Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x22 – To Love and Die in L.A.

2012. június 21. 10:00 - Zenóbia

Nahát, régi ismerősbe botlunk, olvassátok vissza ezt a részt, ha nem tudnátok ki ez. Annyit azért elárulok, hogy ő Royce, aki anno Beckett kiképző tisztje volt az Akadémián, aztán kapzsi fejvadász lett, aki belekeverte magát egy ékszerrablásba, Kate pedig mélységesen csalódott benne. Royce-szal nem kegyes az élet, mert most meg nem túl vidám hernyóként próbál menekülni egy pisztolyos fickó elől, akitől egy comblövést már bekapott. Ez nem lett egy jól sikerült bújócska, a fickó jön, meglát, s lő. A helyszínen a Kapitány és Castle várja gondterhelt arccal Beckettet. Royce ma érkezett Los Angelesből, ahol élt, miután elvették a fejvadász engedélyét. A repjegyen kívül egy levél is volt a zsebében Kate-nek, de mielőtt megtudnánk mi áll benne, megvan a gyilkos fegyver. A fiúk találták meg egy közeli kukában, ujjlenyomat nincs, egyszer használatos, olcsó darab, de látszik a hangtompító nyoma. Mivel az viszont drága dolog, ezért kikövetkeztették, hogy a gyilkos LA-ból követte idáig Royce-t, mivel a repülőre fegyvert nem tud felvinni, hangtompítót viszont igen, ahhoz meg itt már könnyen szerzett egy gagyesz pisztolyt.

3x22_castle1.jpg

Nézzük melyik géppel jöhetett, valaki olyan kell, aki az utolsó pillanatban vett jegyet. Van is egy ilyenünk, ismerjük meg Neel McCauley-t, akinek vadiúj a személyazonossága, a jogosítványszáma hamis, a neve pedig a Szemtől szemben című filmből van. Robert de Niro nem rossz választás amúgy. Ahhoz, hogy megismerhessük, LA-ba kell menni, mert Neel már vissza is repült, két órával a gyilkosság után.  A Kapitány azonban nem engedi, mert Kate túl mélyen van az ügyben, erre Beckett kiveszi a szabiját, nyilván. Attól tartok ebből nem tengerparton bikinizés lesz lángos evéssel. Először hazamegy, és elolvassa végre Royce levelét. Sokkal nem leszünk okosabbak, bocsánatkérés, aztán remény, hogy a mostani tettével elnyeri Kate bocsánatát. Hát, ha azt nem is, de az örök életet sikerült. Már ha. Kate a turista osztályon utazik két akkora benga állat között, hogy öröm nézni, mikor érkezik a stewardess, hogy átmehet az első osztályra. Na ki ül ott vajon? Ezért most egyáltalán semmiféle cukorka nem jár, mert annyira rohadtul egyértelmű volt, hogy így lesz. Castle persze azt kamuzza, hogy a Hőhullám forgatását megy megnézni, de ki hiszi ezt el, senki.

Beckett leteteti vele a nagy esküt, hogy ha már ide is követi, legalább ne keltsenek feltűnést. Asszem erről egészen más fogalmaik vannak, Castle szerint a tűzpiros Ferrari tökre beleolvad a környezetbe, bár amúgy nem hinném, hogy olyan nagyon kirínának vele arrafelé. Mivel Beckett hotelje egy órányira lenne Castle lakosztályától, ezért meggyőzi Kate-et, hogy lakjon nála, úgyis van két külön szoba. Az egy pedig izgalmasabb lenne. Na jó, nekünk már így is az, hőseink kettesben egy másik városban, mi lehet még ebből? Semmi. Maurice az inas azért próbálkozik, pezsgő és rózsa várja őket, meg egy páros masszázs időpont, de Castle gyorsan lemondatja vele, mert tisztességesek a szándékai. Kár. Beckett nem rendel semmit, körül sem néz, pedig kurva jó az a lakosztály, hanem egyből beleveti magát az igazság keresésbe. Royce címén egy palota áll, de az tuti, hogy nem ő fizette, mert csóró volt mint a szar. A medencénél Gene Simmons várja őket, amitől majdnem ugranak egy fejest is egyből. Royce bajba jutott embereken segített, néhány hónapja neki is, így hálából megengedte, hogy a vendégházban lakjon. Legutóbbi bajba jutott ügyfele egy nagyon dögös színésznőjelölt volt, van fényképünk is. Violet Young, szép név.

3x22_castle2.jpg

Eddig a Vad Parti Zombikkal című filmben szerepelt, roppantul sokat ígérő cím. Majdnem annyira megnézném, mint az Óriáscápa vs Orbitálisan Nagy Aligátor című eposzt. Azért a fiúk sem tétlenkednek ám odaát, van utcai kamera a sikátorban, ahol a gyilkosság történt. Annyit látunk, hogy a fickó fekete, az autója fehér, hát ezzel sokra megyünk. Van azért még remény, hátha átment valami ellenőrzőponton, míg a városban volt. Violet épp abban a stúdióban forgat reklámfilmet, ahol a Hőhullámot is forgatják, micsoda véletlen egybeesés, majd beestem az asztal alá meglepetésemben. A stúdióban Castle-t egyből letámadja Tony a producer, hogy hű de állati jól megy a forgatás, csak arra a kérdésre, hogy mizu Natalie-val, azt a frappáns választ bírja adni, hogy épp elvonón van. Megismerjük viszont a Ryant és Espositot játszó színészeket, aki Ryant játssza azon konkrétan órákig tudnék röhögni. Violet nem ment el a forgatásra, ami nem túl jó jel, nézzük él-e még. Míg Beckették odaérnek Violethez, addig kapunk egy kicsike jelenetet Lanie és Esposito románcából, ezzel a csókkal megint be kell érnünk vagy tíz részig, úgy saccolnám. Mindenesetre a Royce-ból kiszedett golyók épp bomlanak lefelé. Biztosan ennyire felforrósodott a levegő a csókjuktól, höhö. Tudom-tudom, rettenetes.

3x22_castle3.jpg

Beckett kicsit lazábbra veszi a figurát itt LA-ben, simán betörünk Violet házába, így jár, aki nem nyit ajtót, ha csengetnek. Próbálom megfejteni, hogy mi ez a hacuka Becketten, de még nem sikerült rájönnöm, nem mintha rosszul állna neki. Nem mintha ennek a nőnek bármi is rosszul állhatna. Violet New Yorkba ment Royce-szal, legalábbis erről tanúskodik, hogy feljegyezte a járatszámot egy cetlire. Az asztalon pár fénykép egy fickóról, akit lehet, hogy Royce követett Violet megbízásából, meg cikkek borkóstolóról, szörfölésről, meg valamiről, amiről nem tudom, hogy micsoda. Corgi. A corgi egy kutya. Tisztára kiokosodom a végén még. Nahát, ilyenben még úgysem volt része Beckettnek, megjönnek a zsaruk, és letartóztatják őket, miközben a hátsó ajtón menekülnének. Kínos-kínos. Még kínosabb, hogy a Kapitány mindenki füle hallatára bassza le őket telefonon, javasolva, hogy tegyék fel a seggüket az első gépre, különben Kate mehet biztonsági őrnek egy plázába. Beckett természetesen nem megy haza és nem hagyja abba a nyomozást, a fiúk pedig a segítségére vannak a távolból. Ryan annak néz utána, hogy Violet kapcsolatba lépett-e valakivel New Yorkban, Esposito pedig máris tud egy fotót küldeni a gyilkosról, amit a közlekedésiek szereztek.

3x22_castle4.jpg

Castle a telefonja és némi internet segítségével kiderítette, hogy a Violetnél talált fotón a pasi Charles Kelvin, egy kutatóközpont vezérigazgatója. Most már csak az a kérdés, hogy Violet miért gyűjtött róla adatokat. Kelvin mindjárt el is árulja nekünk, mielőtt még csobbanna a szörfdeszkájával. Múlt héten ismerte meg Violetet egy kávézóban és randira is hívta de rögvest, ám a leány a randi közepén kiment a mosdóba és nem jött vissza, de még az arany cipellőjét sem hagyta hátra. Lejátsszák Kelvinnek a Violetnél talált hangfelvételt, amin nem kicsit akad ki a pasi, ugyanis a szavaiból Violet összevágta egy szigorúan őrzött széf jelszavát.  A széf persze már üres, de Castle azért még talál a földön egy töltényt, mert ő már csak ilyen. A hadseregnek fejlesztettek ultrakönnyű lőszert, ami sikerült is, viszont a lebomlást nem tervezték be, így meg nem kell a seregnek. Valaki másnak viszont igen. Ryan megtudta, hogy Violet előző éjjel az egyik exénél szállt meg, mert Royce eltűnt, reggelre a lány is, az ex tárcájával. De legalább tegnap éjjel még élt.

3x22_castle5.jpg

Az exnek sűrű napja volt, mert pár óra múlva megjelent nála egy két méteres benga állat, valószínűleg McCauley sofőrje, hogy hol a lány, és a kérdezéshez az öklét is használta. Fantomképünk már van. Castle-ék ahelyett, hogy pezsgőznének eperrel, azt fejtegetik a luxuslakásban, hogy Violet vajon véletlenül keveredett-e ebbe az egész ügybe. Könnyen lehet, hogy csak utólag jött rá, hogy bűnténybe segédkezett a felvétel megszerzésével, de akkor már a rendőrséghez nem mert fordulni, ezért kereste meg Royce-t, amire a másik fél is rájött viszont. A fejtegetés átcsap bókolásba, Castle elmondja, hogy Kate számára a megfejthetetlen aki elvarázsolta a lelke mélységével és a stílusával, most jönne a csók, ha jönne, de nem jön, mert Beckett távozik. Gyávák ezek mind. Az ajtó becsukódik Kate mögött, így most a kilincs két oldalán rágják a körmüket, hogy elinduljanak-e mégis egymás felé. El fognak? Áh, ez mekkora klisé már, Kate végre lenyomja azt a rohadt kilincset, de már senki nincs a szobában, mert abban a pillanatban zárul be Castle mögött is az ajtó. Remélem legalább szarul alszik mind a kettő. Reggelre Kate már szerzett magának táblát is Maurice-tól, amire felvázolta a nyomozás jelenlegi állását. Tehát, a széfet utoljára kedd éjjel háromnegyed éjfélkor nyitották ki, nyilván ekkor pakolták ki a lőszereket. Ahhoz, hogy kivigyék, viszont szükségük volt belső segítségre, na ki volt aznap éjjel az őrbódéban?

3x22_castle6.jpg

Reggie Walsh, aki másnap áthelyeztette magát. Kopognak, mire Beckett gyorsan betolja a táblát a saját szobájába és rázárja az ajtót, majd elhelyezkedik a kanapén, mint az ártatlanság maga. Csak azt nem vette észre, hogy az McCauley-ról készült fénykép leesett a földre. Nem baj, majd Seeger nyomozó észreveszi, ugyanis ő a korai vendég. De Castle szemfüles és sikerül neki besöpörni a kanapé alá a képet. Seeger a lőszer rablásról érdeklődik, de hát miért tőlük, mikor ők már nem is nyomoznak, kérdi ártatlan arccal Kate. Seeger nem túl boldog a lekoptatástól. Reggie kikérdezéséhez felkérték az Espositot játszó színészt, a rendőrautójával együtt, beszarok. Még jó, hogy nem Ryan kettőt, mert azt nem bírnám ki könnyek nélkül. Beviszik az őrs helyett a stúdióba kihallgatni, de Beckett meggyőzi, hogy a sok riporter miatt akik folyton a rendőrség előtt lebzselnek, jobban teszi, ha a fejére teszi a kabátját, hogy ne ismerjék fel. Azta, nagyon fifikás valaki. Miután az álrendőr az ál rendőrautóval bevitte az ál kihallgató szobába Reggie-t, kezdődhet a móka. Castle gyorsan meggyőzi, hogy ha nem beszél, akkor a börtönben mindenki az ő kerek seggét akarja majd, ez hatásosnak bizonyul. Két fickó ajánlott neki 500 dollárt, ha éjfélkor tart egy cigi szünetet, a két fickó pedig McCauley és a sofőrje volt, aki Ganznak szólította McCauley-t.  Kifelé már nem szarakodnak a megjátszással, Reggie majd úgy pár hét alatt felfogja, hogy mi is történt vele.

3x22_castle7.jpg

McCauley = Russel Ganz, eztán így hívjuk, figyeljetek, nehogy itt nekem összekeveredjetek. Több nagy értékű rablás, például lopott már katonai chipeket is. Valami baja lehet a katonasággal. Biztosan hippi, és esténként titokban virágokat tűzgél a hajába. Iszonyú gazdag, a címét nem tudjuk, a haverjai mind börtönben, hoppácsak, egy azért éppen kint van. Donald Mannis, a sofőr. Minél előbb meg kellene találniuk Ganzt, mielőtt túlad a töltényeken. Mivel a fickó szereti a rongyrázást, ezért Castle tudja, kinél kezdjék a keresgélést. Nem másnál mint az univerzális inasnál, Maurice-nál, aki mindent tud és mindent beszerez. Azt is tudja, hogy jelenleg hol van Ganz, épp az egyik hotel medencéjénél intézi az ügyeit, gyönyörű nőkkel körülvéve. Most akkor azt kéne, hogy Beckett bikiniben elvegyül köztük. Na, milyen ötlet? Áh, annyira jó vagyok. Ganz épp szivarra gyújt a koktélos pultnál, ahol Castle már fogyaszt egyet. Mindjárt a torkán fog akadni a cserkó, mert Beckett kiemelkedik a habokból. Még az enyémen is megakadna, annyira jól néz ki ez a nő. Ganz félbe is hagyja a szivarra gyújtást és már megy is a nyugágyhoz. Beckett, alias Lola Black, előad egy mesét arról, hogy kolumbiai üzletembereket képvisel, akik igényt tartanának Ganz frissen lopott árujára. Ganz közli, hogy a licit húsz perce zárult, már késő.

3x22_castle8.jpg

Lola megpróbál rálicitálni, főleg, hogy időt adjon Castle-nak, aki épp mostanra sunnyogott oda Ganz napozó helyére, hogy lefényképezze Ganz otthagyott telefonján a híváslistát. Emiatt Lola lebukik, mert túl nyomulós lesz, így Ganz faképnél hagyja. Beckett le is baszná épp Castle-t, de mikor megtudja a híváslistát, inkább mégis megcsókolná. De nem teszi, fenébe veletek gyerekek. Castle már nagyon szeretné bevonni a rendőrséget, mert fosik. Violet még mindig nincs meg, de az anyja javasolt egy volt lakótársat, oda indulnak a fiúk, a Kapitány meg persze már régen rájött, hogy Beckettnek segítenek. Castle és Beckett végre bevonja Seegert is, aki azért nem gyengén ideges, hogy ezek itt buherálnak a háttérben. A híváslistán az egyik számot sikerült visszakövetni New Yorkig és Donald Mannisig, a sofőrig. Meggyőzik Seegert, hogy jó ötlet felhívni Mannist és beadni neki, hogy Ganz ki akarja hagyni a buliból, mert akkor tutira felhívja Ganzot és majd jól elszólják magukat a csere helyszínről, amit ők meg kihallgatnak majd. Megvan Violet, épp be is szállítanák a fiúk az autóba, hogy bevigyék az őrsre, amikor megjelenik Mannis egy kurva nagy géppuskával.

3x22_castle9.jpg

Mindenki a földre, de Esposito nyer és lelövi Mannist, majd felveszi a természetesen éppen akkor megcsörrenő telefonját. A vonal túlvégén Lolánk, aki szerényen érdeklődik a csere helyszínéről. Mannis nem sokat vacillál, a Santa Monica-i mólónál hatkor, bónuszként még azt is elárulja, hogy Ganz lőtte le Royce-t. Indulás a mólóhoz. Ott Seeger egy tetovált szamurájt kapcsol le a bőröndjével együtt, Beckett meg egy furgonból parancsol kifelé egy faszit, hogy azonnal mondja meg hol van Ganz, de nem mondja. Castle-ék csekkolják, hogy hátul valóban a töltények vannak, addigra Beckett eltűnik, egy füstölgő szivart vesz észre a földön és egy távolodó hátat, ami valószínűleg Ganz háta. Természetesen utána ered, futkorásznak kicsit a tengerparti homokban, míg Beckett megunja és inkább lelövi. De csak lábon, ne aggódjatok, nem lett belőle véres igazságszolgáltató. Hazafelé a repülőn megtudjuk, mi volt Royce levelének a többi része. Ne szalaszd el a szerelmet kislány, mert örökké bánni fogod, imígyen a tanács. Könnyes szemek és ellágyuló pillantás az alvó Castle irányába a válasz. Az utolsó jelenetek alatt pedig ez a szám megy, hallgassátok, mert jó.

3x22_castle10.jpg

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caskett 2012.06.27. 03:45:44

Ez a kedvenc részem már számtalanszor láttam de leírva még jobb !!!:)

Zenóbia 2012.06.28. 10:41:18

@Caskett: Örülök, hogy tetszett leírva is! :)
süti beállítások módosítása