Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnös Miami 1x01 - The Year of the Fin

2012. június 12. 09:00 - sixx

Na, már a főcím belövi az embernek, nagyjából mire számíthat, pucér csajok úsznak el lassított felvételben a háttérben, közben lationos dallamokat játszik a szigorúan csak bajszos, panamalapos zenészekből összerántott alkalmi brigád. A cím ugye Bűnös Miami, ami a Magic City tükörfordítása ezek szerint, azt meg eleve tudjuk, hogy az ötvenes évek végén játszódik, szóval menten lehet tudni, mit kapunk majd a sorozattól. Csöcsöket, gengsztereket, kubai szivarokat meg napfényt. Na, csapjunk a lecsóba.

Screen Shot 2012-06-09 at 7.10.22 AM.png

A nyitó képsorokban egy tó fenekén békésen lebegő hullahalmot látunk, majd egy faszi ébred rémálomból, és néz rá pucsítósra feltöltött ajkú nőjére. A faszi Jeffrey Dean Morgan, Az Ember Aki Általában Halottakat Alakít A Tévében És A Filmekben, de itt főszereplő lesz, és nem szellemként, ez nagyjából akkora váltás lehet neki, mintha Woody Allennek hirtelen Rómeót kellene eljátszani. Bazinagy hálószobában történik az ébredés, sőt, az egész kéró rohadt nagy, és lehet benne dohányozni, ami feltétlenül pozitív. Főhősünket annyira felzaklatja az álom, hogy kimegy az erkélyre, és körbepillant, egy szálló legfelső emeletén vagyunk, és menten kiderül, hogy ő a főnök. Indul a nap, december 31. van, este buli ezerrel. Ike, mert így hívják, megpillant egy kutyatetemet a medencében, basszameg, mondja, gondolom, a fehér öleb nem az ő kedvence, hanem a pucsítós nőé, és ebből hiríg lesz még.

Screen Shot 2012-06-09 at 7.24.32 AM.png

Mire leér a földszintre, már nappal van, a kutyát hozzávágja a szálló előtt protestálók egyikéhez, és a biztonság kedvéért jól pofán is veri, ez egy üzenet, mondja, tízkor mittudoménhol, oda jöjjön Mike, akiről nem tudjuk, hogy ki. A tüntetők mellesleg szakszervezetisek és magasabb béreket akarnak, a szakszervezetek, mint tudjuk, annak idején nagyon sok fejtörést okoztak a vállalkozóknak Amerikában. Ike-ot elrángatják, és máris krízismegoldó üzemmódba vált: egy faszival hozat egy új kutyát, majd egy elhadart expozíciós mondatban közli velünk, hogy ma este Sinatra lép fel a hotelben, de nem lesz pia, ha ezt a sztrájk dolgot nem oldják meg. Ike-nak két fia is van, Stevie lehet a fontosabbik, mert őt keresi a Danny nevű másikon. Ike-ról azt is megtudjuk egy pillanat alatt, hogy mindenen rajta tartja a szemét, most például azt veszi észre (pedig sík ideg a kutya meg a sztrájk miatt), hogy a hallba nem jó illatú levegő áramlik be, sőt, semmilyen, nahát.

Screen Shot 2012-06-09 at 7.32.37 AM.png

Stevie, mint kiderül a következő jelenetben, nem alszik, hanem egy nőt szopat a kocsijában, de szó szerint, aztán belehajt egy mesterséges tóba, mert amikor elélvez, becsukja a szemát, úgy meg nehéz vezetni ezek szerint. Stevie egy pöcs, és leszarja, hogy a kocsi nem is az övé, kiszáll és otthagyja a nőt a picsába. Ike közben a szegény ember Buena Vista Social Clubját hallgatja egy parkban, mert az egyik zenész a fater, akit zsidó létére is bevesznek a buliba az emigránsok. A fater egy nyugdíjas otthonban lakik és szereti, ha nagycsöcsű ápolónők szappanozzák a pöcsét. Ike nem ezért jött, mármint hogy beszappanozzák a nemiszervét, hanem a sztrájk miatt, az örege ugyanis jóban van ezzel a Mike-kal, illetve az apjával, és Mike, mint kiderül, a szakszervezet ügyvédje. Ach so. Ike-nak van még más baja is, mert kiderül, hogy a Miramar hotel társtulajdonosa a chicagói maffia egyik tagja, bizonyos Benny Diamond, aki most éppen Miamiban van, mert szereti Sinatrát. Ike-ot az apja óva inti, hogy hozzá forduljon segítségért, így máris tudjuk, mi történik két jelenettel később. Ojvé.

Screen Shot 2012-06-09 at 7.33.15 AM.png

Stevie a szopatás után frissen és kipihenten érkezik fel a fater lakosztályába, ahol őt nem találja, de a reggel látott csajt igen, egy szál pinában napozik az erkélyen. Stevie ismét szopatna. A csaj a fater nője és egyben Stevie mostohaanyja, dohányzik és nem szeret ruhában mászkálni. Danny, a másik tesó egy szobalányba szerelmes, és este el akarja vinni a buliba, de nem lehet, mert a csajnak dolgoznia kell. Ez a történetszál nem túl érdekes így elsőre, a szegény lány + gazdag fiú sztorik általában sírással érnek véget. Ike elmegy Mike-kal találkozni egy étterembe, és a bérekről és szakszervezetről beszélnek, Ike-nak két hurrikán okozott gondot idén, és a sztrájk miatt a karácsonyt is bebukta, most meg a szilveszter állt rá a szopórollerre, szóval Ike nem szereti Mike-ot meg a szakszervezetet.

Screen Shot 2012-06-09 at 7.41.05 AM.png

Ez az ügyvédet nem érdekli, majd ha csődbe mész, a többi hoteltulaj kétszer is meggondolja, baszakodik-e a szakszervezettel. Ike szeretné, ha nem jutna koldusbotra, és megfenyegeti Mike-ot, hogy bármit megtesz ennek elkerülésére, mire az műfelháborodik és lefújja a sztrájkot, de csak éjfélig. Ez persze egy üres gesztus, mert a Sinatra-buli pont akkor kezdődik, Ike felső ajka remegni kezd, bazdmeg, kenhetem a hajamra a nagylelkűségedet, mit tegyek? Paktálj le a szakszervezetekkel, azt, mondja Mike, de ezt már egyszer körbejártuk, Ike nem akarja, hogy a bérekkel folyamatosan zsarolják, van neki elég baja a maffiózó társával. Ebből baj lesz, mondja Mike-nak, mi meg máris tudjuk, hol végzi Mike, ha nem tér magához sürgősen.

Screen Shot 2012-06-09 at 7.52.17 AM.png

A hotelben Ike a kutyás dolgot elintéző embernek, Victornak mondja, hogy rendezzenek valami bikiniversenyt, osztogassanak a medence mellett olcsó pezsgőt ingyen, csak ürítsék ki a hallt, aztán lemegy a bárba, aminek a fala üveg és lehet látni a medencébe ugráló nőket. Stevie itt melózik, mert pultos, vagy mi, ez egy ilyen család, mindenki a bizniszben gályázik. Ike elmondja Stevie-nek, hogy csak éjfélig kaptak haladékot a szakszervezettől, de ez nem állhat a Sinatra-koncert útjába. Márpedig egyelőre baj van, mert a pia egy raktárban van de nincs, aki elhozza, mert a teherautósofőrök is szakszervezetisek. Ike-nak van egy ötlete, amit a néger cipőpucolótól kapott, van pár feka gyerek, azok lehozzák neki a piát, ha megfizeti, és nem bánják, ha emiatt balhé lesz a sztrájkolókkal. Stevie elmegy a faszival letárgyalni a dolgot, Ike meg a hallban található butik hátsó szobájába megy.

Screen Shot 2012-06-09 at 8.06.56 AM.png

Mert persze illegális bukmékeriroda itt is működik, mint minden olyan filmben, amiben a maffia felmerül, és egy olyan fazon vezeti, akit minden ilyen filmben vagy sorozatban láthattunk. Ike persze nem fogadni akar, hanem Benny Diamonddal beszélgeti. Az étteremben közben Danny és Vera, Ike csaja szolgál fel, mert a pincérek éppen nem dolgoznak. Ez márpedig nem mehet így tovább, Ike be is megy a konyhába, miafasz? Mindenki a kubai Kossuth rádiót hallgatja, Che elfoglalt valami várost és megindult Havanna felé, mindenki be van szarva, hogy mi lesz az otthoniakkal. Victornak is ott vannak a rokonai, köztük Maria, gondolom a neje. Ike megígéri, hogy kimenekíti, de csak holnap, most mindeni menjen dolgozni. Stevie és a cipőpucoló, (aki egy bokszoló nem mellesleg) elmegy egy másik hotelbe, mert ott vannak a tökös fekák, akik majd szállítmányoznak nekik.

Screen Shot 2012-06-09 at 8.28.45 AM.png

Míg a bajnok üzletel, Stevie a bárba megy le, ahol egy nő énekel, jól. Van egy másik nő is a pultnál, ő éppen csikkről gyújt rá, és nagyon szuggesztíven szívja a cigit, erről Stevie-nek eszébe jut, hogy már egy órája nem szopta le senki, így szóba elegyedik a nővel, akit Lily-nek hívnak, és rákattan Stevie-re, ad neki egy csókot, aztán lelép. Stevie persze utána rohan, de nem egy fehér nőt, hanem egy rakás fekát talál. Nem láttatok erre egy csinos fehér nőt? Hehe, de vicces vagy. Ike otthon az esti ülésrendet állítja össze, megjelenik a harmadik gyerek, egy lány, aki a bármicvójára valami puccos énekest akar. Közben kiderül, hogy az esti bulit lemondta Kim Novak és Jackie Kennedy is. Tragédia, a sztárjk miatt az esti buli meg van lőve. Vera nem érti, miért morog rá a kutyája, reggel óta ilyen hülye, Ike, mi baja? Zombi, az. Ike lemegy a partra és Stevie fiával beszél egy kicsit, afféle milyen szerelmesnek lenni Nagy Beszélgetés ez, mert Stevie-ben benne van a délelőtti csók ezerrel.

Screen Shot 2012-06-09 at 8.43.47 AM.png

Ike visszamegy a hotelbe, ahol Sinatra menedzsere sorolja a ridert, légkondit izzítsad a bulira, szőkenőket az első sorba ültesd, stb. Lesz egy lista is, majd felküldjük. Ja, és ha egy üres helyet is lát, Frank nem lép fel. Ike ettől befosik egy kicsit és Mike-ot hívja telefonon, le kell fújnod a sztrájkot teljesen, egy hét múlva leülök veled tárgyalni. Mike nem nyugszik, szó sem lehet róla. Jó, mondja Ike, akkor més eszközökhöz folyamodok. A következő snittben meg látjuk, ahogy behajt egy bazinagy házhoz, és kimegy a kertbe, ahol Benny Diamond napozik és szivarozik egyszerre, a medencében meg az a nő úszkál, akitől Stevie zsongott be korábban. Mert a maffiózó felesége. És pucér, de ez itt normális ezek szerint. Lily megemlíti Stevie-t is, majd úszik tovább.

Screen Shot 2012-06-09 at 8.42.42 AM.png

Benny Diamond egy zsírfejű gyökér és egyben Ike csendestársa. Egy kicsit beszélgetnek egy bányatóról, ahová Benny sok autót juttatott. Ike havonta 65 000 dollárral tartozik, ez a hotelhez felvett kölcsön összege. Van nálad 65 000 dollár? Ike-nál nincs ennyi, te Benny, beszélj már a szakszervezettel. Én? Minek? Mert szükségem van a segítségedre, azért. Nem. Jó, mit akarsz? A hotelt, mondja Benny, a másik felét is. Ike nemet mind, mire Benny földhöz vág egy poharat, faszom, nekem te nem mondasz nemet! Ike szerint a hotel nélküle lófaszt se ér, és ezt Benny is tudja. Jól van, beszélek Mike-kal, mondja Benny, és ad egy törülközőt Ike-nak. Nyugi van. Menj haza, adj egy puszit Verának, oszt jól van. A végén elmeséli a skorpió és a béka történetét, amit mindenki ismer, aki nem, guglizzon. A Miramarban Stevie pár kurvát mustrál, csöcsök és egy iszonyú szőrős muff villan, mutatjuk. A jelenetnek semmi értelme nincs, de nem bánjuk.

Screen Shot 2012-06-09 at 8.51.30 AM.png

Screen Shot 2012-06-09 at 8.51.58 AM.png

Screen Shot 2012-06-09 at 8.52.56 AM_1.png

Stevie visszamegy a bárba, ahol egy szőke kurvával találkozik, kellesz nekem ma estére. A nő arca felragyog, erre vártam. Mercedes, a szobalány az öltözőben egy dobozt talál, benne szép vörös ruhával, micsoda romantikus faszi ez a Danny. Ike is készül az estére, a fehér szmokingot nem értettem sose. A lányának beszól öltözködés közben, hogy ha rövid szoknyában akar járkálni, akkor lesz szíves leborotválni a lábát. A hegedűs baljós futamokat húz nekünk, a kamera ugrik két csöcsre, amire rúzzsal rajzolnak köröket. Mike, a szakszervezetis éppen jól érzi magát, de nem sokáig, mert megérkezik pár erős ember, és a szájába pisztolyt nyomnak. A csöcs, ha jól látom, ahhoz a kurvához tartozik, akivel Stevie kokettált percekkel ezelőtt. Benny Diamond nem szarozik.

Screen Shot 2012-06-09 at 8.56.45 AM.png

Este beindulóban a buli, telt ház, ahogy Sinatra szereti, Ike elégedett is a látottakkal. Stevie a parton fut össze Gyémántnéval, smár, dugás, ebből baj lesz. Odabent a rendőrök is megérkeznek, de civilben, és bulizni, pont úgy, mind Gyémánt, akinek a csaját éppen kint reszelik izomból. Mercedes felvette a vörös ruhát és Danny-vel ül egy asztalnál, Frank pedig megkezdi a bulit. Mindenki boldog, megjön Gyémántné is, a ruhájában a férje homokot tapint ki, mondom, hogy ebből kurvanagy baj lesz. Stevie az ajtóból nézi a bulit, és most jön rá, kit is dugott meg két perce. A baj csak az, hogy erre Benny Diamond is rádöbben.

Screen Shot 2012-06-09 at 9.02.16 AM.png

Mike egy szál faszban és összevert fejjel telefonál az út széléről, vége a sztrájknak, fújjátok le. A Miramarban éjfélt üt az óra, a buli nagyszerűen sikerült, Kubában Che és Fidel elfoglalja Havannát. Hajnalban sem Ike, sem Stevie nem tud aludni, inkább isznak a bárban, és hogyvoltozzák a napot, faszacsávók vagyunk. A zárójelenetben Mike-ot látjuk, ahogy ott lebeg a többi hulla között a bányatóban. Fasza sorozat lesz ez, halló.

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Bűnös város a comment:com-on:

Címkék: bűnös miami
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Capt. Lameter 2012.06.12. 10:49:07

A szőrös pina jó. Meg a sorozat is, nem feltétlenül csak az előbbi miatt.

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.06.12. 11:02:37

Nem láttam még, de a hogyvolt után kedvem támadt megnézni :)

biohazard 2012.06.12. 11:07:17

A második résznél már jobban kezd körvonalazódni a sztori. Kemény lesz ez.

becike4 2012.06.12. 12:11:26

K.jó.Várom a folytatást.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.06.12. 14:08:16

Valahogy nekem is unalmas lett a pilot megnézve. Kicsit sok már a szervezett gengszterkedés + korai hatvanas évek
sorozat.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.12. 14:16:51

nekem is bejött az első rész, de feliratosan is meg kell nézzem, mert nem voltam megelégedve a Komédiás magyarhangjával...

@Sigismundus: melyik sorozat még ilyen???
Mert akkor azok elkerülték a figyelmemet.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.06.12. 15:24:12

@doggfather: korai hatvanas évek filing, Mad Men + PanAm például
Szervezett bűnözés téma a hatvanas években meg rengeteg filmet ihletett meg, a Keresztapától kezdve. Kissé túlismert már az a kor.
Boardwalk Empire ezért tudott újat mutatni a 20-as évekkel, a kezdetekkel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.12. 15:40:07

@Sigismundus:

akkor ez nem egyben van.;)

pan am, mad men (nem nézem őket, de lehet ezután fogom) 60as évek.

Szervezet bűnözés is van bennük????

Keresztapa meg messze nem hatvanas évek, hanem 50es eleje, vége.;)
(mármint az első 2, a harmadik meg ugye 78ban, tehát az se 60as évek.)
:D:D

De értem már, hogy mire gondolsz.

Én imádom a szervezet bűnözésről szóló majd összes filmet/sorozatot, így ez is fog tetszeni sztem.

De igazad van, így a pilot alapján a gengszterkorzó azért jobbnak tűnik.

Neoprimitív 2012.06.12. 16:07:20

A csajok jók de a pilot nem fogott meg - csak úgy történtek a dolgok, nem igazán volt feszültség. Lehet, hogy a szinkron az oka (bár az HBO általában igényes), lehet, hogy a zene nincs ott, nem segít eléggé a hangulatban, de nem állt össze. Mivel többen írták, hogy később jelentősen javul, lehet, hogy majd újra belenézek.

Apró mormogás: értem én, hogy Ifjú Farok belezúg a csajba és hajrá utána, de libuskának sincs annyi túlélési ösztöne, hogy egy főmaffiózó friss macájaként de vesse rá magát azonnal a zsenge husira? Szegény srác eunuch kellett volna legyen, hogy ezt a nyomulást kivédje.

biohazard 2012.06.12. 16:29:25

Ugye nem csak nekem tűnt fel, hogy két részt adtak le?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.12. 17:27:02

@biohazard: :D

nem, nekem is feltűnt, de én az első után abbahagyatam, hogy majd feliratosan folyt köv.:D

sixx · http://comment.blog.hu 2012.06.12. 20:18:46

@biohazard: a következő hogyvolt csütörtökön megy ki. hosszú lett volna egyben.

Goyo 2012.06.12. 23:09:06

Az első részt néztem meg pár hónapja, de annyira bárgyú párbeszédek voltak benne, hogy nem volt kedvem folytatni. Majd a második hogyvoltja alapján eldöntöm, hiba volt-e megállni.

B.F. Pierce 2012.06.13. 20:21:42

adjunk neki időt, az első három rész után a SOA sem tűnt zseniálisnak, mégis kár lett volna abbahagyni
süti beállítások módosítása