Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény motorosok 1x08 - A merénylet

2012. június 11. 13:00 - szepi79

Remélem, mindenki kipihente a hétvégi bulikat, egyúttal persze dögöljön meg, aki kitalálta a hétfőt, kérjük kapaszkodjanak, a múlt heti bénázást kicsit magunk mögött hagyjuk, újabb fasza epizód következik. Szalonnáci levelet kap egy ATF ügynöktől, vélhetően Zaklatótól, (ezek szerint bízik benne, hogy a fickó tud olvasni,) amiben szépen dokumentálva vagyon a Sons és az ír fegyverszállítók kapcsolata. Mielőtt jobban belemerülne az olvasásba, még szétnéz gyanakodva, vagy azt vizslatja, hogy ki figyeli, vagy azt, hogy melyik környékbeli gyereket hívja oda, hogy felolvassa neki a bötűket. A srácok eközben ismét nagygyűlést tartanak, számolgatják a pénzt, amit a napokban sikerült összekapargatniuk, már majdnem ki tudják fizetni az ír csókát, de úgy tűnik, a források kiapadtak. Hát, lehet mégsem teljesen, még meg lehet próbálni anyu expornós barátnőjét, aki ugye egyben Fegyenc nője is, és akit nem szabad bevonni a banda piszkos üzleteibe, na őt kell megpumpolni. Oké, mondja Szőke, úgyis megyek be a kórházba találkozni Peggyvel, ő vigyáz a gyerekre, aki most kerül ki az inkubátorból, szóval nagy dolgok történnek ma.

Szalonnáci sem rest, épp a majákkal találkozik egy megfelelően elhagyatott, ám igen könnyen megfigyelhető és mikrofonpuskákkal tökéletesen lehallgatható helyen, gratuláljunk nekik. Eleinte kicsit beszólogatnak egymásnak, utána előhozakodik az összejövetel céljával: kiderítettem (aha persze, kaptál egy levelet, faszfej), hogy a Sons meg az írek hol szokták rendezgetni a fegyverbizniszt, ti kinyírjátok a motoros konkurenciát, utána a Kilencesek nem tudnak majd fegyvert venni, így legyőzitek őket is, és tiétek a konkainpiac. (Mondjuk azt sose értettem ebben a sorozatban, hogy hova tűnik az a rengeteg puska, amit a fekete csávók kapnak, most is úgy beszélgetnek, mintha az utóbbi időkben leszállított fegyverek hirtelen köddé váltak volna.) Cserébe nem is kérek mást, csak Sármos kicsiny városát. Amint megölitek az anarchista ifjakat és nem olyan ifjakat, kapjátok a borítékot. Szelonnáci ekkor diszkréten elpályázik, Ombre pedig kiosztja a feladatokat, Hellboy estére legyen hullamerev állapotban, meg ez a másik fajgyűlölő disznó is. Na tessék, így bízzon az ember egy börtönviselt bűnbanda mexikói származású főnökében.

A kórházban Peggy és Szőke kibékülnek, bocs anyu, fasz voltam, semmi baj kisfiam. Kicsit még elnosztalgiázgatnak a régi szép időkről, mint például kisfiam, én azért utálom Dokinőt, mint a szart, mert anno magával akart vinni, amikor elköltözött, a szerelmes ribanc mindenit neki, hát hogy képzeli?! Szőke el, majd Expornós érkezik, Peggy meg is kezdi a puhítását: figyelj, szívesség kéne, adjál tegnapra úgy 70 ezer dollárt a klubnak. Nem örökbe kérjük, csak kölcsön. Expornós nagy nehezen belemegy, 20% kamatot kér, ami szerintem bőven belefér, de Peggy más véleményen van, legyen inkább 5%, csúnya dolgok történnek a kapzsi kurvákkal. Íme, az örök barátság megnyilvánulását láttuk. Szőke elfele menet belebotlik egy balesetbe, egy kamion sodródott le az útról, a vezetője meg félig kilóg az ablakon, át is szúrta a lábát nekije. Egyből magához ragadja a kezdeményezést, a bámészkodókat utasítja, ki mit csináljon, mire leemelik a fickót, megjönnek a mentők is. Ám amint hősünk visszaszerzi félrerakott napszemüvegét a pilótafülkéből, egy érdekes kis zacskóra lesz figyelmes, én bármiben le merném fogadni, hogy nem porcukor van benne.

Ez ismét meetingért kiált, a srácoknak nagy jövőjük lenne irodai munkásként, ha esetleg a klub egyszer majd befuccsol. Ez tuti Szalonnáci műve, itt árul a városban, nyírjuk ki a faszba, vonja le a számára egyetlen logikus következtetést Tigris. És miért nem kérdezzük meg a sofőrt, hogy honnan szerezte, teszi fel a nyilvánvaló kérdést Szőke, mindenki kussol, hát, tényleg, ezt is lehetne, így Szakáll kíséretében indulnak is a kórházba. (A pénz Expornóstól megérkezett, még 15 ezer dodó hiányzik, annyit már a fotel kárpitja alól is összekaparnak a fiúk.) A kórházban épp megpillantják a távozó két darab Szalonnáci-bérencet, ez nem sok jót jelent. Igazuk is van, szerencsétlen sofőrt még össze is verték, meg elcsaklizták a kamionjának a kulcsait, pedig tele volt benzinnel, hát egy vagyont ér a szállítmány, sírdogál a sofőr. Pénz, csillan fel Szőke szeme, Szakállal gyorsan a bérencek után indulnak.

Kapunk egy elég tisztességesen végrehajtott motoros-kamionos-üldözős jelenetet, aminek a végén természetesen lefoglalja a szállítmányt a Szőke & Szakáll KFT. Főhősünk nem tétlenkedik, kettő perccel később már Parásnak árulja a lopott benzint, akinek benzinkútja van. Jesszus, legalább néha tehetnétek úgy, mintha rendőr lennék, persze attól még kell a nafta, hoci ide vele. Hurrá, így megvan az íreknek szánt zsozsó, mondtam én, hogy ennyi pénzt nem pálya összekaparni. Persze ezzel nem volt tisztában Balhere, aki megdurrantott egy mentőautót, mert olvasta a Cosmopolitanban, hogy akár százezer dollárt is ér egy ilyen cucc. Persze, hülyegyerek, újonnan, meg legálisan, szerinted mit kezdjünk vele, adjuk el a kormánynak, oltják le a vérbe a társai. A helyzetet és a hangulatot megmenti Szőke, amikor lepakolja a pénzt az asztalra. Eztán Szőke ismét elvonul a tetőre Popper-összest olvasni, beesteledik, lapozzunk.

Peggy érkezik, épp most veszik ki a srácot az inkubátorból, no akkor Szőke mégsem megy az írekkel bandázni, inkább a kórházba. Ha jól számolom, a mai napon már harmadszor. A kocsmában Hellboy és Tigris az ír fazon után érdeklődik, ám akad egy kis probléma, az eddigi kontakt sajnos meghalt agyonverésből kifolyólag, az egyik rakodóparti hivatalnok kevesellte a korrumpálási alap mennyiségét, ebből aztán előbb szóváltás, majd nyaktörés következett. De semmi baj, itt az unokatestvére, legalábbis az egyik, biztos van neki pár, ezt egyébként egy fotóval igazolni is tudja. Hát, nincs baj, akkor neked adjuk oda a lóvét, csak jöjjenek a puskák továbbra is, az üzlet az üzlet. Ám ekkor két maja lép be a kocsmába, és válogatás nélkül lövöldözni kezdenek mindenkire. Elég hülyén csinálják, egyrészt mivel eleve csak Hellboyt kellett volna agyonlőni, és nem pedig egy kocsmában az összes üveget, másrészt faszért nem várták meg kinn a krimó előtt, ahol nem tud bebújni a söntés alá. Annyit sikerül mindössze elérniük, hogy az új kontakt lábát kissé szétlövik, mielőtt Tigris átküldi őket a másvilágra. Gyors átvizsgálás után kiderül, hogy a barna fiúk bizony a konkurens motoros banda tagjai lennének, hát ez összejöhetett volna jobban is.

De hogy bebizonyosodjon, hogy a maják nem csak töketlen ovisokból áll, ugyanebben az időben rajtaütnek Szalonnáci lakásán is, aki épp tejért ment ki a konyhába, így csak egy haverját, meg a nőjét lövik szitává, majd felmarkolják az asztalon a Zaklató által küldött doksit, és lelépnek, közben Szalonnáci ugyanúgy a farkát behúzva lapul, mint Hellboy a kocsmában, biztos valami úri móka lehet. Ha már HB, neki újabb gondja akadt, a szétlőtt lábú ír csávóval kezdeni kell valamit, még a végén elvérzik, kórházba meg nem mehet, mert vagy fél tucat ügynökség versenyezne azért, hogy melyikük és miért tartóztassa le. Szerencsés módon pont ma szereztek egy mentőautót, lehet Balhere mégsem olyan haszontalan, bár azt valószínű még ő sem látta előre, hogy már ma hasznát veszik a járgánynak. Tigris megint a régi nótát fújja, ezt Szalonnáci műve (kivételesen igaza van, bár nem pont úgy történt, ahogy ő azt elképzelte), öljük meg, plusz az összes maját is. Szőkének nem tetszik a háború ötlete, nem állunk rá készen, persze egyből beindul a hazaárulózás, úgy látszik, ott sem éri meg más véleményen lenni, mint a menedzsment. Tigris Hellboynak négyszemközt elmondja, hogy nem bízik Szőkében, ha vérontásról van szó, szerinte nem elég tökös. Visszaviszik az ír fickót a műhelybe, Sebhely próbálja elállítani a vérzést, de van két apró probléma, az egyik, hogy még mindig benn van a golyó; a másik, hogy artériát ért a lövedék, bár ahhoz képest még szerencsés helyen van, mert pont elzárja a vér útját, de amint kiveszik, elindul az ipari vérzés, ergo ide sebészeszközök kellenek, de jobb lenne egy sebész is. Mindenki néz Szőkére, persze, megyek Dokinőért. (Kórház, 4. menet. )

Egyből haza is viszi a csajt, aki az otthoni készletét adja oda (mi a fasz? Egyrészt honnan van az neki, másrészt mi volt a terv, mire számított, mégis milyen helyzetben lehetnek a sebészeti eszközök hasznosak?), még kicsit romantikáznak, aztán Szőke elpályázik. Dokinő bemegy a hálóba, épp rakná bele az ájpodját a szintén epül márkájú ájpodtartóba (elvégre a termékelhelyezés fővárosában vagyunk), ám ott már van egy ájpod. Mi a pöcsöm, gondolja, de már elő is ront a fürdőszobából Zaklató bazmeg, ennyit a rendőri őrizetről, leteríti a nőt, és befogja a száját, amíg a motor hangja végleg el nem hal. Ekkor következik egy meglehetősen életszerű pszichoapu+anyu jelenet Zaklató irányításával, a fickó gesztusai és arckifejezései zseniálisak, én totál elhittem, hogy nála tényleg nem oké minden a fejében. Szerencsére a fickó túl szerelmes és túl hülye, így Dokinőnek egy kis önkéntes bugyivillantás árán sikerül megkaparintania a fegyverét, és véletlenül még hasba is lövi a fickót, ám a mentők helyett Szőkét tárcsázza, míg Zaklató a földön ül és neki most pont nem jó.

Szőke megérkezik, és vázolja a lehetőségeket, hát, ha hívjuk a zsarukat, akkor nem kerülhetsz bajba, őt lecsukják pár évre, de aztán kinn lesz megint, és kezdheti elölről a zaklatásosdit, szegény Dokinő erre kiborul, jaj, az nem lehet, mitévők legyünk. Szőke azonban nem sokat tétlenkedik, odamegy Zaklatóhoz, és közvetlen közelről fejbe lövi. Hát, úgy látszik, Tigris tévedett. Viszont a lövést, meg Dokinő sikolyát tuti hallották a szomszédok, mégsem hívta ki senki a jardot, biztos mert kellemetlen lett volna a főszereplőket kimagyarázni ebből a slamasztikából. Dokinő sokkos állapotba kerül, leül az ágy szélére Szőke mellé, aki nyugtatgatja, simogatja az arcát, aztán jön az első csók, és már kerülnek is le mindenkiről a ruhadarabok, senki nem törődik a tőlük fél méterre fekvő, üveges tekintetű Zaklatóval... Istenkém, ha ezt Tigris látná, szemében a büszkeség örömkönnyei csillognának...

Záróképsorok következnek az "I can't get used to losing you" című klasszikus nótára: Hellboy és Peggy összebújva, mindketten gondterhelt arccal; Tigris és Szakáll fegyvereket vesznek és, és készülnek fel a küszöbön álló háborúra; Ombre épp a zsákmányolt infókat nézegeti; Szalonnáci házából elszállítják a nője meg a barátja hulláját, Parás jelentőségteljes pillantást vet a ház gazdájára, aki nem állja a tekintetét; Sebhely épp műt, a drágafajta viszkit fele-fele arányban adagolja a sebbe és a szájába, Dzsúz segít lefogni az amúgy eszméletét vesztett ír szabadságharcost; a baba a kórházban bőg egyedül; Szőke épp Dokinőt dugja Zaklató hullája mellett (és látunk egy hamisítatlan Szőkesegget is, ennél több pucérságra azonban ne számítsunk ebben a sorozatban), teljesen bele fog száradni a vér abba a remek kis padlószőnyegbe, legalább egy nejlont alárakhattak volna. Ezzel vége a mai epizódnak, köszönöm mindenkinek a figyelmet. (Elsőzni ér!)

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2012.06.11. 14:04:19

Jay KArnes kibaszott jó színész, ezt már a Shieldben is megmutatta.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.06.11. 14:07:08

Itt vagyok, itt vagyok:)

Szinkronosan abszolút nem rossz a film.

malevil 2012.06.11. 15:02:29

@Johnny336: Na ez az, pont ezt szerettem volna mondani én is.

szepi79 2012.06.11. 15:25:27

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: nekem egyedül Peggy hangja nem tetszik, a többit jól eltalálták.

@Johnny336: azt nem néztem, de elég sokan ajánlgatják, még a végén elkezdem a nyári uborkaszezonban.

cyd 2012.06.11. 16:00:29

@szepi79, első ezen a néven: A sheriffnek fuvarcége van, oda köll a benzin (ha jól rémlik)
Majdnem elkezdtem reklamálni a sorozat számomra legnagyobb logikátlanságán, de rájöttem, hogy az a következő rész lesz :)

Ja és: első!

szepi79 2012.06.11. 16:51:50

@cyd: ez legyen a legnagyobb elkúrásom :D

Anija 2012.06.12. 05:45:12

Jó volt olvasni, köszönöm :)

Johnny336 2012.06.12. 15:23:28

@szepi79, első ezen a néven: ne hagyd ki! Nekem a kedvenc sorozatom. Szerintem a világ legjobb sorozata a krimis-bűnözős-rendőrösök között.

Illetve elég sok itteni epizódszereplő főszereplő a Shieldben.

szepi79 2012.06.12. 16:07:54

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: nem is tűntem el, hát ott vagyok.

@Anija: pedig ebbe a részbe még bele se írtalak, de ha tudom, hogy te is rendszeres olvasóm vagy, akkor a jövő hetit biztos nem úszod meg :D

@Johnny336: na akkor meg pláne.
süti beállítások módosítása