Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény motorosok 1x07 - Vén csontok

2012. június 04. 12:00 - szepi79

Hogyvolt, hogynemvolt, üdvözlök mindenkit a hosszú kihagyás után, ismét pörög a mókuskerék, meg a motorkerék, naszóval ott hagytuk abba, hogy Szőke meg Dokinő beleutaznak a naplementébe, mert az olyan romcsy, és követi őket Zaklató, mert az viszont már nem olyan romcsy. Így a Twilight fanok is kapnak valamit, meg a többiek is. Win-win. De hogy még ennyire se legyen nagy az idill, pár munkás egy útmenti építkezésen feltúr pár csontvázat (mellesleg azt nem vágom, hogy hozták ezt össze a baszom nagy markológéppel, de ők tudják), tuti köze lesz a bandához, különben miért mutatná a kamera ugye. Dokinő megköszöni a fuvart, Szőke meg rákérdez, és a kocsid, az meg hun van. (Ami amúgy egy cutlass, éshát nekem nincs kocsiideálom, de ha lenne, akkor ez az autó lenne.) Neked is jókor jut eszedbe, öcsém, így most buktad a benzint. Dokinő zavartan magyarázkodik, hát, az megvan, ott van a kórházban, Szőke meg egyből levágja, hogy az őket követi kis családi kocsi lesz a probléma forrása. Oké, a pasim volt, de amikor már nem kéredzkedtem rá a lőcsére, bevadult és követgetni kezdett, én meg léptem Sikágóból.

Szőke nem szarozik, odamegy a kocsihoz, és egyből kést basz bele a kocsi hűtőjébe, ez se megy innen sehova egy darabig. Zaklató kiszáll, egyből sorolja is a tételeket, vandálkodás, fegyverviselés, 6 hónap ránézésre. Távolságtartási megszegése miatt jössz a cellámba faszt szopni, replikázik a nem annyira jól fésült hősünk. Azért úgy tűnik, motorosk berkekben nem annyira gáz a patkánykodás, ha nem saját embert márt be az illető, Szőke ugyanis lazán beköpi Józsarunak Zaklatót, aki szentségel is rendesen, miért nem tartott nekem Dr. Lightman továbbképzést a "Hazudj, ha tudsz"-ból. Parás érkezik, nyomás fiam, csontvázakat találtak egy út mellett. Ez mondjuk igaz, de baszom, Szőke ez idő alatt hazavitte Dokinőt, kilyukasztott egy hűtőrácsot, megfenyegetett egy expasit, visszament a rendőrörsre, és még árulkodós majmot is játszott, mi a pöcsöm tartott eddig a munkásoknak? Kurblis telefonjuk volt?

A műhelynél is zajlik az élet, saját kis boxedzést tartanak a srácok, Balhere épp egy statisztából veri ki a szart is, ő ilyen junior akármi bajnok volt, és arra nagy az arca. Hellboy feje meg amiatt fáj, hogy nincs elég pénzük, jön is az ötlet, úgyis lesz nemsokára illegális bunyó, fogadjunk Balherére, aztán a főmeccset majd jól elveszti, akkor meg ellen fogadunk jól. Nagy az egyetértés, Sebhely, te képzed ki a srácot, addig nincs se fű, se pia, se pina, gondolok itt főleg Cseresznyére. Elvis, te meg próbáld meg meghúzni a csajt, derüljön ki, ő is odavan-e annyira Balheréért, mint az érte. Ja, és szóljatok Parásnak is, ha akar, ő is szálljon be a fogadásba. Nem fog menni, szól közbe Szőke, épp két hullát ásnak a 44es út mellett, HB arca elsötétül, sokatmondóan néz Tigrisre. Na, tudtam én, hogy közük van hozzá. Főcím.

Rögtönzött gyűlést tartanak, 3 mayan csávó volt az, terjeszkedtek, mi meg nem akartuk, és ezt nyomatékosítottuk. Ennyi. Persze nem lenne jó, ha a zsaruk rájönnének, kik voltak, mamahelyénmarad, mi meg teszünk róla. Balherét közben kiosztják, előadják a tiltólistát, valamint Cseresznyét Elvis a szárnyai alá veszi. Kis közjáték: Józsaru meglátogatja Dokinőt, hámérnemszótá, válaszként meg hallunk egy sirámot arról, hogy a zsaruk nagyon összetartó népség, védik a saját kutyájuk kölykét, vagy hogy is van a közmondás. Józsaru biztosítja Dokinőt, hogy vége van a fickónak, és nemsokára tiplizik. Uncsi. Hellboy benéz Peggyhez, aki közli vele, hogy a népek beszélgetnek, és azt hiszik, mayanok lesznek a hullák, csak nehogy kiderüljön az igazság. Hoppá, itten szarkeverés minősített esete forog fenn. HB, bár gondterhelt, kicsit még viccelődik a szerelő statiszta gyerekével (lásd képünkön, ahol azt szimulálja, nagyon eltalálták), biztos hozd a gyerekedet a munkába nap volt.

Szőke és Tigris ezalatt kórházba megy, Tigris ráhozza a frászt két orvos(tanhallgató)ra, a szétharapdált fenekét mutogatja, akik ettől kiakadnak és elfutnak. És még az itthoni EÜ helyzet rémisztő, hát kinn még egy seb látványától is inába száll a bátorsága két dolgozónak, hát mi folyik Gyöngyösön??? Na mindegy, ellopják a nagy zűzavarban az egyikük belépőkártyáját, amit Szőke át is ad Hellboynak. (Ez meg hogy került hirtelen ide, merül fel a jogos kérdés.) Ha már kórház, megérkezik Dokinő is, HB diszkréten el, bájcsevely, köszi a hűtőrácsos sztorit, semmi gond, soha többet nem fog zaklatni az ipse. Nade nem lenne Zaklató a beceneve, ha ennyitől megijedne, a következő snittben már tör is be szegény Szőke kéglijébe, kipróbálja a játékokat, biztos nehéz gyerekkora volt szegénynek, vagy ilyesmi. Aztán még a szőnyegre is hugyozik. Az egy dolog, hogy neki nem volt gyerekszobája, de hogy másét miért kell tönkretenni, azt nem tudom megmagyarázni. Biztos nem mondták még neki, hogy ennél kevesebbért is szúrtak már szájba embert a motoros bandák.

Tigris és Hellboy bejutnak a hullaházba a lopott kártyával, Tigris talál is egy viszonylag épnek látszó női hullát, majdnem meg is van a sorozat első csöcsvillantása, amikor HB rászól, mi az istent taperolod? Tigris válasz helyett visszakérdez, te még sosem próbáltad? Elsőre kicsit necces, de aztán megtörténik a varázs, mondja ábrándos szemekkel, egy kedves ismerősöm erre csak annyit mondana, hogy "Jézusisten." Szerencsére Szőke megzavarja őket, így a beszélgetés fonala megszakad. Épp látnának neki, hogy kihúzzák a hullák fogait, amikor Szőke észreveszi, hogy az azonosítás már megtörtént, és kurvára nem a mayan csapat tagja, hanem a klub egykori szerelőjéé a koponya. (Ennek a fickónak a fia az a statiszta, aki bevitte a kölköt a melóba, ha esetleg valaki lemaradt volna.) A két "öreg motoros" arcára egyszerre van kiírva az úgynevezett nabazdmeg kifejezés. Mégis, mi a pöcs, kérdi Szőke, faszért van a jómunkásember együtt elhantolva az ellenséggel, Hellboynak meg nincsenek kész válaszai, csak habog valamit, hát ööö nem volt idő vagy ilyesmi. Végül is 20 év nem sok idő, az alatt annyi dolgot kell megcsinálni. És ezért nem akartad, hogy segítsek, mi, hogy aztán ne tudjam meg a kis titkodat? Nekem nincsenek titkaim előtted, hazudja Hellboy, majd lelép. Este van, este van, Kiki nyugalomban, az Első Emeleten Elvis próbálja betuszkolni a farkát Cseresznye mézescsuprába, aki nem kér a légyottból, mondjuk a fickót elnézve nehéz érte hibáztatni. Az első teszten átment a csaj.

Reggel Hellboy első dolga az, hogy beszél a statisztával, figyu, apádat kaparták elő tegnap, és közben kínosan kerüli a szemkontaktust, az egyszeri néző agyában csúnya összeesküvés képsorai sejlenek fel. De hát, te is azt mondtad, hogy apám lelépett, vagy nem? De. Azért Hellboy sem fog gerincességi Nobel díjat kapni (mondjuk Emmy-t azt kaphatna), még világol kicsit, Józsaru be fog próbálkozni nálad, na nem úgy, hanem hogy ellenünk fordít. Szőke olvas a tetőn, ahogy szokik, sok alja megint nincs a fater szövegeinek, ilyen alapon felvihetne egy Coelho-Popper összest is. Az őrsön is gyűlik a feszültség, Józsaru és Jégkirálynő behívta a statisztát, hogy közöljék a rossz hírt, amit a delikvens már tud, és meg sem lepődik. Megy a puhítás ezerrel, apádat Hellboy nyírta ki, 3 golyót kapott a fejébe, az ellenség nem lett volna ilyen brutál, és arra sincs magyarázat, miért voltak egy helyre temetve. Parás vet véget a mókának, épp jókor, mert statiszta kezd nagyon kikészülni, persze jogosan. Ha már ott van, hazazavarja statisztát, majd bemutatkoznak egymásnak JK-val, kicsit fura nekem is, hogy van 2 hete itt van már a csaj, de még csak most pacsiztak össze. Mellékesen Parás közli Józsaruval, hogy Zaklató meg borotváltani van. A fejét. Na nem kopaszra, csak a borostáit szedeti le.

Peggy ellátogat Szőkéhez, megtalálja a dúlást a gyerekszobában, asszem Zaklatónak reszeltek, nagyon érik az a hirig. Hívja is Szőkét azon nyomban, aki szintén megállja a vigyorgást a szoba állapotát látva. Szőke nyúl is a telefonért, te figyu Józsaru, aszontad nem lesz gond a Zaklatóval, hát van. Tudom, épp borotváltat, feleli amaz habozás nélkül, és fel sem merül benne, hogy esetleg legközelebb cserélje fel a beszéd és a gondolkozás közötti sorrendet. Persze Szőke ér előbb a borbélyhoz, és távozásra kapacitálja a relaxáló ügynököt, és ez utóbbi annyira siet eleget tenni a kérésnek, hogy az üvegablakon át távozik. Utána persze van némi verekedés, a másik lábába olló állítás, miegymás. Zaklatónak Jégkirálynő szép lassan elmagyarázza, miért volt rossz ötlet megszegni a távolságtartási végzést, illetve hogy ne nagyon erőltesse a vádemelést Szőke ellen az ablakos ügy miatt, mert a szemtanúk úgy emlékeznek, hogy előbb állt Szőke lábába az a fránya olló, és csak utána volt a repülés, amit a leszerepelt ügynök rezignáltan vesz tudomásul, csak arra kéri a hamarosan leendő ex-kolléganőjét, illetve Józsarut, hogy Dokinőt védjék meg a bandától. JK még próbálkozik egy kicsinyt megfélemlíteni Szőkét is kihallgatószobában, de szerencsére jelen van Parás is, bár hősünk meglepően jól tudja a jogait, nem kell félteni egy percig sem. Zaklatót beültetik egy járőrkocsiba, hátulra, ahova a köztörvényeseket szokás, és viszik elfele, hogy majd jól megtárgyalják az arcát neki a távolságtartási megszegése miatt valahol baszott messze, Szőke meg, mint egy rendes testőr, a motorján elkíséri a város határáig, nehogy baj legyen.

Peggy és Hellboy eközben a gyerekszobát alakítják vissza, befut Tigris is, baj van, statiszta lelépett, valami motelban van, belőve, ki van készülve teljesen. Elintézem, mondja HB, és neki is lát, először rárúgja az ajtót szegény srácra, majd beismeri, hogy igen, én lőttem le a fatert, mert rossz apa volt. Innen látszik, hogy az USÁban jól megépített tetőszerkezeteik vannak még a moteleknek is, mert zuhan rá az ipsére az egész kurva ház, pedig megérdemelné, elsőre levágós, hogy nagyon nem ez volt a gyilkosság oka, de statiszta ezt nem veszi észre, nagyon széjjelcseszte magát valami porral. Hellboy pedig, mint jó pásztor, párnát rak a fickó fejéhez, és odanyomja a pisztolyát.

A majdnem legális boxmeccsek királyul alakulnak, Balhere sorra csapja ki az ellenfeleit, elérkezünk az utolsó figurához, Tigris és Sebhely öntik a lelket a srác, idáig király voltál, most viszont seggelj le, és kapjuk a nagy lóvét. Minden jól halad, Balhere szedi is az ütéseket, csak épp szar kerül a palacsintába, mert Hellboy pont ezt a pillanatot tartja alkalmasnak arra, hogy közölje Cseresznyével, hogy átment a vizsgán és Balhere megkapja a kizárólagosságot a puncijára. Ennek a csaj annyira megörül, hogy cuppantósat nyom HB arcára, Balhere meg pont látja ezt (egyébként szerintem kurvára az ellenfélre kéne koncentrálnia, nade kell a dráma is a sorozatba, tiszta sor), átmegy Hulk-ba és kis híján agyonveri az ellenfelét. Később persze Balhere elnézést kér, nem kevés pénzt buktak, de Hellboy elnéző, semmi gond, én csesztem el, bár ez utóbbit persze nem mondja bele egy újonc arcába. Tigris kérdi, elintézted a statisztád, persze, nyugodtság van, ám mégis nagy a meglepetés, amikor ott fekszik az enyhén remegő szerelő HB terepjárójának a platóján. Persze a gyakorlott sorozatnézőknek ez meg se kottyan, előre lehetett látni, hogy Hellboy azért nem ekkora genny.

Szőke hazaér, gondolom nem takarítani, mert anyu már úgyis elpakolt, hálából kicsit összebalhézik vele, fasz se kért téged anyu, hogy segítsél, megoldok én mindent egyedül, ahhoz meg pláne nincs közöd, hogy a Dokinő muffja meg az én farkam mikor kerül mínusz húsz centi távolságra egymástól. Peggy szóhoz sem jut, mondjuk ilyen hálátlan kölök láttán én se tudnék, Szőkén látszik is, hogy sajnálja, de elnézést kérni már nem fog, mert azért na, a macsó énképébe ez már nem fér bele, aztán elbiceg jól. El is siet Dokinőhöz, hogy ha már szóba került a csaj bizonyos testrése, megállapítsa, hogy még mindig ugyanolyan feszes-e, mint pár éve. Persze nem lehet egyből ajtóstól rontani a házba, előbb elő kell adni némi "de szarul vagyok, sajnálj már egy kicsit" műsort, megspékelve egy "ezt nézzed, milyen sebet szereztem érted" varietével, fűszerezzük egy kis "fogadjunk, csak azért jöttél ide vissza, hogy elijesszed az exedet" sóval, és előbb-utóbb meglesz az eredménye. Hellboy hazaérkezik Peggyhez, hosszú napja volt mindkettőnek. Mit tud a hullákról Szőke, kérdi Peggy. Hát, az igazság egy részét. És a statiszta? Egy kicsit többet. A maradékot meg elfelejti mindenki. Gondolom ez ütős szövegnek volt szánva, sajnos ezt is sejtette mindenki. És ekkor, hirtelen, vége a résznek. Se zene, se semmi. Mi tagadás, volt már jobb epizódunk is.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása