Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Botrány 1x01 - Keserédes titkok

2012. május 31. 10:00 - Weatherspoon

Történetünk egy sietős léptekkel korzózó ifjú hölggyel indul, aki az esti órákban betér egy washingtoni bárba, ahol egy jól öltözött férfi várja. A lány neve Quinn, a férfié Harrison, és nehezen követhető eszmecserét folytatnák találkozásuk tulajdonképpeni céljáról. A leány távozni szeretne, mivel úgy véli, csak egy vakrandevúra palizták be, miközben a férfi hevesen bizonygatja, ez bizony itt egy állásinterjú. A lány nem hisz neki és változatlanul lelépne, de akkor Harrison bedobja az aduászt, ő bizony Olivia Pope-nak dolgozik. Mirefel az eddig szkeptikusan viselkedő Quinn csak néz, mint a luki nyúl, ne már, komolyan, Olivia Pope-nak? Hát ő ezt el se hiszi, főleg akkor, amikor ez a Harrison csávó azt is közli vele, hogy valójában egy állást akar felajánlani neki e nagy hírű Olivia Pope szolgálatában. Quinn pedig áhitatos tekintettel, csillogó szemekkel vágja rá ekkor, hogy hát hogyne, ő mindennél jobban szeretne csatlakozni az Olivia Pope-nak dolgozó ún. „öltönyös gladiátorok” soraihoz.

k-p_01-qpr.jpg

A nagyhírű Oliviával egy liftben találkozunk először, egy aggodalmaskodó férfi társaságában. A jóember, akiről később kiderül, a Stephen névre hallgat, azon izgul, hogy az általuk épp meglátogatni szándékozott ukrán maffiózók bizony ki fogják nyírni őket, mert hát csak három millió dollárt visznek nekik, az meg kevés lesz oda. Oliviát a nyafogás hidegen hagyja, kiszállnak a liftből, köszöntik a két szimpatikus ukrán urat, hoztunk hárommilliót. Az bizony így nem igazán oké, mondja az egyik ukrán, hatról volt szó, mindeközben társa sokatmondóan előveszi pisztolyát és elállja a kijáratot. Dehogyisnem oké, oltja le az ukránokat Olivia, javallom, hogy fogjátok és fussatok, mert különben gond lesz. Ez az Olivia tényleg egy nagy forma,  mert az ukránok nem hogy ki nem nyírják, de ellenkezés nélkül zsebrevágják az átadott pénzestáskát, és a találkozó happy enddel ér véget.

Quinn és Harrison megérkeznek Olivia irodájába. Az új lánynak bemutatják a stábot, ő itt Huck, a technikus, ezek meg Stephen, a közvetítő, és Abby, a nyomozó, ez meg maga Olivia. Megtisztelő ennek az ügyvédi irodának dolgozni, mondja Quinn, az ám, de ez ugyan nem ügyvédi iroda, az a lúzereknek való, mi hivatásos problémamegoldók vagyunk. Örömteli pillanatok következnek, jön valami nagykövet, és átvesz Oliviától egy elrabolt kisbabát, amit az ukránokkal való találkozóról hoztak el az imént, szóval ezért volt a hárommillió dollár. Az ügy megoldva, mehetünk haza, pezsgő, pörgés, hahota, ám nem sokáig van ez így, ugyanis betántorog egy összevérzett fickó, megölték a barátnőmet, azt hiszik én tettem, help me.

k-p_02-qpr.jpg

Olivia és stábja kikérdezik az ipsét, a neve Sully, és kidekorált háborús hős, meg konzervatív republikánus motivational speaker, szóval híres ember. Vérbe fagyva talált rá barátnőjére, kihívta a 911-et, de úgy beparázott, hogy elmenekült, mielőtt bárki kiérkezett volna. Szerette a nőt, a legjobb barátja volt. Láthatóan megrázták az események, taknya-nyála összefolyik. Gázosnak tűnik az ügy, mondja Stephen, Harrison és Abby is, nem kéne vállalni, tuti ő tette. Dehogyisnem vállaljuk, mondja Olivia, ezt közli Sully-val is, ja meg azt is, hogy ne merjen hazudni, mert akkor offos az ajánlat. Nem én öltem meg, mondja a megrendült katona.

k-p_03-qpr.jpg

Olivia ezután felkeresi éjnek évadján az államügyészt, adj nekem 48 órát, ne csukasd már le ezt a szegény Sully fickót. Adjon a hóhér, mondja az államügyész, különben is, minek jössz te ide ilyenkor, kopóggyá. Olivia végül csak kap 24 órát, hogy alibit találjon a háborús hősnek. A stábtagok beindulnak, Abby a gyilkosság helyszínén készít véres fényképeket, Stephen pedig a hullaházban romantikázik a kórboncnokkal. Quinn panaszkodik, első munkanapnak nem durva ez egy kicsit? Már reggel van, a falat teleragaszgatták fényképekkel, de Oliviának még mindig nem elegendő a fejlemény, aztán csipog a telefonja, és lelép az irodából.

k-p_04-qpr.jpg

A Fehér Ház árnyékában főhősnőnk egy őszülő halántékú elnöki komornyikkal találkozik, aki régi jó ismerőse, hisz korábban az elnökéknek dolgozott. Az a gáz, hogy egy Amanda Tanner nevű nő azt híreszteli, hogy az elnök szeretője, mondja a komornyik, úgyhogy le kellene állítani, kedves Olivia. Hát az elnök már arra sem méltat, hogy találkozzon velem, kérdezi a nő. Hát, tudod, ő az amerikai elnök, sok a dolga. Lesz szíves akkor is személyesen elmondani a baját, reagál Olivia, és otthagyja az öregurat. Az irodában Stephen kérdéseire közli, hogy az elnökkel megy találkozni, ne már, hát az milyen menő, hüledezik a csávó, na de csak mondd már meg, most akkor tényleg elvegyem feleségül azt a csajt, akit el akarok venni feleségül? Vegyed hát, csak ne nyaggassál ezzel, válaszol Olivia, hozzáteszi még, hogy normális emberek így csinálnak, szerelmesek lesznek, aztán megházasodnak. Az Abby nevű nyomozó sokatmondó szempillarebegtetésekkel hallgatja a társalgást.

Quinn feltár egy új elemet Harrisonnak, a Sullynak ez a megölt barátnője, Paige, valami buliba ment volna aznap este, mikor meghalt, de lemondta. Abby egy oltári nagy bálnacsontváz alatt felkeresi Paige barátnőjét, akivel a lány a lemondott programot tervezte, mégis miért mondta le? Hát azt én nem tudom, mondja a barátnő, tudja, ugyan Paige és én régebben partyribancok voltunk, de Paige szerette Sullyt, csak ez számít. Valamit elhallgat, vélekedik Abby, de ennél többet nem tudunk meg.

k-p_05-qpr.jpg

Olivia megérkezik látogatóba az elnökhöz. Puszilkodik egyet a First Ladyvel, majd sétára indul az elnökkel és kíséretével. Ki ez a csaj, meg hogy is volt ez az egész, elnök? Ugyan, Olivia, hát nem vagyok én hülye, természetesen semmi sem volt ezzel az Amandával, úgyhogy el kéne intézni ezt a dolgot, ugye megteszed, magyarázza az USA jóvágású első embere. A főhadiszálláson Abby hisztérikus örömmel közli, hogy rájött a nagy titokra, a megölt barátnőnek, Paige-nek viszonya volt valami vastagnyakú kidobóval. Aztán Olivia és Quinn felkutatják Amanda Tannert, a folyóparton találnak rá egy padon, ahol Thomas Jefferson nevű kutyájával ücsörög. Olivia nekiesik Amandának, nem kéne az elnökről hazudozni, kis barátom, mert csúnyán megjárod, úgyhogy ha nem akarod, hogy a kezedbe adjam a segged, húzz el innen jó messzire, és vissza se gyere. De hát szeret engem, mondja természetesen Amanda, dehogy szeret, felel Olivia, hazudsz, úgyhogy séta van. A vérfagyasztó jelenettől Amanda és Quinn is kikészül, az állítólagos szerető kutyájával együtt elrohan.

Quinn a budin ülve pityereg az iménti sokk hatására, Huck, a technikus rángatja ki onnét, nem sírunk, mert Olivia nem hisz a sírásban. Nem hisz az semmiben, mondja Quinn a szemét törölgetve. Oliviával közlik a társak, hogy a kidobónak alibije van, ő nem lehet a gyilkos, a pisztoly meg tele van Sully ujjlenyomataival. Sully tudta is, hogy a nőjének viszonya van, szóval simán megölhette. Olivia beront Sullyhoz, akit az irodában tartanak elbarikádozva, tényleg tudtad? Tudtam, máskor is volt már ilyen, de nem én öltem meg, tényleg. Patthelyzet. Romantikus jelenet, Olivia és Stephen eljegyzési gyűrűt válogatnak Stephen jövendőbelijének, Abby szíve majd megszakad. Aztán beront Amanda Tanner, jólvan akkor, felmondtam, eltűnök, de Olivia, legalább akkor adj már át egy üzenetet az elnöknek. Nem adok, mondja Olivia, húzzál innét, amíg még van lábad, és kidobja szerencsétlent. Aztán jönnek a rendőrök, most már lejárt az idő, vinnénk ezt a Sully gyereket. Oliviáéknak 40 percük van kitalálni valamit.

k-p_07-qpr.jpg

Stephen és Abby elmennek a kocsmába, ahol állítólag Sully az estéjét töltötte, mielőtt a barátnőjét megtalálta volna megölve. A kocsmában senki sem látta őt, így továbbra sincs alibi, de van egy térfigyelő kamera a sarkon. Barátaink jól megvesztegetnek egy biztonsági őrt, és a kamera tegnap esti felvételein olyat látnak, ami érdekes lehet. Viszik is a felvételt az irodába, lejátsszák Oliviának és Sullynak. Kibújik a szög a zsákból, hát a felvételen az van, hogy Sully barátunk egy másik férfival vált szenvedélyes csókot. Megvan hát az alibi, Sully tényleg elfoglalt volt a gyilkosság időpontjában, tehát ártatlan. Jó, oké, meleg vagyok, ismeri el a katona, de ezt nem mondhatjuk el senkinek. Helló, akkor lecsuknak, vágod? Akkor se, én háborús hős vagyok, nem lehetek meleg. Ez a hajó már elúszott, mert hát az vagy, mondja Olivia, de nem, inkább a halál, mint a szégyen, hördül fel Sully, aztán a rendőrök karjaiba sétál, azok meg megbilincselik és elviszik.

k-p_08-qpr.jpg

A másik fronton sem rózsás a helyzet, Huck szól Quinnek, hogy Amanda Tanner felvágta az ereit, így Quinn a kórházba megy a nőhöz, ahová hamarosan Olivia is követi. Quinn szerint a nő igazat beszél, tényleg viszonya volt az elnökkel. Lónak a faszát volt, reagál Olivia, az emberek őrültek, beszélnek mindenféle hülyeséget. Na de a csaj tényleg oda meg vissza volt, mondja Quinn, azt mondta, reméli, hogy az elnök majd eljön hozzá, édes szívemnek szólítja, meg ilyen vad dolgok. Édes szívem?!? – kattan be Olivia agya, és egyből a Fehér Házba rohan, ahol persze simán besétál az Ovális Irodába, miközben az elnök a Sarkozy házaspárral vacsorázik. Jön is mindjárt az elnök, Olivia lesújtó pillantásokkal illeti, mire az kiküldi a szobából háza népét, na mondjad már, mi van? Újabb titokra derül fény, hát Olivia és az elnök szeretik egymást! Olivia azért akadt ki, mint a madzagos kotló, mert az elnök anno őt hívhatta „édes szívem”-nek, így egyértelmű, hogy valóban hentergett az Oliviáék által meghurcolt Amandával (és még egy kutyát is vett neki). Szar szemét szar alak vagy, elnök, pedig én úgy hittem neked, erre becsaptál! Olivia jól pofon is vágja a szabad világ vezetőjét, aki ugyan próbálja csókokkal enyhíteni a feszültséget, de aztán rájuk nyit a komornyik, Olivia pedig távozik. Stephen várja egy étteremben, már megint az eljegyzése miatt nyafog, biztos ezt kéne csinálnom? Csináld, legyünk már túl rajta, az Istenért. Így hát Stephen csak megkéri a vacsorapartnere kezét, Oliviának ez először tetszik, majd eszébe jut összetört szíve, és szipogni kezd.

k-p_09-qpr.jpg

Főhősnőnk ezután felkeresi a börtönben Sully barátunkat. Figyelj már, Sully, ne csináld, tényleg nem gáz, hogy meleg vagy, vállald fel és kiszabadulsz, hisz nem szabad titkolni, vagyishogy nem lenne szabad titkolni azt, kit szeret az ember, hidd el nekem. Oliviával ezek szerint saját tapasztalatai is mondatják e szavakat, melyek Sully szívéig is elérnek. Így a következő jelenetben már talpig egyenruhában, sajtótájékoztató keretében kimondja, meleg, és még a gyilkosság vádja alól is felmentették. Mindenki örül, Stephen Abby-t nyomorgatja, a nő arcmimikája az érzelmek vad belső dulakodásáról árulkodik. Quinn még mindig nem vágja teljesen, mi a szitu, szóval akkor most mi lesz a tényleges gyilkossal? Most érted, ki nem szarja le, a mi dolgunk itt véget ért, tájékoztatja Harrison.

k-p_11-qpr.jpg

Az utolsó jelenetben Olivia épp Sully tévés stand-upját nézi, amikor érkezik a komornyik. Az elnök látni kíván, hölgyem. Kapja be, mondja Olivia, ja és azt is mondd meg neki, hogy ez a csóringer Amanda Tanner mostantól az ügyfelem. Az epizód utolsó mozzanataként Olivia elszánt tekintettel ismét a képernyőre mered, igen, most megkapja a magáét ez a szemétláda elnök.

Címkék: botrány scandal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

genevieve 2012.05.31. 20:47:23

első:-)

szabad itt ilyet?:-)

genevieve 2012.05.31. 20:55:09

egyébként jó a poszt, csak ma olvastam először erről a sorozatról, de már tegnap lement a 4. rész is, nem tudod hol lehetne visszanézni az elsőtől?

Weatherspoon 2012.05.31. 23:40:12

Köszi! Úgy látom a Universal csak az adott heti epizódot ismétli (de azt többször is), a régebbieket nem, viszont beírva a googléba, hogy botrány scandal így együtt, több felületet is kidob, ahol úgy tűnik meg vissza lehet nézni az első három részt.

genevieve 2012.06.01. 09:09:54

@Weatherspoon: kössz, akkor majd igyekszem megkeresni:-)

kimmeeh 2012.06.14. 16:48:27

Nagyon jó!Ez az elnök tag tényleg micsoda egy kurvapecér!Sztífön meg ebbi vajh összejönnek még e sorozat keretein belül?:)
süti beállítások módosítása