Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reklámőrültek 03x09 - Wee Small Hours

2012. július 06. 09:00 - wizdog

Betty kéjesen lehever a díványára, és kisvártatva már egy férfi kéz cirógatja az arcát. A kéz elkezdi lassan vetkőztetni, majd Henry Francis hajol be egy csókra - ám ekkor megszólal egy telefon Betty oldalán. Don átnyúl Betty fölött: Connie Hilton az. "Szokta magát emészteni bonyolult problémákon?" - kérdezi az öreg. Betty már kel is, mivel a gyerek is felébredt. Az öreg ki akarja a terjeszteni a szállodaláncot. Akár a Holdra is. Ki is adja az ukázt: Don készítsen prezentációt a belföldi szempontból nem annyira sikeres New Yorki szállodákról aznap délig. A kis Gene Betty mellén érkezik a hálóba: ő most a másik akarnok Draperéknél. Don úgy dönt, bemegy az irodába.

s3e9connie_1.jpg

Az úton befelé, Don Suzanne Farrelbe botlik. Némi unszolás után Don felajánlja, hogy hazaviszi a nőt, akinek a szabadsága újból elbűvöli: hajnalban kocog, és nagyon megérinti Martin Luther King "Van egy álmom" beszéde, amit autórádióban hallgatnak. "Ki maga? Tiszta, vagy együgyű?" - kérdezi vágyakozva Don, majd miután a nő lakásához értek, kávéra invitálja, de a Suzanne hárít ("Talán a túl sok kávé miatt nem tud aludni!"). Az irodában Don halálra rémíti a titkárnőjét, Allisont, aki nem vette észre az alvó férfit. Don a diktafonja mikrofonjával a kezében aludt el, hogy Connie-nak felmondja az értekezését. Kiderül: Connie nem Európába, hanem Kaliforniába utazik.

Odahaza Carla beviszi Bettynek az újságot ami szerint kicsi az esély, hogy Rockefeller megnyerje a választást. Betty fáradtságra panaszkodik, Carla javasolja, hogy szundítson egyet. Betty ehelyett levelet ír Henry Francis-nek: "Olvassa ezt valaki más is? B." Az irodában Don Peggyt, Kurt-öt és Smittyt ekézi, akik két lapos látványtervet mutatnak a Hilton európai kampányhoz. "Hozzanak több tervet, amit elutasíthatok! Egyedül nem bírom ezt a munkát." Egy stúdióban Lee Garner Jr. először Pete-et kényszeríti, hogy beleszívjon egy Lucky Strike-ba, majd azt is eléri, hogy a reklámbéli hegymászó a slukk után a kamerába nézzen. Harry és Sal tétován állnak, Pete köhögésétől kísérve.

s3e9henrysletter.jpg

Don hazafelé Suzanne-t keresi az úton, de az csak hajnalban kocog. Később Betty hazahozza a gyerekeket az iskolából, ez volt Bobby első napja, és láthatóan élvezte. Betty átnézi az aznapi postát: Henry Francis válaszolt, méghozzá szintén saját kezűleg. ("Azt kérdezte, olvassa-e valaki a leveleimet. Már nem. H.") Sally szótlanul ül az asztalnál, Betty fáradtságra gyanakszik, pedig a lány egy ceruzatartóra vágyik. Máshol: egy analóg vágógép kis monitora felett három férfi görnyed: Sal, Lee Garner Jr, és a vágó. Lee Garner elégedetlen a ritmussal, Sal szerint a jelenlegi szinkronhang olyan, mintha "tele lenne a szája pastramival" Ez csak teszthang, közli a vágó.

s3e9leegarner_sal1.jpg

A megrendelőnek itt sem kéne lennie. "Lenyűgöz ez a munka." - mondja Lee, aki csak az apja miatt nem váltott még át a dohányiparról a filmezésre. A vágó átmegy a műterembe. Lee elnézést kér a délutánért, majd miközben egy piálós ebédről és a kihívó titkárnőkről fecseg, már a saját beállítását keresi a felvételen. Közelebb hajolva a monitorhoz Sal válla felett, Lee félreérthetetlen mozdulatot tesz, amitől Sal azonnal felugrik. "Nős vagyok." "Én is!" "Ez egy félreértés!" "Tudom amit tudok." Úgy tűnik, Lee Garner Jr. mindenütt szeret felül lenni. Sal tüntetőleg felkapcsolja a lámpát, és igyekszik visszakeveredni a megrendelő/ rendező helyzetbe. "Értem már! Ez a munkahelyed. Kár." Sal kínjában felkap egy adag filmtekercset és a szemközti polchoz vágja.

s3e9leegarner_sal2.jpg

Este. Sally és Bobby a tévét bámulják, Betty egy borral a kezében a legutóbbi levele sorait idézi fel: Örül, hogy "végre van kinek írnia, és bevallja, hogy "szerintem túl sokat gondolok magára, hogy hol van, és mit csinál, pedig csak háromszor találkoztunk." Betty külön fájlalja, hogy nem tudja pontosan felidézni a férfit. A hazaérkező Don óvatosan kiveszi az alvó Betty kezéből a poharat, és talán próbálja kifürkészni mi járhat a nő fejében. Az irodában Harry Paul-lal az esti film előtti hirdetéseket nézik, amikor megszólal a telefon. A vonal másik végén Lee Garner Jr. Egy hotelszobában ül, és teljesen részeg. Szándékosan hívta Harry-t, aki már korábban is azonnal engedett az akaratának.

s3e9harry_leegarner.jpg

Lee azt parancsolja Harrynek, hogy rúgja ki Salt. ("Nem tudok dolgozni vele.") Tekintve, hogy ez amúgy sem Harry hatásköre, némi ellenkezés és egy pici seggnyalás útján próbál kibújni a feladat alól. Paul azonnal tudni akarja mi volt ez az egész, Harry végül kiböki: Lee Garner tudván, hogy Harry ilyen gyáva, vele akar megszabadulni Saltől. De okos döntés hoz: "Nem fogok pánikba esni, és valami hülyeséget csinálni, mint általában." Paul helyesel, és kezdődik a film. A reklámok kimaradtak. Éjszaka Connie ismét felhívja Dont (elvégre fél 12-kor még maga a megtiszteltetés, hogy otthon hívja!) egy italra: mondhat nemet, nem maga az első, akit felhívtam! Don egy órát kér.

s3e9connie2.jpg

A szállodában Connie még a szesztilalom idejéből származó (jó évjárat) alkohollal kínálja Dont, majd bevallja, válságban van: önmaga legnagyobb kritikusaként azon gyötrődik, hogy nem dolgozik elég keményen. Ez a nagy vallomások éjszakája: a cél, hogy Amerikát átadja a világnak, akár akarják, akár nem. Ezalatt persze sok embert elidegenít magától. Connie nagylelkűségnek véli az erőszakosságát, de néha úgy érzi, ő Mídasz király. Don ellenzi a gondolatot. Connie elmondja: Donra a saját fiaként tekint, "mert magának nem adatott meg, ami másoknak, és ezért megért engem." Don meghatódik.

s3e9betty_carla_henry.jpg

Betty éppen a szennyest viszi le a lépcsőn, amikor csöngetnek: Betty kinéz, és megáll a szíve. Henry Francis az! A férfi elmondja a levél után látni akarta Bettyt, és egy ideig körözött a ház körül. Kézenfogva állnak, ám egyszer csak visszatér Carla. Henry már menne is, de még előadnak egy átlátszó történetet egy esetleges adománygyűjtő partiról. Az egész átlátszó, de Carla nem szól semmit. Az irodában Sal idegességében nem tudja befűzni a filmet. Harry is idegesen kopog az ujjaival. Roger rá is szól. Ekkor vezeti be Pete Lee Garnert egy disznó vicc közepette.

s3e9roger_sal_harry.jpg

Lee amint meglátja Salt, sarkonfordul és lelép. Roger értetlenül áll. Harry elhebegi a telefonos sztorit, mire Roger kirúgja Salt. Pete értetlenül tér vissza, mire Roger kitalálja, hogy oldja meg Don az egészet. Sal és Harry együtt érnek Don titkárnője elé. Harry Donnak is elmondja amit tud, mire Don gyorsan elzavarja. Sal némi mellébeszélés után elmeséli, hogyan szorította sarokba a Lucky Strike főnöke. Pénz beszél, Don pedig hideg lesz: "Talán meg kellett volna tennem, amit akart?" 25 millió dollárnál nem számít a barátság. Don kezet nyújt: "Meg fogja oldani." Sal összetörten támolyog ki Don irodájából aki már hivatja is Lee Garnert a titkárnőjével.

s3e9donfiressal.jpg

Betty cigit vacsorázik és idegesen figyeli Carlát. A gyerekek salátát, Bobby őszinte utálatára. Betty rászól, majd hazaküldené Carlát, de ekkor betoppan Don. Ő rögtön az italért nyúl. Betty a kettős látszat érdekében előadja Donnak az adománygyűjtős sztorit, Carla kisompolyog, Dont pedig nem nagyon érdekli az egész. Az irodában Sal rakosgatja össze a portfólióját, a beosztottja nem is tudja, hogy kirúgták. Betty a látszat érdekében, (na és hogy hallja a hangját) még az este felhívja Henryt, és Don füle hallatára beszélnek meg egy sajátságos randevút Bettyéknél. "Látom, végig akarja csinálni." - mondja Henry. "Muszáj volt" - feleli Betty, majd lassan elbúcsúznak egymástól.

s3e9bettycallshenry.jpg

Másnap Don a kreatívjaival bemutatja Connie-nak a Hilton külföldi láncának kampánytervét. A terv egyszerű: legyen bárhol, Róma, Teherán, Tokió, bármely kérdésre a varázsszó: Hilton. Connie először elégedett, mindenki boldog. Az öreg, felsőbbrendűségét fitogtatva le sem veszi a cowboykalapját, hirtelen Donnak szegezi a kérdést: De mi van a Holddal? Maga Don is meglepődik. Ő azt hitte, ez csak metafóra. Connie mindenkit kiparancsol a teremből. "Mit akar tőlem, szeretetet? Maga nem adta meg azt, amit kértem!" Don védi a kampányát, még Connie-ról is azt állítja, hogy könnyű és segítőkész ügyfél, de Connie-t csak a Hold érdekli.

s3e9Donpresentation.jpg

Draperéknél számos nő gyűlt össze: van bizonytalan, Kennedy újraválasztó, illetve olyan is, aki a neveltetése okán vaskos rasszizmusokat enged meg magának, és az sem érdekli, hogy Carla ott áll mellettük. Mindenki Henry-t várja. Ám helyette egy Elsa Kittridge nevű hölgy érkezik: Henry őt küldte maga helyett. Betty „kicsit” csalódott, amit a nő egy kétértelmű mondattal intézi el: „Szerintem nem fogom kellemetlen helyzetbe hozni a többiek előtt.” Másnap Betty az adománykasszával a kezében állít be Henry irodájába, amit azonnal hozzá is vág a férfihez, amint kettesben maradnak. „Magának kellett idejönnie, mert ön házas” – hangzik a magyarázat.

s3e9betty_secretary.jpg

Csókolódzni kezdenek, Henry bezárná az irodát, de Betty ellenkezik, és a szállodai szobát is elutasítja, majd elnézést kér, amiért „belerángatta ebbe.” Henry nem érti, mit akar Betty. Don irodájában Allison Rogert jelenti be, aki ideges, mert egy hét alatt Connie már a második fontos ügyfél, aki elégedetlenül hagyta el az irodát. Carol este a birminghami templomrobbantás áldozataiért tartott misét hallgatja. Betty szerint még nem jött el a polgári mozgalom ideje. A helyzetet az éppen belépő Don menti meg, aki megint egy itallal kezdi az estét. Sal a Central Parkból telefonál: a háttérben egy öltönyös fickó éppen felcsíp egy bőrkabátost. Képtelen elmondani Kittynek hogy kirúgták, viszont láthatóan nem akar tovább ellenállni a vágyainak

s3e9sal_centralpark.jpg

Don később felmegy a hálóba, Betty már alszik. Don némi kínlódás után azt hazudja, hogy Hilton megint behívta. Suzanne-hez megy, és lehengerlő modorával beengedteti magát. „Csak beszélgetni akar”, de Suzanne átlát rajta. „Hónapok óta flörtöl velem!” mondja Don. „És akkor mi van?” – feleli a nő. Suzanne szerint ő csak azért más, mert új. „De lehet, hogy én is pont olyan vagyok.” Ezután megpróbálja felsorolni az ellenérveket: csak 3 kilométerre laknak egymástól, a lánya tanára, és Bettyt is szokta látni a piacon. " Szerintem maga még nem csinálta ezt ilyen körülmények között. "Dont ez mind nem érdekli, szinte könyörög. Megcsókolja Suzanne-t, majd egymás karjaiban alszanak el.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

állítolagmárvillamostisláttam 2012.07.06. 09:55:21

hihetetlen sokrétű ez a sorozat. ahogy így leírod sorra a történéseket, sokminden világosabbá válik, de én amúgy pont azt szeretem, h. nézve a részeket minden töményen rádzúdul és te csak hebegsz-habogsz, h. akkor most mi is történt. jó rész volt, és jó hv! :)

foxglove (törölt) 2012.07.06. 10:03:39

Hát helló!!!!:))
Nekem is kell a hv a részekhez, így kerek! Szuper volt.
De jó is volt ez a Connie Hilton szál. Nagyon jól megírt, szépen felépített, emlékezetes történet lett belőle.
Betty és az adománygyűjtés:) az egyik kedvenc karakterem lett Betty a sok hülyesége miatt.

wizdog 2012.07.07. 22:42:05

Köszönöm mindenkinek, folytatás hamarosan!
süti beállítások módosítása