Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zsaruvér 1x17 - Ezüst csillag

2012. június 22. 12:00 - Chat Géza

Egy hajni (értsd: hajléktalan) szedi össze az eldobált Dr. Pepper dobozokat, majd a kis zsákmányával betérve a helyi áfészbe, becseréli egy kellemesen hideg sörre és egy szenyóra. Szépen tovább áll, és valami közeli sikátorba tolja a búcsús kocsit, hogy ott verjen sátrat éjszakára. Bepillantunk egy elég fancy buliba, ahol újgazdag ficsúrok nyomatják az agancsos kólát, így nagyon hamar erősre, és bátorra isszák magukat. A sikátorban épp egy katonai kitüntetéssel bíbelődik a már ismert hajni, amikor a négy részeg paraszt elkezd arcoskodni. Na, már kezdődik is a francia boksz, de a leszázalékolt katonának vélt csövinger elég bénán nyomatja a karatét, meg egy baseballütő is előkerül, szóval gazdagék elég csúnyán helyben hagyják. Egy kislány persze látta az egészet, még azt is, amikor a négy cimbi elmenekül. Reggel már megy is a helyszínelés, és Danny egyből kongatja a vészharangot, hogy egy tengerészgyalogos fekszik holtan a sikátorban, hélóta! Na, de nem úgy van az. Akkor miért van tengerészgyalogos tetkója, és miért lóg a nyakában egy két éve elesett katona dögcédulája?

1.jpg

2.jpg

Frank békésen, néma kussban fogyasztja apjával a reggeli kaffét, amikor Erin is megérkezik, csupa jó hírrel a tarisznyájában. Az újságban azt írták Frankről, hogy egy törtető ribanc, és egyértelműen a polgármesteri címre pályázik. Franknek nem nagyon megy fel a cukra a hír hallatán, úgyhogy ennek fényében megissza kávéját, szarik egy kellemeset és indul a melóba. Dannyék kiderítették, hogy ki is pontosan a sikátorban elhullott csóka, meg közben a gondnok is beszambázott az őrsre, hogy pár információmorzsát elpotyogtasson, így szóba is került a kislány. Danny elmegy a megözvegyült feleséghez, ahol szolidan ugyan, de azért potyognak a könnyek.  A fickónak egy csomó kitüntetése volt, de csak egyet tartott magánál. Na, vajon melyiket? Azt amit a gazdag brigád elcsaklizott, azt az ezüst csillagot, amit mérhetetlen bátorságáért kapott. A dögcédula meg nyílván a legjobb barátjáé volt. A legjobb haver halála, meg a háborúk kicsit kikészítették, ezért gyógyszer, meg alkoholfüggő lett, így rövid időn belül sikerült leadni a szintet, és lecsövesedett.

3.jpg

Frank, az iroda magányában felhívja Dannyt, hogy csillapítsa vehemenciáját az aktuális üggyel kapcsolatban, mert ahogy azt mind tudjuk, a harag nem jó tanácsadó. Továbbá a félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést. Danny nem nagyon ért egyet, mert teszem azt, ha ő feküdne vérbe fagyva egy sikátorban, akkor igenis New York legdühösebb nyomozójára bízná gyilkosa felkutatását. A térfigyelő kamerák éjszakai felvételeit nézve pont kiszúrnak egy gyanúsan összevérezett kabátú úriembert. Da vajon ki lehet ő? Majd a pultos csaj megmondja. Szerencsére a buli szórólapján pont ott virít a csávó neve, így meg már sima liba az egész. Elmennek az építkezési projekt helyszínére, ahol pont felbukkan egy újabb gyanús alak, akinek hófehér gézkötés virít a kezén. Na, de mindegy is. A főni persze pont nem jött be, de azért csak sikerül elkapni valami fancy butik előtt. Dannynek több sem kell, egyből betuszkolja a zsekamobil hátsó ülésére.

4.jpg

Danny játszóterén, a vallatószobában csak úgy záporoznak a könnyek a robosztus nyomozó hangjától megrettent, ne bánts virág áldozat szemeiből. Már mondja is a neveket, hogy kik voltak ott azon az éjjelen. Eközben Frank meglátogatja azt a kedves újságírót, aki nem éppen pozitív viszonylatban hozta le a nevét a napi sajtóban, ezzel tönkre téve reggeli szeánszát. Egy kis fenyegetés, vagy inkább rendőri ráhatás, nyomásgyakorlás után a fickó is belátja, hogy most már tényleg jobb lesz letenni a pennát. Dannyék már megint az építkezésen nyomulnak, ahol a főnit, Troy Cesidit bilincsbe verik és a kocsi felé toszogatják.  

5.jpg

Danny felvette a kemény kabátot, hogy kiszedjen valami vallomás félét emberünkből, de az leginkább csak vagány visszapofázásokkal tud szolgálni. A fenyegetően nézés versenyét egyértelműen a nyomozó nyeri, de hiába a kemény szavak és a hideg tekintet, ez még nem elég ahhoz, hogy bekasznizza Mr. Rockefellert. Megy is a húgihoz, hátha ő tud valami fasza kis trükköt, de max egy napig tudja a fogdában tartani. Na, akkor gyorsba elmennek a másik, kötözött kezű ombréért, aki a parkolóházban meglátva a zsarukat, egy nagyobb gázfröccsel menekülőre veszi a figurát, de persze nem jut el a napsütötte Mexikóig, de még a következő utcáig sem. Vele is beszélgetnek egy keveset a vallatószobában, amíg Jamie és Renzulli a hajléktalan (szemtanúlány) fantomképét terjeszti. A fickó – beszarás behugyozás – azt mondja, nem volt ott a főnije, meg amúgy is a hajni kezdte a kötekedést, ők meg csak véletlenül suhintották meg egy keményebb fából készült baseballütővel. A rohadt kis köcsögök egyeztették a fedő sztorit, hogy védjék mr. Rockefellert.

6.jpg

Dannyék eléggé szopóágra kerültek, de azért csak sikerül rájönni, hogy az egyetlen megoldás az, ha csöves kiscsaj vallomást tesz a gazdag gyerekek ellen. Eközben Frank fenyegetően hat egy sajtótitkár hölgyre, hogy nehogy csúnyát merjen írni róla. Közben Jamieék is megtalálják a csöves kukorica lányt, aki az őrsön úgy dalol, mint egy pacsirta. Danny örül, de a jókedv nem tart sokáig, mert a buli fúró húga közli, hogy a tanúk padján úgyis ízekre szedik a prostis múltja miatt, azt akkor nem lesz vallomás, ha a csaj sírva kirohan a tárgyalásról. Pazar.

7.jpg

A Reagan családi zabáláson a nagyfater emlékeit kell hallgatni, majd Danny orrlógatást kell nézni, aztán megint az élet nagy tanulságait kell hallgatni. Aztán ahogy leszáll az est, úgy Danny lecsücsül a szófára sírni egyet, hogy mi volt vele a háborúba, hogy kibaszott hajszál választotta el egy mesterlövész halálos golyójától. Szóval, megy a hazafias maszlag, mintha muszáj volna. Mert muszáj is. Másnap reggel Danny mr. Rockefeller háza előtt várakozik, hogy egy-egy királyban lenyomja a gyereket. Danny egyből torokra megy, mire két zsaru máris körülöttük kezd zizegni, hogy: „Mi folyik itt kérem?” Danny a biztonság kedvéért apjától, meg a nagyapjától is megkapja az igazságot.

8.jpg

Danny az irodában kutat valami karton dobozban, hogy végre találjon valamit, amikor hirtelen a kezébe akad egy taxis nyugta a gyilkosság estéjéről. Hát nem fantasztikus, főni? Skera el. Frank a polgármesterrel készül valami közös sajtótájékoztatóra, de előtte megbeszélik, hogy mi, merre, hogyan tovább. Ha azt kérdezné valaki, hogy Reagan jelölteti-e magát polgármesternek, akkor arra a polgármester válaszoljon. Így frankón érezhető lenne a főni-beosztott viszony. A polginak azonban nem ízlik a szaros palacsinta, és Frank igen is húzza be fülét, farkát, és kezdjen el jó pofát vágni ahhoz, hogy ő lehet a kibaszott serif a városban.  Dannyék megint az építkezésen nyomulnak. Mi volt, hogy volt? Kérdezgetik az egyik embert. Na, akkor Danny már ugrik is a szemetes konténerbe bizonyítékot guberálni. Van is egy véres kabátunk, amiben pont egy hősnek járó kitüntetés ficeg. Hol van a főni? A 10-en? Akkor Danny pont felugrik a 10-re egy kis cipőzésre. Megbilincseli mr. Rockefellert, aki bepipul, Danny ennek megörül, szóval kezdődhet a húgyrongy harc. Adják-veszik a pofonokat, de nyílván Danny lesz a végső befutó.

 

Címkék: zsaruvér
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása