Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zsaruvér 1x15 - Gyilkossági kísérlet

2012. június 01. 16:00 - Chat Géza

 Frank és az öreg cimbik egy puccos étteremben fogyasztják a vacsora után, még a grófoknak is dukáló laza kávét. Az egyikük valami pocsék, csattanó nélküli viccet mesél, amin az igaznak mondható barátok még jó szándékból sem nevetnek. Frank rendezi a számlát és közben eldicsekszik, és bajsza alatt megjegyzi, nem mellesleg lesz egy megemlékezés az elhunyt fiam emlékére valami rendőr kollégium egyik átriumában. Mindenki megígéri, hogy ott lesz a ceremónián. A szabad levegőre kilépve, Frank kettesben marad az egyik haverjával és megkínálja egy jóféle szivarral, de proli módon öngyújtóval pörkölnek alá a kubai mannának. A velük szemben parkoló autó padlógáz, fényszóró kombót nem kímélve megindulnak irányukba, majd pár lövést leadva a gyanútlanul szivarozó öreg csókákra, minden probléma nélkül elmenekülnek. Franknek vállal sikerül levennie a golyókat, ezért kórházba küldik. Nem látott semmit. Reagan felügyelő kissé megfáradtan csak a tönkrement kabátját tudja sajnálni, de Danny helyette is vendettát kiált.

A tárgyalóteremben – értelem szerűen – most nem Frank osztja az igét az üggyel kapcsolatban, mert ő a kórházban pihen. Danny is megérkezik a megbeszélésre és beszámol a rendőrfőnök állapotáról. A helyettes úr egy kicsit köcsög módjára bánik Dannyvel, mert nem akaródzik bevenni őt a csapatba. Véleménye szerint az apja mellett lenne a helye. Az egész család a kórházi váróban figyel, mindenki tolja magába a kávét, mire az őskövület Reagan előveszi a gurulós csodaszatyorból a bódító nedűt, hogy koccinthassanak Frank gyógyulására. Megérkezik a dokinő, aki közli, hogy haza lehet fáradni, mert nincs itt semmi látnivaló kérem. A Reagan család nem mozdul. Az őskövület Reagan egy bazinagy mordállyal a derekán foglalja el királyi helyét, hogy így őrizhesse békésen szunnyadó kisfia álmát.

Reggelre Danny kap egy nevet meg egy címet a társától, ahova egyből ki is mennek, de senki sem vágja a szituációt. Dannynek azonban feltűnik a szemközti autószerelő műhely, hisz az is lehet, hogy onnan lovasították meg a kocsit, amiből a faterjára lőttek. Eközben Jamie, Renzullinak puffog, hogy miért nem a rendőrfőnök merénylői ellen nyomoznak. A mindig éhes társ, két húsos zsemle között felvilágosítja, hogy tapasztalt vén róka lévén, neki sem akkora élvezet ám egy zöldfülűvel együtt dolgozni. Dannyék a műhelyben eleinte elég szarul haladnak a kikérdezéssel, de Reagan nyomozó bepipul, felborít pár szerszámos ládát, mire csak sikerül néhány infót kicsikarni a tagból. De nem csak ők hárman vannak a műhelyben. A sarokban meglapuló csikánó futásnak ered, de az autca közepénél nem jut tovább. Danny örömittasan löki a rácsnak a gyereket és veri bilincsbe. A Reagan rezidenciát egy kisebb hadsereg biztosítja, hogy a rendőrfőnök egyben hazatérhessen. Mindenki küldött neki  ajándék kosarat, így nem kell egy ideig boltba mennie. Az ajándékok mellett kap egy jó tanácsot titkárnőjétől, hogy mondja le azt a bizonyos nyilvános átriumos, fia haláláról szóló megemlékezést. Na azt már nem.

Dannyék már nyomatják a vallatás témát, de a csikánónak nem akaródzik megeredni a nyelve. Danny meglegyinti párszor a delikvens fejét, hogy kicsit felfrissítse az emlékezetét. Lesz egy telefonszám, amit Jacke nagy sebességgel lefuttat az adatbázisban. Ezalatt pont megcsörren a fickó mobilja. A hívó fél azonban nem a csávóval akar bájcsevegni, hanem Dannyt kéreti a telefonhoz. Alkudozni akar. Ő vezette az autót, amiből a rendőrfőnökre lőttek, de azt már nem vágta, hogy a haláljárat sofőrének szerződött azon az éjjel. Alku nincs, üvöltözés van, és itt meg is szakad a vonal. Most a Reagan rezidencia szolgál Frank irodájaként, így az asszisztens csaj a konyhából szervez le minden tennivalót. Erre a nagyfater is betoppan egy halom, ősrégi, poros újságkivágásokkal teli aktával a hóna alatt. Nem ártana egy kicsit kutakodni a múltadban fiam, hogy kiderüljön ki és miért akart hidegre tenni téged.

Danny Erinnel egyezkedik, hogy mi legyen ezzel a kéregetős ombréval. Jogilag bármi lehetséges. Csörög is a mobil. Juan (aki amúgy Diego, de ezt csak 1,5 perc porban csúszós könyörgés után tudjuk meg) végül beadja a derekát, elárulja nevét és jelenlegi tartózkodási helyét, ami per pillanat egy koszos vécét jelent. Diego benyom egy deci tequilát a mosdóban, és a telefonját sikeresen a kézszárító tetején felejti. A mellékhelyiségből kilépve Diego szembetalálkozik egy morcona úriemberrel, aki keblére öleli, majd azzal a lendülettel oldalba szúrja valami bökővel. Mi van cimbora? Ilyen korán bepiáltál? Jön a csapos, hogy felmérje az úriember részegségének mértékét, de a kétajtós szekrény megnyugtatólag közli, hogy majd ő vigyáz rá. Ez annyit tesz, hogy Superman pózba állítja a komát, és elhagyja a kocsmát.

Renzulli okádék módjára fejhangon énekel a járőrautóban, Jamie legnagyobb örömére persze. Beszól a diszpécser, hogy egy késelés helyszínére küldi őket. A csodacsapat találkozik, jamie és Danny együtt vakarhatják a buksi fejüket. Megvan a mobil, szóval lesz itt nyom bőven. Frank a nagyfaterral, meg valami pappal beszélget a konyhában, mire Danny is megérkezik. Nem ismerős az a név, hogy Rory Brennan? A nagyfaternak lett igaza. Ez a név bizony rohadtul ismerős Franknek. Elmeséli a bonyolult sztorit, hogy mire ez az ismeretség, melynek középpontjában valami szívesség, és egy nyilvános lövöldözés áll. A lényeg, hogy ez a Diego ötször beszélt Roryval a merénylet napján. Valamelyik sitten sikerült szorosabb barátságot létesíteniük. Dannyt hívják telefonon, hogy megvan Rory tesójának a címe, szóval magára hagyja a nyugdíjas klubot, és elmegy kicsit melózni.

Kevin Brennan nem tud semmit és pont leszarja a fivére tartózkodási helyét. Danny nem elégszik meg ennyivel, és a kedves papa holléte felől kezd érdeklődni. Egy kis huzavona  után azért csak sikerül megszerezni a címet. Danny és társa kapásból meglátogatja a fószert, aki a kórházi ágyat nyomja. Nem valószínű, hogy ő lövöldözött azon az éjjel. Danny elküldi Jackiet, hogy hozzon Brennan úrnak egy kerekes széket, meg egy tiszta pelenkát. Végre kettesben. Danny rápillant a morfium adagoló infúzióra, és hirtelen harag által vezérelve telepumpálja droggal az öreget. Jackie benyit, és egy tipikus ’nabazmeg’ nézéssel sarkon fordul. Danny dühösen a levegőbe rúg és kimegy a kórteremből. Na, ki jön szembe? Hát persze, hogy Rory az. Egymással szemben állva, mint a pisztolypárbajok hősei fegyvert rántanak, és tüzet nyitnak egymásra. Egy ápolónő megsérül, Rory a lépcsőn lefelé próbál egérutat nyerni, de Reagan haragja, és fegyverének golyója meggátolja a további lépésekben/létezésben. Ügy megoldva.

A Reagan család apraja nagyja készülődik és talpig kékbe öltözve tipródik a házban, hogy végre eljussanak arra a bizonyos átrium szentelési ünnepségre. Eközben Danny a megsebesült ápolónőnek visz virágot nem kis hátsószándékkal, hogy kifaggassa a Brennan családról. Hoppá-hoppá.  Rorynak van alibije, ugyanis a merénylet idején végig az infúzióra kötött papa mellett tartózkodott és reggel csatlakozott hozzá az öccse. Ők egy kicsit összerúgták a port. Hangosan veszekedtek, mely során a család becsületét emlegették. Danny menten lehidal. Szól a faternak, hogy mondja le a beszédet, de az nem hallgat rá. Jamiet is felhívja telefonon, hogy kicsit nézzen körül a teremben és keressen gyanús, fegyverrel hadonászó alakokat. Frank igazán könnyfakasztó, becsületről és családról szóló beszéddet prezentál, melyet csúnyán félbeszakítana a papi reverendába bújt Kevin Brennan. Jamie és Danny egy hang nélkül lefegyverzik és harcképtelenné teszik a merénylőt úgy, hogy a Frank beszédét hallgató közönség mit sem vesz észre az egészből. Profi munka. Frank sem zavartatja magát, csak egy szóismétlés erejéig gabalyodik bele mélyenszántó szövegébe.

Mindenki örül, mindenki tapsol, íme a Reagan átrium bronz táblája. Gyönyörű. Frank benéz a halálos ágyán fekvő legidősebb Brennanhez, hogy részvétet nyilvánítson.Ennek annyi értelme van, mint egy darab téglával beszélgetni. Frank azonban nem csak szavakat hozott magával. Beinvitálja a püspök urat, hogy Brennan meggyónhasson valakinek. Az öreg elereszt egy könnycseppet, míg a püspök úr kezét fogja.  

Címkék: zsaruvér
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása