Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 2x02 – Out, Out Brief Candle

2012. június 11. 11:00 - Fekete Panna

Egy napsütötte focipályán nyitunk, ahol fiatal fiúk futnak az edző utasítására fel s alá. Két srácra irányul az operatőr tekintete, akik húzzák egymást, melyikük a jobb. Van ennek valami tétje, bekerülés egy nagyobb csapatba, gondolom nézi valami nagy fejes őket, aki majd megmondja, hogy a látottak alapján ki lesz az. Teljesítik a távot nagy nehezen, mikor is az egyik összeesik, nem lélegzik, de aztán igen, viszont annyira leköt mindenkit a srácért való izgulás, hogy nem veszik észre a másikat, aki szintén összerogy, de hozzá nem rohannak úgy oda, pedig ő aztán tényleg nincs jól.

Brendánál vagyunk Nate-tel, Brenda szakácskönyvet lapozgat, ugyanis vacsorára meghívta Trevort és családját. Azt a Trevort, akivel együtt mentek volna egyetemre, ha nincs Billy, aki öngyilkos lesz, és magához láncolja nővérét. Nem derül ki mire ez a vacsi, de nem is lényeg. Brenda kérdezi Nate-et, hogy ugye nem lesz féltékeny, Nate-nek úgy tűnik ez eddig eszébe se jutott. Nem, nem lesz féltékeny, és nem, nem fog jelenetet rendezni.

Mitzi Dalton Huntley érkezik meg a saját nevével jelzett parkolóhelyére egy Mercedes kabrióval, akit Gilardi fogad. Ugye Gilardi a temetkezési multi képviselője, a nő pedig az a nő, akivel golfozott kettő résszel ezelőtt, a tulaj, vagy befektető, de mindenképpen valami nagykutya. Kérdezi Gilardi-t, sikerült-e megszerezni a Fisher és fiait, mire az mondja, nem még, de hova is sietne, hiszen év végéig kapott időt. De Mitzi türelme véges, amiért ilyen töketlen a beosztott, ki van rúgva máris. Gilardi rendesen kiakad, jaj, ne csináld már, adj még egy esélyt. Mire Mitzi roppant lekezelően közli vele, attól még hogy dugtunk nincs tegeződés, ki vagy rúgva, és kész.

Nate hazaér, az ebédlőasztalnál találja Davidet, aki rögtön le is passzol neki egy tárgyalást, mert jönnek a srác szülei, aki a pályán meghalt, viszont neki mennie kell, valakivel találkozója van, céges ügy. David meglepődik azon, hogy Nate nem hallott Josh haláláról, mert az eset címlapsztori, de ő nem néz tévét, és nem olvas újságot. Egy boldog ember.

Már a nyugiszobában ülünk Josh szüleivel, akiktől megtudjuk, hogy fiuk már három éves korától fogva a focinak élt, nagyon szeretett volna bekerülni a válogatottba, és sokat dolgozott is érte. Mindketten könnyeznek, de úgy tűnik most Nate-et nem hatja meg, pedig eddig minden részben (tényleg minden részben) a gyászolók mellé állt, vigaszt nyújtott, de most lepereg róla, inkább koporsót ajánlj, érthetetlen. A szülők választottak, a Titán 4 verziót szeretnék. 9600 $, de nem számít. Ez csak pénz.

Federico-val és feleségével vagyunk egy házban, amit egy ingatlanos mutat körbe. Vanessa nagyon lelkes, van napozó terasz is, juj de jó! És kit látunk meg? Carlos Solist a Lilaakácközből, aki most Rico unokatestvérét alakítja. Van még bajusz és szakáll, kellemes jelenség ő itt is. Most éppen Ramonnak hívják, Federico uncsitesója, aki azért van ott, hogy megnézze ő is a házat, mert építőiparban dolgozik, kell a véleménye. Neki tetszik, bár megjegyzi, hogy Vanessának kell, hogy jó legyen, mert Rico igazi papucsként viselkedik mellette, mindig az van, amit a nej akar. Rico megdöbben, nincs is így, mire Ramon mondja, lófaszt nincs. Vanessa odalép, nekem kell, nagy ölelkezés, mégiscsak az asszony dönt. Ramon "ugye megmondtam" arckifejez.

Nate tolja be a hűtőkamrába a focista hulláját, amikor is megmozdul a test a lepel alatt. Nate érdeklődve emeli fel a lepedőt (helyében én sikítva menekülnék el), mire azt látjuk, hogy Joshua rázkódik a sírástól. Egyszer csak cseng Nate mobilja, kiderül, hogy a sírást csak képzelte. A koporsógyárból hívják, nincs már készleten Titán 4 és nem is gyártják. Helyette tud mást ajánlani, de az 11400 dollár. Nate nem boldog, de mit tud tenni?

Suliban vagyunk Claire-rel és Parkerrel, éppen Gabrielre várnak, aki nem akar megjönni. Claire rácsörög, mikor is Gabriel-t látjuk egyik barátjával, elég feszült helyzetben. A srác retteg, hogy kitudódik még a fegyverrel-sört-loptunk-bőgve-mint-tehén eset, ugyanis a rendőrség kiküldte az összes iskolába azt a felvételt, amit a bolti kamera rögzített. Simán levágós, hogy ők voltak, hiszen nem volt rajtuk maszk. Ezen megy a vita, a legény sík ideg, Gabriel próbál nyugodt maradni, de nem nagyon megy neki. Pont ekkor csörög a mobil, és ahogy felveszi Claire már rá is ripakodik: 10 perce itt kellene lenned, rád várunk te majom! Lerakja. Parker mondja Claire-nek, ne ugráltatsd baszod, a srácok nem szeretik. Le kell őket szarni, és már egyből tepernek. Milyen bölcs ez a lány, pedig még csak 17 éves.

Egyszer csak odatámolyog melléjük Andy, a harmadik fiú, aki szintén ott volt a rablásnál, talpig be van állva, de nagyon durván. Magáról nem tud, hülyeségeket beszél, elveszti az egyensúlyát, nekiesik a szekrénynek, rángatózik a földön. Egyedül Claire megy oda hozzá, de nem nagyon tudja mit kell csinálni. De hirtelen Gabriel ott terem, hívd azonnal a nővért, gáz van! Claire elrohan.

Fisher-pince. Federico megy oda a fiúkhoz, hogy találtak egy házat, szeretnék megvenni. Viszont kell hozzá pénz, nem kevés, 11 ezer dollár, tudnának-e kölcsön adni neki, 18 hónapra 7 százalékos kamatra? David mondja, holnap választ adnak. Nate a háttérben már most csóválja a fejét.

Virágbolt. Robbie és Ruth dolgoznak, mikor is Robbie odalép Ruth-hoz: megbocsájtok. Ruth kérdi, mi? Megbocsájtok, mert idejöttél, a főnököm kanos, egyfolytában fejleszteni akar, nekem meg dolgoznom kell. Ruth megsértődik, mire Robbie felkéri, hogy legyen a tanúja, az meg csak úgy lehet, ha megbocsájt neki. Meglepődtünk, mi?! Egy meleg házasság, ugye? Na de nem, Robbie egy olyan programot csinál, aminek szintjei vannak, a legteteje pedig önmaga teljes elfogadása. A személyi tréning befejezése egy diploma átvétele, és ahhoz kell egy tanú. Ruth nem nagyon akar menni, de aztán rábólint. Én személy szerint ódzkodom az ilyen dolgoktól, de ő tudja.

David és Nate egy olyan kereskedésben vannak, ahol koporsókat árulnak úgy, hogy nem katalógusból kell választani, hanem van egy speckó display, ami egy olyan elem, amin koporsó minták vannak. Ez most így elég érdekes, de mutatok egy képet róla:

A lényeg, hogy lenne hely, ahova rakhatnák, elég ízléses és vevőcsalogató, simán megérné a befektetést. 20 ezer dollár, nem pénz érte. Nate kicsit aggódik, alig van az anyutól kapott pénzből, David, tényleg akarod? David nagyon örülne, ugrabugrál, tapsikol, már a harmadik orgazmusán van túl, annyira oda van meg vissza a POS-tól. (Point of Sale: eladáshelyi reklám, illetve vásárláshelyi reklám. Ilyen például a padlóreklám (padlómatrica), a bevásárló kocsi-reklám és egyéb figyelemfelkeltő eszközök.)

Este van, Brenda veri a húst ezerrel egy klopfolóval, vagy mi a szösszel. Páclébe kell rakni éjszakára, másnap lesz a vacsi Trevorékkal. Még mindig nem derül ki, hogy mi okból a meghívás, de úgy tűnik ez a kérdés csak engem foglalkoztat. Nate ismét szembesül a síró focista srác szellemével Brenda nappalijában.

Másnap van, Mitzi érkezik a Fisher-házba, ahol nagyban folyik az átalakítás a koporsó-fal miatt. David fogadja, de nem tudja ki ő. Mitzi bemutatkozik, én vagyok a Kroehner dél-nyugati régiójának igazgatója. Na végre, ezt is megtudtuk. Meg azt is, hogy szeret rágózni. Tátott szájjal. Remélem nem kerül az apukám közelébe, mert visszakézből olyat kapna, hogy beájul. Nem mintha minket vert volna tátott szájjal való rágózásért apu, de be volt ígérve, mi tagadás. Na de, Nate is megérkezik, pont futásból jött, barátnőnkkel nem kedves. A kérdésre, hogy mit keres ott elmondja, hogy kirúgta Gilardi-t, új alapokra kívánja helyezni a multi és Fisherék kapcsolatát, erre Nate befeszül, nem a kapcsolatunkkal van a baj, hanem azzal, amit képvisel a multi, a személytelenséget, de mindenek fölött a kapzsiságot. Úgyhogy most azonnal menjen innen, mert letépem a karját, és azzal verem agyon. Mitzi veszi a lapot, a kalapját és megy. Bár valójában nincs kalapja.

Claire csudálja meg a koporsó-falat Nate társaságában, amikor belép Federico. Kérdezi Nate-et, hogy megtudták-e beszélni a kölcsön ügyét Daviddel. Mire Nate félrehívja, és elmondja neki, hogy nem megy annyira jól, meg kell gondolni mibe fektetnek, 11 ezer dollár túl sok, most nem tudnak adni. Mennyibe is volt ez a koporsó diplay? - kérdezi Rico. Mikor is lett eldöntve a megvétele, miután beszéltem veletek, vagy mielőtt? Totál fel van háborodva (megjegyzem szerintem jogosan), Nate pedig leteremti, a munkaadóid vagyunk baszod, nem egy takarékszövetkezet, ha lenne pénzünk odaadnánk, de mivel nincs, így nem tudjuk.

Aztán megint Nate-tel vagyunk, aki hozott valami árut a pincébe egy kartondobozban, ahol ott van már a nyitott koporsóban a focista srác. Nate odamegy, lecsukja, gondolom nem akarja megint sírni látni. Vacakol a ragasztással, mire mégis csak megjelenik neki a fiú, aki azt mondja, hogy nagyon fél. De Nate ebben a részben úgy tűnik tényleg nem azt a megértő karaktert alakítja, akit szokott, leüvölti a srácot, hogy most mit kell félni, fiatalon halt meg, akkor mi van? Mitől hiszi magát olyan nagyon különlegesnek, hiszen egyszer mindenki meghal, nem igaz?

Ruth van azon a valamin, amire Robbie meghívta, ezer ember, mindenki kitűzővel rohangál, amin a neve van rajta. Odacsapódik mellé egy nő, akinek a lánya szintén diplomázik. Egyik sem tud semmit semmiről, ez érdekes lesz. Beülnek a sorba, mint egy színházban, a színpadon egy nő magyaráz arról, hogy mindenki egy egyén, mindenki saját sorsának a pogácsa. Vagy mi, az építésze. Jön három „végzős” /az egyik Robbie/, elmondják, hogy ők már kiállnak magukért, nem hagyják, hogy mások eltapossák, van önbizalmuk, felépítették az életüket, minden rendben most már. Az utolsó nő pedig az anyjának mond köszönetet, aki kiderül, hogy Ruth kispajtása, és el is sírja magát rögtön. Ruth egy pézsét nyújt át neki. Erről a jelenetről eszembe jut, hogy nekem is van pézsé a táskámban, állandó jelleggel. Felnőttem. Régen szemfesték, apró, doboz cigi. Most meg kézkrém, esernyő, pézsé. Mindjárt elsírom magam én is.

Fallabda pályán edzünk Daviddel és Keith-szel, meg is lepődök, ha jól emlékszem az elmúlt részben éppen Keith osztotta Davidnek, hogy nem fog vele találkozni külön, csak Eddie jelenlétében. Persze ennek alapján annak is fel kellett volna tűnni, hogy Federico nem előttünk teremtette le Vanessát az 500 dolláros kölcsön miatt. Na de térjünk vissza a fiúkra. Keith meghívja Davidet az unokahúga szülinapi party-jára, mert Eddie szolgálatban lesz, nem fog ráérni. David örömmel elfogadja a meghívást. Én meg nem értem, hogy lett Keith egyszerre ilyen közeledő. Meg azt sem értem miért kértem és kaptam karácsonyra squash-ütőt, ha nem is játszok soha?

Claire megy a suli parkolójában, Parker pont odaér hozzá rohanva az új pletykával: Andy egy balzsamozó folyadékba mártott füvet szívott el, attól volt olyannyira kikészülve. Mi, ez biztos? Bizony, Claire ha sok pénzt akarsz keresni, most kell beszállni ebbe az üzletbe, ugye nálatok van otthon ebből a balzsamozó folyadékból? Hirtelen Claire-nek beugrik, hogy Gabrielt egy nap ott találta a pincében a szekrény előtt, amiben ezeket a szereket tartják. Rendesen kiakad, basszus a csávóm meglopta a családom.

Végre eljött az este Brendáéknál, mindjárt kezdődik a vacsi, már vártam. Csengetnek, az ajtóban Trevor, neje és a gyermek állnak. Trevor helyes, feleség nem annyira, a gyerek meg egy bunkó. A kötelező de-jól-nézel-ki-örülök-hogy-látlak után egyből isznak. Brenda a feleséggel beszélget, semmi érdekes, talán annyi, hogy a nő olvasta a Brendáról szóló könyvet, mert az egyetemen egy professzor azt mondta neki, hogy klasszikus borderline személyiségzavarról van benne szó, egy az egyben. (A borderline személyiségzavar főként a hangulat szélsőséges ingadozásával, önkárosító tünetekkel és kínzó érzelmi állapotokkal járó tünetegyüttes.) Kiderül, hogy Brenda a könyvtárban olvasott róla, és azért produkálta a tüneteket a dokik előtt, hogy idegesítse őket. Akkor volt 9-10 éves. Megállapítható, hogy korához képest elég csavaros eszű volt.

Ezalatt Nate beszélget Trevorral sziklamászásról. Trevor már nem űz veszélyes sportokat, mert neki már van egy kisfia, aki miatt vigyáznia kell. Nagyon helyes. Trevor kérdezi mi van Brendával, Nate mondja jól van. Mi van a tesójával? Kórházban van. Nincs sok mondanivaló egymásnak, lapozzunk.

Vacsorázunk máris, az asztalnál szóba kerül Brenda mivel foglalkozik, aztán rákérdeznek Nate mivel üti el napjait. Temetkezési vállalkozó vagyok, mondja. Azok ott ketten ledöbbennek, hogy lehet ilyen szakmában benne lenni? Bele kell születni. Mint a maffiába. Elég gyenge poén, de a másik kettő tényleg igazán, szívből nevet, Brenda fintorog, te jó ég, kikkel ülök egy asztalnál. Nate elbambul, és ismét meglátja a focista srácot az ajtófélfánál ülni, és kérdőn nézni rá. De most legalább már nem sír.

Keith és David érkezik meg a szülinapi party-ra, az unokahúg nyit ajtót. Semmi buli nincsen, a kislány egyedül nézi a tévét. Keith meglepődik, de ezt leplezvén, átadja az ajándékát. A kislány egy játék mikrohullámú sütőt kapott, egy olyat, amivel tényleg lehet főzni. Megáll az eszem. Ha jól emlékszem én 9 évesen egy kirakót kaptam, egy 24 darabosat. Ez meg itt már most kapott a stafírungba valamit. Hol van anyád? Bent alszik a hálóban. Keith elmegy beszélni vele, otthagyván Davidet az ünnepelttel.

Keith felébreszti Carla-t, mi az, hogy nincs szülinapi buli? Mi az, hogy egy bolti sütit vettél neki? Ugye már megint drogozol? Mire Carla kikel magából, már 7 hónapja nem kábítószerezek, kettő munkahelyem van, hulla fáradt vagyok, igen, elfelejtettem a szülinapját, de majd kiengesztelem egy hétvégi bolhapiaccal. De Keith iszonyat mérges: az, hogy te elcseszed az életed, az oké, azt nem tudom megakadályozni, de a kislányét biztos nem fogod! Majdnem tettlegességbe fajul a vita, de aztán szerencsére nem.

Ezalatt odakint Taylor (ez a kislány neve) és David rakják össze a sütőt, nagyon aranyosak. Felfigyelnek a kiabálásra, de beszélgetnek tovább. Egyszer csak Keith jön ki a szobából elég zaklatottan, David menjünk, de máris. Figyelj Taylor, holnap munka után elviszlek moziba jó, de most mennem kell. Elmennek, és ott hagyják a kislányt egyedül a tévé előtt, aki nagyon szomorú, és még egy játékmikro se tudja megvigasztalni. Szegény.

Brendával és Nate-tel vagyunk, Trevorék sehol, úgy tűnik hazamentek. Az estét elemzik, Brenda el van képedve, másra számított, ez a pasi volt anno az atyaisten, most meg egy középszerű kapcsolatot, egy középszerű családot, egy középszerű életet tart fent. Meg a füle is koszos volt. Na de, Nate elbambul és hirtelen színt vall Brendának: agyértágulatom van, lehet meghalok, baszottul félek, és el kezd sírni. Aztán hirtelen felriad, az egészet csak képzelte, hallgatja tovább Brenda hülyeségeit. Nője éppen ott tart, hogy kiakadt, nem tudja ki ő valójában, gyermekkorát orvosok átverésével töltötte, aztán a roncs tesóját ápolta, most meg csak úgy van, életcél sehol. Tényleg nem egy izgalmas élet, valljuk be. Egyébként ezt biztos jó lehet hallgatnia Nate-nek, aki annyi mindent beletett ebbe a kapcsolatba, ráadásul bármelyik pillanatban meghalhat, és ezt még tudja is.

Másnap van, a fiúk mutatják meg anyunak a már teljesen elkészült koporsó-falat. Anyunak tetszik, de azért felteszi a kérdést, hogy ez most mennyi is volt. A fiúk elmondják, mire Ruth pontos elszámolást kér a befektetéséről, de máris. A srácok nem veszik komolyan, de kiakad, komolyan beszélek, látni akarom a kimutatást és elviharzik.

Anyu után belép a szobába a koporsó-fal ügynök, itt ezt még alá kellene írni. Nate kérdezi, hogy most kéri a csekket, vagy majd később, de az ügynök válasz helyett átnyújt egy borítékot. A borítékban Mitzi üzent a fiúknak, hogy fogadják szeretettel a koporsó-tartót, az ő ajándéka. Puszi. Kiderül, hogy a gyártó cég a Kroehner tulajdona már három hete. Na de legalább nem kell költeni 20 ezret, Nate pozitívan látja, így tudnak adni Rico-nak pénzt. David kiakad, klassz ötlet, van még egyéb mondanivalója is, azonfelül, hogy mostantól a multi koporsóit fogják árulni? Ja és azt se felejtsük el, hogy nem volt Titán 4 raktáron, és mivel Nate jó fej, odaadta 10 ezerért a másik koporsót Josh szüleinek, azon is buktak nem keveset. Amíg David háborog, én megnyugszok, Nate-ből azért maradt valami az eddig megismertekből.

Federico és Vanessa vannak a pincében, Rico dolgozik és közben dumálnak. Természetesen a téma a ház. Rico mondja, le kell róla mondani, nincs rá pénz, Fisherék nem adtak, majd lesz másik. De Vanessa közli, hogy mivel neki tetszik a lak, és ez AZ A HÁZ, már reggel el is ment az ingatlanoshoz, letette az előleget, úgyhogy most már lesz Julio-nak külön szobája. Federico nagyon örül, de aztán észhez tér, honnan jött a pénz? Kiderül, hogy Vanessa kért a húgától, aki adott is neki. Rico seperc alatt kikészül, mégis hogy merted ezt megtenni? Én vagyok a családfenntartó, napi 8-10 órát dolgozom, hogy meglegyen mindenünk, nem kell senki alamizsnája. Veszekedés kerekedik, Vanessa nem tágít, Angelica családtag, miért ne fogadnák el tőle a pénzt? Végül Rico belemegy, de nem szívesen.

A suliban vagyunk, Claire megy oda Gabriel-hez, elég felpaprikázott hangulatban. Baszki, hogy képzelted ezt, hogy balzsamozó folyadékot lopsz tőlünk, ráadásul az az Andy gyerek majdnem belehalt, a rendőrség már most ott toporogna a Fisher-ház küszöbén, te gyökér. Mire Gabriel azzal védekezik, hogy ő nem tehet róla, a helyzet adott volt, egyedül volt a pincében, elhozta az anyagot. Na de azért ez tényleg beteg, hogy egy olyan szerbe áztatja a füvet, amit emberek ereibe töltenek, hogy a halál után is szép legyen a bőrük, anyám, mindjárt hányok. Na de Claire inkább lelépne, mire Gabriel elé ugrik, nem vagyok most jó passzban, a zsaruknak van videója egy bolti rablásról, amin hárman vagyunk rajta, félő, hogy Andy elmondja valakinek. Ebben a percben Gabriel összeomlik mind lelkileg, mind gyakorlatilag, minden amihez nyúlok gallyra megy, egyedül te vagy az egyetlen jó dolog az életemben, kérlek ne hagyj el. Claire nagyon meg van lepődve, el se hiszi, hogy az éppen síró, földön térdeplő fiú az ő szerelme. Nagy nehezen nemet mond, elfordul és elmegy.

Nate indulna futni, de ismét belebotlik a bőgőmasina focistába, most már kérdőre vonja, hogy miért kísérti állandó jelleggel sírva, mire a srác azt mondja, azért, hogy észrevegye, hogy rá nézzen. De Nate inkább beköti a cipőfűzőjét, de aztán mégis csak rá pillant. Aztán ez már inkább bámulásba csap át, nem sima nézés, hosszú másodperceken át, most biztos megértett valamit, vagy rájött valamire, mindjárt kiderül.

David simogatja a koporsó-falat, gondolom aggasztja, hogy a multi cucca. Nate tűnik fel mellette, beszélni akar vele. David mondja, hogy mindjárt lesz Joshua temetése, de Nate nem tágít. Leülteti és végre elmondja valakinek, az öccsének, hogy találtak egy agyértágulatot a fejében, és hogy bármelyik pillanatban agyvérzést kaphat. Hogy olyan nagyon nehezen kezeli a dolgot, hogy olyan nagyon fél. Nagyon megható jelenet, mindenkinek könny a szemében, David megfogja a kezét, mi pedig magukra hagyjuk őket.

Címkék: sirhant muvek
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mandelstam01 2012.06.11. 18:09:21

Én most kezdem nézni a 3. évadot, de olvasni foglak természetesen, mert jó felidézni is...
Hát még ebben a stílusban !:)
Nagyon megszerettem Fisheréket,örülök, hogy még sok rész hátravan...

Old-dimer 2012.06.11. 21:14:58

lájkolom a sorzatot és a hogyvoltot
süti beállítások módosítása