Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x24 - Knockout (ÉVADZÁRÓ)

2012. július 05. 13:00 - Zenóbia

Nem túl meglepõ módon az évadzáróban ismét elõtérbe kerül Beckett anyjának meggyilkolása. Aki elvesztette a fonalat, az ezt a részt olvassa vissza. Legutóbb ott hagytuk abba, hogy bérgyilkos Lockwood börtönbe került, de azt azóta sem árulta el, hogy ki volt a megbízója, így ezen a ponton ismét megrekedtünk. Castle büszkén lobogtatja Derrick Stormról  az új világmegmentõrõl készülõ képregényalbumot a fiúknak, Beckettnek is lobogtatná, de az éppen a heti túrájára ment Lockwoodhoz, hátha most mond is valamit. Lehet, hogy mondana, ha nem vitték volna át egy órával ezelõtt az elkülönítõbõl az általános gyûjtõbe. Kate kiakad, mert ott tartják fogva Gary McAllistert is, és biztosra veszi, hogy Lockwood elsõ dolga lesz kinyírni õt. Rohannak, hogy megakadályozzák. Gary kap egy percet, hogy nézegesse a családi fotót, aztán hanyattvágja magát az ágyon, immáron örökre. Lockwood letakarja a fejét egy fehér kendõvel, gondolom minden zsebében tart egyet, hátha valakit ki kell nyírni csak úgy spontán, és elõveszi a kését.

3x24_castle1.jpg

A seggébõl ha jól sejtem, mert azért csak megmotozták már, amikor áthozták. Persze elkésnek, már csak a könyékig véres Lockwood lélegzik a cellában, az meg minek. Kate a várakozásokkal ellentétben örül, mert végre történt valami. Lockwood nem véletlenül került át a gyûjtõbe, hanem hamis paranccsal. Valaki korrupt a börtön alkalmazottai közül, emiatt a fiúk teljes pénzügyi átvilágításba kezdenek. Amíg ők ezzel foglalkoznak, addig Castle-ék Lockwood vádemelését ejtik útba. A tárgyalás megkezdõdik, de mi nem a bírónõre figyelünk, hanem a három rendõrre, akik határozott léptekkel bemasíroznak és leülnek a második sorba. Kate-nek egybõl leesik, hogy valami nem stimmel, de mire ezt kimondja már dobják is a füstbombát, le a földre de gyorsan. Kate lelkesen lövi a helikoptert amivel meglépnek, de ez most csak golyópazarlás. Így már nem hangzik olyan viccesen Lockwood neki szóló utolsó mondata, miszerint Kate nem rejtõzhet el a megbízói elõl. Na akkor megint ott vagyunk ahol a part szakad, akinek köze volt az anyja ügyéhez, azokat Lockwood kinyírta, most pedig õ maga is meglépett. Lockwood a börtönbõl minden héten felhívott egy számot, de az sosem vállalta a beszélgetést, egészen négy nappal ezelõttig.

Espositonak egybõl leesik, hogy katonai zsargonban beszélték meg, hogy a küldetést folytatni kell. Ha Beckett lenne a következõ megölendõ ember, akkor õt kinyírták volna a bíróságon, tehát valaki más a célpont. Castle levezeti, hogy Gary és Raglan ugye bandatagokat raboltak el, váltságdíjért cserébe. Az egyik elrablás során véletlenül kinyírtak egy FBI ügynököt, amit rákentek Pulgattira, egy bandatagra, aki épp arra járt. Õ kereste meg Kate anyját, aki hitt neki és meg akarta piszkálni az ügyet, emiatt nyírták ki, hogy ne bukjanak le a rend õrei. Gary és Raglan mellett viszont kellett lennie egy harmadik rendõrnek is, akivel dolgoztak és akinek tudnia kell, hogy ki áll az egész ügy mögött. Ő a bérgyilkos legújabb leendõ áldozata. A Kapitány védõõrizetet rendel Kate mellé, de úgy, hogy ne tudjon róla, mondjuk erre kíváncsi leszek. A fiúk azt az utasítást kapják tõle, hogy ha alkalmuk adódik kinyírni Lockwoodot, akkor ne habozzanak megtenni. O-ó. Közben megvan a helikopter, aminek az eltûnését észre sem vették volna a hangárban, csak a golyónyomok tûntek fel nekik. Castle otthon épp Kate anyjának az ügyét tanulmányozza, mikor egyszer csak csengetnek, az ajtóban pedig nem más, mint a mikulás Kate apja, Jim Beckett. Jim borzasztóan fél, hogy elveszíti a lányát, teljes joggal.

3x24_castle2.jpg

Tudja, hogy rá nem hallgatna, viszont azt is tudja, hogy Kate-nek sokat jelent Castle, aki erre hülyén néz. Jim abban bízik, hogy Castle az az ember, aki meg tudja gyõzni Kate-et arról, hogy a saját élete fontosabb, mint az anyja halála. Nesze neked Rick, rajtad a felelõsség, öltsd magadra a páncélt, nyergeld fel a fehér lovat és mentsd meg a lányt a sárkánytól. A megmentést egy kávéval kezdi másnap reggel az õrsön, de mielõtt belekezdhetne a szentbeszédbe, jönnek a fiúk, hogy megvan a korrupt õr. Az a Ryker, aki mindvégig jópofizott Kate-tel, a kihallgatások elõtt. Érkezett ötvenezer dollár a számlájára, és azóta nem ment be dolgozni. Feltörik a lakását, nem tudom mégis miben reménykednek. Ryker ugyan otthon van, szétlõtt fejjel nézi a tévét, hát ez tökre várható volt. Az utalás az Arab Emirátusokon, illetve a Svájci Bank dubai fiókján keresztül érkezett a számlájára. Arra jutnak, hogy pár zsaru emberrablósdija miatt nem csapna senki ekkora hûhót, tehát kell lenni valami még nagyobb dolognak a háttérben. Ne már, eddig legalább annak örültem, hogy végre tudom, mi miért történik, most már akkor megint nem tudok lófaszt sem. Miért pont Rykert találták meg, és honnan tudtak a pénzügyi gondjairól, ha senkinek nem beszélt róluk?

3x24_castle3.jpg

Nyilván onnan, ahonnan Beckették, átvilágítottak mindenkit, és õ akadt fenn a rostán. Akinek ilyen adatokhoz hozzáférése van az vagy rendõr, vagy az volt valaha. Emiatt a fiúknak át kell nézni minden egyes rendõrt, akivel valaha is kapcsolatba került Gary vagy Raglan, azokat is, akikkel csak egyszerre pisiltek a mosdóban. Beckettet nem érdekli, hogy mindezt már megtették és nem találtak semmit, tegyék meg még egyszer és tegyék addig, míg nem találnak valamit, mindezt nem a megszokott hangnemben adja elõ, a fiúk morcosan néznek, Castle meg a padlót stíröli, hátha valaki odaírja a megoldást. De nem írja, így kénytelenek átnyálazni mindent újra. Valaki évekig mûködtette ezt az egészet mielõtt félrement egy rablás, biztos, hogy iszonyúan meggazdagott ebbõl, így már nem okozott neki gondot a legprofibb bérgyilkosok megfizetése sem. De mi köze az egésznek Dubaihoz, meg a katonasághoz? Castle persze rögtön az elsõ elõtte fekvõ papíron talál valamit. Egy Napolitano nevû rendõr szintén részt vett a rablásokban, de azon ami félresikerült pont nem, mert a lánya esküvõjén volt. Azóta meg is halt. A jelentés Castle szerint hamis, mert az írógép használat miatt látszik, hogy valaki kitörölte az eredetileg beírt intézkedõ tiszt nevét és Napolitanoét írta a helyébe. 

3x24_castle4.jpg

Még három ilyen jelentést találtak, mindhármat jóval az FBI ügynök véletlen megölése után buherálták meg. Castle rávilágít a Kapitánynak, hogy ha mégsem a harmadik rendõr a célpont, akkor ugye marad Beckett, kéri, hogy vegye el tõle az ügyet. Ez nem fog megtörténni, még pedig azért nem, ahogyan elõször találkoztak. A Kapitány egy este lement az archívumba régi jelentésekért, és ott találta Beckettet egy elemlámpával és az anyja ügyével a kezében. Akkor még járõrként nem is lehetett volna ott, de elmondta a Kapitánynak, hogy talált valamit, ami nem stimmel. Feljelenthette volna, de nem tette, mert tudta, hogy úgysem állíthatja meg. Innen is megkapja Castle a következõ ütést a vállára, az egyetlen aki meg tudná állítani az maga. Megpróbálja, házhoz megy Becketthez a talált infókkal, aki legszívesebben elzavarná, miért nem mondtad el telefonon, minek jöttél ide. Kezdjük, bár annyira felesleges az egész, tudjuk mind. Mindenki meghalt aki ezzel az üggyel kapcsolatba került, és Kate lesz a következõ, ha nem adja fel, mert itt most nem gyõzhetnek. Gondoljon azokra, akik szeretik, az apjára, Joshra, és mi van veled kérdez vissza Kate, jogosan.

3x24_castle5.jpg

Itt most még esetleg egy jól sikerült szerelmi vallomás tudna segíteni, de Castle akkora kretén, hogy barátságról beszél, meg hogy nem tudja mik õk egymásnak, mert hiába csókolóztak, meg fagytak meg egymás karjaiban, mégsem beszéltek sosem ezekrõl utólag. Hát ez az. Itt már átcsapnak vádaskodásba és keménybe, Castle megmondja, hogy Kate e mögé az ügy mögé bújik ahelyett, hogy a saját életét élné, kilátástalan kapcsolatokba bonyolódik, mert fél szeretni, pedig boldog lehetne, ha hagyná. Kate nem hatódik meg, nincs köztünk semmi, menj innen, ne avatkozz az életembe. Castle pedig enged a felszólításnak és megy. Ezt itt most nem nagyon értem egyébként, hogy nekem eddig úgy tûnt, hogy Castle tudja magáról, hogy szerelmes Kate-be, akkor most ez mire volt jó? Otthon whiskey-be folytja a bánatát, arra pedig már Martha is elõjön, mikor hozzávágja a poharát a filmplakáthoz. Megkapja tõle a tanácsot, hogy ne vesztegessen el egyetlen percet sem, ugyan mondja már ki amit érez, de már késõ. Kate a Kapitányt kéri, hogy küldje el Castle-t, aki meg is ígéri, eddig azért nem tette, mert Kate azóta érzi jól magát, mióta Rick itt van. Na most már mindketten mindekitõl azt kapják, hogy egymásnak vagytok teremtve ti hülyék, hát miért nem tesztek már valamit?

3x24_castle6.jpg

Mi ezt kérdezgetjük úgy az elsõ évad elsõ része óta csak szólok, de közelebb nem, hanem egyre távolabb kerülünk, attól tartok. Ryanék beköltöztek az irattárba és végül találnak is valakit, aki még jól jöhet. Mike Yanavich õrmester az irattárban dolgozott abban az idõszakban, mikor meghamisították a jelentéseket, és évfolyamtársa volt Gary-nek és Raglannak. Nyugdíjba vonulása után Miamiba költözött, lehet, hogy õ a titokzatos harmadik? Azta kurva, minden percben kiderül valami újdonság, sokkolnak itt engem egy ilyen sötétnél is sötétebb záró epizóddal. A Kapitány nappalijában megjelenik Lockwood, egy macit fojtogat miközben elõadja, hogy Roy úgy tûnik nem tartja be az egyezségüket, miszerint Kate addig maradhat életben, míg õ féken tartja. Így aztán vegye le róla a védõõrizetet és holnap estére csalja ki a hangárba, vagy megölik a családját. Hát ezt nem hiszem el, a Kapitány is benne volt az ügyben Gary-vel és Raglannal, ezért tudják zsarolni. Ne már. Ti tudtátok amúgy, hogy van két lánya, vagy csak én vagyok ilyen balfasz, hogy lemaradtam errõl az infóról eddig? Reggel útnak indítja a családot, aztán kivesz a széfbõl egy köteg papírost, amit borítékba tesz, majd megtölti a pisztolyát és keményen néz, mint Bruce Willis szokott.

3x24_castle7.jpg

Mike Yanavich egy év után visszaköltözött Brooklynba és vett egy zsarubárt, a fiúk megkérdezik, mégis mibõl. A Kapitány pedig megkezdi a kálváriáját és felhívja Kate-et, hogy menjen a hangárhoz. A fiúkat a zsarubárban hamar felvilágosítja Mike, hogy nem õ a hunyó, hanem Raglanék együtt lógtak akkoriban egy fiatal fekete kölyökkel, akit õk képeztek ki, fényképe is van. Esposito eltépi mérgében, majd kirohan, attól tartok ettõl még nem változik meg a történet. Ryan próbálja meggyõzni, hogy Montgomery bizony egy görény ezek szerint, de Esposito nem akarja elhinni. Mélységesen megértem, mert én sem. Levezetésként verekszenek egy kicsit, aztán rájönnek, hogy Beckett bajban lehet. Abban is van, mert megérkezett a hangárba. Abban a pillanatban, ahogy megjelenik a Kapitány is, kap a fiúktól egy sms-t, hogy Roy a harmadik. Roy mosni próbálja magát, újonc volt és Raglanék hõsnek tûntek a szemében, de hát kinek mondja ezt, ugyan már. Õ lõtte le Arment, az FBI ügynököt, remek. Ezen nem tudott túllépni, õ lett a legjobb zsaru, és mikor Kate bekerült hozzá, akkor úgy gondolta, hogy majd õt legalább megvédi. Valaki rájött, hogy mit mûveltek és megzsarolta õket, a kapott pénzbõl pedig nagy ember lett, de Roy sem mondja meg ki az a valaki, mert akkor Kate egybõl megölné.

3x24_castle8.jpg

Ma este azért hívta ide Kate-et, hogy idecsalja a többieket, úgyhogy Kate meneküljön. Na ja. Persze nem akar, de a Kapitány elõhívja a semmibõl Castle-t, hogy vigye ki innen. Üsse le, vagy mi? Hát ha azt nem is, de ölbe kell, hogy kapja, mert Kate maradni akar, megbocsát inkább, de nem akarja, hogy Roy meghaljon. Mi sem akarjuk, mégis meg fog. Akkor most mégsem lesz nyugdíjba vonulás meg nyaralgatás a feleséggel az együtt töltött harminc év után. Az autóból négyen szállnak ki, az egyikük Lockwood. A Kapitány nem adja könnyen magát, hármat lelõ, persze csak Lockwoodot nem találja el, az viszont cserébe õt igen végül. De amikor mellétérdel, a Kapitány közli, hogy elintézte, hogy annyi legyen nekik, majd utoljára még hasbalövi Lockwoodot. Kate-et itt már nem lehet visszatartani, zokogva rohan be. A négyes megbeszéli, hogy errõl senkinek egy szót sem, a Kapitány maradjon hõs a nép szemében. Õk viszik a koporsót, persze könnyezek, három évad azért mégiscsak három évad egy Kapitánnyal, na. Zsepit? Ha most nem is, akkor mindjárt kérni fogtok, mert Kate-et az egyik sírkõ mögül lelövik a beszéde közben. Maradj velem, szeretlek, mondja Castle végre, de Kate már nem biztos, hogy hallja. És itt van vége, de szerencsére nem végleges vég ez, jövök a negyedik évaddal is, tartsatok velem továbbra is.

3x24_castle9.jpg

Címkék: castle
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bergamott 2012.07.05. 13:38:42

Egyből jön a következő? Már csak itt tudom követni és most tisztára odavagyok, hogy mi lesz :).

Zenóbia 2012.07.05. 15:04:57

@Bergamott: Jövő héten jövök a következővel, úgyhogy még egy hét izgulás. :)

Neoprimitív 2012.07.05. 22:04:48

Nagyon köszi a hogyvoltokat, ezt is. Ha a továbbiakban csak ritkán jelenek meg, annak egyszerű oka van. Néhány rész kivételével a számomra a 4. évad egyszerűen minősíthetetlen volt és még humoros formában sem akarom egyhamar újra felidézni. (Nem egy-egy rész, hanem az egész évad egyben és ezen a végkifejlet sem változtatott.)

Örülök, hogy a Nagy Vita nem csak a számomra volt WTF. Azon külön berágtam, hogy ezzel a "jelentéktelen kapcsolatok mögé bújsz mert félsz attól, hogy boldog lehetsz" szöveggel egyszerre csináltak hülyét Castle-ból (aki képes arra, hogy látlanban fel tudja mérni Beckett érzelmeit általa nem is ismert kapcsolatokban, de nem látja azt, ami az orra előtt van évek óta) és a nézőkből, akiknek ezzel visszamenőleg átírták a főszereplő személyiségét és egy két lábon járó érzelmi ronccsá alacsonyították Beckett-et.

Nem tartom magam érzéketlennek, de ez a rész a számomra olyan szinten hozta a leggagyibb mexikói szappanoperák fordulatait, hogy kizárólag dühöngeni tudtam rajta.

Igaz is, kapcsolat: mennyi telt be a füzetben Josh frappáns szövegeivel?

Caskett 2012.07.06. 23:23:40

Szerintem ez ütös rèsz volt ès mikor elöször làttam èn is sirtam rajt :/ Am Montgomerynek nem csak kèt lànya de egy fia is van :)) kèszüljetek fel mer a negyedik èvad szerintem a legjobb !!:)

Zenóbia 2012.07.12. 10:51:09

@Neoprimitív: Sajnálni fogom a kommentjeid hiányát, te voltál a biztos pont. :) Josh roppant frappáns mondataival kb fél oldal se telt be, bár csak gondolatban jegyzeteltem. :)
Rám lehetett hatni a fordulatokkal, mert hoztam amit vártak, meghatódtam, felháborodtam meg minden, de a kettőssel kapcsolatban kicsit úgy érzem, hogy hülyének néznek.

Zenóbia 2012.07.12. 10:52:43

@Caskett: Jó hír, hogy nem csak én sírtam rajta. :) Nem mondod, hogy van egy fia is, a fenébe.
Ellentmondásosak nagyon a vélemények a negyedik évadról, én meg csak annál kíváncsiabban várom, hogy mit kapok. :)

Neoprimitív 2012.07.12. 12:03:34

@Zenóbia: Azt hiszem a 4. évad sokkal emészthetőbb akkor, ha egyben nézi az ember. Akkor kimarad a részek közti agyalás, a reménykedés, hogy ha most ez történt, akkor a következőben minek kellene történnie. A 3. évadban is volt egy pár olyan rész, amikor csak néztem, hogy ezt most így mégis hogy gondolták az előző után (főleg a 3XK-t és a Countdown-t követőkre gondolok), de a 4-ben tökélyre fejlesztették ezt. Ha egyben nézi az ember, akkor nincs akkora pofára esés. És igen: sajnos a kettőssel kapcsolatban maximálisan hülyének nézték a készítők a nézőket. Mit lehet mondani akkor, ha a showrunner azt nyilatkozza az évad végéhez közeledve, hogy "nem akarták a kapcsolati szállal terhelni az alkalmi nézőket"? (Félreértések elkerülése végett, a 4. évad vége előtt mondta.)

Ralome 2013.01.29. 23:30:31

És az új könyv címe: Nikki's hit :-)
süti beállítások módosítása