Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kettős ügynök 1x10 - I Can't Quit You, Baby

2012. június 01. 11:00 - teardrops

Annie éjjel érkezik, lehet, hogy száraz, kiégett aggyal is, de fogfájással biztos, egyből ugrik a hűtőbe fagyiért, de Danielle-t is ott találja, aki miután túltette magát abbéli csodálkozásán, hogy hugát ilyen későig dolgoztatják a zord főnökök, rá is tér a lényegre: Chloe osztálykirándulása befuccsolt és ő volt oly bátor és nagynénjét ajánlotta, aki a Smithsonian-ben dolgozik, mert az milyen izgalmas lenne a 30 harmadikosnak és a néhány anyukának, beleértve Danielle-t is, ha látnák, hol dolgozik Annie Walker. Jó ötlet, mikor lesz, most csütörtökön? De hát az már csak két nap… nem baj, üsse kavics, megszervezem, mondja Annie, majd jóéjtpuszit ad nővérének, vicsorog a fájdalomtól és elhárítja a fogorvosra utaló megjegyzést.

Eközben a zord főnökök Jai-jel és néhány kollégával helyszíni közvetítést néznek arról, hogy a new yorki JFK reptéren átnéznek egy csomagot a vámosok. Az érintett utas, bizonyos Don Ridley, felháborodva közli, hogy azok csak orvosi segédeszközök, a papíroknak meg rendben kell lenniük, mert azokat az amerikai követségen állították ki Londonban. A kutatás eredményre vezet, ugyanis előkerül egy kis csomagocska csiszolatlan gyémánt. Nosza, a pasi menekülőre fogja, átgázol mindenkin, de végül elkapják. A DPD-nél pedig azért figyelik, mert a neve felmerült több Angolában összeszedett beszélgetésben, ez a Nagyfőnöknek meg is üti a fülét, elhívja feleségét és közli, hogy a fejesek azt akarják, hogy vonják be az ügybe Henry Wilkoxot, a rettegett exvezért, aminek végülis egyikük sem örül, de hát a parancs, az parancs. És hogy a házastársi viszony, vagy viszály se maradjon ki, Joan –látva Arthuron, hogy elég nyúzott- felajánlja az ágyukat ma estére, ám a férj mosolya egyből lelohad, amikor feleség folytatja: én itt leszek, ha szükség lenne rám.

Annie adatokat kér be nővérétől, melyek a sikeresen megszervezett múzeumlátogatás belépőihez kellenek, miközben Auggie odaér és hallva a beszélgetést figyelmezteti a lányt, hogy ez nem volt jó ötlet, ennyi gyerek egy rakáson nem jó ómen, de Walker biztos a dolgában, jó lesz ez, mert megerősíti az álcáját.

Eközben Kisfőnök a gyémánt-ügylettel foglalkozik a csapattal, kijojózzák, hogy rendszeresen ingázott a pasi, alkalmas volt a futár szerepre, és mivel a papírok rendben voltak, tuti benne van a követség, vagy legalábbis az egyik embere, ki kell deríteni, ki lehet az. Aztán, a gyémántok sokat érnek, de vajon mire kellenek, netán az angolai lázadókat támogatják a kövekért kapott pénzből? Ez a legjobb tipp, de bármire is megy a zsozsó, most kiesett egy futár, szóval itt a nagy lehetőség beépülni és lefülelni a bűnbandát. Kit is lehetne beszervezni? Naná, hogy Annie Walker a legalkalmasabb, az álcája épp megfelelő, hogy Londonba utazzon és műkincseket furikáztasson ide és oda.

Joan be is avatja őt a részletekbe, kiderítették, hogy egy bizonyos Vivian Long intézi a követségen Ridley-nek a papírmunkát, egy alkonzul, aki kedves, rendes, nulla társasági élettel, egy valódi Bridget Jones, ráadásul az ügynökségre is jelentkezett, de nem felelt meg a fizikai felméréseken. Nem néz ki rosszfiúnak, de ettől még bűnrészes, szóval a bizalmába kell férkőzni és rávenni, hogy beszervezze Annie-t, erre a fedősztori az, hogy Walker szerencsejáték-függő. Viszont mindez azt is jelenti, hogy a beépített ügynök most teljesen egyedül lesz, nincs kapcsolat, nincs titkosított mobil, csak és kizárólag vész esetén. Jai is utazik, de ő hivatalosan teszi, nem derülhet ki, hogy ismerik egymást. Annie már csak Londonból tudja hívni nővérét, hogy sürgős szállítanivalót bíztak rá az utolsó pillanatban, de ne aggódjon a program miatt, minden rendben lesz.

Nála viszont nem biztos, mert ugyan befut Vivian és így kikerülik a vámos procedúrát (mire nem képes pár kedves szó és némi fincsi süti), de amint beülnek a kocsiba, Annie aggódni kezd, hogy elérnek-e épségben bárhová is, mert Miss Long vezetési stílusa hagy némi kívánni valót maga után, de legalább be nem áll a szája. Útközben meg is beszélnek mindent, amit kell, Annie repkedni fog a két ország között, Vivian meg mindenkit ismer, akit kell és még tuti kis játéktermekbe is elviszi a lányt, buli lesz. Annie Auggie-val beszél éppen, amikor Vivian szervezi a programot, amikor az int neki, hogy sikerült, megbeszélik, hogy innentől kezdve nincs több nyílt telefon, indul az akció, Annie-nek tudnia kell, hogy valószínűleg figyelik és úgy kell majd veszítenie, hogy az ne legyen nagyon szembetűnő. A lány nem aggódik, ezek szerint nincs szerencsemalaca.

Jai közben a követségi "denevérbarlangba" megy, ahol a kötelező jópofizás után belecsapnak a lecsóba: a helyiek visszakövették Ridley utolsó útját a zártláncú kamerahálózaton, de mivel annak a fele sem működik, nem egyszerű a dolog. Lényeg, a lényeg, a raktárnegyedig tudták követni, addig semmi gyanús nem történt, vagyis, kizárásos alapon ott van a kutya elásva, de legalábbis a gyémántok, mert gyógyszerraktár egy szál sincs, tehát nem a munkája miatt ment oda. Jai Vivianről is megkérdezi kollégáját, aki nem tudja a nőről ezt a rosszfiús dolgot elképzelni, de azért vigyáznak majd vele.

Arthur nem túl lelkesen fogadja idősebb Wilkoxot, aki csípős megjegyzésekkel válaszol, majd rátérnek az aktuális ügyre, melyben ugyebár az öreg csak tanácsadó.

Eközben Ridley-t faggatják rendületlenül, Joan meg épp jókor lép be a megfigyelőbe, mert futárpasink annyira kivan, hogy némi kajáért cserébe elárul egy címet. Jai-t értesítik is nyomban, aki Helyi Munkatárssal útnak indul. Menet közben elmennek Annie és Vivian mellett, Walker ártatlanul kérdezi, hogy kik ezek az öltönyösök, Vivian meg gyanútlanul közli, hogy ők az alagsori emberek, ők bizony olyanokat tesznek, amiről senki sem tud, jaj-kémek?-nemár! Kémeink pedig már meg is érkezett egy üzemen kívüli szürke raktárépülethez. Bemennek. Osonnak. Zajt hallanak. Fegyvert rántanak. Lőnek. Látnak valakit elfutni. Gyors az illető, már csak az ablakból konstatálják, hogy nőről van szó. Azért ujjlenyomatot vesznek, jelentenek a DPD-nek, akik levonják a következtetést, miszerint nyilván a reptéren is volt emberük, aki figyelmeztette őket, így volt idejük kitakarítani.

Arthur és Henry is csatlakozik a csapathoz, utóbbi Ridley-ről kérdez, mit tudunk róla. Auggie már sorolja is, hogy nős, templomba jár, nincs priusza, satöbbi, satöbbi, Wilkox közben az aktát nézi és felháborodva kérdezi, hogy miért nem tűnt fel senkinek, hogy a pasi nem is telefonált a feleségének, még csak szóba sem hozta őt. Előkerül egy fotó, Patricia egy nagyon csinos nő, Joan szerint nem az a fajta, aki egy Ridley-félével kezdene.

Szerencsejátékozni viszont biztos szeret, ugyanis feltűnik abban a társaságban, ahova épp most érkezik Annie és Vivian. Annie izgatott, beleveti magát a játékba, kockával kockáztat, haha. Közben mutatják, hogy mindenki szemezget mindenkivel, bólintgatnak, pislognak. Annie "gyanútlanul" rábízza a táskáját Vivianre, akt máris segédkezik, hogy kivegyék belőle a mobilt és az útlevelet (erről persze a DPD-nél tudnak), egyik pasi hívja a Smithsoniant, a vonal másik végén Auggie jelentkezik, álca biztosítva; a másik pasi megy a hotelbe, ahol szintén nem talál semmi gyanúsat, Jai látja a hallból, hogy jókedvű volt a pasi. Auggie is tud jó hírt mondani, ugyanis megérkezett a raktárból vett ujjlenyomatok azonosítása és az illető hölgy bizony nem más, mint… Mrs Ridley.

