Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kettős ügynök 1x11 - When the Levee Breaks (ÉVADZÁRÓ)

2012. június 07. 11:00 - teardrops

Hong Kongban Jófej Tanár éppen befejezi az órát és még ötletet is ad az egyik tanulójának az anyag megjegyzésére, majd rosszat sejt és nem véletlenül: Csúnya Bácsik jelennek meg az ajtóban, mire tanárunk menekülőre fogja, átszáguld az épületen, majd mikor bekerítik, az ablakon távozna, de rájön, hogy kissé magasan van. Sebaj, Csúnya Bácsik szépen lesegítik és meg is nyugtatják, ne féljen, Sabine Professzor, Ben Mercer most nem tudja megmenteni.


Nos, Ben Mercer nem is Hong Kongba tart, hanem a DPD épületéhez, tök nyugisan, fegyvertelenül, szépen felöltözve, alig ismerjük meg. Ki tudja, mit csinálhatott, de most egy hadsereg várja célra tartva, magányos hősünk pedig udvariasan bemutatkozik, elmondja, hogy régebben CIA ügynök volt, most pedig csak azért jött, mert ki akar jönni a szekrényből az illegalitásból.

Joan éppen egy ünnepségről hívja ki Annie-t, hogy együtt kezdjék el nézni a hazugságvizsgálós kihallgatást. A kérdések nyilván a hazaárulásra és dezertálásra irányulnak, de Ben átugraná a lényegtelen kérdéseket, mert igazságot akar és az csak úgy megy, ha elmondja, mi történt két éve. Sri Lankán dolgozott az összekötőjével Jai Wilkoxszal a szokásos beépülős ügyön és Sabine professzort szállította az aktuális Csúnya Bácsiknak, hogy fegyvert gyártson nekik, ám mikor megismerte Annie-t megváltozott és már nem akart terroristákat támogatni semmilyen célból, inkább jól elbújtatta a férfit egy hong kongi iskolában, ahol az taníthatott egy kis kémiát.


Nos, eddig tartott az a rész, ami még belefér Annie biztonsági szintjébe, úgyhogy el kell hagynia a szobát. Most. Kint összefut Jai-jel és rákérdez, mikor akarta neki elmondani, hogy ismerte Bent, meg úgy az egészet, de munkatársa bedobja a jolly joker kártyát: titkos.

Arthur meg Bent faggatja, mégis mit csinál, mire a férfi végre előrukkol jövetele céljával: a két éve elbújtatott tanárt most megtalálták és elrabolták, és ha a Fő Csúnya Bácsi, Felix Artigas vegyi fegvereket gyártat és azt továbbadja, akkor mindenkinek jaj, úgyhogy segítség, mert van egy összekötője Srí Lankán, de a CIA-nak mégis több a pénze, fegyvere, erőforrása. Arthur kérdésére, miszerint jól érti-e, Mercer két évig ellenük dolgozott és most azt kéri, segítsenek, Ben nemes egyszerűséggel mondja ki az „igen”-t. Hát lehet ennek ellenállni? Campbellék azon filóznak, vajon igazat mond-e az emberük, Arthur szerint mindenképp jobb, ha hisznek neki, mert senkinek sem jó, ha tényleg fegyvergyártás megy a messzi távolban, szóval miután meghallgatja Jai jelentését, miszerint van hírük egy tanárról, aki két napja eltűnt, biztos ő az, meghozza a döntést, hogy visszaküldik Mercert a kapcsolatához, de Annie lesz az, aki vele megy, mert Ben érez valamit a lány iránt, hallgatni fog rá, nem úgy Jai-re, aki ráadásul már egyszer elveszítette.


Walker Auggie-nak mesél legújabb küldetéséről, aki barátként ellenzi az egészet, de a lány akar menni, így a srác mi mást is tehetne, mint segít: ad neki egy nyomkövetőt és arra az esetre, ha valami gáz van, hagyja a csudába a protokollt, hívja őt. Ej, Auggie, mit meg nem kell tennem, hogy megszerezzem a számodat! Bennel is találkozik, aki nagyon félti a lányt, de Annie nem hagyja, hogy most is helyette döntsenek, megy és kész. Otthon pakolás közben azt is kitalálja, hogy a nyomkövető a kagyló-karkötőn lesz a legjobb helyen, nesze neked felejtés.

Colombo-ba természetesen külön-külön érkeznek, mintha nem is tartoznának egymáshoz. Ben egyből megy a térre, jelet hagy a kapcsolatának, Magányos Csillagnak egy szökőkút oldalára rajzolt vonal formájában; Annie is arra téved, figyeli nem követik-e őket. Később a piacon véletlenül összefutnak, a lány kérdésére elmondja, hogy a kapcsolata régebben Felixtől vásárolta a fegyvereit, szóval érintett az ügyben, de holnapig várhatnak, míg visszajelzést kapnak. Most viszont lövés dörren, Ben egyből földre viszi Annie-t, de kiderül, hogy csak tüzijáték robbant, mert szeptember van és ez itt a hindu Vel fesztivál.


Ja, tényleg, akkor gyere velem, eszünk egy jót! Ben egy árusnál áll meg, kedélyesen elcseveg, megkóstolja a legjobb helyi specialitást, majd kérdezősködik az üggyel kapcsolatban is, meglepő.

Arthurt a jogászok egész hada fogadja az irodájában, itt valami nagy baj van. Igen, Liza Hearn miatt aggódnak, mert egy cikket akar megjelentetni erről –és a szószóló egy papírlapot nyom Nagyfőnök kezébe, akinek rezzenéstelen arcáról azt gondoljuk leolvasni, hogy tényleg baj van. Akkor már tudjuk is, mikor kiderül, a jogászok már dolgoznak a megoldáson, és ennek ellenére Mr Campbell Auggie-t hivatja és kihasználva a srác korábbi magánakcióját, arra kéri, vegye rá az újságírónőt, hogy tartsa vissza a cikket, amivel bizony tönkretenné az ügynökséget. Auggie hiába mondja, hogy a hamis infók óta Liza nem áll szóba vele, Arthur szépen néz, szépeket mond, Mr. Anderson pedig meglátja, mit tehet az ügyben.


A jogászok megoldása látszik kirajzolódni, amikor Szószóló Joant keresi meg egy olyan ajánlattal, aminek a legnagyobb titokban kell maradnia és amitől Mrs Campbellnek hirtelen kerekedik a szeme: ügyes-okos-szép volt ügynökként, most is remekül vezeti a részlegét, mit szólna, ha felajánlanák neki Arthur helyét, akinek bizony nem áll jól a szénája, vizsgálat van kilátásban.

Ifjabb Wilkox idősebb Wilkoxhoz érkezik tanácsért. Henry nem kér köszönetet, amiért eltávolította Arthur közeléből, de Jai nem is ezért jött. Ő azt akarja tudni, hogy anno, amikor állítólag Ben összekötője volt, vajon kapott-e a férfi másoktól is utasítást. Henry szerint Ben azért különleges, mert nem az a fajta, aki parancsokat teljesít, és nyilván most sem teszi. Jai felpattan, de Henry még utána szól, hogy fogadja meg a tanácsát, vigyázzon magára és legyen kezdeményező. Mégis hogyan? Hát, ha ezt kérdezi, akkor tuti nem kezdeményező. Reménytelen ez az apa-fiú kapcsolat.


Kémpárosunk másnap megy vissza a szökőkúthoz, látják, hogy áthúzták a vonalat, jó jel. Nyomban el is kapják őket, bekötik a szemüket, beteszik őket egy kocsiba és elhúznak velük – ők meg kihasználják az alkalmat és egy kis múltidézéssel és ismerkedéssel ütik el az időt, amit a paranoiás Magányos Csillag szánt nekik az utazás alatt. Az álnév mást takar, mint vártuk, sőt, mint amit Ben is várt, kiderült, hogy a férfi megtért, egy templomban fogadja őket, örül a chipsnek, amit kért és megkapott, de az ötvenezer dollárnak még inkább. Teával is kínálja vendégeit, de ők inkább infót kérnek. Szürcsölgetés után emberünk meg is adja azt: akit keresnek, tényleg Fő Csúnya Bácsinál van, a sarin gázból akar fegyvert készíttetni a "legnagyobb ház"-ban.


Ezt Annie fordítja le Magányos Csillag szavaiból, de nem sok idő marad a továbbiakra, mert a férfi elkezd köhögni, krákogni, fulladni, majd eldől, mint a krumpliszsák. Hullócsillag. Arra rájönnek, hogy biztos a teában volt a méreg, de segíteni nem tudnak, ráadásul kintről már lövöldöznek, úgyhogy menniük kell. Kiugranak az ablakon, szaladnak az utcákon, felülnek egy robogóra, azzal menekülnek tovább, a bámészkodó statiszták meg sorfalat állnak nekik, nehogy akadályba ütközzenek. Az üldözők sem adják fel, követik őket, míg végül az hegyes-erdős-sziklás részen nem tudják bevenni a kanyart és lezuhannak.


Liza rááll a találkára, a törzshelyen futnak össze, és mivel Auggie olyan meggyőző és még sármos is, sikerül rábeszélnie arra, hogy csak 3 nap múlva hozza nyilvánosságra a cikket. Ez is valami! Otthon meg Joan próbál kis lelket önteni Arthurba, aki tudja, hogy ha a cikk megjelenik, az ő karrierjének vége.

Annie és Ben egy kis vízparti házban húzzák meg magukat éjszakára. Ben szerint Artigas legnagyobb háza Balin van, oda kell menniük, mert valóban aggódik a professzorért, akit miután megismert jó embernek tart, nem ezt érdemli. Annie egykedvűen eszegeti eközben a gyümölcsét, számonkéri a múltat, rákérdez, elmondta volna Ben az igazat valaha is? Mikor Ben előrukkol azzal, hogy titkos ügynökként azt gondolta, fontosat csinál, de aztán rájött, hogy a legfontosabb, ami történt vele, az Annie - és előkapja a saját karkötőjét, ami ugyebár ugyanolyan, mint a lányé -, nos erre mi mást is tehetne, aki szerelmes, mint ráugrik arra, aki szintén szerelmes és… jó éjszakájuk lesz.


A karkötő reggel már a kisasztalról figyel, Annie-nek meg dejavu érzése lesz, mikor üres ágyban ébred, de most nem üzenet várja, hanem a berohanó Ben, aki öltözésre bíztatja, mert gáz van, autók közelednek. Gyorsan összapakolnak, majd rohannak, de nem sikerül eliszkolni, máris nyílik a kocsi ajtaja és kiszáll belőle… Jai. Mi a fene? Hát jól elveszítették a nyomukat, az a baj, így megjöttek, mint felmentő sereg. Hát ez az eredménye, amikor Joan engedélyt kér férjétől arra, hogy tegye, amit jónak lát, ha a kémek kihagyják az ellenőrzőpontokat. Jó, de hogyan találták meg őket? Noigen, Auggie is nagyon segítőkész tud lenni, Annie már néz is a felkapott karkötőjére, hát persze, a nyomkövető. A két férfi kakaskodik egy kicsit, miután Jai azt mondja azért jött, mert a lány bajban volt, Ben pedig hozzáfűzi, hogy napersze, biztos nem azért, mert parancsot kapott. Hagyjuk is őket és ugorjunk át Balira, ahol az indonéz csapatok, akikkel Jai tartotta a kapcsolatot, bezúznak Artigas legnagyobb házába, de csak az üres szobákat találják, semmi nyoma senkinek. Ismét összedugja a fejét a trió, fiúk kakaskodnak tovább, mert Jai nem veszi jó néven, hogy Ben hajókázni akar másik kapcsolathoz, mert nem hiszi, hogy van ilyen. Ben igazat ad, mondván, hogy elszalad a holmiért, aztán menjenek amerre Jai mondja. És tényleg elszalad.


Auggie éppen ebédel, amikor Liza beállít egy nagy bőrönddel, amiben visszaadja a másik nála hagyott cuccait, cserébe persze ő is kap egy tatyót hasonló okból. A lényeg persze az, hogy jó indok ez Auggie-nak, hogy megköszönje Liza jóindulatát a cikkel kapcsolatban, mert így sok akciót megmentett. Hogy mit? Liza azért csodálkozik, mert a cikke kizárólag Arthurról szól. Auggie ezen aztán csak kicsit csodálkozik, de a következő pillanatban már mosolyog is, mert ez azt jelenti, hogy ugyan átverte őt a nagyfőnöke, de cserébe jön majd eggyel. Liza csodálja a srác optimizmusát, cserébe kap egy jótanácsot tőle: vigyázzon a forrásával, mert még nem hallott olyan kémről, aki jószándékból cselekszik. Miss Hearn szerint Auggie talán az egyetlen kivétel, ezt suttogva távozik... hogy beüljön a rá váró kocsiba, melyben Henry Wilkox ígéri éppen, hogy a következő sztorija meghozza a nő számára a Pulitzert.

Joan berohan Arthurhoz elújságolni, hogy már keresik a férfi utódját, sőt, felajánlották neki az állást, de nem szólhatna róla, ez az előírás. Campbellt nem éri váratlanul a hír, de bíztatja feleségét, hogy vállaja csak el, ez nagyszerű lehetőség. Joannak azonban máson jár az agya: az a lehető legjobb dolog, ha mindketten itt vannak, össze kell fogniuk, hogy ha majd vége mindennek, ők maradhassanak a saját remek vezetési elveikkel, főleg, mert arra is rájött, hogy igazából a házassága a fontosabb, nem a karrierje. Arthur oda meg vissza van, naná, hogy egyetért és benne van a buliban.


Annie és Jai annyira elcsodálkozik Ben reakcióján, hogy csak később jut eszükbe, itt valami nincs rendjén, akkor is csak azért, mert Mercer nem jön, csak nem jön, csak nem ér oda… Egyszer csak megcsörren Annie mobilja, Auggie van a vonalban és kétségbeesve kérdezi, hogy mit keres azon a ronda környéken. Melyiken? Hát amit a GPS mutat. A lány kapcsol, elcserélhették a karkötőjüket, amikor levették az éjszakai… mindegy, hol vagyok pontosan, Auggie? A kapott infók alapján Annie körbenéz és rájön, hogy a legnagyobb ház az lehet, ami a város legmagasabb épülete, ami egyébként félkész állapotban ácsingózik a város közepén és Auggie kideríti róla, miközben Annie-ék elindultak, hogy luxusingatlan befektetésről van szó, ahol Fő Csúnya Bácsi az egyik csendestárs. Nagyfőnök és Kisfőnök is odaért Auggie-hoz, sőt, bekapcsolódnak a beszélgetésbe, szerintük Mercer már a saját szakállára dolgozik, korábban is átvágta őket, és mivel nincs idő csapatokat odaküldeni, Walker és Wilkox magukra maradtak. Arthur kiadja a parancsot Jai-nek: ha úgy alakul, lője le Mercert. Annie hápog, bízik Benben, de Jai ettől még eltökélt. A helyszínen viszont Annie is meginog bizalmilag, mert éppen kifogják azt a pillanatot, amikor a sok Csúnya Bácsi között Mercer próbálja meggyőzni Felixet arról, hogy mivel sok lett a CIA-ügynök errefelé, ő tudja csak biztonságban eljuttatni a vegyészt Indonéziába. Áll az alku!


Ben már viszi is a professzort, ám a következő lépcsőfordulóban a WW duóba botlik, Annie rákérdez, mit csinál, de válasz helyett a férfi azt javasolja, tűnjenek el. Fura, hogy nem hiszik azt, amit mi már mind tudunk, hogy tényleg menteni akarja a fószert, de túllépünk ezen, mert hátra van még a verekedős rész. Mindenki mindenkivel, lőnek, szúrnak, ütnek. Mercer az egyik pallón köt ki támadójával, Annie utána ugrik és leüti a pasast, majd mennek fel a tetőre, ahova elindult Jai a proffal, merthogy oda érkezik majd a helikopter, ami megmenteni hivatott őket. És tényleg, a gépmadár leszáll, Jai feltuszkolja Sabine-t, Annie és Ben is majdnem ott van már, amikoris az egyik Csúnya Bácsi is megmássza a lépcsőt és lő. Mercer a hátába kapja a golyót, beesik a gépbe, Walker utána, Wilkox meg visszalő, majd beugrik ő is, húzzanak már el innen, de gyorsan. Ben rosszul van, Annie szintén, de más okból – lassú zenére száll a nagy víz felett a helikopter a második évad felé.

*~*~*~*~*~*~*

Köszönöm annak, aki olvasott; ősszel - ha a magyar műsorszerkesztés is úgy akarja - jön a folytatás itt is, addig pedig jó nyaralást Mindenkinek!

ÉRDEKESSÉGEK ~ 1. évad

1. Dupla epizód
Eredetileg dupla évadzáróval búcsúzott az első szezontól az USA, ami nekem csak azért fura, mert a két rész nincs nagyon szoros összefüggésben egymással, de ez legyen az én problémám.

2. Címek
A Pilot kivételével az első évad epizódjainak címe egy-egy Led Zeppelin dal címével azonos. A magyar változatnál ez a plusz eltűnt…
  1x01 - Annie a gáton (Pilot)
  1x02 - Titkosszolgálatok egymás közt (Walter's Walk)
  1x03 - Szerelem (South Bound Suarez)
  1x04 - Egy csendes vasárnap (No Quarter)
  1x05 - Mocskos titkok (In the Light)
  1x06 - Árulás (Houses of the Holy)
  1x07 - Kettős élet (Communication Breakdown)
  1x08 - Titkos titkosügynök (What Is and What Should Never Be)
  1x09 - Az amerikai álom (Fool in the Rain)
  1x10 - Amerikaiak Londonban (I Can't Quit You, Baby)
  1x11 - Vissza a kezdetekhez (When the Levee Breaks)

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása