Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kutyákok 1x02 - Dog and Pony

2012. május 20. 11:00 - Gabba

Államügyészi kihallgatással nyitunk, Hank és Britt tesz eskü alatti vallomást a rendőrségen külön-külön, a Lindusnál megtalált pisztoly és szexvideo ügyében. Jelen van még Hank ügyvédje, Maggie, valamint Mark Gustafson nyomozó és a vádlott Lindus ügyvédje. Ez utóbbi pár szál haja szépen be van lőve, a torzonborz Hank bókol is gyorsan egyet: Jó a frizurája, csak nem közös fodrászhoz járunk? A vallomások azonban, mi tagadás, nem túl meggyőzőek, Eleanor hollétéről Hank Mexikót nyögi be, Britt Oregont vagy Maine-t, maga sem tudja pontosan, ezt azért jó lett volna előre egyeztetni, fiúk. A pisztolyról ugyan mindketten azt vallják, hogy nem látták korábban, de Britt inkább csak ümmögi a választ, a magam részéről ezt nem nevezném átütőnek és határozottnak. Ráadásul a zsaruk a harmincezer dolcsis csekket is lefoglalták, mint bizonyítékot, pedig Hank azzal akarta befizetni az első részletet a volt közös házukért, amit Gretchen már meghirdetett.

Gustafson lép oda hozzájuk, aki marhára dühös a magánzsaruk gyenge teljesítménye miatt. Hank próbálkozik: Anyám sírjára esküszöm, hogy igazat mondtunk! Anyádat hamvasztották, feleli erre Gustafson, majd hozzáteszi: Ha rájövök, hogy csak felültettetek, baj lesz! A fiúktól egyezményes jelet bemutatva búcsúzik, majd lelép. Ezt kihasználva a rutinos Hank gyorsan átlapozza a nyomozó irodájában található körözési dossziékat, hátha sikerül olyan alanyra bukkanni, akire vérdíj van kitűzve és éppen San Diegóban tartózkodik. Diadalmasan ki is emeli valami Montell Gobright nevű fószer aktáját, akiért 5000 $ jár, nyomás utána!

A dokument szerint a fazon kirabolt egy italboltot, és utolsó ismert tartózkodási helye a barátnője, Agatha Hagglethorpe háza volt. Megérkezve az adott címre, a fiúk egy darabig a furgonban ücsörögve várják, hogy a foglalkozását tekintve jósnő Agatha hazaérkezzen. Britt közben arról panaszkodik, hogy a gyerekprojektet megelőzően Katie-val belevágtak egy kutyaprojektbe, hogy szokják a felelősséget (ahogy arról a pilotban már szó volt), de az a szemét tacskó össze-vissza ürít a házban, ezért két óránként ki kell vinni még éjszaka is, így alig tud aludni valamit. Ráadásul még a saját fingását is megugatja, teszi hozzá Britt elgyötörten. Végre megérkezik a jósnő, Hank máris befizeti barátját egy menetre. A kártyákat vizsgálgatva Agatha a szokásos dumák után (szereti a szabadságot, megtalálta élete szerelmét, stb.) rátér arra, hogy új lény tűnt fel Britt életében, aki még nagy szart fog kavarni neki. Britt szerint ez az új kutyára vonatkozik, de azért ne zárjuk ki Lindus gurut sem, teszem hozzá rutinos kriminézőként. Az eddig békésen nézdegélő Hank váratlanul hangnemet vált, összetör néhány berendezési tárgyat és befenyegeti Agathát, hogy ha nem fizet a kis vállalkozásáért védelmi pénzt nekik, akkor összetörik a teljes berendezést. Este visszajönnek, a nő addig szedje össze a pénzt. Visszaülve a furgonba Hank kijelenti, hogy a nő már biztos hívja Montellt, úgyhogy estére tuti előkerül a fickó.

Hank elkerül az eladásra kínált volt házukhoz, ahol éppen Gretchen pakolja ki maradék személyes dolgait. Hank próbál köntörfalazni a csekkről, a bank csak holnapra tudja elszámolni, amúgy meg már egyeztetett a hitelszerződésről is velük, blalablabla, hát ez nem túl meggyőző. Gretchen érzékeli is, hogy itt vetítés folyik: Azt kérem, ha nincs pénzed megvenni, két napon belül szólj, mert van egy másik ajánlatom is, ami ugyan kevesebb, de Jason szerint még így is megéri eladni. Hank persze ebből csak a férfinevet hallja meg, vissza is kérdez: Jason a vőlegényed? És milyen Jason? Vorhees, a Péntek 13-ból? (Itt pár percre meg kellett állítanom a lejátszót, mert nagyon rámjött a röhögés.) Búcsúzóul Hank közli, hogy ő mindenképpen szeretné a házat, majd távozik.

Váltunk a másik párosra, akiket sokkal intimebb helyzetben látunk viszont: Brigg dolgozik erőteljes nyelvcsapásokkal Katie alsó régióiban, de éppen a csúcs előtt hirtelen abbahagyja és felordít: Valaki tökön nyalt! Nem én voltam, feleli a csaj, én itt vagyok felül. Britt dühösen hátrafordul, és még látja a hálószobából távozó tacskót... Pont egy ilyen homokos dögöt kellett elhoznunk a telepről, dühöng tovább Britt, majd Katie kérésére kiviszi a kutyát megpisiltetni. Miután visszatér, folytatná a félbehagyott orális kényeztetést, a lány azonban elhárítja: vizsgára készül, sok a tanulnivalója, de Britt ne aggódjon, végül is majdnem sikerült eljuttatnia a csúcsra. Britt nem boldog.

Rövid kitérőt teszünk egy anonim alkoholista gyűlésbe, ahol a leszokottak beszélnek magukról, éppen Hank van soron, Gretchenről beszél és a régi házukról, amit meg akar venni tőle. A gyűlés végén Hank mentora pár szóban kifejti véleményét a házprojektről: szerinte Hank ne vegye meg, hiszen ott ment tönkre a házassága, ott lett alkoholista, ott vesztette el a munkáját, jobban járna, ha inkább felgyújtaná az egészet. Hank nem boldog.

Leszáll az est, Hank és Britt a jósnő házához érkezik bors-spray-vel és baseballütővel felszerelkezve, bízva abban, hogy így seperc alatt ártalmatlanná tudják tenni Montellt. Nyílik az ajtó és mielőtt barátaink kettőt pisloghatnának, a vártnál is szekrényebb méretű Montell „Bradley küldött benneteket?” kiáltással berántja őket, pár erőteljes ökölcsapással leamortizálja velük a nappalit, majd mindkettőjüket kihajítja a csukott ablakon. Végül is azt ígértük a nőnek, hogy ha visszajövünk, szétverjük a házát, próbálja kihozni döntetlenre az eredményt Britt a kert füvén fetrengve. Az egyik aggódó szomszéd kihívja a zsarukat, Montell gyorsan lelép, a nehézfiúk pedig hamarosan a rendőrségi fogdában találják magukat. Érkezik Mark Gustafson, aki biztos benne, hogy Hank csórta ki a nyilvántartásból Montell aktáját, és most kárörvendően nézi a felsült fejvadászokat. Menjetek haza, és maradjatok nyugton, fontos tanúk vagytok egy komoly gyilkossági ügyben, tanácsolja nekik. Majd Reynolds nyomozó megkeresi Martellt, ő még mindig rendőr, de te Hank, már nem vagy az, tesz még egy oldalvágást volt társának. Természetesen Hank nem hagyja ennyiben a dolgot: Ingyen nem szoktam összeveretni magam, nyugtatja meg Brittet kifelé menet.

A kékre-zöldre vert fiúk másnap felkeresik Maggie-t, Hank ügyvéd ismerősét, aki arról tájékoztatja őket, hogy Mantell Gobright ellen nemrégiben távoltartási végzést kért és kapott egy bizonyos Bradley Denim. Ammegki?, kérdezzük hőseinkkel egyetemben. Váltás után ezt máris megtudjuk, az öltöny-nyakkendős Bradley ugyanis éppen most ér haza kiccsaládjával, Hank és Britt a háza előtt várja. Kiderül, hogy Denim és Gobright féltestvérek, anyjuk közös, és Denimet rendszeresen zaklatta szekrényméretű bátyja, pénzt követelve. A fiúk megkérik, hogyha Gobright újra jelentkezne, értesítse őket, majd távoznak. Az út túlsó oldalán kiszúrják Reynolds nyomozót, amint nem is feltűnően lehallgató kütyüt szereltet az utcai telefonelosztóra. Gyors ellenintézkedésként Hankék felkeresik technobuzi haverjaikat, akik működésüket tekintve tisztára olyanok, mint az X Aktákból ismert Magányos Harcosok csapata. Egymás közti dumáikból Hank és Britt persze egy szót sem ért, mindazonáltal a rájuk bízott feladatot pár perc alatt elvégzik: Reynolds lehallgatóberendezését zavaró lehallgatóberendezést szerelnek Denim telefonvonalára.

Hank és Britt a lepukkant furgonban ücsörögve várakoznak, nem is hiába. Hamarosan csörög Denim telefonja, a hívó Gobright: Add ide a részemet, halljuk a szekrényméretű hangját, Hankék csak pislognak, mivan? Találkozzunk a mólónál, válaszolja Denim, nyomozóink máris indulnak. A helyszínre érve még éppen látják, amint Denim rálő Gobrightra, majd elhajt. A lövés a nagydarab fazon karját találta el, vérzik is rendesen, a fiúk gyorsan elkapják a sebesültet és felteszik a platóra. Gyerünk vele a kórházba, aztán felmarkoljuk az érte járó ötezer dolcsit, poénkodnak. Gobright ezt hallva tiltakozik: Micsoda, ötezerért eladnátok, de hát én sokkal többet érek! Emlékeztek a tavaszi rablásra a lovin? Hankék nyilván emlékeznek, mert úgy döntenek, inkább Britt barátnőjéhez viszik a sebesültet. Bár Katie nem orvos, csak állatorvosnak tanuló egyetemista, a fiúk szerint még így is többet ért a sebvarráshoz, mint ők. Jobb belátása ellenére Katie végül is elvégzi a műtétet.

Gobright elmeséli a lovis rablás történetét, amikor a százezer dolcsis bevételt lovasították meg (szójáték, he-he) és a feddhetetlen Bradley tesó tervelte ki az egészet, aki könyvelőként dolgozott a cégnél. A zsét ugyan Gobright rabolta el, de a trükk az volt, hogy nem csempészték ki az épületből, hanem Bradley valahol a pálya környékén rejtette el, amíg a nyomozás elül, viszont a megbeszéltek ellenére azóta sem adta oda a neki járó részt, helyette feljelentette Gobrightot. Ha megtaláljátok a pénzt, veletek osztozom meg rajta, csillant meg új lehetőséget Hankéknek. A fiúk a biztonság kedvéért az ágyhoz kötözik a szekrényméretűt és távoznak.

Ellátogatnak a múltkori akció megrendelőjéhez, a kutyatulaj ruhatisztító csajhoz, útközben Britt újra panaszkodik az inkontinenciával küzdő tacskóra. A Winston nevű angol bulldog (ezúton is köszönet a múltkori poszt szakértő kommentjéért) ketrecbe zárva ücsörög a mosodában, mert a főnök másképpen nem engedné, hogy ott legyen. Britt és Hank a frissen tisztított ruhák közül szereznek két megfelelőt, természetesen csak kölcsönbe, amivel lóversenyre is kilátogathatnak. A pályára kiérve becserkészik Denimet, akinek elmondják, hogy a bátyja felbérelte őket, hogy nyírják ki, de ha Denim tud egy jobb ajánlatot... A simlis könyvelő először kicsit terel, majd végül kirukkol: Nekem többet is megér, mindenképpen öljék meg! Köszi, ti is hallottátok ezt, fiúk?, szól bele Hank a zakóba rejtett mikrofonba, és máris előbukkan Gustafson nyomozó az embereivel. Gyilkosságra felbujtás, hoppá, Denim kiiktatva.

Később Denim háza kertjéből elő is kerül a zsákba rejtett pénz, Gustafson korrektül kijelenti, hogy még aznap intézkedik a nyomravezetői jutalom átadásáról. Majd félrevonja Brittet és pár mondattal dicséri neki Hanket, akivel öt évig dolgozott együtt, de figyelmezteti is, hogy Hank előbb-utóbb csalódást fog okozni neki is. Majd újra rákérdez a pisztolyra, de Britt ismét kijelenti, hogy nem ő rejtette el Lindus házában. Gustafson távozik, hőseink pedig a tizenötezres jutalomról kiállított csekkel a zsebükben indulnak Gobrightért. A szekrényméretűt leszállítják aggódó barátnőjének, sőt ajándékba átadják nekik a cuki kis tacskót, aki nagyon összebarátkozott a kikötözött rabbal, persze a kutya vizelettartási gondjairól egy szót sem szólnak nekik. Hank figyelmezteti Gobrightot, hogy egy évre tűnjön el, és ne csináljon semmi marhaságot, de legalább is ne pisztollyal.

Britt és Katie a tacskó helyett elvállalják Winstont, a tisztítós csaj örömmel bízza rájuk, mert kutyusa kertes házba kerül, és így legalább Baltaarc, a pilotban látott expasija sem talál rá, hogy újra ellopja. Hank pedig ellátogat a véglegesen leelőlegezett házba, ahol újra találkozik Gretchennel, aki éppen végzett az összepakolással. Gratulál Hanknek, hogy végül sikerült megvennie a házat, és figyelmezteti, hogy ha meggondolná magát, 72 órán belül még visszaléphet, de csak ha nem végez komoly szerkezeti átalakítást a házon. Hank bólogat, majd a csaj távozása után felkap egy kilóskalapácsot, és nekiesik az egyik elválasztófalnak.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása