Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 5x12 - Hell Ain't a Bad Place to Be (ÉVADZÁRÓ)

2012. május 30. 15:00 - Chat Géza

A szokásos napi rutin okán, Hank egy krimóban iszogat egymagában. Ez a kocsma azonban egy kicsit más, mint a többi. Az amsterdami vöröslámpás negyedben sincs ennyi és ilyen jól kivitelezett hangulatvilágítás, mint ezen a helyen. Hogy ténylegesen is ráérezhessünk a pokol kénes ízére, Lew Ashbyt kapjuk csaposnak, hogy az idők végezetéig és még annál is tovább mérje nekünk az égető piákat. A két haver örül a viszontlátásnak, Hank azonban egy kicsit húzza a száját a hely velejéig romlott, erkölcstelen, éjsötét jellege miatt. Karen finoman megsimogatja Hank vállát, aki megfordulva már saját szemével is láthatja kicsit darkos kivitelben megjelenő szerelmét. A kezére csókot lehelve kiszúrja, és egyből elborzad Karen alkarján végigfutó seb látványán. Balra nézve lányát látja, amint Tylerrel iszogat, mire Apocalypse is színre lép, csőre töltött kéziágyúval a kezében helyet foglal az ifjú gerlepár mellet, majd egy laza mozdulattal szétlövi Tyler búráját. Becca rezignáltan apja felé fordítja véres arcát, mire Sammurai – szemtanúkat nem hagyva maga után – a lányt is halántékon trafálja egy golyóval. Hank a kocsijában ébred. Karenék háza előtt sikerült elszundítania, így ha már úgyis ott van, megvendégelteti magát egy jó kis kávéra. Bates ajtót nyit és Hank nyakába borul. Nincs mese. Színt kell vallani Karennek.

Bates helyet kínál a kanapén feleségének és Hanknek, hogy nyugodtan, kényelmesen ülve hallgassák végig a fontos mondandót. Richard kiváló szófordulatokban elmagyarázza, hogy a Karen által felépített idilli környezet nem ejtheti rabul és nem zárhatja be az olyan fenevadakat, mint amilyen ő. A tudd, hogy értsd monológot többször is megszakító Karen végül csak felfogja, hogy Bates így kíván szakítani vele. Karen a fejét fogja és sír. Megkönnyebülten sír, mert már rohadtul nem tudta elviselni Richard ön- és családpusztító tivornyáit. Öröm és boldogság költözött Karen szívébe. Batesnek azonban Hankhez is van mondanivalója. Itt az ideje belátni, hogy mennyire rohadtul egymásnak vannak teremtve Karennel. Richard a liturgia kihirdetésével, küldetésének végeztével a konyha felé araszol, majd a pultról egy üveg whiskeyt elemelve távozóra veszi a figurát. A kanapén üldögélő szerelmesek  egymásra néznek, és vadul egymásnak esnek.

A szex utáni ejtőzés lágy mámorában, reményekkel teli csillogó fénnyel a szemükben beszélgetnek a jövőről. Hank továbbra sem támogatja a Californiában maradás ötletét, de Karen elképzelésének nem mond ellent. Ma este együtt vacsoráznak, ebben a házban. A jövőn ráérnek később is gondolkodni. Még egy gyors menet után Hank a lányával is tisztázni akarja a bulin történt dolgokat, hogy kiütéssel győzött a rögtönzött Hank vs. Tyler bokszgálán. Becca félig elfogadja apja bocsánatkérését. Becca is mondani szeretne valamit, hogy Tyler is bevallott mindent és bocsánatot kért és az egész szarságra fátylat borítva újra lefeküdtek. Hank gyomra nem bírja befogadni az utóbbi információt, de itt még közel sem ért véget lánya mondandója. Tyler megkérte a kezét. Hank nevet, de érzi, hogy szökik fel a gyomorsava. Becca igent mondott. Ez volt az a pillanat, ami után Hank beleásított az alattuk csordogáló kis patakba. Az első évadban is jelentős monológok helyszínéül szolgáló fehér kishídon állva a vizet nézve a rosszullét kerülgeti Hanket. Karen nem tudhatja meg. Moody nem tud mit kezdeni az infóval, lányának meg mennie kell vissza a melóba. Puszi apának? Hányás után inkább nem.

A Baggs rezidenciába érkezve Charlie megkapja a legfrissebb infót Marcytól, hogy Lizzie kilépett. Állítása szerint a szaros pelenkák cserélgetésére fordított időt inkább valami másra, felfelé ívelő karrierjére kellene összpontosítania. Ezután Marcy beveti az ősrégi trükköt – nem a szexuális vonzerőt – és bevallja, hogy mindent tud Sturól és Lizzieről. Charlie egyből beleszalad a késbe és megkönnyebbülten kezd beszélni erről ez az egész szopás és szopatás témáról és arról, hogy milyen nagy nehézségek árán tudta csak magában tartani. Marcy pitbull arcáról azonban semmi jót nem tud leolvasni. Megy a trágárkodás, melynek tetejében – a régi bejárónő – Irma hozza ölében a kis Stuartot meg vele együtt a jó hírt, hogy végre kimondta élete első szavát, ami nem más, mint a „szopás.” Ez igazán szép kisfiam, de ez egy nagyon csúnya szó, úgyhogy meg ne halljam még egyszer bazmeg. És akkor indulás a forgatásra elkapni és megszorongatni az idősebbik Stu golyóit.

A forgatáson is megy a szpadékoskodás. A pöcsöm öccse rendező ficsúr azon sír, hogy Michael Bay meg az olyan rendező csókák, akik már rendeztek 3D-s filmet, biztos rajta hahotáznak az esti sörözéseken, amiért a Santa Monica-i zsaru is 3D-s lesz. Stu ezennel felmentést ad rinyálás alól. Ebben a pillanatban Hank is megérkezik, mert sürgős beszélnivalója van Tylerrel. Gyanítom a lánykérés lesz a téma. Hanket egy váratlan kalandra és utazásra küldik, melynek során rá kell ébredni, hogy Tyler hallójáratához és szürkeállományához csakis Sammurai Apocalypse érző szívének megtalálásával juthat el.

Szeva haver! Nem zavarom meg a meditációs gandzsázásodat? Apocalypse magából kikelve, pisztollyal hadonászva magyarázza, hogy mennyire viszket a ravaszon az ujja, amikor Tylert látja. Hank átveszi a bongot, majd lágy tejköddel borított agya által vezérelve megcsikizi a mellette lévő Buddha szobor tokáját és azt tanácsolja Sammurainak, hogy csak hagyja békén a gyereket. Lehet, hogy lefeküdt Kalival a kis rohadék, de ettől függetlenül ő akkor is Sammurai kibaszott Apocalypse marad. Na jó’va. Akkó nem lövöm szét a búráját. Kirúgja a lakókocsi ajtaját, felbassza a napgépet, és így közli a néppel, hogy Nyomathatják tovább a fostalicska filmet.

Hank így mentette meg Tyler tyúkszaros kis életét. Akkor már jöhetnek az előre betárazott atyai jó tanácsok. Szállj le a lányomról, és ereszd szabadon a bulizós énedet. Majd találkozol a vadonban Richarddal. Egy ökölpacsival nyugtázzák is a dolgot, majd belecsapnak a forgatásba. A film jelenete epikus, mely során egy tucat bankrabló meghal, Apocalypse – improvizatív jelleggel – lekurvázza Kalit, majd Lizzie is megjelenik egy másodpercre. Ő azonban egyetlen pillantásával képes volt tönkrebaszni az egész jelenetet azzal, hogy gyökérmód a kamerába nézett. Kamera leáll. Újravesszük. Apocalypse kiszúrja, hogy a két hűtlen tovább folytatják a huncutkodást. Na ezt má’ nem.  Sammurai fegyverrel indul Tylernek. Nyakát cibálva fenyegeti. Hank nyugtatgatva közli a halálraítélttel, hogy csak kamu fegyverrel hadonászik a rapper. Ekkor hátranyúl hű fegyverhordozójához Biscuithez, aki már nyújtja is a csőre töltött, méretes kéziágyút.

Hank beáll a halálraítéltek sorába. Tyler elé állva – az emberi pajzs hadművelet elvén – bevallja, hogy ő is lefeküdt Kalival. Sammurai dühöngése belső pityergésbe vált át. Leszarja az embereket, félrelöki az egyik bodyguard niggát és elkullog. A felüljáróra nézve látja, ahogy a sok kis gyökér kamerás mobillal filmezik, mire Apocalypse bepipul és csinál egy kis showt, hogy a gyíkarcoknak legyen mit feltölteni a youtube- ra. Megindul Hank felé és meghúzza a ravaszt. Charlie azonban golyó elé veti magát és tompán a földre zuhan. Kezd sötétedni Hank. Annyira sötét van. Ja. Napszemüveg nélkül máris jobb. Csak a karját súrolta a lövés. Apocalypse is leborul a sebesülthöz. Kicsit elborult az agyam. Ezt hozza ki belőlem ez a nő. Szóval ha nem para, akkor borítsunk fátylat a múltra. Mostantól semmi szerelem, csak a fű meg a formás seggek. Már repül is az ökölpacsi. Marcy is színre lép, aki kitépi Apocalypse kezéből a fegyvert, amivel jól tökön veri Stut. Találkozunk a bíróságon fasszopókám.

Charliet eltolják a hordágyon, Hank a kezét fogja, mert most már újra van barátság. Lizzie, hogy viseli? Hát nem aggódja halálra magát, de a békesség kedvéért mit számít egy kis hazugság. Sokkot kapott bazmeg. Sokkot kapott. Marcy átveszi az „ügyet” és jól lebassza Runklet. Faszért kell golyő elé ugrálnod. Apocalypse fronton is bimbózik a szerelem, mert Kali a puskapor füstjének mámorában rájött, hogy miatta még senki sem ragadott fegyvert, és ez a világ legromantikusabb dolga. Hankre is rácsörög az asszony, hogy hozzon a vacsihoz bort, mert nála minden italt magába szippantott a szeszkazán Bates.

Hank beugrik a Runkle rezidenciába, hogy csórjon egy kis borocskát. Önnek SMS-e érkezett. Carrie üzeni, hogy: „Hi” Moody elereszt egy laza grimaszt, mire előugrik a semmiből az emlegetett szamár. Meglepi! Na ne már. Carrie nagyon beszélgetni akar. Szerettél te valaha is? Nem. Egy kis dugás? Nem lehet. Megyek az asszonyhoz. Főzött finom cukrozott levegőt. Na, jó. Egy ital? Egy ital belefér. Hank hirtelen, álló helyben magába dönti a kitöltött whiskeyt, majd távozóra veszi a figurát, de Carrie csak nem tudja befogni a pofáját. Sajnálkozik elcsesződött életéről, majd az egyik mondat közepén egyensúlyát vesztve a kanapéra zuhan. Naná, hogy beszedett pár pirulát. Nem volt túl okos ötlet. Hank hívná a 911-et, de ekkor tudatja vele a pszichopata hülye picsa, hogy az ő piájába is ugyanannyi gyógyszert kevert, mert amikor majd rátalálnak valaki biztos azt fogja gondolni magában: „milyen szép szerelmes pár.” Hank sem érzi már olyan biztosnak a talajt. Ledől a kanapéra, Carrie rámászik és már jön is a halucináció. Mond, hogy szeretsz.

Hank látja Karent, ahogy hófehér ruhában a kis kertben tevékenykedve virágot ültet. Becca is csatlakozik hozzá, ugyanúgy angyali öltözetben. Hank sötét jellemét, fekete pólóval és a maga sajátos ősrocker stílusával szimbolizálva keblére öleli szerelmét és annak egyetlen negédes gyümölcsét. Visszatérve a valóságba, szemét kinyitva Karent látja maga előtt, aki a következőt kéri tőle: „Mond, hogy szeretsz.” A kábítószer, vagy a boldogság mámorában szívből mondja vizionált angyali párjának: „Szeretlek.”

 

Köszönöm az egész évados figyelmet. Szívesen várom a megjegyzéseket a sorozattal és minden hozzá kapcsolódó dologgal kapcsolatban.

 

Címkék: kaliforgia
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.31. 15:23:57

felemás vége volt ennek az évadnak.

hogy volt nagy összeborulás, hogy mindenki visszatalált mindenkihez az kicsit gejl volt.

Hank szempontjából kellően rokkenrollos volt a vége. :D
süti beállítások módosítása