Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kutyákok 1x08 - Agua Caliente

2012. július 01. 14:00 - Gabba

A címben jelzett hely a mexikói Tijuana város egyik negyede, közvetlenül a határ túloldalán, nézzük, milyen kalandok vezetik ide magánnyomozóinkat. Elit golfpályán nyitunk, Hank és Britt ütöget lazán, közben fél szemmel követnek egy középkorú fószert. Bírósági idézést kell neki átadniuk Maggie megbízásából és egy alkalmas pillanatban oda is lépnek hozzá, ám az ember meg sem várva, hogy végigmondhassák mondókájukat, golfcipőjét nyúlcipőre cseréli és menekülni kezd. A fiúk utána, kétfelé válva kergetik. Úgy tűnik, Hank lesz a szerencsésebb, valami alagsori részben meglepi a menekülőt, egy jól irányzott ütéssel földre viszi és kezébe adja az idézést. A sikeres akció után hívja Brittet, de az nem veszi fel a telefonját. Hank keresni kezdi, az épület előtti parkoló füvén megtalálja társa mobilját, de Brittnek nincs nyoma. Hova a fenébe tűnt?, kérdezi magában, velünk együtt.

Agua01.JPG

Hank felkeresi Maggie-t és miközben átveszi tőle a megbízás teljesítéséért járó csekket, megkérdezi, jelentkezett-e nála Britt, de Maggie nem tud róla semmit. Hank továbbmegy Katie-hez, aki vizsgára készül annál a profnál, akivel a múltkor „véletlenül” megcsalta Brittet, ki is van a helyzettől. Hank ezért nem idegesíti még Britt eltűnésével is, inkább tovább nyomoz és úgy dönt, hivatalos szervtől kér segítséget. Felkeresi Gustafson nyomozót azzal a kitűnő ötlettel, hogy adja neki kölcsön a jelvényét pár órára. Gustafson természetesen körberöhögi, de Britt eltűnése felkelti az ő érdeklődését is, ezért úgy dönt, segít Hanknek. Együtt visszamennek a golfklubba, ahol a biztonsági kamera felvételét elkérve azt látják, hogy a parkolóban gyanútlanul ácsorgó Brittet két fazon betuszkolja egy mehikói rendszámú Chryslerbe. Hoppá, akkor innentől a nemzetközi vonal játszik, tuti valami mexikói drogkartell van a dologban, vonják le a következtetést.

Agua02.JPG

Gustafson hivatalos úton viszi tovább az ügyet, valami kábszeres rendőrhaverjának is megmutatja a felvételeket, aki az egyik elrablóban felismeri Felipe Pradót. A nyilvántartásban rákeresnek a csávóra, a számítógép több társának a nevét is kiadja, köztük Ray Sizickét, aki pár résszel korábban Brittet akarta visszacsábítani a bűn rögös útjára. Találnak egy tijuanai címet is, Hank igyekszik rábeszélni Gustafsont, hogy menjen át vele Mexikóba, gyorsan kell cselekedni, nincs idő megvárni a bürokrácia pepecselését. Mark kicsit kéreti magát, de aztán beleegyezik.

Agua03.JPG

Váltunk Tijuanába, Britt és Ray valami lepusztult raktárban ücsörög, de nem túl kényelmesen, mert kezük hátra van kötözve. Feltűnik a rendkívül mérges Felipe, aki szerint Ray elhagyott egy csomag drogot, mert megijedt a zsaruktól, és a cucc most a helyi rendőrségen van elzárva. Ray meggyőzte Felipét, hogy Britt haverja mindent el tud lopni mindenhonnan, ezért hozatták ide. (Ezt nevezem remek ajánlólevélnek.) Hogy hatékonyabb munkára sarkallja, Felipe befenyegeti Brittet, hogy ha délután 6-ig nem szerzi vissza a drogot, akkor ő felhívja a Katie-t követő haverját, és az bizony káros lesz a csaj egészségére. Bizonyságképpen megmutatja a mobiljára érkezett fotót Katie-ről, amit nem sokkal azelőtt készített a meglehetősen rosszarcú mesztic haver. Eközben a gyanútlan Katie beül vizsgázni, a prof mindenkitől begyűjti a mobilokat, a rosszarcú az egyetem folyosójáról figyel.

Agua04.JPG

Britt és Ray sajátos módját választja a lefoglalt kábszerhez való hozzáférésnek: egy hangulatos helyi kocsmában verekedni kezdenek, a Katie-re vonatkozó fenyegetés miatt amúgy is dühös Britt nagy kedvvel csépeli egykori bűntársát. Persze hamar rájukhívják a zsarukat, és bezárják a garázdákat a rendőrségi fogdába. A határon várakozó Gustafson értesítést kap a mobiljára, hogy egy Britt Pollack nevű gringót lesitteltek, így legalább már tudják, hol kell keresniük Hank társát. Brittnek eközben Ray átad egy mindent nyitó álkulcsot (hogy melyik testnyílásába rejtette el testi a motozás elől, az könnyen kitalálható), Britt kissé idegenkedve veszi át és nyitja ki vele a cellaajtót. Sehol egy őr, ez gondolom teljesen megfelel a valóságnak, Brittnek észrevétlenül sikerül ellopakodnia a bizonyíték nyilvántartó helyiségig. Az ajtón nagy betűs EVIDENCIA felirat, alapfokú spanyol nyelvtanfolyam első óra kipipálva, az álkulcs természetesen ezt a zárat is nyitja. Megtalálja a dobozokban elhelyezett narkót, gyorsan bedobálja egy nagyméretű szemeteszsákba és indul vissza a cellához. Ott az időközben feltűnt random őrt Ray már leütötte és felvette a ruháját is, a két szökevény gyorsan lelép és indul találkozni Felipével.

Agua05.JPG

Befut Hank és Mark, a kapitányság vezetője közli velük, hogy a keresett amcsi rab már nincs náluk, mert hogy pár perce megszökött. Gustafson úgy pislog, mintha sosem játszotta volna C-Note szerepét a Prison Breakben. Ezalatt Britt és Ray megérkezik a titkos találkahelyre, ahonnan viszont indulatos spanyol beszéd hallatszik. Ray szerint Felipe ezektől a nehézfiúktól nyúlta le a narkót, és most nyilván magyarázkodni próbál, de nem sokáig teheti, mert az egyik nehézfiú lelövi. Nabazmeg, akkor most hogy fog Felipe telefonálni a haverjának, hogy ne bántsa Katie-t?!, agyal félhangosan Britt. Majd mindent egy lapra téve fel előbotorkál, kezében a zsákkal. Rövid magyarázkodás után átadja a cuccot a nehézfiúknak, akik nem lövik le őt is kapásból, mint szemtanút, hanem inkább úgy viselkednek, mint Kasper, Jesper és Jonatán, a három jószívű rabló. A főnök még abba is beleegyezik, hogy fizetségül Britt megkapja Felipe mobilját. Neki már úgysincs rá szüksége, elfogyott az egysége, röhög saját viccén a drogbáró.

Agua06.JPG

Britt és Ray távozik, ám nem sokkal később az utcán rendőrautó fékez mellettük, a két szökevény két irányban menekül. Futás közben Britt hívja Hanket: Gyorsan menj el Katie-ért, veszélyben van!, ordítja a telefonba, de Hank leállítja: Nem tudok bakker, én is itt vagyok Tijuanában! Az ismeretlen város utcáin rohangálva addig beszélgetnek egymással, míg véletlenül szembetalálkoznak a járdán, ezt a mázlit! Hank elbújtatja társát Gustafson kocsijának csomagtartójában, hamarosan a kopasz nyomozó is előkerül és indulnak vissza az Államokba.

Agua07.JPG

Eközben Katie befejezi a vizsgát és leadja a dolgozatot. A prof próbálkozik pár szót váltani vele (hogy érzi magát?, hogy sikerült?, ne siessen még!, stb.), de Katie gyorsan elhúz. A tanerő azonban nem adja fel olyan könnyen a dolgot, nem sokkal később csönget Katie lakásán: Elhoztam a mobilját, ott hagyta a vizsgán, különben is beszélnünk kell, próbálkozik újból, de ismét nem sok sikerrel, mert a lakás hátsó részéből előkerül a rosszarcú mesztic. Pisztolyt fog a profra és berángatja az ajtó mögé, Katie-t utasítja, hogy kötözze meg. (Na professzor úr, biztos vagyok benne, hogy nem ilyen randit képzelt maga elé, amikor elindult otthonról.) Váratlanul csöngetnek, két rendőrjárőr érkezik Gustafson nyomozó kérésére. Igen, minden rendben, nyugtatja meg őket Katie, ez a zaj meg a kutyámtól jön, mindig bezárom a hátsó szobába, ha csöngetnek. A nyomozók benéznek a résnyire nyitott ajtón, ahonnan Winston, a testes bulldog néz vissza rájuk. Oké, maradjon a lakásban, amíg Gustafson megérkezik, mi lent várunk a kocsiban, búcsúznak a zsaruk.

Agua08.JPG

Miután távoznak, a hátsó szobából előkerül a dühös mesztic: Nem maradunk itt, a hátsó ajtón át elhúzunk!, rángatja magával a profot és Katie-t. Érkezik azonban a felmentő sereg, Gustafson és Britt elölről, Hank a hátsó bejárat felől közelíti meg az ojjektumot. A két tűz közé szorult mesztic minden mindegy alapon rálő Katie-re, szerencsére Hank időben közbeveti magát és széles vállával felfogja a golyót, közben Gustafsonék ártalmatlanná teszik a mexikóit. Hank sérülése szerencsére nem súlyos, Britt nagyon hálás neki, amiért szó szerint bedobta magát Katie megmentés érdekében. Mit meséltél te a múltkor Hankről, hogy egyszer úgyis cserbenhagy majd engem, mint annak idején téged?, kérdezi Britt mosolyogva Gustafsontól, de Mark ezt most sem fejti ki bővebben. Majd küldj nekem hálából egy nagy kosár muffint a sikeres akcióért, búcsúzik a nyomozó. Az utolsó jelenetben a hordágyon fekvő Hank vált pár kedélyes szót a professzorral: Hogy van a család?, a gyerekek?, és a kedves felesége? Jól?, na ennek örülök, de ha még egyszer megcsalja valamelyik tanítványával, teszek róla, hogy a nasasszony, valamint az egész tanári kar és az illetékes állami szervek is megtudják!

Agua09.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása