Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kutyákok 1x06 - Ring-A-Ding-Ding

2012. június 17. 12:00 - Gabba

Megy a gyűrű vándorútra, fordíthatnánk le az epizód címét, de ha a Viasat nem adott magyar címeket, mi sem kezdünk már hozzá így az évad felénél. Hankkel kezdünk, aki a ruhásszekrényben kutatgat valami elegáncsabb öltözet után, bár korántsem olyan tétovázva, mint Kern András a Mit vegyek fel? c. opuszban.  A bekapcsolt tévéből értesülünk arról, hogy Robert Lindus (sokfelé járt) tetemét végső nyugalomba helyezték, eközben Hank a 100 ezret érő kötvényeket helyezi el egy dobozban, amit aztán valami titkos fali rekeszben rejt el. Másik helyszín, Britt és Katie is öltözködik, bár a folyamatot kétszer is megszakítják szexuális kicsapongással: először Britt lepi meg hátulról barátnőjét, majd később a zuhany alól kilépő Katie teszi ugyanezt Britt-tel. Harmadik akcióra már nem kerül sor, mert nyilván időre kell menni, a páros  végre felöltözik és vidám arccal elindul. Stephanie segítségével végül Hank is talál magának megfelelő ruhát, és húga kíséretében fancsali arccal elindul.

Ring01.JPG

It’s party time!, de akkor miért ilyen búvalbélelt szakállas barátunk? Hát mert Gretchen és Jason eljegyzési partijára hivatalos, ráadásul, mivel leszokott alkoholista,  még be sem tud rúgni, ahogy azt pedig ilyen helyzetekben kell. A két páros szinte egyszerre érkezik a buliba, Jason keveredik elő és köszönti őket: Britt mintha ismerős lenne neki, de Britt meggyőzi, hogy még nem találkoztak. Később Hanknek aggódik egy sort: Mi lesz ha Jasonnak beugrik, hogy a pilotban már találkoztunk, amikor elcsórtam a tárcáját? Hank nyugtatgatja, majd kis időre különválnak: amíg Britték felderítik a bárt, Hank Gretchennel elegyedik könnyednek szánt csevegésbe a Westend tetején. Minden jószándék ellenére a beszélgetés eléggé kínosan döcög, ami nem meglepő, az egészre a koronát a hozzájuk lépő Stephanie teszi fel azzal, hogy gratulál Gretchennek a nem Hankkel történt eljegyzése alkalmából. Később meghallgathatjuk Jason építész hasonlatokkal tűzdelt vallomását arról, milyen sokat jelent neki menyasszonya, Hank ezt már nem hajlandó tovább hallgatni és félrevonul Britt-tel. Britt arcán fura meghatottság, Hank rá is kérdez, mi van vele: Utoljára akkor láttalak ilyennek, amikor együtt megnéztük az Üvöltő szeleket. Britt bevallja, hogy ez a meghívás döbbentette rá, milyen gyönyörű Katie és nem akar tovább várni, elveszi feleségül. Ennyi lírázás után most már igazán történhetne valami akció.

Ring02.JPG

Másnap valami kórház előtt látjuk viszont barátainkat, ahová ügyvéd barátnőjükkel, Maggie-vel együtt haladnak befelé. Új megbízás van kilátásban, Maggie szerint pénzes az ügyfél, bár ez az első eset nem biztos, hogy sokat hoz a konyhára. Britt udvariasan érdeklődik a kisbabáról, majd megjegyzi, mekkorára nőttek Maggie alapból sem kisméretű mellei. A friss anyuka válasza rövid, de velős: Ne bámuld a fiam ebédjét! A leendő ügyfél egy házaspár, Beth és Dale, az asszonynak már csak pár hónapja van hátra. Bizonytalan idővel ezelőtt eltűnt a házukból a nő családi öröksége, egy zafírköves gyűrű, azt kellene megtalálni. A Lindus-ügyhöz képest ez tényleg nem valami nagy durranás, de a fiúk jobb híján elvállalják. Távozóban a férj még utánuk siet és bevallja, hogy viszonya volt korábbi házvezetőnőjükkel, Paola Alvarezzel és a gyűrűt titokban neki ajándékozta. Nem sokkal ezelőtt szakítottak, de a csaj nem akarta visszaadni az ékszert (ezen miért lepődtél meg, hapsikám?), Hankéknek talán több szerencséjük lesz. Az a gyűrű max. 5000-et ér, ráadásul Beth sosem hordta, mert nem tetszett neki, különben is úgy volt, hogy már nem él sokáig, magyarázkodik Dale. (Ez mekkora köcsög már!)

Ring03.JPG

Hank és Britt elhajt ahhoz a fodrászszalonhoz, ahol Paola dolgozik, és Hank bejelentkezik egy gyors hajvágásra, közben Brittnek becsörög Katie, hogy este elmenne az egyetemi csoporttársaival karaokézni. Menj csak, mondja Britt, én úgyis egész este dolgozom Hankkel. Szakállas barátunk új kuncsaftként ügyesen fűzi a szót, és hamarosan el is éri, hogy Paola meséljen a szemét palijáról, aki neki ajándékozta a felesége gyűrűjét, aztán meg volt pofája visszakérni. Hank kissé túljátssza a gyűrű iránt érdeklődő kívülálló szerepét, és amikor már szakértő értékbecslőként állítja be magát, akinek a gyűrűk a szakterülete és szívesen vetne erre a kérdéses ékszerre is egy pillantást, Paolánál leesik a tantusz: Dale küldte magát utánam, mi? Nem adok neki vissza semmit, egyen szart, különben is már rég eladtam!, ezzel samponos hajjal kilöki Hanket az utcára. A látvány fenomenális.

Ring04.JPG

Szakállas barátunk egy benzinkútnál az önkiszolgáló autómosó slaug segítségével kimossa a sampont a hajából, a levegőpumpával megszárítja (!), majd ily módon ismét normál emberi külsőt öltve Britt-tel nyomozni kezdenek a gyűrű után, mert Paola azért azt elárulta, kinek adta el. (Mondjuk, ez nem egészen tiszta nekem, ha így be van rágva a volt pasijára, miért adná ki a vevő nevét, de ahogy Pósalaky bácsi mondta volt: Ugorgyunk!) Etióp piac, piercinges narkós, legális mariska termesztő, mindenki már továbbadta a cuccot, az utolsó vevő neve viszont – meglepetés!  – Beth, a rákban haldokló asszony! A fiúk sietnek vissza a kórházba, ahol a nő bevallja, hogy a fia érdekében csinálta az egészet. Azt ugyanis régóta tudta, hogy a férje megcsalja, csak azt nem, hogy kivel. Ezért azt mondta neki, hogy a gyűrű eltűnt, és várta, erre mit fog lépni. Most már csak a titkos barátnő nevét kell megtudnia, és elindíthatja a válást, mert csak így tudja biztosítani, hogy kiskorú fia, Matthew örököljön utána. Ezek után Hank természetesen elárulja Paola nevét, mire Beth még arra kéri őket, hozzák el a gyűrűt a házból: Dale ugyanis nem tudja, hogy nem zafír, hanem kék gyémánt van belefoglalva, és az értéke kb. 300 ezer dolcsi, közli a pislogni is elfelejtő magánzókkal. (Mondjuk így már érthető, miért nem viselte mosogatás közben.)

Ring05.JPG

A terv megvalósítása érdekében este Hank ellátogat Dale házába néhány kérdést feltenni, persze csak falból, a gyűrűvel kapcsolatban. Beszélgetés közben Britt a hátsó ajtón beoson és Beth emeleti hálószobájában rá is bukkan az ékszerre egy titkos ládában. A fésülködőtükör előtt néhány parókát is talál, amik meglepetésére Paola fodrászszalonjában készültek! Ahá, akkor tehát mégis ismerte a feleség szeretőt? Majd csatlakozik a földszinten beszélgető Dale-hez és Hankhez, mintha csak most érkezett volna. Dale mobilja becsörög, a kórházból hívják: Beth elment, közli a meglepetten hallgató nyomozókkal. Őszinte részvétünk, nyögi ki Hank, de Dale megnyugtatja: Nem meghalt, hanem elhagyta a kórházat. De hová mehetett?

Ring06.JPG

Na vajon? Nem nehéz kitalálni: a fodrászszalon esti csendjét vitatkozó női hangok verik fel, Beth kéri számon Paolát, aki hiába hajtogatja, hogy már vége az afférnak Dale-lel. Azonban váratlan meglepetésként előkerül Paola hatéves forma lánya, aki az érkező Dale-t apa, apa kiáltással köszönti. Beth ezt látva összeroppan, Hank felnyalábolja és visszaviszi a kórházba. Befut Maggie is, a fiúk megbeszélik vele, hogy ha esetleg Beth már nem tudna végrendelkezni, a gyűrűt megőrzik, amíg a fiú nagykorúvá válik.

Ring07.JPG

Nézzük, hogyan mulat eközben Katie az egyetemi csoporttársakkal és a szaktanár proffal. Kissé már be van állva a sorba bedobott piáktól, ráadásul a Gavin nevű csoporttársa folyamatosan nyomul rá. Ha még ennyi nem lenne elég, a rá eső karaoke szám egy duett, Olivia Newton-Johntól a Suddenly, amit ugyancsak Gavinnal kettesben nyomnak le. A jól sikerült est végére Katie végképp ittas albán szamár állapotba kerül, a saját kocsiját sem találja a parkolóban. Gavin persze felajánlja, hogy hazaviszi: De nekem pasim van, igyekszik a csaj kissé nehezen forgó nyelvvel elhárítani a felajánlást. A prof is odalép, hogy minden rendben van-e, naná hogy persze, és vágás után már azt látjuk, hogy Katie az éjszaka közepén egy idegen ágyból mászik kifelé. Viszont a mellette fekvő pasi nem Gavin, hanem a prof! Na, neked se lesz gondod az év végi szigorlattal, kisanyám.

Ring08.JPG

Hazaérve a nappali kanapéján találja az alvó Brittet, a kisasztalon pedig az ominózus gyűrűt. Britt a motoszkálásra felébred: Bocs, azt nem neked szántam, az az egyik ügyfél ékszere, aminek a megtalálásával megbízott. Amúgy jól telt az estéd? Persze, de nagyon másnapos vagyok, mondja Katie (pedig még aznap van) és elvonul a fürdőszobába. Az afférról persze egy szót sem szól. Britt közben a zsebéből elővesz egy valódi eljegyzési gyűrűt, és a megfelelő alkalomra várva egyelőre elrejti az egyik üres konyhai tartóban.

Ring09.JPG

Hank is hazaér, a házban Stephanie és Jason fogadja, éppen scrubble-oznak. Jason előadja, hogy beugrott neki, mikor látta először Brittet és felkéri Hanket, hogy ne piszkálja tovább a hitelkártyáját. Hank megígéri és elnézést kér, Jason még búcsúzóul elárulja, miért hívta meg az eljegyzési fogadásra: Azt akartam, hogy lásd, Gretchen boldog velem, na viszlát. Az emlegetett ex másnap reggel váratlanul beállít, hozott néhány sütit a partiról. Szavaiból kiderül, hogy Jason elmesélte a hitelkártyás sztorit, de olyan felhanggal, hogy Hank segített elkapni azt a nigériai internetes csalót, aki visszaélt a kártyával. (Hank, lehet Jasont utálni,  de azért ez tényleg rendes dolog volt tőle.) Gretchen hamarosan lelép, Hank mobiljára pedig becsörög Katie.

Ring10.JPG

Lírázással kezdtünk, lírázással zárunk: Katie sírva bevallja, hogy megcsalta Brittet, Hank vigasztalja: Oké, részeg voltál, próbáld meg elfelejteni, de semmiképpen ne mondd el Brittnek. Ő szeret téged, te is szereted őt, maradjon ez titokban. Ez hosszú percekig így megy, Katie Hank vállán zokog, szerencsére végül beúszik a vége főcím és véget ér a sorozat leggyengébb epizódja.

Ring11.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása