Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 2x06 – In the Place of Anger

2012. július 09. 13:00 - Fekete Panna

Egy céges hajós bulin nyitunk, ahol a taton két kolléga (egy fiú és egy lány => ebben a sorozatban sose tudni kikből lesz egy pár, ezért inkább leírom) éppen incselkedik egymással. Semmi extra, tegye fel a kezét, aki nem esett át még ilyenen, a csillagok alatt, a holdfényben, egy jó évzáró értekezlet után. Senki. Tudtam én. Szóval éppen csókba fulladna a dolog, amikor megzavarja őket egy igen részeg, igen bunkó munkatárs, aki nagyban ócsárolja a céget, és annak vezetőségét. A fiatalok lelépnek, otthagyják a folyamatosan háborgó fickót, aki nagy imbolygás közben - mint várható - átesik a hajó korlátján.

sírkő.jpg

Reggel van, Brenda veszettül gépel a nappaliban, mire mellé pattan Nate, aki már ruhában van, gondolom indul haza dolgozni. Kiderül, hogy Brenda a regényén dolgozik nagy erőbedobással, de nem mutatja meg a művet, csak akkor, ha kész lesz. Bár Nate-et nagyon érdekli a dolog, de nem, nem láthatja. Egyszer csak Nate előkap egy gyémántgyűrűt (egészen pici gyémánttal), és megkéri Brenda kezét. Nyilván azért ilyen szerény módon, mert már a lány- helyett legénykérésen már átestek. Nate mondja: szeretlek. Brenda mondja: jó. Én mondom: klassz. Nate nagyon buzgó, ma este mondjuk el az én családomnak, utána meg a tiédnek. Brenda nem ilyen lelkes, az ő szülei válnak, Billy a kacagóban, meg jövendőbeli anyósa nem is szereti. Szerinte. De hogy a témát kerülje, inkább szexre invitálja vőlegényét, az elterelő hadművelet (mondanom sem kell) sikerül.

Reggel van Davidnél is, akinek a zuhanyzójából éppen Ben ugrik ki vizes hajjal. Kiderül, hogy David még nem volt Ben lakásában, és hogy már három hete vannak együtt. A srácról (Ben-ről) lerí, hogy oda meg vissza van Davidtől, ellenben Daviddel, aki hűvös eleganciával viseltetik iránta. Ennél szebben ki sem lehetne fejezni.

Reggel van Claire-nél is, jön le az emeletről. Belép a konyhába, ahol Nikolai-t (az orosz virágost) és anyját találja. Nikolai-on egy köntös van, Ruth-on pedig a szokásos otthonka köténnyel. Eme idilli kép láttán Claire ledöbben egy kicsit, így még nem volt ott az orosz, ilyen lazán, rögtön felkelés után.

köntös.jpg

Egy perccel később David is megjelenik a konyhában, lefagy az orosz láttán, arcán ugyanolyan D betű, mint Claire-én, de ő még megjegyzést is tesz. Nikolai nem veszi észre a zavart, örül nagyon, hogy együtt a család a reggelinél, ami a nap legfontosabb étkezése. Mondtam már, hogyha otthon vagyok hétvégén, akkor reggel nyolckor reggeli? Anyukám nem viccel, hasonló elveket vall, mint orosz barátunk, és ő sem veszi észre, hogy a fejünk beleesik a tányérba, hétvégén, reggel nyolckor. De a család szent, a hagyomány meg pláne. Ezt a Hegedűs a háztetőn-ben is megmondták. Na de Ruth megjegyzi Davidnek, hogy látta elmenni a pasiját, és nehezményezi, hogy nem mutatta be. David eléggé feszeng, nem szeret erről beszélni, idegenek előtt meg pláne. Terel is gyorsan, hol van Nate? A kliens mindjárt jön. Ruth mondja baleset volt a 10-es úton, késni fog. Ja, szép baleset, Brendának hívják. És még azt is üzeni, hogy mindenki legyen otthon vacsorára, valami fontosat akar mondani. David és Claire összenéznek, lehet bejelenti, hogy egy agyér-tágulat egyáltalán nem boldog tulajdonosa?

Nyugiszoba, temetésfelvétel. Nate már megérkezett, Daviddel együtt hallgatják a hajóról lezuhant pasi özvegyét. 20 éve voltak házasok, és most egyszer csak nincs. Özvegy lett. Totál ki van készülve, és rágyújtana, de nem lehet, kiderül, hogy Amerikában tiltja a törvény, hogy a temetkezés megrendelése közbeni procedúra alatt rágyújtsanak, súlyos büntetést von maga után. Cigi elolt, jönnek a részletek. Nem lesz nyitott koporsó, a férjet kettévágta a hajócsavar. Apropó, mennyibe is lesz? Nincs rá sok pénzem. 7000 dollár körül, de ebbe minden benne van. Az asszony meglepődik, ó valóban, akkor erre még alszok egyet, ez komoly döntés. Balra el. David nem veszi jó néven, most megy olcsóbb helyet keresni, csak az időnket vesztegettük.

özvegy.jpg

Ruth éppen virágot locsol, amikor belép valaki a bejárati ajtón. Sarah az, aki rajta volt a listán, amikor az alapozásán akart dolgozni, akikkel beszélnie kellett, mert az volt a Terv. Amikor a listát láttam, arra gondoltam, hogy Sarah az a spinninges anya-lánya, de ő valami unokatesó volt, Sarah pedig Ruth lánytestvére. Azért nem vette fel a telefont, mert nem volt otthon, de az üzenetrögzítő ugye be volt kapcsolva. Mit is akartál Ruth? Annyit csak, hogy megbocsájtok. Megbocsájtok azért, mert évekig nem beszéltünk, te vagy az egyetlen élő rokonom, tartani akarom veled a kapcsolatot. Megcsináltam a Tervet, azért éreztem úgy, hogy fel kell hívjalak. Sarah ezt meghallván teljesen elalél, tényleg Ruth megcsináltad? Én is megcsináltam még a hetvenes években, de akkor még máshogy hívták, sőt a pasi, aki kitalálta rám is hajtott egy bulin, de akkor vettem be életem első LSD-jét, így totál behallucináltam, úgyhogy elhajtottam a csávót, ahogy kell. De nagyon büszke vagyok rád, te vagy az utolsó ember, akire gondoltam volna, hogy megcsinálja. Eme monológ után két dolog egyből megállapítható: 1. Sarah totál elvarázsolt, szellemileg a hippi-korszakban maradt 2. Ruth nem igazán lett boldog a hírtől, hogy az általa oly magasztosnak hitt önmegvalósítás valami drogos banda agyszüleménye.

RuthSaraheleje.jpg

David megtudja, hogy a hajóból kiesett pasi özvegye átment egy Kroehner féle temetkezési vállalathoz, és ez már a harmadik temetés, amit Mitzi (Kroehner igazgató) látogatása után a multi elszipkázott előlük. A pincében vannak, ott van Federico is, aki el is mondja, hogy ő megmondta, hogy figyeljenek a multira, mert nem fogja feladni. David egyébként is ideges, mert kiderül, hogy a bétének  büntit kell fizetni azért, mert úgy hirdették magukat, hogy nem volt feltüntetve az engedélyszámuk egy hirdetésen. Federico ismét beleszól a beszélgetésbe, valami anyag kell neki a balzsamozáshoz, de már most, mert délután mennie kell haza, baj van az új házukkal. David kellően zabos, ott van az a szar a szekrényben, mi lenne, ha vennéd a fáradtságot, hogy megnézd? Most megyek, aláígérek az özvegynél, még ha a profitot bukjuk is, a Kroehner ne baszakodjon velünk.

Sarah nézegeti a családi albumot a kanapén, amikor Claire hazaérkezik. Meglepődve kérdezi, te meg ki vagy, mire nagynénje bemutatkozik. Claire pislog, azt hittem te meghaltál, anya azt mondta. Erre lép be Ruth a mosott ruhákkal a kezében, micsoda? Soha nem mondtam, hogy meghalt, most miért kell hazudni lányom? Na jó, tényleg nem mondtad, de amikor beszéltél a tesódról mindig úgy tetted, mintha már nem élne. Következőkben már Claire szobájában vagyunk Sarah-val, nagynénje rajongva dicséri Claire festményeit. Én személy szerint nem is tudtam, hogy fest. Természetesen a képek nagyon művésziek, Sarah rengeteg mindent lát bennük, ez a nő még mindig olyan, mintha be lenne szívva, de nagyon. Javasolja Claire-nek, hogy mindenképpen használja ki az érzékét a művészethez, ne legyen lusta. Apropó, mondtam már, hogy milyen szettben feszeng? Egy csizma, egy pizsamanadrág, és egy lila hasban rövid felső. Mutatom:

Sarah szett.jpg

Rico ér haza, nem valami jó hírekre. Egy mesterember van otthon náluk, aki magyarázza neki meg Vanessának, hogy a kéménynél beázás van, penészes minden, ki kell bontani az egész falat, de már tegnap. Rengeteg pénzbe lesz, de ez van. Rico félrehúzza Vanessát, majd megjavíttatom Ramonnal (tudjuk, Carlos-szal), mire neje kiakad, nehogy már ezen spóroljunk, Ramon észre se vette a hibát, amikor körülnéztünk a házban megvétel előtt. Federico igazán bepöccent, először is: ne fikázd az uncsitesóm, másrészt: faszé kellett pénzt kérni a tesódtól, harmadrészt: a hátam mögött vetted ezt a szart, úgyhogy a szádat befogod.

Ezekben a percekben Mitzi éppen belefutott egy trafipax-ba, ami annyira felidegesíti, hogy félreáll és rágyújt. Eközben felhívja az asszisztensét, mik a hírek a melóhelyen. A srác mondja, semmi küli, bár van egy dolog: a Fisher fiúk visszaszerezték a temetést, úgy, hogy 1000 dollárral ígértek alájuk. Mitzi elismerően csettint, van ezeknek vér a pucájukban, de eltaposom őket menten. Mi is van holnapra? Edzés, meg céges míting? Lemondok mindent, kivéve az edzőt, meglátogatom a srácokat.

Főzéshez készülődnek a csajok a Fisher házban (Ruth, Sarah, Claire), Sarah tárkonyt keres Ruth fűszerei között, persze, hogy nincs. Ruth mondja, kijevi pulykát csinál, mindent megvett hozzá, tárkonyt nem lát a Stahl-féle receptkönyvben. De Sarah annyira földöntúli, neki nem kell recept, ő érzéssel csinál mindent. Talál tárkonyt a hátitatyójában, megszagoltatja Claire-rel, aki olyan lelkes lesz, hogy megkérdezi, mit segítsen a főzésnél, persze Sarah-tól, mire Ruth olyan arcot vág, hogy gyanítom Claire még soha nem kérdezte meg tőle, mit segítsen a konyhában.

tárkony.jpg

Este van, vacsora előtt. Ruth és Claire főznek, Sarah és Nikolai vodkáznak. Megy a koccintgatás, a barátkozás, nagyon jól elvannak ezek. Mármint Sarah és Nikolai, Ruth elég feszült, Claire meg tiszta csodálkozás. Sarah odalép Ruth háta mögé, és elsuttogja, hogy milyen irigy Nikolai-ra, az orosz biztos remek az ágyban. Erre lép be David a konyhába, akinek totál leesik az álla, ahogy meglátja nagynénjét, emlékszik rá, hogyne, Ruth megjegyzi, ha akarnád se tudnád őt elfelejteni.

Brenda és Nate érkezik haza, Brenda tiszta ideg, eljegyzési vacsora, milyen bizarr. Nate csak mosolyog, állati jókedvű, nem lesz semmi baj, csak dőljön hátra, élvezze az estét, hiszen mindenki szereti. Ja, mindenki, kivéve anyud. Ő utál. Nate mondja, dehogy.

Vacsora. Sarah éppen faggatja Brendát, hogy mivel foglalkozik. LeLindázza, jaj, bocsi, bevagyok rúgva, Nikolai itat folyamatosan. Claire elmeséli neki, hogy Brendáról írtak egy könyvet, kiderül majdnem mindenki olvasta,  persze Ruth nem, de ő úgy tűnik az életben sok mindent kihagyott. Sarah megjegyzést tesz Nate-nek, látom még mindig az erős, bonyolult nőkhöz vonzódsz. Kicsit zavart csend lesz, mire David, hogy mentse a helyzetet, megdicséri anyukáját, mennyei ez a vacsora. Az ízek, az összhang, a minden, ez az eddigi legjobb, amit főztél. Aztán ha ez még nem lenne elég Ruth-nak, a következőkben éppen Sarah meséli Nikolai-nak, hogy egyszer volt egy orosz szeretője, hát az valami isteni volt, a mai napig tocsog a bugyi, ha rágondol. Aztán Sarah hirtelen felteszi a kérdést, tudtátok, hogy művész fejlődik a családban? Claire nagyon ügyes, ő maga rengeteg embert ismer a művészvilágban, meghívja magához az unokahugit, bemutatja egy-két érdekes embernek. Claire mondja, oké. Ruth erre nagy csattanással leejti a villáját. David és Nate összenéznek.

vacsi.jpg

Ezt a remek pillanatot elkapván Nate feláll, bejelenti az eljegyzést Brendával. Mindenki meglepődik, de örül, kivéve Ruth-ot, aki megkövülten bámul ki a fejéből, amit persze az ifjú ara egyből észrevesz. Brenda megmutatja a gyűrűjét, amit kapott Nate-től, Ruth mondja, nagyon szép, feláll, feltétlenül fel kell tennie a kávét, és kimegy az ebédlőből. Lefagy a hangulat, elég kellemetlen a szitu, Nikolai is feláll és Ruth után megy.

Ruth a konyhában áll, mire Nikolai odamegy hozzá, mi a gond, a fiad megnősül, ez nagyon klassz dolog! Igen, az, de baromi fáradt vagyok, ráadásul mennyi a mosatlan edény. Meg a szúnyog.

RuthNikolai.jpg

Visszatérünk az ebédlőbe. Claire most már tudni akarja, hogy mi történt, miért akadt ki anyja azon, hogy ő Sarah-hoz akar menni. Hát az, hogy a fiúk egyetlen egy hétvégét töltöttek a nagynénjüknél, mikor is Nate elvesztette a szüzességét (15 évesen, egy 32 éves nővel), David pedig úgy elveszett a kanyonban, hogy csak másnap reggel került elő. Ezt Ruth soha nem bocsájtja meg Sarah-nak. Megjegyzem én sem tenném.

Brenda hazaindul, nem túl boldogan, Ruth utálja, és ez így lesz életük végéig. Nate próbál jófejeskedni, nem megy neki, Brenda most egyedül megy haza.

David ér a szobájába, csörög a vonalas. Ben az, érdeklődik mi van Daviddel. David tök részeg, meséli Ben-nek a családi vacsit, a tesóm megnősül, anyám barátja meg leitatott. Ben-nek felszalad a szemöldöke, valóban? Én miért nem lettem meghívva, ha anyukád barátja is ott volt? Hát azért, mert tök kínosak szoktak lenni ezek a vacsorák, azért. Ben úgy tűnik nagyon találkozna Daviddel, de le lesz pattintva, David sokat ivott, meg nincs is kedve. Ezt mondjuk nem mondja, de hallani a hangján.

David részeg.jpg

Ruth pakolja össze az asztalt, Nate segít neki. A nagyanyád gyűrűjét kellett volna odaadnod, te vagy az elsőszülött. Nate ezt nem tudta (mármint, nem azt, hogy elsőszülött), közli anyjával, az a bajod, hogy nem szereted Brendát. Jaj, dehogynem, csak nem akarom, hogy megbántsanak. Esetleg terhes? Mire ez a nagy sietség? Nem, nem az, ő a nő, akit szeretek, és ezt el kell fogadnod. Pont.

David és Nate vannak a nyugiszobában, az özveggyel, aki csak azért jött vissza, mert övék volt a legalacsonyabb ár. Meg azért is, mert ott nem tudta volna megnézni a férje testét. Mondjuk itt a fiúk sem javasolják, ugyanis a test eléggé ramaty állapotban van, de az özvegy mégis szeretné majd látni. Miután elmegy, Nate és David arról beszélgetnek, hogy mennyire nyomasztó ez a szakma. Eközben jelenik meg Mitzi, aki nagyon feldobott, bár a fiúk nem valami kedvesen fogadják. Mi a faszt akar? – kérdezi Nate, mire Mitzi mondja, szeretné, ha a fiúk elmennének vele egy kis utazásra. Persze a srácok nem akarnak, mire meglenget előttük egy újabb hirdetést, ami már három hete megy az újságban engedélyszám nélkül, nem kell érte büntit fizetni, ha igent mondanak az útra.

Mitzi.jpg

És máris egy repülőgép fedélzetén találjuk magunkat. David egy koktéllal a kezében hívja Rico-t, hogy ma ő meg Nate nem fognak ráérni, intézze a dolgokat. Rico nem boldog, de ez egy munkahely. A srácok még mindig nagyon ellenszenvesek Mitzi-vel, aki nem érti, hiszen tök jó dolog ez az együttutazás. Megjelenik aztán Bobo is (aki azt mondta, hogy nagyon harcol a multi ellen, aztán két nap után mégis eladta a temetkezési vállalatát), gratulál a fiúknak, hogy tagok lettek. Mire Nate mondja, soha nem fogják eladni a sajátjukat a multinak. Bobo mondja: kéthetente Mitzi elviszi az egész brigádot Palm Springsbe, hülyék vagytok, ha kihagyjátok. (Palm Springs egy sivatagi város Kaliforniában. A golf, az úszás, a tenisz, a lovaglás, a közeli sivatag, valamint a hegyvidék adta kirándulási lehetőségek fontos formáját képezik a kikapcsolódásnak) Gondolom ez olyan lehet, mint amikor a nagy gyógyszergyárak elviszik az orvosokat két hét Maldív-szigetekre. Amilyen utazások persze papíron nincsenek, nem is voltak, és nem is lesznek soha. Ezt is csak én találtam ki.

repülő.jpg

Claire látja meg nagynénjét, ahogy éppen jógázik, mondjuk várható volt, Sarah elég spirituális alkat. Nem zavarja meg, tovább megy a konyhába, ahol anyja éppen ruhát hajtogat. Próbál kommunikálni vele, de Ruth most elég mogorva, ott is hagyja.

Rico van otthon Ramonnal, éppen bontják a kéményt. De hopp, Rico-nak mennie kell egy testért, úgyhogy lelépne, de Vanessa kiosztja, most itt a helyed, menjen David a testért, mi vagy te pincsikutya? Rico bepöccen, mennem kell, mert valamiből ki kell fizetni ezt a penészes romhalmazt, elrohan. Ramon nyugtatja Vanessát, nyugi, majd megoldjuk. Túl kedves, és Vanessa túl kedvesen mosolyog rá vissza. Ebből baj lesz. Vagy szex. Vagy mindkettő.

Rico el.jpg

Mitzi viszi be a fiúkat Frank Sinatra volt házába, kiadja a parancsot: szórakozzatok fiúk, vezessétek le a stresszt, ami a bété vezetésével jár. David mondja Nate-nek, ideje kihasználni ezt a helyzetet. Szórakozzunk!

Ruth viszi be a tiszta ruhát Claire szobájába, és elbambul azon a festményen, ami Sarah-nak a legjobban tetszett. Claire lép be a szobába, na mizu? Anyja annyit mond, csak hoztam neked tiszta ruhát, és kimegy. Itt jegyezném meg, hogy Claire-en egy olyan felső van, amilyet én is egyszer rendeltem a szép emlékű Quelle-katalógusból. Egy időben divat volt ám onnan öltözni. Egy időben. Egy igen rövid időben.

Quelle.jpg

David és Nate lazulnak a medencében, mire Mitzi csobban be melléjük. Jó a hely mi? – de a srácok még mindig utálják. Na de térjünk a lényegre, Mitzi hozat egy borítékot, amiben van egy csekk, de nem látni milyen összegről, de biztos jó nagyról, mert a fiúk szeme elkerekedik. De ez apu cége volt, nem lehet csak úgy kiszállni belőle, mire Mitzi mondja, nem is kell, csak a tulajdonos lesz más. Nate hatásvadász mozdulatokkal széjjeltépi a papírt, köszi, de nem adjuk el. /Ha David kezében lett volna a boríték, ő nem biztos, hogy széttépi, látni az arcán./ Mitzi ezen besértődik, na most azonnal húzás a medencéből, a bulinak számotokra végre, öt perc múlva indul az autó, ami a reptérre visz.

jacuzzi.jpg

És a fiúk már a gépen ülnek. David kérdezi Nate-et, hogy szerinte tényleg kell küzdeni? Inkább fogadják el a csekket, hagyják abba a harcot, annyit nem ér. Mire Nate totál meglepődik, basszus öcsi, most már harcoljunk, ne mond már, hogy téged elcsábított egy jacuzzi? Aztán hirtelen hunyorogni kezd, elkezd fájni a feje. David kérdezi: elmondtad már Brendának a betegséged? Ja persze, úgy egy hete.

Brendánál vagyunk, éppen alszik, de felébred, mert megjött Nate, aki hozzádörgölőzik, szerelmet vall. Csengetnek, mire Brenda rájön, hogy egy kliense az, masszázsa lesz, Nate engedje el, mennie kell. De Nate nem engedi, fölé kerekedik, ismét szerelmet vall, aztán hirtelen a párnát a fejére nyomja, és Brenda hiába kapálózik, megfojtja. Brenda felébred, kiderül, hogy az egészet csak álmodta, ilyen az, amikor az embert megfojtják a sok szeretettel. Viszont tényleg kopogtatnak, úgyhogy a csengetés nem álom volt.

párna.jpg

David és Ben jönnek ki a templomból a miséről. Ben az egész napot Daviddel kívánja tölteni, hogy ehhez David mit szól, az nem derül ki, mert Taylor fut felé, a háttérben Keith és Eddie. Nagy ölelkezés, a kislány nagyon örül Davidnek, aki bemutatja Ben-t neki, Taylor láthatóan nem szimpatizál vele. Keith egyszer csak hívja Taylort, de nem megy oda hozzájuk. Eddie kérdezi is, hogy hogy nem beszélnek Daviddel, mire Keith mondja, volt egy kis szóváltásuk, már nem barik többé. Ben is kérdezi, hogy ő meg ki, de David csak annyit mond, Taylor nagybátyja az egyik régi barátja.

Brenda eközben masszázsol egy pasit, akinek merevedése támad. Brenda először ügyet sem vet rá, de aztán csak nem bírja ki, masszírozni kezdi a hancúrlécet is. Emberünk nem szégyenlős, pikk-pakk elélvez. Happy ending - mondhatnánk, ha Thaiföldön lennénk. Később Brenda kezet mos, ekkor leesik, hogy ezt nem csak képzelte, tényleg kiverte a fickónak. A pasi öltözködik, nem győz hálálkodni, jövő hétre van időpont? Brenda mondja, nem tartja túl jó ötletnek, inkább az életben többet találkozzanak. A srác mondja, oké és elmegy. Ha Brenda így folytatja, nem sok kliense marad.

kliens.jpg

Nate pakolja ki a székeket a szertartás előtt, amit a hajócsavar által kettévágott pasinak tartanak. Belép az özvegy, aki azzal a kéréssel fordul Nate-hez, hogy megnézhesse még a férjét utoljára, bár tudja, hogy ellenzik, és nincs a test előkészítve, de 20 éven át élt vele, látni szeretné. Nate-nek megesik a szíve rajta, és felnyitja a koporsót. Az özvegy áll a nyitott koporsónál, veszettül elkezd nevetni a testet látva: rád nézek te rohadt disznó, örülök, hogy meghaltál! Te rohadék, remélem fáj a pokol, soha de soha de soha többet nem fogsz már megütni! Aztán megnyugszik, teljes közönnyel megfordul, köszönetet mond Nate-nek, aztán elsétál. Nate hót le van sokkolva a jelenettől, sokat látott már ő is, de ez azért kemény volt.

nevetés.jpg

David és Ben érnek haza, Ben leteperi a mi Davidünket, és úgy látszik ez a rész a szerelmek megvallásáról szól, ugyanis Ben is szerelmet vall. David lefagy, nem tud erre mit mondani. Ez persze Ben-nek is feltűnik, nem így képzelte a jelenetet. David bocsit kér, és bevallja, hogy másba szerelmes, bár nagyon kedveli Ben-t, és azt hitte ez a viszony működhet köztük, de nem akar Ben-nek hazudni. És mint várható, ezt a hősszerelmes nem veszi jó néven, elviharzik.

Sarah érkezik meg a bio-piacról a konyhába, ahol Ruth éppen felmos. Hozott Claire-nek bonsai fát, kéri Ruth-ot adja át majd neki. Ruth epésen megjegyzi, Claire biztos baszottul fog neki örülni. Sarah rákérdez, hogy Ruth-nak mi a fene baja van vele? Mire Ruth: belibbensz ide 20 év után, ócsárolod a főztömet, berúgsz a pasimmal, teletömöd a lányom fejét hülyeséggel, és a fiúkat is emlékezteted életük legrosszabb nyaralásáról. Sarah mondja ácsi, Nate előbb-utóbb elvesztette volna a szüzességét, és Fiona (nem, nem a Shrekből) nagyon megértő nő, összeteheti a két kezét, hogy az első ilyen jól sikerült. Mire Ruth kikel magából, molesztálta a fiamat baszod. Aztán kitör belőle, anyjuk halála után valakinek ápolnia kellett a nagyit, de Sarah élte az életét tovább, nem maradt otthon, így Ruth-ra maradt az ápolás. Sarah mondja, nem is hagytad, hogy segítsek, ezért elmentem. Ruth-ból aztán kitör a lényeg: neked sokkal több szórakozás jutott az életben, mint nekem. Sarah erre megtorpan: szórakozás? Az egyetlen ember, akit szerettem meghalt, amikor 21 éves voltam. Elkeseredetten vágytam gyerekre, de kiderült, hogy meddő vagyok. Semmi tehetség nincs bennem, ezért olyan művészekkel veszem körbe magam, akikben megvan, ami bennem nincs. Mindenkinek nehéz Ruth, csak a választásaink különbözőek.

RuthSarahvita.jpg

Nate ér haza Brendához, nincs jó kedve, mert végig kellett néznie az özvegy üvöltözését a néhai férje szétroncsolt holtteste felett. Arra kéri Brendát, hogyha esetleg már nem szeretné igazán őt, akkor inkább mondja el, beszéljék meg, de ne éljenek úgy egymás mellett 20 évig, hogy nem is szeretik egymást. Brenda jó fej, megígéri. Később Nate: Brenda, mit is csináltál egész nap? Semmi különöset, volt egy kliensem, de ne beszélgessünk, szexeljünk. (Egyébként ha egy nap / egy kliens tempóval dolgozik, biztos nem kap ínhüvelygyulladást a masszázsoktól.)

Claire van a szobájában, éppen csetel az egyik barátjával, amikor anyu kopogtat be hozzá egy nagy papírdobozzal kezében. Kiderül, hogy a dobozban Claire „művei” vannak, amit gyerekkorától kezdve csinált. Az anyukája mindent eltett, amiket alkotott. Claire bokáig hatódik, és én is, milyen jó fej ez a Ruth, amikor az ember azt hinné, hogy hideg, mint a kő, mindig kiderül valami rejtett értéke, amivel nagyot nő az ember szemében.

vége.jpg

Címkék: sirhant muvek
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bibibababébi 2012.07.17. 09:54:49

Ez is szuper volt, csakúgy mint a többi!!!
De hol a következő??
Nyaralsz remélem...

Fekete Panna 2012.07.17. 11:36:54

@bibibababébi: Köszönöm szépen! :-) Már fent is van, bocsi a késésért, igyekszem kis csúszással posztolni. Amikor elkezdtem a hogyvoltozást nem gondoltam arra, hogy időközben nyár lesz... :-) Ősztől már tényleg visszaállok a vasárnapra, addig is köszönöm előre is a türelmet és örülök, hogy tetszik!!
süti beállítások módosítása