Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kutyákok 1x05 - Manifest Destiny

2012. június 10. 13:00 - Gabba

Századik posztom írom én, meglepetés e költemény,
csecse-becse:
ajándék, mellyel meglepem e kávéházi szegleten
magam magam.

A költő ismert sorainak enyhe elferdítésével köszöntöm a kommentelni szégyellő olvasókat jubileumi 100. hogyvoltom alkalmából. Lássuk, kedvenc nyomozópárosunk milyen kalandját sikerült erre az alkalomra időzítenie a Viasatnak.

A rendőrségen nyitunk, ahová a múltkori rész végén beinvitálta Gustafson nyomozó Hanket és Brittet Lindus eltűnése kapcsán. A kihallgatószobában éppen Josephine, Lindus felesége (mi már tudjuk, hogy özvegye) tesz vallomást férje elrablása ügyében. Gustafsonnal éppen most közli felettese, hogy 24 órája van megtalálni az ingatlangurut, különben elveszi tőle az ügyet. Mark külön-külön próbál infóhoz jutni először Britt-től, majd Hanktől, de nem sok sikerrel. Saját seggének védelme érdekében Hank csak az igazság egy kis részét tárja fel: beszél Lindus titkos széfjéről és a megbízásból onnan kilopott negyedmilláról, amiből Josephine letette férjéért az óvadékot. Természetesen az asszonytól kapott 100 rugót és az otthoni fürdőkádban heverő Lindus tetemet nem vallja be, viszont meggyőzi Gustafsont, hogy hagyja őket nyomozgatni Britt-tel, úgy jobban tudnának neki segíteni, mintha hűvösre rakatná őket. A nyomozó jobb híján beleegyezik, és egy járőrkocsival hazafuvaroztatja a két magánzót.

A házba visszaérve Stephanie fogadja őket, kezében méretes jégvágóval (Raymond Chandler regényeiben ez az egyik legkedveltebb gyilkos eszköz, mint tudjuk). Basszus, Britt, mondtam neked, hogy tüntess el minden éles eszközt a házból!, szidja Hank a barátját. Kiderül, hogy a fiúk távollétében a hugi a szomszéd nénitől kért némi jeget, mert Lindusnak már kezdett szaga lenne, de az öreglánynak csak tömbjege volt. A segítőkész Stephanie a talált jégvágó segítségével remek jeges fürdőt készített, Lindus most abban ázik. A srácok hosszasan agyalnak azon, mit csináljanak a hullával, végül arra a megoldásra jutnak, hogy a hegyi szerpentin egyik elhagyatott szakaszáról majd lelökik a kocsijával. A terv megvalósításához viszont csak az egyik kellék van náluk, Lindus, a másikat még el kell hozniuk az ingatlanguru házából. Stephanie visszavonul a padlásra, mert a gyógyszerektől elálmosodott, olvasnivalónak még magával viszi a Montague parki beruházás talajvizsgálatáról készült titkos jelentést. Szép álmokat.

Leszáll az éj, a fiúk a furgonnal elhajtanak a Lindus-házhoz, a platón a hálózsákba rejtett néhaival. A ház előtt őrködő rendőrjárőrtől tisztes távolságban leparkolnak, Britt elindul lopakodva a garázshoz. Cselesen beindítja a riasztót, a zsaruk kipattannak a kocsiból és rohannak be a kertbe, Britt pedig lekapcsolt világítással szépen kihajt Lindus fekete Merdzsójával. Irány a szerpentin, ahol Lindust elhelyezik saját kocsijának volánja mögött, ám közben váratlanul becsörög a bekapcsolva hagyott Blootooth. Ismeretlen férfihang keresi Lindust, Britt elváltoztatott hangon bejelentkezik. Bobby, mi csak a jelentést akarjuk visszakapni, közli az ismeretlen, majd leteszi. Hank még kiveszi Lindus zsebéből a tárcáját, majd együttes erővel lelökik a Merdzsót a szakadékba. Britt kicsit csalódottan veszi tudomásul, hogy a zuhanás végén a kocsi nem robbant fel.

Barátaink másnap délelőtt felkeresik Josephine-t, és Hank egy jól felépített sztorival igyekszik tisztára mosni magukat előtte. Előadja, hogy őket Lindus bérelte fel, hogy kamuból rabolják el, és most rajtuk keresztül azt üzeni, Josephine a fiával együtt hagyja el a várost, mert veszélyben vannak. A nő gúnyosan mosolyog, majd közli, hogy ma reggel egy selyemöltönyös ősz hajú fazon kereste fel őt, aki Lindus holléte után érdeklődött, és ő megadta nekik Hank és Britt nevét. Úgyhogy nem csak én vagyok veszélyben, búcsúzik tőlük Josephine. Hankék ezt hallva biztos sok mindent gondolnak a csajról, de tuti, hogy nem olyan szépeket, mint Chris Rea az ismert dalban.

Gyorsan indulnak biztonságba helyezni nőismerőseiket. Britt elküldi Katie-t egy barátnőjéhez, Hank pedig elviszi Stephanie-t Gretchenhez. (A sminkes végre összekaphatta magát, mert Gretchen ebben a részben százszor jobban néz ki, mint az eddigi epizódokban összesen.) Hank pár sietős szóval elmagyarázza, hogy Britt-tel egy kis bajba keveredtek, ezért néhány órára el kell mennie, azért hozta el a hugit a volt nejéhez. Gretchen örül a társaságnak, Hank még gyorsan elismétli a szabályokat a hugival kapcsolatban, de a mondatot Stephanie fejezi be: Ne hagyj elől éles tárgyakat, ne vidd el az állatkertbe, ne adj neki vörösbort a halhoz, ne engedd Proustot olvasni, bla-bla-bla. Hank meglepődve hallgat, majd kifelé indultában odaszól Stephanie-nak: Azért Proustot olvashatsz.

A lepukkant furgonban ücsörögve Hank és Britt új tervet kovácsol: el kellene hitetni, hogy Lindus még él, ezért elhajtanak valami ócska motelhez. Lindus hitelkártyájával akarnak fizetni, ami persze le van tiltva, de arra jó, hogy a rendszerben regisztrálva legyen a próbálkozás. Hank végül kápéban fizeti ki a szoba árát, amit gyorsan átrendezik kicsit, mintha tényleg lakna benne valaki. Majd elhelyezkednek a motel előtt leparkolt furgonban és onnan figyelik a motelszobát. Nem is kell sokáig várniuk, megérkezik a múltkori részben látott titokzatos fekete SUV és kiszáll belőle egy selyemöltönyös fazon (A Selyemöltönyös, nyilván) és neandervölgyi ősemberre hajazó kísérője. A rosszarcúak benyitnak a szobába, ami persze üres, szétnéznek, majd távoznak, Hankék a furgonnal követni kezdik őket. A SUV valami magas irodaházhoz hajt, és amíg Britt lent várakozik, Hank feltűnés nélkül a Selyemöltönyös nyomába ered a lifthez. Míg mennek felfelé, Hank titokban vasvilla szemekkel méregeti az öltönyöst, fizikai erőszakra azonban nem kerül sor, már csak a köztük lévő majd harminc centis magasságbeli különbség miatt sem. A bérgyilkos kiszáll a Zeitlin & Associates nevű cég emeletén és eltűnik az irodában, ahonnan egy perc múlva jól szituált, de simlis kinézetű ötvenes faszi kerül elő: Üdvözlöm, Mr. Dolworth, köszönti Hanket, aki csak pislog. Ennyit a feltűnés nélküli követésről.

A fazon Ben Zeitlin néven mutatkozik be, egyszerű ügyvéd ő, aki szeretné felajánlani segítségét Hankéknek Lindus elrablása ügyében. Hank köszöni, de már van ügyvédjük. Igen, tudom, Maggie Lefferts, aki ma reggel óta boldog anyuka, közli erre Zeitlin. Hank kissé meglepődik (ugyanis már két napja nem tudta elérni Maggie-t telefonon) majd bevallja, hogy tényleg ők vitték el az ingatlanost, de jelenlegi tartózkodási helyét nem árulhatja el. Nyomásgyakorlásként Zeitlin fényképeket vesz elő sorra, amiken az összes női hozzátartozó látható: Gretchen, Katie, Stephanie. Majd a lényegre térve kijelenti: A talajjelentést kérjük, de mielőbb! A kellemes megbeszélés végeztével Selyemöltöny lekíséri a liften Hanket, aki egy kedélyes sztori elmesélése végeztével váratlanul orrbagyűri az öltönyöst, magasságbeli különbség ide vagy oda. Ezt Mickie Gosney-ért kaptad!, ordítja és kiviharzik az épületből.

A fiúk meglátogatják Maggie-t a kórházban, az anyuka büszkén mutatja nekik újszülött kisfiát, Harrisont (he-he, pont úgy hívják, mint Dexter gyerekét, riszpekt). A Lindus ügyről azonban továbbra is az a véleménye, hogy az túl nagy falat a fiúknak: Adjátok át a jelentést Zeitlinnek és húzzatok el szabadságra, amiről ne is gyertek vissza, ad újabb jó tanácsot. Hank persze neki sem beszél Lindusról a szakadékban, és hamarosan el is húznak a kórházból. Következő állomás Gretchen lakása, ahol a szerelőzseni Stephanie sorra javítgatja az összes háztartási kütyüt. Gretchen az ominózus talajvizsgálati beszámolóval a kezében arról beszél, hogy a jelentés szerint a Montague Park talaja óriási mértékben szennyezett benzollal, ezért a jelentést mielőbb nyilvánosságra kell hozni. Na ja, de akkor engem kinyírnak, válaszolja Hank.

Hank újabb tervet kovácsol Britt-tel, és a két magánzó elhajt a szerpentinhez. Közben Britt azon filózik, hogy lehet az, hogy Lindust még mindig nem találták meg, hát ebben a városban senki sem jár kirándulni? A helyszínre érve kötélen leereszkednek a roncshoz és Britt, dacolva az erős hullaszaggal, elhelyezi a jelentést Lindus zsebében. Egy útmenti telefonfülkéből Hank bejelenti a zsaruknak, hogy az útról látott egy autót a szakadékban, majd a jól végzett munka jutalmaként elvonulnak kedvenc kocsmájukba lazítani.

Az esti híradóban már szerepel is a hír, a fiúk a kocsmaasztal mellől nézik az adást, pont ekkor érkezik Gustafson nyomozó. Nahát, hogy előkerült ez a Lindus hirtelen, de ugye nem ti nyírtátok ki?, érdeklődik kedélyesen, Hank tiltakozik. Persze ezek ketten túl régóta ismerik egymást ahhoz, hogy át tudja verni egyik a másikat, mindenesetre C-Note kifejezi háláját és a testület nevében fizet egy kört a magánzóknak, Hanknek természetesen valami alkoholmenteset. A képernyőn feltűnik a jól szituált, de simlis kinézetű Zeitlin is, és jól leleplezi a szemét ingatlanfejlesztő Lindust, aki el akarta titkolni a hatóságok és a befektetők elől a szennyezett talajról szóló jelentést, hogy dögöljön meg. (Ez utóbbi természetesen már present perfect.)

Levezetésképpen kis lírai hangulat: Hank elmegy Stephanie-ért Gretchenhez és Jasonhoz, megköszöni a vendéglátást, és amíg a hugi beszáll a kocsiba, Hank váratlanul kijelenti Gretchennek: Még mindig szeretlek. Az ex zavarba jön: Nem tudom, mit kezdjek ezzel, válaszolja. Én sem, mondja Hank majd szomorú arccal elhajt. A kocsiban ücsörögve Stephanie egyszer csak megjegyzi, hogy a jelentés kamu, mert olyan arányban nem fordulhat elő a benzol a természetben. Hank egy darabig kutakodva nézi a húgát, majd úgy dönt, felkeresik az ominózus építési területet. Hank a kocsiból észreveszi Selyemöltönyt, amint néhány gyanús alak tevékenységét felügyeli, és hirtelen rájön: azok a védőruhás emberek, akiket annak idején Mickie látott, nem el-, hanem ideszállították a szennyezett földet! És most mihez kezdesz?, kérdezi Stephanie, mire Hank: Semmihez, az ügy le van zárva.

Na, ezt majd még meglátjuk.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoofka 2012.06.10. 16:53:42

Gratula a 100.-hoz! :) Szép napot neked!

Fekete Panna 2012.06.10. 17:23:31

Gratulálok én is! Még 100-at, minimum! ;-)

Gabba 2012.06.10. 19:52:48

köszönöm, köszönöm, van egy tervem, ami ha beüt, meglesz a még 100... :)

Cégalapítás · http://www.angolcegalapitas.org/ 2012.06.11. 03:42:23

Gratulálok én is a 100-hoz, egyben köszönöm a tippet (még nem volt szerencsém ehhez a sorozathoz, de nem tűnik reménytelennek így elsőre).

Gabba 2012.06.11. 20:34:33

@Cégalapítás: kedd este Viasat 6, még érdemes bekapcsolódni ;)

Gabba 2012.06.16. 07:36:22

@jadebulgari: akkor welcome!

bár most pont egy gyengébb rész jön, de majd igyekszem, hogy a hogyvolton ez ne látszódjon :)
süti beállítások módosítása