Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x12 - Elhidegülés

2012. május 22. 11:00 - fuszulykavirág

Diane-nel kezdjük a részt, ez se gyakori, meg az se, hogy éppen egy múzeumban nézelődik. Szóba elegyedik egy férfival, aki esküszöm, hogy maga Krokodil Dundee, egy picit öregebb kiadásban – nyilván az ausztrál akcentus segít a párhuzam kialakításban, mindenesetre jól szórakoznak egymás társaságában. Mindaddig, amíg Krokodil Dundee át nem ad egy végzést Diane-nek, merthogy bizony ő egy bírósági kézbesítő. Kár, pedig milyen szépen indult. Alicia elkíséri a gyerekeket első napjukon a magániskolába, ahol ő is kap egy végzést fent említett ausztrál úriembertől, de vele legalább nem flörtöl. És Will is megkap egy ugyanolyan borítékot, egy esküvő közepén. Díszes társaság lesz ez.

Will szerint Wendytól érkezik ez a kitüntett figyelem, esküdtszék elé akarja vinni Will ügyét. Ja, és még David Lee is kapott. Merthogy nem Wendyról szól ez, hanem David Lee egy korábbi válásáról. Nem az ő válásáról, de egy válásról, ahol ők képviselték az ex-asszonyt. Most az ex-férj perli őket, azt állítja az ügyvédek hidegítették el őket egymástól drága asszonyával. David Lee is befut, dühöng, és valami múlt századi katona jelmezt visel, amiben nehéz komolyan venni – valami előadáson érte utol a kézbesítő. Na, de azt mondja David Lee, hogy az ex-férj valami prostival csalta az asszonyt, nem lehetett itt szó elhidegülésről. Megérkezik az ex-férj ügyvédje, valami nagyon menő ügyvéd Los Angelesből. Will telefonon beszél az ex-asszonnyal, aki pontosan tudja, mennyiért perel az ex-férje, ami több mint gyanús. 44 millióért, úgy egyébként.

Na, a menő ügyvéd Los Angelesből végre összerakja a teljes képet: ex-asszony és ex-férj kibékültek, a válás során a nőhöz került egy cég, amit nemrég a Lockhart & Gardner segítségével eladott, veszteséggel, a cég viszont azóta nyereséges, és ezt hiányolja most vagyonából a pár – mert a Lockhart & Gardner nyilván aljas módon, saját érdektől vezérelve intézte így a dolgokat. Na ez fog 44 millióba kerülni. Összeülnek a partnerek a cégnél megvitatni a helyzetet, mindenki háborog, hogy miért kéne egyenlő arányban viselniük David Lee hibájának következményét – pedig még el sem vesztették az ügyet. Krokodil Dundee ugrik be az irodába, Alicia ki akarja dobni, eleget ártott már a megjelenéseivel, de most nem kézbesíteni jött, hanem Diane-hez, magánügyben. Alicia hajthatatlan, a csomagot hagyja a recepción, ő meg takarodjon.

Kalinda előszedi a válóper anyagait. Az ex-férj tényleg lefeküdt a prostival, de nem volt annyira spontán a dolog: Kalinda intézte el, hogy „összefussanak”, igyanak (szexelni nem kellett, de belefért), meg fotók készüljenek erről, meg egy kis ittas vezetés legyen belőle. Mindezt persze David Lee utasítására, meg azért, hogy az ex-asszony teljes felügyeletet kapjon a gyerekre. Meghallgatják az ex-asszonyt, aki arról beszél, hogy persze ő nem is annyira válni akart akkor, inkább kibékülni, de hát őt felültették azokkal a képekkel, aztán valahogy csak egy válás lett a dolog vége, de csak az ügyvédek nyomására. Kínos kérdés David Lee-hez: Ő bérelte fel a prostit? Nem. Ha ez nem igaz, az hamis tanúzásnak minősül. De akkor sem. Hát jó.

Will ügyvédet keres magának, mert a Wendy téma attól még nincs elfelejtve. Egyik se jó, akiket meghallgat, elkéri hát Aliciától Elsbeth Tascioni elérhetőségét, az őrült vörös nőét. David Lee váltja Willt Aliciánál. Hoz neki aláírni valókat, meg szeretné, ha Alicia is ugyanazt állítaná a prosti felbérléséről, mint amit ő az imént, vagyis hogy semmi közük nem volt hozzá. Elinak nem tetszik David Lee, szívesen eltávolítaná a cégtől, Kalinda figyelmezteti, hogy az nem lesz egyszerű. Aliciát arról kérdezi a menő ügyvéd Los Angelesből, hogy mesélt-e az ex-asszonynak a válás utáni aranyéletről, ezzel is a válásra biztatva őt, meg arról, hogy David Lee bérelt-e prostit az ügyhöz. Ha nem, hát nem, akkor inkább szóljon arról az ügy, hogy a cég eladásából a Lockhart & Gardner több pénzt látott, mint maga az ex-asszony, szóval legyen inkább csalás a vád. Valami csak összejön majd.

A partnerek megbeszélésén már nem David Lee a közellenség, hanem Julius, mert a cég eladását ő intézte. De alá kellett írnia az ex-asszonynak egy összeférhetetlenségi nyilatkozatot, ha az megvan, akkor nem lehet csalás az ügy. Eli Diane-nél próbálja elérni, hogy a partnerek ne egyenlő mértékben legyenek felelősek David Lee hibájáért, és csak ő fizesse meg a 44 milliót, de Diane nem enged. Akkor Eli a partnerek többségének szavazatát akarja megszerezni ehhez az indítványhoz. Na kíváncsi vagyok, az hogy fog menni neki. Diane végre megkapja a csomagot, amit Krokodil Dundee hagyott neki az irodában: a kiállítás plakátja, amin találkoztak.

Will találkozik Tascionival. Igazából nem vagyok képes leírni, hogy mitől zseniális ez a nő, de egyértelműen az. Hogy nem teljesen normális, az egészen biztos. Will is értékeli, hogy nem a szokásos keretek között gondolkozik, ő lesz hát az ügyvéd. Kalinda keresi az összeférhetetlenségi nyilatkozatot, merthogy egyelőre nincs sehol. Az adatbázis szerint Alicia iktatta, vagyis éppen hogy nem iktatta. Pedig emlékszik rá, ellen is jegyezte, de akkor sincs ott. Diane ismét összefut Krokodil Dundee-val, de teljesen véletlenül, éppen másnak kézbesít végzést, aki a boríték átvétele helyett megtámadja az ausztrált, de nem lenne a neve Krokodil Dundee, ha nem intézné el a támadást elegánsan pillanatok alatt. Diane térdei megremegnek A férfi láttán, de csak nem fejlődik egyelőre tovább ez a láv-sztori.

David Lee és Eli ejt meg egy kakaskodást, hogy kinek kéne jobban távoznia a cégtől. Kalinda kikérdezi Aliciát annak a bizonyos iratnak az iktatásáról, és bár eddig határozottan állította, hogy emlékszik, hogy iktatta, most elbizonytalanodik, és nem emlékszik minden részletre. Kezd pánikba esni, hogy tényleg ő keverte el a papírt, amikor benyit David Lee, hogy nyugi van lányok, megvan a papír. Mindenki ünnepel, Alicia viszont gyanakszik. Szerinte David Lee csúsztatta az aláírandó papírok közé nemrég azt a nyilatkozatot, és így került rá az ellenjegyzése. Alicia elmondja Diane-nek a gyanúját, de hát nem lehet biztos ebben. Diane tanácsa: ha emlékszik rá, hogy anno aláírta ezt a papírt (és emlékszik), akkor nincs oka ezt a papírt valamiért nem igazinak tekinteni. Hát ne csináljuk már magunknak feleslegesen a problémát.

Tascioni levadássza Wendyt valami gyerekprogram közepén. Tascioni azt állítja, egy riporter kereste őt, a Will által állítólag megzsarolt bírókkal kapcsolatban, három nevet említ, a város legbecsületesebb bírói, milyen kínos lesz Wendy-nek, ha azt hiszik majd, ellenük folyik a nyomozás. A menő ügyvéd Los Angelesből nehezen hiszi, hogy ez a kritikus dokumentum éppen előbukkant a semmiből. Cary is dolgozott ezen az ügyön akkor még, őt is meg akarja hallgatni az ügyvéd. Krokodil Dundee várja Diane-t a földszinten, ahol értékes infót ad az üggyel kapcsolatban: az ex-férj nem a feleségénél volt, amikor aláírta a papírokat, szóval gyanús a békülésről szóló történet. Cary elmondja, hogy nem emlékszik erre a dokumentumra, de attól még biztos benne, hogy nem hamisítvány.

Végezetül Diane újabb fotósorozattal rukkol elő az ex-asszonynak: friss képek az ex-férjről meg egy friss prostiról, szóval akkor ennyit az ügyről. Wendy valóban kellemetlen helyzetbe került minden bírónál a megjelent cikk miatt, alig győz magyarázkodni. Diane jó anyukához méltóan elsimítja David Lee és Eli viszálykodását, Krokodil Dundee pedig beugrik még egy zárójelent erejéig: egyrészt hogy lássa Diane-t, másrészt, hogy kézbesítsen Willnek egy végzést. Ez már tényleg a Wendy dolog lesz.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.05.22. 17:18:15

nagyon koszi! az orult voros ugyvedno mikor volt korabban? nem emlekszem ra.

fofofo 2012.05.30. 16:32:02

@fuszulykavirág: jaj, csak ittaz új résznél jutott eszembe, hogy lemaradt a köszönöm. el kéne költözni
süti beállítások módosítása