Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x14 - Újabb sonkás szendvics

2012. június 04. 16:00 - fuszulykavirág

Hát ez a nap is eljött, Wendy egy teremnyi esküdt előtt előadhatja a Will-ügyet, hogy azok eldöntsék, van-e elég ok a bírósági tárgyaláshoz. Diane beavatja végre Aliciát a részletekbe (kosárlabda meccsek, bírók, bukik, fogadások, tudjuk), Alicia meg szeretne segíteni, Diane viszont rábízza, hogy mit csinál. Alicia azonnal elmegy Peter irodájába, ami éppen üres, de ahogy körbenéz (gyerekek fotói, stb.) úgy dönt, hogy mégse jó helyen van ő itt, és kiviharzik az irodából. A folyosón még összefut Peterrel, de gyorsan le is rázza. Inkább Willt keresi meg a bíróságon, aki egyből magyarázkodik neki, hogy azért nem mondta el, mert nem akarta, hogy személyes ügy legyen belőle, mert hogy ez nem az, ez pusztán jogi. Aliciát ez annyira nem érdekli, inkább felajánlja a segítségét Willnek és kedves őrült vörös ügyvédjének.

Az esküdtek előtt el is kezdődnek a meghallgatások, első körben a kisgyerekes nyomozó fickót ültetik be, aki időnként kisegít az ügyészségen. Azt mondja, nagyon gyanús a dolog, mert az lenne a reális, ha Will az ügyeinek kb. 60%-át nyerné meg, de ez az aljas dög 75%-ot szokott, hát felháborító, nyilván korrupció van itt. Merthogy, főleg az a bizonyos 3 bíró kedvezett rendszeresen Willnek, akik a kosármeccseire is járnak. Az őrült vörös előadja a stratégiát: akkor nem lesz ebből bírósági ügy, ha maga az államügyész állítja le az eljárást, tehát ahol lehet, úgy kell alakítaniuk a vallomásokat, hogy Peter neve elő-előkerüljön, és akár rá nézve is veszélyessé váljon ennek az ügynek a folytatása.

Eli hívja fel Aliciát, cseppet dühösen, amiért az Caitlint küldte maga helyett, merthogy Elinak valami helyi meleg és leszbikus szövetséggel (GLAC) van megbeszélése, akik egy nagy ügyfél lehetnének, de itt magára Aliciára lett volna szükség, elvégre ő a meleg ikon. Alicia csak nevet, pedig tényleg. Még telefonálnak, amikor Eli meghallja a háta mögül a hangot, amivel a világból is ki lehetne kergetni: Stacey, a lobbista nő, akivel legutóbb a zöldségek, gyümölcsök, sajtok, gabonák témában volt apróbb konfliktusuk. Itt most nyilván mind a ketten ennek a szervezetnek a képviseletét akarják megszerezni. Stacey kicsit flörtöl, de valahogy több mint ijesztő a dolog. Eli bosszút forral: a GLAC recepciósán keresztül Stacey asszisztensének kiadva magát egy üzenetet továbbíttat Stacey-nek. Az üzenetben szereplő szervezet nevére nagyon csúnyán néz a recepciós fiú, szóval valami homofób dolog lehet.

Diane-t kérdezi Wendy az esküdtek előtt. Diane zseniális, minden válaszába belekeveri Petert, kiderül például, hogy ő is járt a kosármeccsekre. Wendy előhúzza a nagyágyút: volt egy ügy, az ügyfelet eredetileg Diane hozta a céghez, amikor viszont a tárgyalás során más bíró került az ügyhöz, a bizonyos háromból az egyikhez, akkor Will kérte, hogy átvehesse az ügyet. Mert ő jobb viszonyban volt a bíróval. És ezt Diane sem tudja cáfolni. A terem előtt Diane és Will elvonul magánbeszélgetni. Diane elmondja, miről faggatták, és kicsit zavarja, hogy Wendy olyan kijelentésekről kérdezte, amit ő a többi partnernek mondott. Mégis honnan tudhat ilyenekről? Will csak annyit mond, hogy beszélniük kell.

Hamar meg is érkezik a válasz: egy kihalt parkolóházban beszélget Dana és Kalinda. Dana több infót kér Kalindától, mert ez az ügy, amit legutóbb adott, nem elég (az ügy, amiről Diane-t kérdezték). Eli és Alicia végre szemtől szembe beszélhetnek. Eli elpanaszolja nagy bánatát: Alicia ugyanazzal az ellenségességgel kezeli őt most, mint amikor még csak Peter kampánymenedzsere volt, és ez nem jó, nekik most már egy másmilyen munkakapcsolatuknak kéne lenniük. Alicia elismeri, hogy igaza van, szóval összeáll a csapat megnyerni a GLAC-et ügyfélnek. Az esküdtek előtt most David Lee, őt is megpróbálják néhány helyen Willhez meg a problémás bírókhoz kötni, ő meg megpróbál mindent továbbkötni Peterhez. Szép körtánc ez. Will bemegy az egyik kosaras bíró irodájába, a kisgyerekes nyomozó meg utána, és lefotózza, amint Will átad egy borítékot a bírónak. Hát ez így elég amatőr.

Eli találkozik egy italra Stacey-vel, aki a „Létezik-e bármi, ami nem finomabb tejszínhabbal?” életbölcsesség megosztása után, egyenesen közli Eli-al, hogy mennyire kívánja őt. Eli annyira nem csábul el ettől, azt gondolja, ez egy taktika csak, ezért Stacey több mint zavarba ejtő módon kezd el tejszínhabot nyalogatni Eli ujjairól. Brrr. Peter és Alicia találkoznak, Peter megígéri, hogy rövid pórázon tartja majd az anyját, majd rátérnek a lényegre: a Will elleni eljárás. Peter a végén csak felcsattan, hogy persze, hogy arról szól ez az egész, hogy Aliciának viszonya van Willnek (volt, de nem lehet mindenki ilyen jól értesült). Aztán még néhány válogatott sértést vágnak egymás fejéhez, Peternek pedig esze ágában sincs leállítani az eljárást.

Az esküdtek előtt az a bíró, akivel legutóbb találkozott Will. Elmondja, hogy micsoda alaptalan vádaskodás ez az egész, és semmilyen kérdésre nem válaszol egyébként meg. Cary bemutatja a fotókat róla meg Willről, meg a borítékátadásról, de a bíró erről sem nyilatkozik. A terem előtt Kalinda és Will nagyon sokat mondóan tekintget egymásra, amikor a bíró elmondja, hogy milyen fotókat mutogattak neki. Az őrült vörös számon kéri Kalindán és Willen, hogy mi ez a szervezkedés, mert nyilvánvalóan csinálnak valamit, de nem mondják el, mit. David Lee tesz egy villámlátogatást ősellenségénél, Eli-nál. Bemegy hozzá, legór az asztalról néhány kupac dolgot, és felül az asztalra. Eli meg behívja Caitlint, hogy szedje össze a cuccokat (Eli asszisztensnek használja Caitlint, mióta megtudta, hogy David Lee unokahúga). Nyilván erről van szó most is: Eli legyen kedves ne titkárnőnek használni Caitlint, meg azt is belengeti David Lee, hogy a Peter-kampány gondba kerülhet egy válással, ő meg Alicia válóperes ügyvédje.

Will jelenik meg végre az esküdtek előtt, ha már ennyit beszéltek róla. Elismeri, hogy találkozott a bíróval, hogy átadott neki egy borítékot, és hogy pénz volt abban a borítékban. Miért? Mert azt a pénzt az UNICEF-nek szánta, és a bíró megígérte, hogy továbbítja. Wendy tekintete válogatott szitkokat szór. Azért folytatja a dolgot, muszáj valamit összehozni itt. Dana előad néhány emailt, amiket állítólag Will írt a bírónak egy ügyben való megállapodásról. Will állítja, hogy nem lehetnek valódiak, mégpedig azért, mert ott vannak nála az eredetiek. Hoppá. Dana kiviharzik, ő is összerakta már a képet: az infók, amiket Kalinda szállított hamisak voltak. A terem előtt találkozik a két lány, Dana lekever egy pofont Kalindának, ettől biztos jobban érzi magát. Az őrült vörös is összerakja a képet: a gyanús ügy, amivel először próbálkozott Wendy csak figyelemelterelés volt, hogy ne azzal foglalkozzon, ami tényleg árthat Willnek. Most viszont meg fogja találni a gyenge pontot.

Alicia, Caitlin és Eli végre eljut a várva várt megbeszélésig a GLAC-nál, és Alicia nagy nehezen ráveszi Eli-t, hogy hallgassa meg Caitlint, mert a lány rájött, hogy nem arról szól valójában a megbízás, mint amire ők készülnek. Nem a melegházasság mellett kell kampányolni, hanem valójában tűzoltókat keresnek válságmenedzsmentre, mert valami mocskos ügy közelébe került a nevük. Eli láthatóan szenved, amikor megköszöni Caitlinnek az infót, de muszáj, ez most nagy előny lehet. Wendy személyes fronton támad, Aliciát ülteti az esküdtek elé. Alicia próbálja minél többet emlegetni a férjét, majd Wendy felteszi A kérdést: volt Aliciának szexuális viszonya Willel? Alicia szavai elakadnak, Cary megpróbálja kisegíteni, és jelezni Wendynek, hogy ezt talán nem kéne, de Wendy nem tágít.

Alicia végül bevallja, mettől meddig, most már nem, igen, ez idő alatt egy emeletre költözött az irodája a partnerekével, Wendy rákérdez, hogy ez idő alatt ajánlották-e fel neki, hogy partner legyen a cégben, de itt szakad el a cérna Aliciánál. Feláll, és kisétál a teremből. Ha bíróság elé kerül az ügy, a meghallgatás anyagai nyilvánosságra kerülnek, Alicia elviharzik „Beszélnem kell a gyerekeimmel!” felkiáltással. Eli és Stacey találkoznak egy bárban, most Eli játssza a csábítót (ezeket se értem), majd benyögi, hogy ő nyerte meg a GLAC-et ügyfélnek. Stacey hitetlenkedik, pedig most legyőzték. Stacey dühében szexet ajánl, Eli meg követi. Wendy végső szavazásra kéri az esküdteket: mehet-e bíróság elé az ügy, vagy sem. Az esküdtek azonban előtte még kérdeznének, mert nem értik, ki az a Peter, akit mindenki emlegetett, majd beindul a fantáziájuk, és a korrupció mögött valójában a bírót és Petert sejtik, de semmiképpen sem Willt. Wendy kezéből kezd kicsúszni az irányítás.

Eli és Stacey tényleg egy ágyban végzi, de a munka ott sem marad távol tőlük. Eli megtalál egy szórólapot, amit Stacey csináltatott Eli ex-feleségének, aki a szenátori székért száll versenybe, mert Stacey a kampányfőnöke. Azt hiszem, ez így 1-1. Alicia otthon várja a gyerekeit, éppen beszélni akar velük, amikor Kalinda felhívja, hogy elújságolja a jó hírt: Will szabad ember. Az irodában parti, Will és Diane táncolnak, Alicia meg mégsem beszél a gyerekeknek Willről, csak egy nyaralást ajánl fel. Wendy még próbálkozna ezzel a Will üggyel, de Peter nem engedi, elég volt már ebből a cirkuszból. Viszont Wendy nem tágít, az ígéri, az ügyvédi kamarához viszi tovább az ügyet.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miszerint 2012.06.05. 08:15:32

david lee minden válasza és arcrezdülése az esküdtek előtt zseniális!!!
az eli-stacey rész számomra sem világos, de az egész rész iszonyat jó!

Berix 2012.06.05. 10:13:00

Nagyszerű rész volt, a hogyvolt is remek, köszi.

maszatkonyha, vasárnap van az új rész,hétfőn ismétlik.
David Lee szerintem is zseniális volt, valahogy az egész epizód remek lett.

fofofo 2012.06.05. 10:34:36

újabb szuper HV, köszi

McVities 2012.06.05. 11:26:43

Csatlakozom az előttem "szólókhoz": szuper volt a HV!

fuszulykavirág 2012.06.05. 12:41:00

@maszatkonyha: @Berix: Kisebb porszem csúszott a gépezetbe így egy rövid ideig tényleg látható volt a poszt már vasárnap délután, sűrű bocsánatok.

Berix 2012.06.05. 13:14:29

Ó bocs, nem figyeltem mikor írt maszatkonyha.
süti beállítások módosítása