Annie közben vedel, meg veszít, kér is némi hitelkeretet, Vivian lebeszélné, de Walker nem tágít, hanem… veszít. Utolsó két zsetonját felteszi a "kígyó szemére", a dupla egyesre, 30 az 1-hez fizet, mi ez, ha nem tuti? Ééééés…. tényleg! Dupla egyest dob a játékos, Auggie a lehallgató másik végén is elájul Joannal együtt, Annie most nyert harmincezer dollárt. Ez egyébként baromi jó hír lenne, de mivel éppen veszítenie kellene, próbálja a malacát arrébb rugdosni az asztal alatt, majd nagy levegőt vesz és felteszi az összes nyereményét ugyanarra – tényleg nem is feltűnő. Mindegy, Patricia is feltűnik az asztalnál, bólogat és pislog, hadd menjen a dolog, Vivian veszi az adást, majd próbálja vigasztalni Annie-t, amikor az elveszíti az összes pénzét. A hitelt vissza kellene fizetnie, de semmi lehetősége nincs, bajban van, rendesen. Vivian előrukkol a csempészés ötletével, de Annie olyan gyorsan vágja rá, hogy rendben, hogy alig tudja meggyőzni, aludjon rá egyet és majd csak másnap, tiszta fejjel döntsön. Úgy tűnik, a lány megkedvelte újdonsült barátnőjét.

A reggel azért is érdekes, mert csütörtök van, és úgy tűnik a szervezés csütörtököt mondott, Annie Danielle hívására ébred, aki mérges és kétségbeesett, mert ott állnak a kapuk előtt és nincs aki beengedje őket, sőt, még a Walker névről sem tudják, mi fán terem. Nosza, megy a hívás Auggie-nak, hiába nem szabadna nyíltan beszélni, de segítség kell, mostnyomban. Auggie hívja is az álcabiztosító részleget és jól megmondja a magáét, Annie meg lélekszakadva rohan Vivianhez, elnézést kér a késésért, de mivel nincs más lehetősége, meg aludt is rá egyet, ő bizony szeretne csempész lenni. Azt azért még megkérdezi, a lány miért teszi ezt, mire a válaszon tán meg sem lepődik: Vivian mindig is a stréber jókislány volt, segítséget kértek tőle a pasik is, nem járni akartak vele éspedigde mindig is kis figyelemre vágyott, így jólesik neki, amikor a főnöke bizalmasa lehet. Szóval Turnbull, aki miatt ez az egész elindult! Először csak vízumkérelmeket kért, aztán szépen fokozatosan belemászott nyakig a dologba, épp ezért most Annie-t is figyelmezteti, hogy ne csinálja, mert innen nem lesz kiút. De, Walker akarja, úgyhogy kap egy helyet és időpontot.

Eközben a DPD-ben kiderítik, hogy Patricia igazi neve Alara Koman, a török hírszerzés képezte ki, jelenleg zsoldosként dolgozik, főleg fegyverekben utazik, de embercsempészetben is benne lehet, ezek pedig Angolához kötik. A vonal másik végén a londoniak Vivian Langról számolnak be, mindenféle papírmunkát ő végez, kapcsolatai, ismerősei vannak, Jai szerint akár be is szervezhetnék, de apja rögtön ellentmond, szerinte ez nem jó ötlet, mert ki tudja, hogyan reagálna, először mindenképp Walkert kell bejuttatni.

Ez sikerülni látszik, Annie elmegy a megadott helyre, ahol már álPatricia várja, elmondja a tudnivalókat, üdvözli a csapatban, majd elnézést kér, de fel kell vennie a mobilját. Míg félrevonultan beszélget, Annie-t is hívják, mégpedig Chloe az, aki el van ragadtatva az Éjszaka a múzeumban nappali változatától, ráadásul Auggie sokkal jobb, mint Ben Stiller. Danielle veszi át a telefont, ő is ájuldozik egyet, miközben a gyerkőcök a háttérben szinte széttépik Auggiet és az ő fehér botját, ami nem fénykard. Ő is megkapja a telefont, megígérteti a lánnyal, hogy legközelebb nemet mond az ilyen felkérésekre, de közben Annie arca elkomorul, mert hallja, amint álPatricia átvált törökre és olyanokat mond, hogy Viviant el kell tenni láb alól, mert túl sokat tud és ha valaki netán átállítaná, akkor nekik lőttek.

Annie próbálja figyelmeztetni Viviant, aki viszont siet, mert találkája van, így leteszi a telefont, Walker szerint viszont ez vészhelyzet, ezért előkapja a titkosított mobilt és hívja a DPD-t. Auggie szól Joannak, Arthurnak, Wilkox szintén ott van, Jai és Munkatárs már vonalban, halljuk, Annie. Walker beszámol a kivégzési tervről, egy fiatal 35 éves nővel találkozott (igen tudjuk, Alara Kolman, Ridley felesége), nem tudta, hogy tud Annie törökül (mi sem tudtuk), a lányt pedig azért akarják eltűntetni, mert túl sokat tud (Wilkox jelentőségteljesen pislog Arthurra), a követségen már nincs. Aha, a raktárnegyedbe megy, Auggie bemondja a szürke raktár címét, biztos ott lesznek, Joan megkérdezi, mennyit tud Vivian, semmit, előbb a főnökséggel akart beszélni, mire Wilkox átveszi a szót, remek, maradjon is így, különben elveszítik az ügyet. De hát akkor a lány meghal! Ez persze Henryt nem zavarja annyira, szerinte a küldetés fontosabb. Igen, de már bent van Walker, mi a baj? Hát az, hogy csapda is lehet, miért olyan helyre küldte a lányt, amit már ismernek? Azért, mert ha odamegy, akkor tuti leleplezi magát és fuccs a beépített státusznak. Igen, ez igaz, de Arthur másképp dönt, Jai vigyen magával fegyvereseket, Annie pedig várjon, amíg odaérnek. Wilkox szerint ez őröltség, de Arthur a főnök. Joannak tetszik, amit lát.

Vivian megérkezik a raktárba, meghozta Patricia új iratait, a nő megköszöni, bájosan mosolyog. Kint Annie nem bírja kivárni az erősítést, bemegy az épületbe, ahol rögtön rá is szegeznek egy fegyvert és kísérik be a többiekhez. Vivian nem érti a dolgot, álPAtricia kezdi képbe helyezni, miszerint barátnője tud törökül, majd Annie-hez fordul, mondván, hogy látta ám, hogy érti, amit mond, a szemei elárulták, addig pedig nagyon jó volt. Vivian még mindig csodálkozik, Annie csak annyit mond neki, ő is egy alagsori ember, és bizony azért hagyták itt őket a fegyveres pasival, mert itt a vég. Vivian már fél is, fegyveres elnézést kér munkatársként, de itt most eset van, ellöki a lányt, majd Annie-nek is lekever egyet, amit nem kellett volna, a fájós fogra… Annie visszaüt, közben a fények elhalványulnak, kiderül, hogy Jai-ék megérkeztek és sötétben ők jobban látnak. A lányok futásnak erednek, a pasik lövöldözni kezdenek. Vivian teljesen lefagy, Annie úgy kaparja össze, míg végül kijutnak az utcára, ott viszont álPatricia jön szembe és pisztolya is van. Annie Vivian elé áll, farkasszemet néznek, majd lövés dörren, Mrs Ridley összeesik, a lányok hátrafordulnak, Jai lóg ki az ablakból, szívesen. Vivian még mindig sokkos állapotban van, Annie meg örül, hogy Jai megmentette az életüket.

A DPD-nél öreg Wilkox összefoglalja a történteket: megmentettek egy (?) életet, de lőttek egy küldetésnek, szerinte Arthur egy nagy lehetőséget szalasztott el. Campbell nem ért egyet, és még az is kiderült, hogy Miss Long sokkal többet tud, mint gondolták, így a Jai által elfogott fickók is többet érnek, nem mellesleg büszke lehet a fiára. Wilkoxot azonban úgy tűnik, nem ilyen fából faragták, így faragatlan módon beszólásokkal és köszönés nélkül távozik. Joan ismét az alvási mutatókat kérdezi férjétől, aki továbbra is aggódik a Liza-lék, miatt, no meg, hogy Ben Mercer odakint mászkál, mire Joan most is felajánlja a hálószobát, de most Arthur mosolya nem lohad le, amikor a feleség folytatja: ma úgy terveztem, korán lefekszem.

Amikor szólítják a első osztály utasait, Jai szól Viviannek, hogy menniük kell, a lány búcsúzik Annie-től, megkéri, hogy majd, ha felszálltak, csatlakozzon hozzájuk a turistáról és még elmélkedik egy kicsit azon, hogy ő is kém akart lenni, de már örül, hogy nem volt alkalmas, mert a kettős életet nem bírná, gáz az a sok hazugság meg csalás (Jai és Annie egymást nézik éppen), így meg megvan a saját kis unalmas, stréber világa és legalább nyugodtan alszik. Annie viszont nem hagyja magát elszomorítani, elszántan telefonál Auggie-nak, hogy mire hazaér, kerítsenek egy fogorvost, aki ott várja őt a reptéren.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása