Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Társas/Játék 1x01

2012. június 01. 10:00 - Sunday Munich

A Társas/Játék a magyar HBO saját gyártású sorozata, amely a hogyvolt írója szerint (egy kis elfogultsággal) új kezdetet nyitott meg a honi sorozat- és filmgyártás előtt, mert bemutatta, hogy itthon is készülhet igényes, profi sorozat, és vannak olyan színészeink, akik képesek levetni a mára sajnos általánossá vált színházi manírokat és egyszerűen csak „játszani”. Na de hát lássuk is, mi lett itt nekünk nagyon megdícsérve.

Fiatal nő siet az utcán céltudatosan, egészen addig, míg a látótér széléről belé nem rohan egy biciklis srác és elkeni a betonon. Milyen kellemes is, ha így kezdődik az ember napja. Tápászkodik fel szegény, közben jobban megnézhetjük magunknak a fiút, akinek a szemében a felismerés csillan, ó, hát én téged ismerlek. Iskolatársak voltak még anno, de a lány nem emlékszik, főleg most, hogy még el is gázolta ilyen szépen, szakadt is a nadrág. Gyors helyzetfelmérés után a fiú bedobja, hogy a sarkon van a bicikils boltja, sosem találtuk volna ki, és ő ott majd szívesen ellátja az áldozat minden baját. A lány mit tud tenni, zavartan mosolyog és elfogadja az ajánlatot.

Következő jelenetben egy csúnyácska könyvelőnőt látunk, orra akár a vasorrúé, és párját keresi az interneten. Ezzel nem is lenne probléma, éppen fixálna is egy randit egy szintén nem édenhotel – versenyzővel, Zotya25-tel, csakhogy a gép lefagy és munkahelyen rém ciki ezzel hívni a technikust, hogy párkeresés közben elszállt a gépem, jó napot kívánok.

A boltban a lány, becsületes nevén Havas Léna épp a lábát törölgeti, a fiú asszisztál és bevallja, hogy így szerez néha-napján kuncsaftokat, mert hát rosszul megy a bolt. Lénánál ez nem jön be, nincs neki, sőt bringázni sem tud, de a srác kinéz két plafonról lelógó kerékpár közül, egyre támaszkodik, egy másik pedig a háta mögött van, talán lesz itt egy neked. Léna lát egy névjegykártyát, te vagy Rényi Dávid? Igen. Vicces, van egy másik Rényi is, de ő egy hülye bunkó. Dávid szerényen annyit felel, akkor az nem ő, erre a lány, nem, mert ő a reklámiparban mozgott, nahát akkor még is én vagyok. Mínusz egyről szép nyerni. Érzi ezt Léna is, bók kell ide de gyorsan, az egyik munkádból írtam a szakdolgozatomat! Zseni vagy, blabla... A lány kíváncsi rá, hogy miért nyargalt át a bringa-bizniszbe, ezt Dávid csak vacsora közben hajlandó elmondani.
Főcím. Kellemes, rajzos, budapestes, csak tudnám a végén miért nyeli el a hajót egy bálna a Dunán.

A könyvelőnő is rossz lábbal kelhetett fel, nem is egy kölyök jön visszabütykölni a gépet az életbe, hanem maga a nagyfőnök, de ne lepődjünk meg, informatikai cégnél még a takarító néni is ismeri a Pascal II-őt. A gép beindul, a főnök összevonja szemöldökét. Nocsak, nocsak, erotikus oldalak munkaidőben? És ki az a Zotya? Tesz egy félrecsúszott megjegyzést a nő korára is, viszont a hölgy visszafogott szóbeli eszközökkel rámutat, hogy a munkájára be ne szóljon, így is több időt tölt itt mint otthon, el is mehet a fenébe. Antal, az egységsugarú főnök kisétál, miután az ajtó melletti gépet teljes vízszintbe igazította, nehogy a ferdeség rossz hatással legyen a kollegina gondolataira.

Vissza az ifjú párhoz, Dávid nem hisz a papírban, sem a ceruzában, Léna számát memorizálja hangosan. Tudhat valamit, mert mikor Léna sétál el az utcában, sikerül jó számot tárcsáznia, hívja is vacsoraügyben, a lány igent mond. A tanulság mára: addig üsd a Lénát, amíg forró.

A baleset ellenére azért sikerül még napfényben beérnie a munkába, őt is seggbe rúgja verbálisan a főnöke, munkára fel. Finoman csattint az ostorral a többiek feje felett Léna, ő itt a kisfőnök. Ennek ellenére még buliba is hívják, de ma estére már elígérkezett. Egy kolléga a kezébe nyom egy régi fotót anyjáról és még valakiről, Léna balra el, meginterjúvolja mammát.

Kellemes kispolgári lakásban egy kupica pálinkával ébreszti délben az anyját, az élete virágán túl lévő művésznőt, akit saját bevallása szerint három különféle, de egyenként is halálos kórban szenved. (Básti Juli jól hozza a karaktert, de az én nagyanyámnak megjátszania sem kéne magát, alapból ilyen, bár nem volt színésznő hivatás szerint, csak hobbiból.) Kérdezi a képről, ki az a férfi melletted, ő-e az apám. Mamma a kérdésre migrénrohamot kap és beviharzik a hálóba, de Léna figyelmezteti, jön majd még egy körre.
Léna alfahím-szerű főnöke is hazaér végre valahára, túlterhelt otthonülő felesége elmenne ma este szórakozni, egy hónapja szólt már, de apuci megy ma buliba, te maradsz.

Eljött a nagy randi, el is múlt, sétálnak hazafelé Léna és Dávid, aki közben elmeséli, hogy tényleg nagy király volt a szakmában, de sok volt a jóból, drogmámorban fára mászott a kocsival. Ettől megvilágosodott, eladta minden vagyonát és jó útra tért. Kiderül, hogy a suliban másokkal együtt odaáig volt Lénáért, és ugye az nevet aki a végén nevet, most kísérte haza.

Kapualjban kedvesen mosolyognak, hangolnak a csókjelenethez a filharmónikusok, de megcsörren Dávid mobilja és a legnagyobb dőreségként felveszi. Valami Mira hívogatja, csak egy barátommal vagyok, oké, azonnal megyek. Léna arcán látszik, ebből nem lesz szex, Dávid hebegve elsiet, a lány pedig a virágon torolja meg a bunkóságot, kivágja a fenébe. Hazaér, öltözik át, mégis megy a buliba, Dávid meg menjen a francba a barátnőjével együtt. Dávid megy is, kopog egy gangos lakás ajtaján, csönget, de nem engedik be. Nincs szerencséje a nőkkel mostanában, el kéne olvasnia a horoszkópját.

A könyvelőnő, Gabi, randi előtt betér a korábban megismert reklámcéges főnök feleségéhez egy sütire, aki gyors számvetés után rájön, hogy mennyire nem megy sehova az élete, de mielőtt kiönthetné a lelkét, Iván, a nő férje jelenik meg mellettük puccba vágva, már csak az órája kell és mehet a funky. Gabit egy pillantásra sem méltatja, de a neje, Judit, rászól, hogy talán be kéne mutatkozni. Iván úgy néz a nőre, mintha egy rovar lenne, ami egy kő alatt és koszt eszik, de azért kezet ráz vele. Soká jövök, nem várj meg, csók. Dávid egyre idegesebb, rá fogják hívni a zsarukat, ha így ordít, de az ablakot betörve csak sikerül beengedni magát. Közben Léna hívja, kinyomja, aki hagy egy üzenetet, hogy többet ne hívja és gyújtsa fel magát és megy a buliba, ahol egymásba gabalyodnak a főnökkel, Ivánnal.

Dávid rohan a lakásban, a rejtélyes Mirát szólongatja, sehol senki, csak egy halott lány a hálóban, Mira, ha jól sejtem. Mentő helyett a halottszállítók viszik el a húgát. Közmegegyezés szerint ilyenkor sírhat a férfi, így tesz Dávid is.

Gabi közben odaért a kávézóba vagy hasonlóba, ahol Zotyával találkozik. Egyikőjük sincs elragadtatva a másiktól, Zotya kövér, Gabi csúnya. A férfi stratégiai zseniként megszervezi a menekülést, elmegy a mosdóba és nem jön vissza.

 

Iván Léna lakásán öltözködik, mégis lett szex az este. Léna egykedvű és kidobja Ivánt, aki hazaérve mit sem sejtő feleségéhez lezuhanyzik, majd hogy a felébredő Juditot jobb kedvre derítse, elhúzza előtte a mézesmadzagot, menjenek nyaralni, elütve a kérdést, hogy minden renden van-e közöttük.

Dávid egyedül ül a lakásban, csak a holdfény süt rá, hívja a rokonokat. Nem veszik fel, majd hívja Lénát, aki úgy van vele, hogy nem evett meszet, hívogassa csak, úgysem érdekli.
Hogy stílusosan fejezzük be, mindenki lépett egyet a Társas/Játékban, Mira kimaradt a körből, lássuk ki dob következőnek.

 

Címkék: tarsas jatek
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bergamott 2012.06.01. 10:28:38

Jó volt! Várom a következőt :).

Brianna 2012.06.01. 12:54:08

Elkezdtem nézni, de néhány rész után abbamaradt. Remélem, megtudom a végét.

Fekete Panna 2012.06.01. 14:19:49

Már vártam mikor lesz erről poszt. :-) Kíváncsi vagyok én is mi lesz hogy lesz.

kemény keleti kommentelő 2012.06.01. 15:23:22

A sorozat nézhető
A bevezetőben említett jelzők talán túlzóak
Bántóan rossz színészek(?) is szerepelnek benne
Példát nem említek
1. spoilerért feketepont jár
2. Mindenki látja
A történet egy másodperccel sem ütősebb a Marslakóknál
Na jó, kettővel igen

kerikak 2012.06.01. 16:25:25

elkezdtem nézni, mert a comment.com-on is agyon dicsérték, 3 vagy 4 részt bírtam de ez a sorozat egyáltalán nem jó, talán a BK-nál meg Jóban rosszban-nál egy fokkal jobb, de igényes, profi sorozatnak egyáltalán nem mondanám
anélkül hogy végignéztem volna kitaláltam a végét, ennyit a profizmusról:)

lilakáposzta 2012.06.02. 22:06:23

szerintem a bálna a még mindig üresen álló cet lesz :D nagyon röhögtem amikor megláttam.

egynemmerengo 2012.08.01. 11:50:33

szép példa, sok ilyen családra van szükség...

inkább valami pozitív példa kellene
süti beállítások módosítása