ezzel foglalkozik, Alexis pedig nem túl boldog, hogy visszament rendőrnek, amit azért valljuk be, meg lehet érteni most már. Castle-t felhívja a borítékos ember, hogy Montgomery a barátja volt, az akták pedig hatalmi pozícióban levő embereket tehetnek tönkre. Most nem azért, de ezt eddig is tudtuk. Amíg a Kapitánynál voltak, addig biztonságban volt a családja, és Beckett is. Most, hogy az akta a titokzatos baráthoz került, Beckett megint biztonságban van, egészen addig, míg nem folytatja a nyomozást. Ha kutat tovább, akkor megölik.

4x01_castle7.jpg

Castle arra jut, hogy ha elmondja neki a beszélgetést, akkor Kate nekirohan fejjel a falnak, így más megoldást akar választani a megmentésére, valahogy ráveszi, hogy ne nyomozzon tovább, majd ő vigyáz rá. Fenébe már, ez egy baromság, hogy nem mondja el neki, az ilyet utálom egyébként. A majd ő vigyáz rá természetesen azt jelenti, hogy nem csak erre az ügyre megy vissza, Alexis közli vele, hogy nőjön már fel és hagyja abba a rendőrösdit, mi a fene, bár teljesen jogos az aggodalma. Másnap reggel az őrsön Castle hatékonyabbnak tűnik mint a harmadik évad végén, úgy tűnik meggyőzhető Kate, hogy hagyja egy kicsit csillapodni az ügyet, hagyja magát élni és helyre jönni, mert még egyáltalán nincs jól. Ne engedje, hogy az ügy elvegye az életét, foglalkozzon inkább a többivel, hiszen ott is szükség van rá, ahogy eddig. Ennek ékes bizonyítékaként megjelenik Sonya családja, és a fiúk is közlik, hogy mégsem Dale a gyilkos, mert altatót találtak a vodkás poharakban. Ergo valaki elkábította őket, de ki, amikor a biztonsági felvételek szerint este 10 és reggel 9 között senki nem járt a lakásban rajtuk kívül.

4x01_castle8.jpg

Valaki olyan, aki már korábban ott várt a plafonra tapadva az alkalmas pillanatra. Na jó, nem a plafonra tapadva várakozott, hanem épp ellenkezőleg, a padlóra tapadva, még pedig az ágy alatt várta, hogy beletehesse az altatót a poharukba, aztán előbújt és szétlőtte a lányt, a fegyvert betette a barát kezébe, majd visszabújt és megvárta, hogy elvérezzen az áldozata. Erre mondják, hogy hidegvérű gyilkos? Az ujjlenyomat alapján meg is van az emberünk, Mitch Yancey, Dale egyik csapattársa. Vissza a próbaterembe, ahol nyilván megismétlődik a múltkori jelenet, csak most Mitch van a fegyver másik végén, amit ráfog Beckettre, aki meg szintén ráfogja a sajátját, sakk-matt egyelőre. Kate kezd megint pánikolni, de Castle tartja benne a lelket, mondogatja, hogy nyugi, meg tudod csinálni, képes vagy rá. Amikor én vagyok idegbajos és ilyeneket mond nekem valaki, akkor azt konkrétan meg tudnám ütni, hát még ha pisztoly is lenne nálam. Kate-re szerencsére nem ilyen hatással van, összeszedett lesz és nyugodt, Mitch ezzel szemben egyre jobban remeg, ami mondjuk nem annyira pozitív úgy, hogy a ravaszon van az ujja. Végül megtörik, Kate megkönnyebbül.

4x01_castle9.jpg

Dale titokban már egy éve randizgatott Sonyával, így is kell ezt jó barátok közt, de mivel a lány nem akart szakítani Dale-lel, hát szakított velük ő. Kate egyelőre beéri ennyivel, Castle pedig biztosítja róla, hogy meg fogják találni a tetteseket, és le fog omlani az őt körülvevő fal. Akkor meglátásom szerint ez azt jelenti, hogy most úgy tíz részig jegeljük a témát. Már csak Alexist kell meggyőzni, ami persze sikerül is, mert neki csak az számít, hogy Castle boldog legyen, és ha őt az teszi boldoggá, hogy Beckettre vigyáz, akkor nincs mit tenni. De azért ne nőj fel teljesen, mondja az apjának, ez cuki. Castle-nak saját táblája van Kate ügyéről, csak egy fokkal modernebb mint amit az őrsön használnak, ezek szerint most ez lesz, hogy ő nyomoz tovább a saját szakállára, végül is neki nem mondták, hogy ha nem hagyja a kutakodást, akkor megölik. Beckettnek pedig van annyi esze, hogy ne dugja homokba a fejét, és visszamegy a pszichológushoz, ahol megtudjuk, hogy eddig hazudott arról, hogy nem emlékszik semmire a merénylettel kapcsolatban, mert ehelyett mindenre. Akkor pedig a szeretlekre is.

4x01_castle10.jpg

Címkék: castle
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.07.12. 12:36:08

Na, ennyit a távol maradásról. :)

De tényleg, csak azért, hogy ha nem tudod, akkor ne fuss fölösleges logikai köröket: csak egy boríték volt, az, amelyik a Nagyon Titokzatos Mr Smith-nél landolt.

Az Alexis-Castle-Beckett triótól sokkal többet vártam, az egy valódi, értelmes dráma lett volna. Kár, hogy ilyen pikk-pakk lerendezték. Ezzel egyébként a készítők rögtön pofán is csapták a saját koncepciójukat. Castle-nél ugye nem gond, ha esetleg megmurdel, hiszen Alexis már nagylány, ott van a kicsit alkoholista nagyi mellette, egy értelmes nagykamasz életét ez nem teszi tönkre.
Ja, igen, van itt egy Beckett, aki két évvel idősebb volt, amikor az imádott szülőjét megölték, neki is egy alkoholista felmenője volt és azóta is egy lelki romhalmaz. Köszönöm, Castle a gondos apuka.

Courtney (törölt) 2012.07.12. 16:19:57

Na amikor kikerült az előző hv akkor fejvesztve néztem meg filmezz.eu-n az évadnyitót elsőre sokkot kaptam másodikra röhögtem harmadikra megnéztem egyszerre az egész évadot egybe. Ez a rész jó volt a kedvencem mégis csak az elején mikor Martha beszól Castle-nek hogy: Richard Castle ne merd magad hibáztatni nem te lőtted le! Meg mikor bemutatják a lövész puskáját. Haláli volt ez a rész!

Zenóbia 2012.07.16. 15:43:36

@Neoprimitív: Ha csak az kell, akkor írok minden részbe valami baromságot. :)
Hát én hülye vagyok akkor, majd megnézem még egyszer, hogy mit hallucináltam be ennyire.
Na igen, de már kezdem megszokni, hogy hhülyére vesznek minket az érzelmi szálakkal, próbálok ettől eltekinteni.

Zenóbia 2012.07.16. 15:44:53

@Courtney: Igen, a nem te lőtted le, az tényleg klassz volt, azon én is felröhögtem. :) hát kíváncsian várom, mi jön még ebben az évadban. :)

Courtney (törölt) 2012.07.16. 16:07:21

Én végignéztem egyben ezt az évadot mert unatkoztam. szerintem jó rész bár sokan mondják hogy pocsék az ízlésem. :)

Courtney (törölt) 2012.07.16. 16:10:29

Zenóbia: A kedvenc részem mégiscsak majd a 4. évad 23. rész lesz majd meglátjátok hogy miért.. :)

Zenóbia 2012.07.16. 16:17:10

@Courtney: azt már én is nagyon várom, hogy ott mi lesz, de én még viszonylag az elején vagyok :) áh, én is végignézném egybe is akár az egészet, de még van egy csomó más is ami félbe van. A Gillmore lányoknál is leragadtam a harmadik évadnál, most kezdtem újra egy hete. :)

Courtney (törölt) 2012.07.17. 16:34:51

@Zenóbia: Hát én úgy vagyok ezzela sorozattal hogy mindenkit kiidegelek vele a környezetemben. Lesz majd egy kettévágós rész is(és miközben ezt néztem hambit ettem, ki érti ezt) ami majd tök jó lesz. Jó lesz ez az évad,na.

Caskett 2012.07.19. 17:58:08

Courteny: én is mindenkinek az idegeire megyek Castle -vel :DD

Courtney (törölt) 2012.07.20. 15:21:35

@Caskett: Sorstárs. Az ofőm meg páran megértenek de anyám rávágta hogy : Sorozatbuzi lett a gyerek!
Valamelyik napa drága szüleim szappanoperákat néztem és a negyedik percnél elkezdtem őrjöngeni hogy: krimit, hullát, Castle-t!!!!
Igen nem bírom a hulla nélküli sorozatokat...
süti beállítások módosítása