Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x20 - Lámpaláz

2012. június 06. 09:00 - leeann

Melinda zavartalanul és boldogan andalog a testileg halott, szellemileg viszont nagyon is élő férjével a főtéren. A bolt felé tartanak meg-megállva egy kis csókolózásra, a látvány egyáltalán nem hasonlít egy reggeli munkába rohanásra, hisz úgysem hajtja őket a tatár, úgyhogy érthető a dolog. Szóval a páros a boltba tart, amikor egy tv-s kamiont vesznek észre a főutcán, ami pont a bolt előtt áll meg. Kiderül, hogy a városban forgat egy népszerű szappanopera stábja, és Melinda boltját szemelték ki több jelenet helyszínére. Delia és Jim nagyon izgatottá válik, mert mindketten nagy rajongói a tipikus délutáni sorozatnak.

Melinda is összeismerkedik a producerrel, Cally O'Keefe-vel, aki 3 mondatban és egy komoly kompenzációs összeggel meggyőzi a bolt tulaját arról, hogy miért is lenne jó neki, ha a stáb szétszedné, majd újra összerakná a kis antikvitást. Sőt, még tiszteletjegyeket is adnak a csapatnak, az esti „Találkozz élőben a szereplőkkel” mulatságra. Tehát este Delia, Mel és Jim elmennek a „Ha jól helyezkedsz, meg is érinthetsz egy-egy tv sztárt” bulira a helyi színházterembe, ahol Eli is feltűnik. Elkezdődik az este, elsőként a producer jön a színpadra, majd a főszereplők bemutatása következik, de hamarosan egy hívatlan vendég is érkezik, egy halott, akit csak a két szellemes nyomozó érzékel.

Mondanom se kell, hogy a sorozat sztárjának, Grant Harper-nek, és Cally-nek, a producernek köze van napi szellemünk halálához, és nem csak kettőjüknek. A közönség soraiban is ül egy nő, akit a szellem szintén érintettnek gondol. A találkozó után Mel és csapata megbeszélik az eddig látottakat, amikor Mel felismeri a szellemet egy emléktáblán. Ő Miles Maitland, akiről elnevezték a színházat, és egy egyetemi darabban ölték meg egy kellékfegyverrel. A producer és a főszereplő is itt találkoztak először egy darab kapcsán, valószínűleg mind ugyanabban a darabban játszottak, és a szellem őket okolja a halála miatt. Nagyszerű, és a csavar a dologban az, hogy ezen a találkozón jelentették be a főszereplő lehetséges távozását a sorozatból.

Nagy valószínűséggel ha történik valami szellemes dolog, az itt és most történik a forgatás alatt, mert most van utoljára így együtt a stáb. Másnap nagy a hajtás az üzletben, folyik a forgatás, miközben Delia és Eli elkezdik a nyomozást az ügyben. Az internet csodákra képes, úgyhogy Eli hamar rá is talál a balesetről szóló cikkre. Miles Maitland a Rockland Egyetemre járt, és az egyetemi színpad egyik előadásán lőtték le nyílt színen. Az ominózus darabot a szappanopera producere, rendezője és írója Cally O'Keefe rendezte, a darab főszereplője pedig a sztár Grant Harper volt. A színésznő, aki lelőtte Miles-t, Brook Dennis volt, jelenleg tanár a Rocklanden, színművészetet tanít, ő volt a kiszemelt nő a nézőtéren előző este. Ideje egy kicsit szimatolni erre-arra.

Később a kávézóban gyűlik össze a csapat, és Eli megtudott néhány dolgot. A kellékfegyver meghibásodása miatt történt a végzetes baleset. A rendőrség balesetként is zárta le az ügyet, senkit nem vontak felelősségre emiatt. A nyomozó trió vadabbnál vadabb elméleteket gyárt, hogy miért is ölhették meg a fiatal színészt, de egyik megoldás sem áll meg igazán. Később éjjel Brook Dennis tv-je meghülyül, és a sorozat egyes jeleneteit mutatja minden csatornán, így mire másnap Mel és Eli felkeresik őt, szegény televízió készülék már a kidobandók listájának az élén áll. Ennek fényében Melinda már a beszélgetés elején elmondja a szellemes részt, mert a készülék begolyózása egyértelműen Miles műve.

Eli kérésére Brook elmeséli, mi történt aznap a színpadon. Brook azt is elmeséli, hogy Cally-t megkereste egy producer, hogy vigye a darabot nagyszínpadra, de a főszereplő Grantet cserélje le Miles-ra, ami az előadás előtt ki is derült, ezért Eli ara gondolt, hogy a sztárnak nagyon is lehetett indítéka babrálni a fegyverrel. Melinda szerint ez így még eléggé sántít, valahogy nem áll össze ez a vonal az eddigi jelzések alapján. Melinda hazamegy és elkezdi nézni a sorozatot elölről, mert ki akarja találni, hogy miért ezzel üzen Miles, de mire Jim is hazaér, Mel már igazi függővé válik, és lassan jobban ismeri a történetet, mint a férje, aki annak idején a kollégáival nézte ezt a mentőállomáson.

Miközben Melinda és Jim otthon nézik a szappanoperát, Eli és Delia a fogatáson sürgölődnek és izgatottak, hogy ennyire közelről láthatják az eseményeket. Annyira próbálják kideríteni, hogy mi zajlik a színfalak mögött, hogy Eli meghiúsítja azt a jelenetet, amikor a főhőst éppen lelőtték volna. Arra gondolt, hogy Miles így vágna vissza, de hatalmas marhaságnak bizonyult, így Elit majdnem kitiltják a városból is, nem csak a forgatásról. Közben Melinda is a helyszínre érkezik, és elbeszélget a producerrel egy kicsit. Kiderül, hogy Cally kavar Granttel, és azért írják ki a sorozatból, mert szeretne mást is csinálni, egy kis szabadságra vágyik. Miles jóvoltából Cally azt is megtudja, hogy ki miatt akar szabad lenni pasija.

A mikrofon rajta maradt Granten, ezért Cally hallja, ahogy meghitten beszélget a további terveiről Brookkal. A féltékeny író-producer válaszképpen újra visszaírja Grantet a sorozatba. Cally azt mondja, hogy a művészeti igazgató gondolta meg magát, de ez eléggé kamunak tűnik. Úgy néz ki, a producer hölgy zokon vette, hogy Grant terveiben a tanítás szerepel Brookkal a Rocklanden, és nem a színészet az ő közelében. Az is erre utal, hogy éjjel Mel a hazugságok szó betűit öklendezi fel álmában. (Szerencséjére nem magyarul, az némileg tovább tartana.) Mindenesetre ez az ügy egyre zavarosabb. A következő forgatási nap is egy kisebb botrányba fullad, Grant ugyanis rájön, hogy Cally az, aki nem engedi őt kiszállni a sorozatból és a kapcsolatukból, ahogy az sejthető volt.

Miles is úgy véli, hogy Grantnek ideje kiszállni a sorozatból, amiről majd ő gondoskodik, ha máshogy nem megy. Miles egy mozgó darus kamerát irányít Grant felé, ami miatt Melinda sérül meg, mivel beválogatták őt egy statisztaszerepre. Azt hiszem, ezzel telt be a pohár végérvényesen, ezért Eli és Mel a színházba mennek. Miles szabadkozik, nem szerette volna, hogy bárki is megsérüljön, csak azt akarta megakadályozni, hogy felvegyék a jelenetet, valamint a haláláról sem a kollégái tehetnek. Hamarosan megérkezik Cally, Brook és Grant is a színházba, úgyhogy jöhet a szembesítés és a búcsú. Miles elmondja, hogy a saját hibájából halt meg, mert ő babrált a kellék fegyverrel. Azt gondolta, ha a pisztoly nagyobbat durran, emlékezetes lesz az utolsó előadás. Az lett.

Miles és a többiek mind elmondják, hogy mi a helyzet, pontot tesznek kapcsolatok végére, és igazat mondanak hazugságok helyett. Miles azt szeretné, hogy mindenki kövesse az álmait, mert csak így lehetnek igazán boldogok. Mindenki szépen színt vall és Miles továbbáll, egy komolyabb rivaldafénybe lép át, mert a barátai már rendben vannak. Melinda csuklója viszont nincs rendben, ezért Jim elviszi őt a kórházba, egy röntgen nem árthat. Az orvos felteszi a röntgen előtti szokásos kérdéseket, de a "Lehetséges, hogy terhes?" kérdésnél némi elakadás tapasztalható. Röntgen helyett ultrahang lesz a dologból és kiderül, hogy Mel 8 hetes terhes, vagyis a gyerek még Jim halála előtt fogant. Folyamatban van a hőn áhított utód.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.06. 13:42:15

Egy időben rengeteget néztem ezt a sorozatot, mostanában a 24, az Odaát, és a Rescue me kiszorította, mert ezt a hármat most pótolom egybe. Azért valamikor majd visszatérek a Szellemekkel suttogóra, mert nagyon színvonalas, Love Hewitt meg nehézbombázó.
süti beállítások módosítása