Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kutyákok 1x03 - Change Partners

2012. május 27. 10:00 - Gabba

Elegáns ruhaszalonban nyitunk, jóképű csávó próbál valami jól kinéző esküvői öltönyt találni, az eladó lelkes közreműködése mellett. Az első két rész ismeretében van gyanúnk, ki lehet ez a vőlegény. Oldalról teljesen véletlenszerűen Britt barátunk esik be és esik neki a csávónak, majd elnézést kérve kihalad az üzletből. A közelben parkoló lepukkant furgonban Hank várja, Britt átadja neki a vőlegénytől leleményes módon lenyúlt tárcát. Gyanúnk beigazolódik, a tárcából Jason Adler névre szóló iratok kerülnek elő, ez tehát Gretchen új pasija. Hank terel, nem mondja meg Brittnek, mire kell neki a tárca, sőt egy óvatlan pillanatban még Gretchen fényképét is kicsempészi és zsebrevágja. Majd a tárcával visszaküldi Brettet az üzletbe, aki, miközben becsempészi Jason elől hagyott zakójába, észreveszi az érkező Gretchent, aki forró csókkal köszönti vőlegényét. Brittnek egy pillanat alatt leesik, miért pont erre a brifkóra volt Hanknek szüksége és siet vissza a furgonhoz. Nemes bosszúként arról kezd mesélni, hogy látta a tárcatulajt letolt gatyával az öltözőben és milyen fenomenális méretű szerszáma van. Hanken látszik, hogy rosszul érinti a dolog, végül aztán Britt nem bírja tovább és dühösen felelősségre vonja Hanket, amiért nem mondta meg az igazat. Később biliárdozás közben Hank elnézést kér az őszintétlenségéért, de aggódik Gretchenért, mert csak alig fél éve ismerte meg ezt az új pasit, ráadásul az interneten, és ő csak le akarta nyomozni, minden rendben van-e a csávóval. Majd azt is megígéri, hogy mihelyt sikerül elintéznie valamelyik banknál a hitelt a házvásárláshoz, visszafizeti Brittnek a korábbi nyomozásból neki járó részt.

A főcím után Hank indul is újabb próbát tenni, ezúttal a Foster and Son nevű pénzintézetnél. Az ügyintéző rövid úton elhajtja, hiteligénylésnél nem túlzottan jó referencia az engedély nélkül végzett magánnyomozói tevékenység. Hank már éppen dühösen távozna, amikor a bank alelnöke lép oda hozzá, és magánbeszélgetésre invitálja az irodájába. Magánnyomozóra lenne ugyanis szüksége, mert szerinte a felesége megcsalja. 100 dolcsis napidíjat ajánl, és ha megvan a bizonyíték is a hűtlenségre, ő maga fogja jóváhagyni Hank hitelkérelmét. Mutatja a nő fotóját, Hank a könnyű pénz reményében gyakorlatilag habozás nélkül elvállalja az ügyet.

Eközben Britt kedvenc törzshelyén iszogat, a csapossal folytatott laza beszélgetést azonban váratlan esemény szakítja félbe: két álarcos rabló lép a krimóba és fegyverrel fenyegetőzve mindenkitől elveszik a pénztárcáját. Az egyik rabló Brittet ismerősként köszönti, talán valami régi haverja lehet?, mindenesetre tőle is begyűjti a tárcát és a rablók lelépnek. Nem sokkal később Hank felveszi Brittet és elmondja az új meló részleteit: És ha meglesz a bizonyíték, megkapjuk a hitelünket a házra. Britt erre bedühödik: Milyen hitelünket, az a te hiteled, tőlem is nyúltál az előlegre pénzt! Most raboltak ki pár perce, de azok legalább előtte fegyvert nyomtak a pofámba! Mérgesen kiszáll és úgy dönt, inkább busszal megy haza, de mivel egy fillérje sincs, Hanktől kér kölcsön némi aprót.

Otthon meglepetés várja, Katie közli, hogy valami régi haverja érkezett látogatóba. Miközben Katie kimegy a konyhába némi sörért, megtudjuk, hogy ez a Ray nevű csávó volt az egyik kocsmai rabló, nemrég szabadult, és az első munkája során mindjárt bele is botlott régi cimborájába, akinek most visszaadja az ellopott pénztárcáját, persze pénz nélkül. Vacsi közben Ray persze teljesen más fedősztorit ad elő: Régebben együtt mosogattunk egy étteremben, onnan ismerjük egymást. Majd arra tereli a szót, hogy lett Britt magánhekus, és hogy Katie-t nem zavarja-e, hogy Britt korábban piti tolvaj volt. Nem zavar, mert én meg prosti voltam, vág vissza a csaj talpraesetten. Később négyszemközt Ray új munkára hívná Brittet, nyilván nem tisztességes pénzkeresetről van szó, Britt el is hárítja.

Egy másik helyszínen Hank sasolja Miriam Fostert, az erősen tízpontos, MILF kategóriájú bankárfeleséget, de egyelőre semmi jele félrelépésnek. (A szerepben amúgy a Dollhouse-ból is ismerős Olivia Williams.) A nő egyedül vacsorázik valami étteremben, és amikor távozna a garázsból, Hank „véletlenül” épp arra jár, és kisegíti a nőt az automatánál. Közösen szidják kicsit a fejlett technológiát, ami nem fogad el gyűrött bankjegyet, majd a nő elhajt, Hank természetesen titokban követi. Továbbra sincs sehol egy csábító, a nő hazahajt, de mielőtt kiszállna a kocsiból, még sírdogál egy sort magában. Hank velünk együtt értetlenül néz. Mindazonáltal másnap reggel jelentést tesz Fosternek, a feleséggel minden rendben. Meglepetésre a férj ezen bedühödik, és ordítani kezd: Én viszont biztosan tudom, hogy a feleségem megcsalt a múlt éjjel, de maga erről lemaradt! Hank a kilátásba helyezett hitelelbírálás érdekében jobbnak látja, ha nem áll le vitatkozni a bankárral, inkább kijelenti, hogy bármi áron megszerzi a bizonyítékot. A furgonhoz visszatérve ott találja Brittet, aki úgy döntött, napi száz dolcsiért mégiscsak megéri besegíteni társának a nyomozásba. Hank megörül, de az ügyről gondterhelt arccal kijelenti: Ez az egész jóval bonyolultabb, mint eleinte hittem.

Rövid kitérő az egyetemre, ahol Ray éppen becserkészi Katie-t, ráhajtana, de a csaj elhajtja: Britt-tel vagyok, nem tűnt fel? Ray látszólag visszavonulót fúj, viszont arra kéri Katie-t, szóljon Brittnek, hogy hívja fel őt mielőbb fontos ügyben. Vissza a lepukkant furgonhoz, ahonnan a két magánzó együtt figyeli Miriamot, Britt közben keresgélni kezdi a pisilős üveget. Ja, azt kidobtam, közli Hank, mire Britt: Csak ki kellett volna öntened, most micsinájjak, mindjárt behugyozok. A probléma megoldása elhalasztva, mert feltűnik a nő, beül a kocsijába és elhajt, a fiúk utána. Miriam valami árkádos épületnél kiszáll, Britt gyorsan elszalad hólyagot üríteni, Hank pedig kissé feltűnően követni kezdi a nőt az oszlopok között. Az egyik sarkon Miriam váratlanul visszafordul és lefújja sprayvel, pont ekkor érkezik vissza Britt. Miriam felismeri Hanket a garázsból, és Britt-tel közösen segítenek neki kimosni a szeméből a sprayt a közeli szökőkútnál. Tisztázó beszélgetés következik, Hank bevallja, hogy a nő férje bérelte fel őket, erre Miriam közli, hogy Foster arra indul be, hogy ő megcsalja. Ez azonban nem igaz, de mivel a férje enyhén idegbeteg, a nő jobbnak látta, ha inkább újabb és újabb megcsalásos sztorikat talál ki, csak azért, hogy a kedvében járjon. Miriam ugyanis pszichiáterként dolgozott és Foster az egyik páciense volt, úgy ismerkedtek meg anno. Eközben Katie hívja Brittet és beszámol a Ray-jel történt találkozásról. Britt kissé bepánikol és a furgonnal gyorsan hazahajt. Otthon Katie mutatja neki a pohárba kiöntött maradék piát és a benne eloltott csikket: Biztos Ray járt itt, de mit akar tőled? Britt vallomást tesz, annak idején volt pár közös balhéjuk, és Ray most megint be akarja vonni valamibe.

Miriam hazafuvarozza Hanket, megdicséri a házat, bár a múltkori rész végén a falba ütött lyuk kissé ront az összképen. Tudok még valamiben segíteni?, kérdezi a nő, mire Hank: Ha esetleg tudna szerezni egy zongorát a sarokba. Majd komolyra fordítva a beszélgetést, Hank ajánlja fel segítségét, hogy megmentse Miriam házasságát (ha már a sajátját nem sikerült, ugye), és ezzel együtt biztosítsa magának a banki hitelt. Javaslata egyszerű, de nagyszerű: ha Fosternek megcsalás kell, kapja meg, ő tud is egy jó alanyt. És vajon kit? Bizony, Britt Pollackot, teljes életnagyságban! A helyszín valami nem túlságosa bizalomgerjesztő motel szobája, ahová a potenciális csábító Katie-vel és a Winston nevű bulldoggal érkezik. A nagyobb hihetőség kedvéért Hank az ablakon keresztül készíti el az ál-intim felvételeket, mosolyogva lát neki a fotózásnak, a Katie arcán látható mosoly azonban nem mondható őszintének. A fotózás végeztével Katie és Britt úgy dönt, ha már egyszer ki van fizetve a szoba, Katie itt maradhatna addig, amíg Britt lerendezi a dolgát Ray-jel. Valami elhagyatott parkolóban találkoznak, a sittes haver egy lakóparki betörést tervez. Britt beleegyezik, Ray még búcsúzóul kihúzza és megvizsgálja a Britt farzsebéből kidudorodó stukkert, majd elválnak.

Az elkészült képekkel Hank siet Fosterhez, akit mintha kicsit megviselne a régóta áhított fényképes bizonyíték, és ugyan megígéri, hogy elindítja a hitelkérelem elbírálását, de látszik rajta, hogy az esze máshol jár. Hank bizakodva indul haza, ahová hamarosan látogatók érkeznek: Gretchen és Jason, egy bizalmas természetű ügyben. Vacsi közben megtudjuk, mi is az: pár napja kisebb összegeket emel le valaki Jason számlájáról, legutóbb például valami ócska motelben foglaltak a hitelkártyájával szobát, ráadásul a jogsiját váratlanul visszavonták, tudna esetleg Hank segíteni? Hank természetesen igent mond. Nem sokkal Gretchenék távozása után váratlanul Miriam érkezik: túl jól sikerült a fotós bizonyíték, mert Foster most azt találta ki, hogy kukkolni akarja őt, miközben a csábítóval szexel, hoppá. Hank szerint ez már tényleg túlzás, Foster komplett elmebeteg, de Miriam a védelmébe veszi. Szó szót követ, aminek heves dugás lesz a vége.

Másnap reggelre a nő lelép, de rövid üzenetet hagy az asztalon, megköszönve a kellemes estét. Hank indul a törzshelyére reggelizni, de alig rendeli meg a rántottát, álarcos rabló ront a helyiségbe és pisztollyal fenyegetőzve követeli a vendégek tárcáját. Elég balfasznak tűnik, Hank rövid úton el is szedi tőle a stukkert, a fickó elmenekül. Rajta van a fazon ujjlenyomata, hívd a 911-et, szól oda Hank a csaposnak. Ujjlenyomat? De hát láttuk, hogy a rabló kesztyűt viselt. Persze Britt volt az, a két magánhekus a korábban Ray által megtapogatott pisztolyt ezzel a cseles módszerrel juttatja el a zsarukhoz, a haver tehát mehet vissza a sittre.

A jól végzett munka után Hank indul Fosterhez, ahol azonban kellemetlen meglepetés várja. Foster ugyanis megguglizta Hank magánnyomozói praxisát, és az internetes oldalon fent volt a társa képe is, akiben nem volt nehéz felismernie a fotósorozaton látott csábítót. Hank mit tehet mást, bevallja az átverést, viszont a megcsalást mégis tudja igazolni: saját magával. Bizonyítékként részletesen elmondja Miriam összes intim jellegzetességét, így végül Foster, ígéretéhez híven aláírja a hiteljóváhagyást és Hank elhúz. A liftnél veszi észre, hogy az egyik oldalról lemaradt a szignó, visszamegy, de addigra Foster már távozott a huszadik emeletről – csakhogy az ablakon át, hoppá. Hank gyorsan a lap aljára hamisítja a bankár hiányzó aláírását és szintén távozik, de ő a liftet választja.

Vallomásokkal zárunk: Britt bevallja Katie-nek, hogy annak idején ő és Ray tört be hozzá és vitte el a tévéjét, de részéről ez volt az utolsó ilyen meló, Katie mellett megváltozott. A csaj dühösen elküldi, de mielőtt becsukná az ajtót, megváltozott hangon Britt után szól: Öt perc múlva törj be a hálószobába; várni foglak. Hoppácska! Hank meglátogatja Miriamot, pár szóval kifejezi sajnálatát, de nagy szüksége volt a hitelre. Majd hazamegy, és a nappaliban ücsörögve gitározni kezd, így aztán nem látja, hogy a háttérben egy sötétruhás alak a konyhapultra állva éppen felhúzza magát a tetőtérbe nyíló csapóajtón keresztül. Mivan????

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása