Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zsaruvér 1x13 - Tükörcsarnok

2012. május 18. 14:00 - Chat Géza

Fiatalok kriketteznek, métáznak vagy valami puhapöcsük szintjére lebutított baseballt játszanak a réten, míg a dombon figyelő sí maszkos, bukósisakos fószer szemeit meregetve bámulja őket. Nagyjából húsz másodpercig látjuk Jamiet az edzőteremben boxolni, csak azért hogy erős csontozatú társa még kövérebbnek érezhesse magát mellette. Visszatérünk a játszótérre, ahol a motoros fazon maga elé dörmögi, hogy most jól kiosztja a halál kártyát a kis Samnek. Elhajt a pálya mellett és lead egy sorozatot. Csak sikerül eltalálnia. Frank irodájában hallgatja a napi eseményeket, mire se cigi, se kóla csak úgy beront a rendőrkapitány helyettes. Most rá osztották a rossz hírek hozója szerepet. Itt derül ki, hogy a csávó akit lelőttek,az egyik beépített emberük. Lehet, hogy le kell fújni valami nagyon fontos akciót. Ezért Frank dühösen csukja le, és vágja tönkre a céges laptopot.

Egy olyan elhagyatott kocsmába sikerült szervezni a titkos találkozót, ahol nagyanyám régi abroszát használják függönyként és a sörös korsók is csak a törzsvendégeknek vannak fenntartva. Danny, Frank meg a helyettes megbeszélik a titkos dolgokat, hogy csak ők hárman tudják a meglőtt fiú kilétét. Sammy Khan valójában nem arab, csak úgy tesz mintha az lenne, annak érdekében, hogy beépülhessen egy alvó sejtbe. És ez olyan jól sikerült neki, hogy még egy másik fakabátot is beszervezett. Danny feladata pedig az, hogy úgy csináljon mindent, mintha egy sima nyomozás lenne. Pedig nem az. Dannynek nem tetszik, hogy hazudnia kell társának. Ilyen ez a szakma. Danny és társa egyből kimennek terepre. A nyestenk nem tetszik, hogy hétvégén is melóznia kell. Danny nem ugrik be, azt mondja, hogy azért ők kapták az ügyet, mert a prémium melót csak prémium rendőrök kaphatják.

Jamie és társa valami újgazdag liba háza körül legyeskednek. Renzulli oktat. Zakkant ez a nő, én mondom neked. Egy csomószor riasztotta már a rendőrséget, de senki sem talált semmit. Danny és társa az őrsön kutatják át Sammy táskáját, amiben nem túl bíztató képeket varázsolnak elő. Úgy tűnik, mintha a srác nem komázná annyira Amerikát. Jackie fröcsögős beszédet tart a terroristákról, mire Danny visszavág, hogy hátrább az agarakkal hékás. Minden ember ugyanazt akarja, családot, gyerekeket, tetőt a feje fölé. A kölünbség az, hogy valaki ehhez tömegpusztító fegyvereket szeret alkalmazni. Ekkor megcsörren a fiú mobilja. Valami nő keresi, de Danny hangjára inkább felfüggeszti a hívást. Majd az IT gyíkok kiderítik, ki a csöcs telefonált.

Danny és Jackie a mecsetbe – vagy valami hasonló helyre látogatnak – hogy lecsapoljanak némi infót a helyi pádrétól. Sammy jó gyerek volt, de sajnos senki sem akar zsekákkal beszélni. Danny újabb tanúbizonyságot tesz és gyanút kelt társa szemében, hogy mennyire vágja az arab kultúrát, de ennek szellemében a pádre megértőn bólogat és elhiszi, hogy senki sem akar besározni senkit. Jamieék végre bejutnak az újgazdag nő házába, mire kiderül, hogy az unatkozó hipszter picsának az a legnagyobb gondja, hogy a kések élei észak helyett dél felé állnak. Renzulli olyan fejjel hallgatja végig a nő süketelését, mint aki több órája egy szaftos békegalamb eregetésre  készül. Jamie egy kicsit hiszékenyebb, ezért leteszi a nő asztalára a névjegyét, hogy legyen kit felhívnia abban az esetben, ha megint paranoiás képzelgései lennének. Ne kelljen minden szir-szar dologért a 911 vonalát terhelni.

Frank az éjszaka sötétjében fogadja irodájába a rendőrkapitány helyettest, aki arról érdeklődik, hogy lefújhatja-e már a terror ellenes műveletet. Frank nemet mond, mert bízik fiában, hogy 48 óra alatt sikeresen felgöngyölíti az ügyet. Dannyék túlóráznak, ami miatt mindenki feszült és értetlenül áll a dolog előtt, hogy miért kell egy hülyegyerek gyilkossági kísérletén ennyit parádézni. Az asszony is rácsörög Dannyre, hogy odaér-e a misére? Telefonon keresztül osztja a csicskalángosokat az asszonynak Reagan nyomozó. Értsd már meg, hogy nem tudom. Majd ott leszek, ha ott leszek.

Jamieiék megint a zakkant nő házánál vannak, és ahogy belépnek, látják ahogy egy picit – széket székre halmozva, asztalt asztalra pakolva – átrendezték a lakást. Nem lehet, hogy gyógyszer szed ez a nő? Miből gondolod? Hogy a pultra kivan készítve két doboz akármi. Renzulli inkább kimegy a levegőre, amíg Jamie a bolond nőt vigasztalja. A szorongásai miatt szed gyógyszert. Egy ilyen lakásban, ilyen körülmények között mindenki drogfüggővé válna. Így érvel a csaj, és ezzel sikerül újra meghatnia Jamiet. A nő, bizalma jeléül átadta neki a ház kulcsát, ha bármi lenne, nyugodtan jöjjön be és tegyen rendet.

Jackie már teljesen kivan hétvégi végtelenített túlórától, amire az is rátesz egy lapáttal, hogy Danny sem mond el mindent az üggyel kapcsolatban. De ahelyett, hogy mentegetőzne, inkább elkéretőzik a szokásos meghitt Reagan családi ebédre. A mai téma a sport. Erin lánya húsz pontot dobott a kosárlabda meccsen. Danny egyik hülyegyereke valami sportbalesetet szenvedett. A nagyfater megmondja a lesérült kissrácnak, hogy neki is inkább a kosárlabdát kéne nyomatnia, mert a focival nem ér sokat, azt leszámítva, hogy stabilan melegen tartja a cserepadot. Megérkezik Danny, Frankkel az árnyékában. Itt terelődik át a téma a Central Parkos krikettező gyerek ellen elkövetett gyilkossági kísérletéről. Megy a nagy habiszti a kajálásnál, de az áldás után, a szalvéta desszertes villa letételével Frank és Danny megbeszélik a tutit az előszoba félhomályában.

Gyanús ember közlekedik a kórház folyosóján. Betér áldozatának kórtermébe, ahol szembeköszön vele egy nővér, akit egy határozott mozdulattal lekezel, egy jól irányzott ütéssel földre küldi, majd az elválasztó függönyt elrántva döbben rá, hogy nem a pakisztáni faszi fekszik az ágyban, hanem egy 80 éves öregasszony. Na ez bukta. Gyorsan eliszkolna, de pont kiszúrja a biztonsági őr. A menekülő ember jól mellé céloz a benga bodyguardnak, aki ettől összakullancsozza magát, arccal a földre fekszik, és nem csinál semmit. A merénylő sikeresen elmenekül.

 A rendőrségen mindenki eszi a kefét, hogy mi az úristen történt a kórházban. A főni azonban jó hírekkel is tud szolgálni, mert az IT gyíkok lenyomozták, hogy honnan indultak a gyalázkodó emailek, amit Sammynek címeztek. Mindenki veszi a nagykabátot, hogy a helyszínen nyomulhasson. Eközben Frank egy másik kórházban olvassa fel, Sammy kedvenc verses kötetét.

A nyomozók elmennek Mulik boltjába, ahol szartól repülőig mindent megtalálhat az ember. Mulik nem beszélni nyelv. Nem is kell beszélni, mert a fakabátból elővarázsolt végzésnek köszönhetően lefoglalják a laptopot. Amint kiteszik a lábukat, megbeszélik, hogy egytől tízig terjedő skálán mennyire volt gyanús a pulton elhelyezett fekete bukósisak. A bolt előtt parkol a fekete Kawasaki is, szóval itt valami zsiványság van. A kocsiban ülve gyorsan lefuttatják a moci rendszámát.

Jamie benéz Erinhez, hogy megkérdezze mit sikerült kiderítenie a zakkant nőről. Volt egy repülőgép baleset, amit csak a pilóta meg ő élt túl, ezért egy kicsit kapható lett a szorongásra. Eközben Dannyék már egyel előrébb járnak. A motor a vegyesboltos fickóé, akit mellesleg pont elkapott egy pirosra váltó közlekedési lámpába, a lövöldözés után kettő perccel. Meg a telefonján is aktívan hívogatta a hirtelen eltűnt pakisztáni nőt. A boltból kilép az ombre, aki egyből futásnak ered, de Dannynek csak sikerül elkapnia a kis rohadékot.

A vallatószobában izzasztják a vegyesboltost. Nem nagyon akar mondani semmit, de végül alkut kér. Danny ekkor kiküldi Jackiet, hogy ezt egyedül intézhesse. Amint kiteszi a lábát, egyből letorkollja a csávót, hogy itt csak egy alku van, vagy elmondja a tényállást, vagy nem. Az biztos, hogy mindkét esetben élete végéig fog rohadni valami hűvös fegyházban. Na, jó. Elmondani mindent. A hever lőni le srácot.

Jamie is akcióba lendül. Menne boxolni, de pont kap a buggyant nőtől egy SMS-t, hogy illetéktelen behatolók vannak a lakásban. Ifjú Reagan pillanatok alatt a helyszínen terem. Van itt valaki? Hahó?! Ekkor keresztül rohan valaki a szobán, de Jamie megállítja és egy kis csihi-puhi után harcképtelenné teszi. A nő is megérkezik, hogy megmentő karjaiba ugorhasson, mire kiderül, hogy a már bilincsben vergődő faszi nem más, mint a csaj bátyja. Dráma.

Újabb titkos megbeszélés a lepukkant krimóban. Megvan a merénylő, de Frank nem elégedett. Nem az a lényeg, hogy ki, hanem az, hogy miért? Újabb infó, hogy a pakisztáni nő alibije tiszta, mint a patyolat. Most foga leszállni a gépe. Danny már megy is szóra bírni a lányt. A reptéren szotyizik a két nyomozó, mire csak megérkezik a pakisztáni nőci. Miért ölhette meg a srác Sammyt? Kicsit féltékeny volt? Hm? Akkor segíts elkapni a gazembert. Kicsit bedrótozunk és úgy találkozol az emberrel. Szépen kérdőre vonod és akkor jövünk mi a képbe. És így is lesz. Az már csak grátisz, hogy a fickó, menekülés közben kést rántott. De azért Danny csak legurította az embert a lépcsőn. Nesze neked ostoba féltékenységből elkövetett lövöldözés. Megy a telefon faternak, aki büszkül, mint az állat, hogy fiának 48 órán belül sikerült végrehajtania a feladatot. A terror ellenes akció tovább folytatódik.

Jamie megint boxol. Az edzés végén Renzulli jön meghunyászkodva, hogy bocsánatot kérjen, amiért ő nem hitt a zakkant nőnek. Sosem gondolta volna, hogy a bátyja csinált ilyeneket csak azért, hogy a pszichológiai vizsgálat során beszámíthatatlannak tartsák és ezért ne ő, hanem a tesó kapja a nagy örökséget. Fiatalság bolondság. Az épületből kilépve Jamie pont szembetalálkozik a vizihullás esetnél megismert Malevsky nyomozóval, aki előszeretettel villogtatja foga fehérjét. Jobb lesz vigyázni öcsi. Nehogy te is szolgálat közben patkolj el, úgy mint a bátyád.

Danny és Jackie egy kocsmába piáznak és a tévét nézik. Miért nem mondtad el? Mert apám megtiltotta. És végül egy éden hoteles sablonnal zárják a beszélgetést. Nincs mitől tartanod, hisz 100%-ig megbízhatsz bennem.  

Címkék: zsaruvér
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása