Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 2x04 – Driving Mr. Mosseback

2012. június 24. 13:00 - Fekete Panna

Egy buszos kiránduláson vagyunk, ami egy buszvezetőből, egy idegenvezetőből és közel negyven 70 és a halál között lévő utasból áll. Mint az 53-as busz, csak nagyban. Seattle egyik nevezetességénél tartanak, amikor is éppen ebédidő van, a busz megáll, leszállás egy-kettő, innentől szabadprogram. Mindenki lepattan a buszról, de egy öregúr ott marad. Az idegenvezető kisasszony nem túl türelmesen nógatja, hogy a leszállás ténye nem vicc, viszont az öregúr csaknem mozdul. Gyanús, hogy meghalt. De a guide nem kap szívinfarktust, hót lazán odaszól a buszos bácsinak: Arthur van egy újabb halottunk. Most vagy megszokta, hogy a nyugdíjas klub kirándulásain előfordul az ilyen, vagy tudja, hogy Seattle ilyen baromi unalmas, hogy bele lehet halni.

sírkő.jpg

Claire van a suli pszichológusánál (vagy pályaválasztási tanácsadójánál). Nekünk bezzeg nem volt ilyen a KözGázban, vagy legalábbis én nem találkoztam vele. Nem magától van ott, egy ideje ellógta a beszélgetéseket, de már a suli levelet küldött az anyjának, hogy ki lesz rúgva, ha nem jár be. Láthatóan meg van sértődve Gary-re (a neve onnan derül ki, hogy van egy ilyen feliratú bögre a kezében), mert amikor jöttek kérdezni Gabrielről, akkor az ő szobájában tették mindezt. A doki magyarázkodik, ugyan már Claire, miattad tettem, egyedül akartak kihallgatni, de azt nem engedtem. Claire leszarja, mint ahogy azt is, hogy Gabrielről nincs semmi hír.

Gary.jpg

Fisher-ház. David van a nyugiszobában a buszozó bácsi lányával és fiával. Ott szeretnék ravatalozni apjukat, kérik Davidet intézze a temetést, és jelzik, a test még mindig Seattle-ben van. David mondja nem gond, majd repülővel hazahozzák, de a gyerekek kijelentik, hogy azt nem lehet, apjuk félt a repüléstől, lennie kell más megoldásnak. Akkor legyen hajó, vagy vonat mondja David, mire a férfi (nem az okosabb kettőjük közül) azt kérdezi, hogy FedEx-szel lehet-e? FedEx-ről kettő dolog jut az ember eszébe: 1. DHL 2. a Számkivetett Tom Hanks-szel. Davidnek a szeme se rebben, majd megoldjuk repülő nélkül, a test hazakerül.

Következő jelenetben Keith anyja köszön el fiától és Taylor-tól (Keith unokahúg), hogy hamarosan visszajön, amint elintézi a dolgát otthon (a férje nincs olyan jól, sérve van), addig Keith vigyáz a kislányra. Karla (Taylor anyukája) még mindig nem ment haza, a kislányt nem lehet egyedül hagyni. Taylor úgy tűnik csak nemrég találkozott a halál fogalmával, mert aggódik, hogy a nagypapája meg fog halni, pedig senki se mondta neki, hogy akkora lenne a baj. Keith és a nagymama próbálják megnyugtatni, nem lesz semmi gond. Nagymami lelép, Keith és Taylor kettesben maradnak.

Keith anyu.jpg

Fisher-ház, vacsora idő. Az összes Fisher ott van az asztalnál, a téma éppen Mr. Mossback hazahozatala. David mondja, nem tudott szerezni semmi fuvart, egyelőre kérdéses a szállítás. Nate viszont kijelenti, hogy hamár így alakult, akkor ő szívesen repülőre ül, és hazamegy Seattle-be (ő ott lakott és apja halálakor jött csak haza, nem tervezte, hogy Los Angeles-ben marad, csak időközben temetkezési vállalkozó lett, ugye), jó lesz újra látni a régi barátokat, meg van még ott egy-két cucca, amit elhozna. Holnap már indul is, David nem kicsit lepődik meg eme önfeláldozáson.

Ruth hirtelen kérdezgetni kezdi Davidet, hogy van-e említésre méltó partnere. Nem nincs. Pedig kellene, tudod David, a házad ajtaja belülről nyílik. Aztán Claire-hez fordul, veled meg Gabriellel mi van? Semmi, az van. Egyszer csak Nate megkérdezi Claire-t, hogy van-e kedve elmenni vele Seattle-be. Persze, hogy van, anya mehetek? Hogyne mehetnél, én ebben a családban úgy látszik már nem döntök el semmit, nem én vagyok az építésze. Feláll az asztaltól: ideje saját tervet készíteni magatoknak, és elmegy. A távolodó anyu után néz mind a három gyerek, mire David felteszi a kérdést: tudja valaki, hogy mi a francról beszél?

vacsi Fisher.jpg

Nate fogselymezik a füriben, mikor is Brenda megjelenik és laza mozdulattal leül a vécédeszkára meztelen seggel, előkap egy újságot, és elkezdi azt a tevékenységet, amit a királyok reggel szoktak, miközben hallgatják a kancellártól mi volt hogy volt a birodalomban. (Mert ugye mindenki tudja, hogy a trón árnyékszék funkciót is betöltött anno régen?) Na de visszatérve, Nate bocsit kér Brendától, hogy nem őt viszi Seattle-be, de Brenda lényegében leszarja, mind elméletben, mind gyakorlatban. Az, hogy pasija úgy megy el másnap otthonról, hogy este említi meg, az nem zavarja, de hogy Nate pont akkor fogselymezik, amikor ő éppen ürít, az igen. Gyönyörű. Viszont Nate-et nem hagyja nyugodni a dolog, de most biztos nem haragszol? Nem, tényleg nem. Lefekszenek, Nate nyomulna, Brenda magához öleli a nagypárnát, elfordul.

párna.jpg

Nate és Claire ülnek a repülőn, Claire úgy sejti, Nate csak azért hívta le, hogy ne legyen egyedül. Mármint Claire, otthon. Nate tagad, azért hoztalak el, mert ez jó buli lesz. Claire kérdésére, hogy hol fognak megszállni, azt mondja, hogy egy régi barátnőjénél, akivel együtt dolgoztak a mezőgazdasági termékeket forgalmazó cégben, és nem, nem dugtak, de egyébként sincs semmi köze hozzá. Aztán hirtelen már egy bérelt furgonnal érkeznek meg, egy baromi jó kinézetű házhoz. Mutatom:

ház.jpg

Felkaptatnak a lépcsőkön a teraszig, ahol egy cuki, alacsony, barna hajú lány fogadja őket, mind a kettőt nagy öleléssel, tök természetesen bájos a csaj, Lisa-nak hívják. Apropó, mondtam már, hogy mennyire imádom Nate agyonkoptatott barna bőrjakóját?

Eközben anyu ül az ebédlőasztalnál, és hívja Hiram-et (a fodrászt), hogy új alapokat épít a házához, ezért fontosnak tartotta közölni az ex-szel, hogy már nem haragszik rá. Hiram erre úgy reagál, mint minden normális pasi, most azért hívtál, mert újra összeakarsz velem jönni? Mire Ruth kiakad, tudod mit Hiram, te öntelt majom, baszódj meg! És lecsapja a telefont. Asszem ezen az alapozáson még dolgozni kell. Na de a következő versenyzőnk Amelia, akit a lovi óta (ahol Ruth egy csomó pénzt vesztett még a sorozat hajnalán) nem láttunk. Őt hívja fel Ruth vasalás közben, de csak az üzenetrögzítővel tud beszélni. Nyitott arra, ha rég nem látott bnője felhívná. Aztán jön a húga Sarah (biztos a spinninges anya-lánya), hogy az oké, hogy már nem beszélnek egy ideje, de most már igazán visszahívhatná, mert már harmadik alkalommal is csak az üzenetrögzítő fogadja a hívásait. Aztán leteszi, és előkapja a listát, hogy ki van még soron, de már csak a három gyermek maradt.

lista.jpg

Keith-nek túlóráznia kell, ezért hívja Eddie-t, hogy menjen már el Taylor-ért a suliba, mert ő nem tud. De pasija sem, mert neki is dolgoznia kell. Nem marad más, Keith hívja David-et, lécci hozd el az unokahúgom a suliból, köszi. David mondja, persze, és örül, mint majom a farkának.

Mindeközben Seattle-ben: Lisa, Claire és Nate ebédelnek, úgy tűnik Amerikában a fiatal egyedülálló nőknek nem telik normális székre és asztalra, itt is úgy, mint Brendánál, a földön ülnek, és úgy esznek az alacsony asztal fölött. Kiderül, hogy Lisa vegetáriánus és hogy Claire nem az. Nagyon nem. Ellenben Nate oda van ezért a kajáért. Tofu fasírt. Jó neki. Nekem mondjuk nem begyere ez a húsnélküli táplálkozás, de mindenki azt eszik, amit akar.  Aztán mozdulatok tömkelege, simán levágós, hogy Lisa és Nate között volt valami. Mondjuk azért ez várható volt. Na de ott tartunk, hogy Lisa kérdezi Nate-et, hogy meg van-e még Brenda, mert Nate mesélt neki róla anno. Nate nem túl lelkesen mondja, ja, megvan, olyan amilyen. Claire csak néz, mert ugye ő oda van Brendáért, mint tudjuk. Aztán Lisa bejelenti, hogy kapott egy állásajánlatot Los Angeles-be, vegetáriánus szakács pozira. De még nem adott választ, nem tudja mi legyen.

alacsony asztal.jpg

Brendánál vagyunk, éppen masszíroz egy csajt. Megdicséri a vendéget, te aztán laza vagy kisanyám, mint a riga lánc. Mi is a foglalkozásod? Mert szakma-váltáson gondolkozom, irigylem, hogy nem vagy feszült. Mire mondja a csaj (Melissa) prostituált vagyok. Brenda ledöbben (csak kicsit). Gondolom azért erre ő sem gondolt, kicsit erős lenne a váltás. Mondjuk eddig is masszőrként dolgozott, akár egy árú-összekapcsolást is csinálhatna. A lány lelép, Brenda telefon csörög. Anyja az, azonnal találkozzanak, óriási nagy baj van.

Brenda érkezik meg egy helyre, de mielőtt bemenne a bokrok közül ráront anyu, gyere lányom, nézz ide, ez itt apád kocsija. Van benne olyan cigi, amit apu nem szív, egy olyan hajgumi, amit apu biztosan nem hord, hajtömeg híjján. Ez a kocsi kölcsön van adva egy nőnek, aki nem a felesége. Brenda kiakad, azt hittem azért hívsz, mert Billy-nek baja esett, hagyjál már anyám a hülyeségeiddel.

rángatás.jpg

David van otthon náluk Taylor-ral, de dolgoznia kell, így a kislánynak mondja, hogy foglalja el magát. Taylor mindenbe beleköt, először is nem csokis tejet kap, mert nincs olyan otthon, itt még David nem ideges. Aztán nem lájkolja a kekszet, mert hogy annak szaríze van. David arcán láthatóan megfeszül egy izom. Aztán kritizálja a kifestőt, hogy ő rajzolni szeret, és kioktatja Davidet, hogy miért is nem lehet rajzolni egy kifestő könyvbe. Davidnek itt már kicsi kell, hogy elővegye az injekciós tűt, és szedálja le a kislányt, amolyan Dexter-módra, ehelyett végtelen önuralommal javasolja azt a megoldást, amit minden gyakorló kisgyermekes szülő, ha szeretne fél órát „pihenni”: itt a távirányító, nézz tévét, nekem dolgom van.

Nate és Claire vannak egy McDrive-ban, Claire majd’ meghal egy sajtburgerért, Nate is fog enni egyet. Nofene, tán mégsem ízlett a hús nélküli tofu bigyó? Valójában nem, utálja, de nem akarta megbántani Lisát. Claire rákérdez, hogy mi volt az a ködösítés Brendával kapcsolatban, erre Nate megint azt mondja, nem akarta megbántani Lisa érzéseit. Claire rátapint, akkor itt volt valami régen, mire Nate, igen volt, néhányszor lefeküdtünk egymással, de semmi több. Mármint szerinte. Mert Claire szerint Lisa oda van meg vissza. Odaérnek a rendelés felvételhez, Nate hülyéskedni kezd, mire elkezd nagyon fájni a feje, annyira, hogy ki kell szállnia hányni. Nagyon meg van ijedve, látszik rajta, mondja Claire-nek, innentől te vezetsz, és elmegy telefonálni. Kikotor egy névjegykártyát a tárcájából, és valami doktorral szeretne beszélni.

hányás.jpg

Brenda és anyja ülnek lesben anyu Lexus-ában (apunak bömöse van), és nézik ki megy majd oda apu kocsijához. Brenda nem érti miért van ott, mondjuk ezt én sem értem. Kiderül, hogy apunak és anyunak van egy megállapodása, lehet félre dugni, de előtte szólni kell. Ez nem történt most meg, szerintem is abszolút jogos a felháborodás.

David és Rico vannak a pincében, éppen dolgoznak egy halotton. Masszírozzák a karját, gondolom most megy bele a balzsamozó folyadék, és azt egyengetik. Mire végzek ezzel a sorozattal akár én is nekiugorhatok a temetkezés rendezői vizsgának. Azon témáznak a halott fölött, hogy Davidnek el kellett mennie, és hogy ez mennyi plusz munkát jelent most Rico-nak. David próbál jófejeskedni, Rico te több vagy, mint alkalmazott, de Rico fejcsóvál, hagyjad már, ha boldogság van családbarát vagyok, ha gáz, akkor csak egy alkalmazott. Erre lép be Taylor a pincébe, meglátja mit csinál a két fiú. David gyorsan kivezeti a folyton kérdező kislányt. Taylor kérdezi: Te ölted meg? Mire David: Nem. Akkor a másik ölte meg? Nem Taylor, a pasi természetes halállal halt meg. Beszélgetni kezdenek a halálról, a kislány nem akar meghalni sose. Na, ezzel sokan vagyunk így.

Taylor halott.jpg

Nate jön ki a gyógyszertárból Claire-rel, elmeséli neki, hogy van ez a betegsége, de ne aggódjon, nem komoly, bár élete végéig kell szedni a gyógyszert a rohamok ellen, de nem lesz baj. Ja és ne szólj erről anyának, meg Davidnek, bár David tud róla, de inkább mégse. Claire nem hisz neki, hagyjad már, az ember nem szokott ok nélkül rókázni, nem hiszek neked. Mire Nate, két dolgot mondok: tofu fasírt.

Brenda és anyja még mindig megfigyel, a téma az, hogy Brenda most tudta meg, hogy az egyik vendége prostituált. Anyja mondja, évekig kezelt ilyen nőket, és mire belemenne mi volt a tapasztalata velük, kijön egy szőke nő az épületből, megpityegteti a BMW-t, most már biztos, hogy ő a szerető. Anyu oda akar menni, Brenda lefogja, ugyanmár, ne csinálj jelenetet. Mire anyja, én nem vagyok dühös, odamegyek, pár szót váltok vele, személyessé, emberivé teszem a szituációt. Kiszáll a kocsiból. Mi maradunk, Brenda anyósülés, operatőr hátsó ülés, innen figyeljük az eseményeket. Anyu odamegy a lehúzott ablakhoz, helló Bern felesége vagyok, csak jelezni akartam, hogy részemről minden rendben, nyitott a kapcsolat, csak köszönni akartam. Mire a csaj mondja, hát ez kedves, de most rohan, mert Bern-nel van találkozója, mire anyu benyúl érte a kocsiba, és félig kirángatja, eközben Brenda egyre lentebb lapítja magát az ülésben. A szerető nagy nehezen kiszabadul, elhajt, mire anyu még utána üvölt, találkozunk a pokolban te ribanc, ja és remélem szereted a herpeszt! Na ez a helyzet tényleg személyes, és emberi volt.

verekedés.jpg

Anyu visszaül a kocsiba, hajat igazít, na Brenda éhes vagy, mehetünk kajálni? De lánya nem éhes, azt kérdezi magától hangosan, hogy ő most ehhez miért kellett, de aztán rájön, egész életében anyut kellett körbeugrálni, nem csoda, hogy Billy intézetben van. Mire anyja kijelenti, hogy ez az élet, az emberek kihozzák magukból a legjobbat, a legrosszabbat, nincs ezzel semmi baj. Vita kerekedik, melyben szóba kerül Nate és Brenda kapcsolata, anyja alázza, nehogy azt hidd, hogy te vagy a mentálhigiénés példakép, mert pár hónapja monogám vagy. Jól tudom mi zajlik le benned, 32 évig voltál az öcséd dajkája, most hogy nincs mellett végre élned kell a saját életed, ami nem nagyon megy, mert szembe kerültél a démonjaiddal, amiből nem egy van, ellenben elég sok. Brenda laza mozdulattal pofon vágja, mire anyja kiutasítja a kocsiból. Lánya kiszáll. /Hogy képben legyünk: a mentálhigiéné minden olyan tevékenység, melynek célja az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása./

Úgy tűnik este van, vacsora idő a Fisher-házban. Ruth, David és Taylor az asztalnál. Taylor megkapja a vacsit tányérra, kapja is fel, megy tévézni. Ruth utána szól, hékás, nálunk az asztalnál van evés. Ruth kommunikálni kezd Taylorral, hát ez jó lesz. Hányadikos vagy? Negyedikes. Tényleg? Képzeld David is volt negyedikes. Taylor arcán látszik, most aztán dedósnak van nézve, rá is kérdez Ruth-nál, tudta-e, hogy David a nagybácsikája fiúja volt? Aztán azt is hozzáteszi, hogy anyukája néha taplóseggű buzinak hívja Keith-et, mert nem a lányokat szereti. Most már David is beleszól a beszélgetésbe, Taylor nem beszélünk így az asztalnál. Akkor mit mondotok helyette? Homoszexuális. Aztán a kislány csevegni kezd, Keith-nek van új barátja, de ő nem szereti, folyton a tükörben bámulja magát, és úgy beszél vele, mint valami ovissal. Mire Ruth mondja, igen, van aki nem tudja hogy kell beszélni egy gyerekkel. Feláll, anélkül, hogy egy falatot is evett volna, elkezd mosogatni. David és Taylor eszik tovább.

vacsi tévé.jpg

Claire olvas, egyszer csak azt hallja, hogy Lisa valakihez beszél. Kiderül, hogy hangyákkal kommunikál, hogy hagyják el a házát. Azt hallottam ez a módszer nem célravezető, de Lisa semmiképpen sem akarja megölni őket. Kártevő-írtásban én is elég otthon vagyok, ugye én nem városban nőttem fel, az egér, a béka, a hangya, a darázs, a vakond mindennapos vendég volt/van/lesz, órákat tudnék mesélni róla, hogy apu hogy próbál tőlük megszabadulni. A kedvencem a légpuskával egérre jelenet, majd egyszer elmesélem. Na de Lisa ránéz Claire-re, tudom, hogy azt hiszed szerelmes vagyok a bátyádba, de már nem. Azt hittem majd rájön, hogy én vagyok neki teremtve, de nem így lett. Claire nem tud mit mondani, nem ismeri bátyát ezen oldaláról. De Lisa-n látszik, hogy még mindig szerelmes Nate-be, mondhat bármit.

Eközben odakint Nate telefonál Brendának, aki éppen vizet enged a kádba, kérdezi mi a helyzet. Semmi küli, anyám verekedett, de nem akarok beszélni róla, te hogy vagy? Holnap reggel indulunk, fáj a fejem, ennyi. Nate őszintén kinyilatkoztat: hiányzol. Brenda mondja: te is. Én nem hiszek neki, de szerintem Nate sem. Lerakják. Brenda sírni kezd a kád szélén ülve, Nate pedig csodálja a Seattle-i látképet. Nem elég, hogy a ház baromi jól néz ki, de még a látkép se gyenge.

látkép.jpg

Már ott vagyunk Brenda kádban lubickolása közben, amikor csengetnek. Köntösben és vizesen nyit ajtót, és Scott áll ott öltönyben (az a Scott, akit a bárban ismert meg, aki odaadta neki a névjegykártyáját). Nem hívtál Brenda, úgyhogy kiderítettem hol laksz. Belép a lakásba, odalép hozzá, leveszi róla a köntöst, és lebukik, nyelvvel kényeztet, Brenda nem ellenkezik, sőt. Élvez. Aztán hirtelen látjuk, hogy nincs ott Scott, csak minden lány barátja, a virgonc zuhanyrózsa huncutkodik Brenda lába között.

zuhanyrózsa.jpg

Nagyon este van, Keith jött Taylor-ért, aki már alszik a kanapén. Keith kérdezi okozott-e gondot, de nem, jó kislány volt. Felkapja a kiscsajt, elindul vele, David, még egyszer köszönöm, jó fej vagy.

Nate fekszik a szobájában, mire jön Lisa plusz takarókkal, mert ki fog hűlni a szoba, Nate nehogy megfázzon. Mi meg elhisszük neki, hogy tényleg ezért aggódott. Kérdezi Nate-et mi baja, látja, hogy valami nem oké. Nate hárít, nincs semmi bajom. De Lisa csak kérdezgeti, nem vágsz át, túl jól ismerlek, mi van veled? Erre Nate sírni kezd, nyilván hatással volt rá a délutáni hányás-fejfájás dolog, talán most ébredt rá igazán, hogy tényleg beteg, és tényleg szednie kell a gyógyszert, és tényleg bármelyik pillanatban meghalhat. Asszem én is sírva fakadnék. Lisa átöleli, nem lesz semmi baj, most már itt vagyok, ne sírj.

Nate sír.jpg

Reggel lett, Nate és Claire indulnak. Lisa köszön el tőlük, Nate kicsit zavarban van, menni kell Mr. Mossback-ért, induljunk. Claire gyanúsan nézi kettőjüket, de nem szól egy szót se. Elköszönés, ölelés, de jó, hogy itt voltatok, de jó, hogy itt lehettünk.

Reggel van a Fisher konyhában is. Ruth már ott van, mikor David belép. Beszélgetni kezdenek, arról, hogy Taylor milyen fiatal, és mennyire vigyázni kell arra, mit mondasz. Ruth mondja, jó lenne, ha David nem beszélne Keith-szel való kapcsolatáról, mert a gyerekek a felnőtteket utánozzák, károsan hathat a gyermek fejlődésre a homoszexualitás emlegetése. Valószínű Taylor alapzata meg van repedve, ne fokozzák tovább a rombolást. David erre roppant hidegvérrel (irigylem a srácot): anya, örülök, hogy a terveddel jól haladsz, és a saját alapod helyrehozásával törődsz, de köztünk szólva, kezdesz olyan lenni, mint aki meghibbant. Ne hangoztatsd ezt a szart, ne akarj mások „tervébe” beleszólni, foglalkozz a saját kibaszott dolgaiddal. Ezen zárószavak elhangzása után felemelt fejjel távozik a konyhából. No azt hiszem ezzel Ruth David nevét is lehúzhatja a listáról, pont úgy sikerült mint a másik hárommal való beszélgetés. Szarul.

Végre Mr. Mossback teste is bekerül a furgonba. Claire fog vezetni, aki mielőtt indulnának közli Nate-tel, hogy megnyugtató azt tudni, hogy bátyja is ugyanúgy be van szarva, mint bárki más. Mire Nate közli, hogy nem, ő nincs beszarva, és egyébként is: Shut up and drive. Ami elég hosszú lesz, mert kigúgliztam, hogy mennyi mérföld és idő kocsival Seattle-ből Los Angeles-be: 1138 mérföld, 18 óra 51 perc.

furgon.jpg

Címkék: sirhant muvek
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása