Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x18 – Vakhit

2012. május 23. 12:00 - leeann

Szóval Melinda kirúgta Samet, és próbál túljutni azon, hogy kétszer is elveszítette Jimet. Elég nehéz ez úgy, hogy Sam még hívogatja őt, de menni fog és hamarosan lezárhatja ezt a fejezetet végleg. Sam telefonjait nem veszi fel, nem akar vele beszélni, így a férfi csak üzenetet hagy neki. Melinda úgy dönt, hogy a Deliával elköltött lelkizős kávézós este után nem haza megy, hanem a boltba, úgyis van mit elintéznie. Amikor a boltba ér, hangokat hall a pincéből. Melinda szellemre gondol, de akit lát, az egy hús-vér ember, ami veszélyesebbnek tűnik, mintha szellem volna. A hús-vér ember a szellemvárosnak fenntartott átjárón tűnik el, de mivel Dr. Byrd kíséri az illetőt, ezért Melinda semmi jóra nem számíthat.

A hús-vér ember, Ben a helyi vízművek kezeslábasát viselte, így könnyű a nyomára bukkanni és kérdőre vonni. Eli-é a feladat. A fickó elmondja, hogy nem tudja, mit keresett a bolt pincéjében, és nem ez az egyetlen, amit nem tud. 3 évvel ezelőtt meghalt, és azóta fura dolgok történnek vele. Sikerült ugyan őt újraéleszteni, de az ominózus nap óta az egész élete fenekestől felfordult. Más néven hívja a feleségét - aki időközben elvált tőle - más ételeket szeret, olyan helyekre emlékszik, ahol sohasem járt, és ezekre nem talál magyarázatot, csak kínlódik napról-napra. Eli nem hisz a fülének, és azonnal elmeséli Melindának a hallottakat.

Melinda lemegy a pincébe, és Dr. Byrd-öt szólongatja, mert tuti, hogy az agyturkásznak köze van a dologhoz. Ben is egy belépő lélek, akárcsak Jim. Dr. Byrd vezette el Melindához Bent, hogy segítsen ezzel rajta és Jimen, de ahogy ezt a szellemdokit ismerjük, nem önzetlen a segítsége, valamit akar. Melinda is érzi, hogy a doki nem szívjóságból "segít". Azt mondja, hogy Jim is úgy fog járni, ahogy Ben. Nem csak teljesen össze fog zavarodni, de ennek a zavarnak a megszállottja is lesz, és ez tönkreteszi a maradék józaneszét is. Eli és Mel utánanéznek Bennek, akiről kiderül, hogy van priusza verekedés miatt, de ez nem meglepő egy teljesen összezavarodott embernél. Melinda attól fél, hogy Jim büntetése is ez lesz, ha magára marad, vagy kezdetektől magára lett volna utalva, mint Ben.

Ben mellett nem volt senki, aki értette volna, hogy min megy keresztül, így segíteni sem tudott neki senki. 3 éve él úgy, hogy nem érti saját magát. Jimet ez egyelőre nem fenyegeti, ő nem saját magát, hanem Melinda világát nem érti. Ned meglátogatja meg Samet az új lakásban. Sam úgy érzi, hogy szereti Melt, ezért nem tudja megállni, hogy meg ne kérdezze, hogy mi van vele. Ned szerint elvan, de nem beszél Samről. A fiú megtalálja Sam jegyzetnaplóját. Ez egy határidőnapló amnéziásoknak. Amíg az emlékező emberek csak a találkozókat és az elvégzendőket jegyzik fel, Sam mindent, ami eszébe jut, és mindent, aminek eszébe kell jutni a mindennapi élethez. Ez egyfajta pótmemória papír alapon. Van is egy bejegyzés, amiről nem tudja, hogy miért írta fel, és ez a "Carter".

Ned elmondja, hogy van egy bringás bolt a városban, a bolt neve Carter és Jim komoly bringás volt. Sam nem kér Jim emlékeiből többet, mert úgy gondolja, hogy minden Jim emléket Melinda suttogott a fülébe, valószínűleg ezt is. Ned hisz Melindában, és ezért sohasem egy percig nem kételkedett benne, de ez sem győzi meg Samet, ő nem hisz a látóban, Jim viszont hitt vakon. Közben Eli felkeresi Ben volt feleségét, akitől sok új információt sikerült begyűjteni. Kiderül, hogy a férje állandóan Clarissának szólította, és állandóan egy buszmegállóban ücsörgött, ahol most is ücsörög. Ben a buszmegállóval szemben lévő házat kukkolja, illetve az ott élő nőt. A nő Clarissa, és 3 éve veszítette el a férjét, Josephet.

Joseph hosszú betegség után halt meg abban a kórházban, ami régen Dr. Byrd szanatóriuma volt. Valószínűleg a doki duruzsolt Joseph fülébe, amikor haldoklott, és várta őt a szellemlétben. Josephnek valami elintézetlen ügye lehetett, ezért kapva kapott a Dr. Byrd által felvázolt újraéledés lehetőségén.  Csakhogy mire belépő lélek lett, elfelejtett mindent, csak egy eszehagyott amnéziás ürge lett, aki nem tudja, hogy mit miért tesz, vagy nem tesz. Melinda és Eli lemennek a föld alá, mert ideje dumálni egyet az őrült dokival. Dr. Byrd úgy beszél a Joseph-Ben párosításról, mintha csak kísérleti bábukról lenne szó.

Igen, Dr. Byrd gyakorol, kísérletezik, mert újra élni akar, csak ki kellene küszöbölni a mellékhatást, vagyis az amnéziás őrült fázist. Melinda és Eli tovább nyomoznak, hogy segítsenek Bennek, ezért elmennek a lakására. Ben nem fogadja őket kedvesen, de amikor megemlítik, hogy van infójuk arról, ami Bent szép lassan az őrületbe kergeti, meghallgatja őket. Közben Sam úgy dönt, hogy megpróbál hinni és elmegy a bicikli boltba. Samnek nem tartogat semmit a bolt, de Jim Clancy rendelt egy túrabiciklit. A boltos emlékszik Jimre, és arra is, hogy mennyire izgatott volt, hogy az asszonnyal majd elmennek egy jó kis biciklitúrára.

Sam nem vinné el a kerékpárt rákérdezés nélkül, de a boltos a lelkére köti, hogy ne szóljon Clancy-nének, mert Jim meglepetésnek szánta, az asszony semmit nem tud a kerékpárról. Hát itt dőlt meg Sam suttogós elmélete. Miközben Sam megint összekavarodott, Melinda próbál beszélni Clarissával a boltban, de a nő nem kíváncsi sem Benre, sem a férje szellemére. Ben kihallgatta a dolgokat és kiborult, majd eltűnt a földalatti járatban. Melinda a nőt magára hagyva Ben után szalad. Ben már majdnem Josephként csak tombol, tőr és zúz, eláraszt vízzel egy kamrát, amiben bennrekedt. Dr. Byrd mutatja az utat Melindának.

Ben időközben kijut a felszínre, de Melinda még mindig az ajtó másik oldalán dörömböl. Dr. Byrd, nem tudni miért, most jót próbál tenni és elmondja Melnek, hogy Ben kijutott, de neki futnia kell, mert a vizet már nem tartja meg sokáig az ajtó, és hamarosan elárasztja a folyosót. Melinda fut, de a víz gyorsabb és bent reked egy másik aknában, ahonnan szerszám nélkül csak a víz alatt nagyon messze van kijárat. Dr. Byrd elmegy Eli-hoz, hogy elmondja, merre van Melinda, de közben Sam is Eli-t keresi, mert nem érti ezt a biciklis dolgot. Eli nem ér rá Samre, mert Melinda bajban van, ezért Sam vagy vele megy, vagy továbbra is kételkedik.

Akármekkora baromság, de Sam is lemegy Eli-jal a föld alá. A víz alatt kell átúszni abba az aknába, ahol Melinda van, abból az aknából, ahol Ben a felszínre jutott. Eli kicsit fél, mert nem jó úszó, de megteszi, mert hisz Melindában anélkül, hogy biztosan tudná, hogy a szellem igazat mond neki. Sam azt látja, hogy Melinda barátai egyszerűen csak hisznek benne, és ez nekik elég. Lehet, hogy neki is elég? Sam úgy dönt, hogy legyen, ő is hisz, és átveszi Eli-tól a feladatot, és ő amúgy is sokkal jobb úszó. Sam elindul a víz alatt a megadott irányba, de útközben bajba kerül, mert a hátizsák, amiben a felszerelést viszi, beakad egy vasba. Sam küzd, majd fulladozni kezd és elindul az élet végét jelző film, de ez nem Sam filmje, hanem Jim filmje.

A halálos lövést éli át újra 2 másodpercben, majd feleszmél, és a zsákot hátrahagyva úszik tovább. Ahogy úszik tovább, Jim és Melinda közös életének minden lényeges mozzanata megelevenedik a szeme előtt. A mentős-tűzoltós múlt, Delia és Ned szerepe az életükben, némi szex és csók az asszonnyal, az érzés, amit egymás iránt éreznek, az esküvőjük. Mire a film lepereg, a férfi már csak belebeg abba a kamrába, ahol Melinda van. Mel azonnal kihúzza a férfit és szólongatni kezdi a köhécselve magához térő Samet. Melinda a feszítővassal már ügyködik és a még ernyedt Sam nem érti, miért hívják őt Samnek.

Miközben a páros feszegeti a rácsot, a férfi, aki már erejénél van, azt kéri, hogy Mel a nevén szólítsa őt, JIMnek. Nagy az öröm, mert Jim végre újra Jim, ha tudták volna, hogy egy kis fuldoklása kell hozzá, Mel már rég egy teli kádba nyomta volna Sam fejét, de a lényeg, hogy Jim már Jim. A páros kijut, de Jim most Samre nem emlékszik, úgyhogy amíg Mel elrendezi Bent és Dr. Byrd-öt, addig arra kéri az urát, hogy üljön egy helyben nyugiba. Mel elbeszélget Bennel, aki ettől jobban van, a zord orvost is sikerül átküldi a fénybe zökkenőmentesen, úgyhogy ideje összetrombitálni mindenkit, és Jimet hazavinni. Szóval a csapat hazaviszi Jimet, és Mel megmutatja egy tükör segítségével, hogy mi a helyzet. Lesz mit átbeszélni, de Sam végre Jim, és most csak ez a lényeg.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása