Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x17 – Countdown – A Jég és Tűz dala

2012. május 17. 15:00 - Zenóbia

Kedves Olvasók, köszönjük a türelmet, ma fény derül rá, hogy sikerül-e megmenteni a várost, vagy menthetetlenül elporlad mindenki, kivéve a kutyákat, négereket és terhes nőket. Aki már nem emlékszik, olvasson vissza. A jelenlegi állapot szerint Castle és Beckett Jamal hullájával egy fagyasztóba zárva várja a globális felmelegedést, Fallon csalódott, mert nincs a kamionban a bomba, hiába támadt rá nyolcvanhat helikopterrel, a bomba pedig egy fekete furgonban tart valahová, de hová? Fallonék meg akarják találni Jamalt, akiről azt hiszik még mindig, hogy ő a terrorista. Castle pedig rájön, hogy mindezt még lehet fokozni azzal, hogy Jamal lefagyasztott hulláját a robbanáskor a bomba mellé teszik, így utólag mindenki azt hiszi majd, hogy öngyilkos merénylet volt. Ezzel az elmélettel esély nyílik a szabadulásukra is, mert valakinek vissza kell jönnie a hulláért. Ez pozitívum, mert térerejük nincs és a hőfokszabályzó is ajtón kívül. Viszont a valakinek nagyon gyorsan kéne érkeznie, mert kezdenek jégvirágosra fagyni, az ajtónak hiába futnak neki, és a lövések sem ártanak neki egy fikarcnyit sem.

Mondom én, hogy itt már csak a szex segít, az összes filmben meg könyvben így van, hogy ilyenkor szexelni kell, nem igaz, hogy ők nem tudják. Alexis és Martha el sem jutottak a jurtákig, mert Alexis csakrái felmondták a szolgálatot, hiszen a fizikavizsga réme lebeg a feje felett. Meg Coelhoé, az ő helyében minden más normális ember csakrái is fellázadtak volna. Az üres lakásba hazatérve gyanús nekik a bekapcsolva hagyott kivetítő, de Castle biztosan csak kufircol valahol, majd reggel kérdőre vonják. Már ha lesz kit, ugye. Reggel sehol senki, így Alexis telefonál Ryannek, aki már amúgy is kezd kételkedni abban, hogy tényleg Jamal és az alkalmazottai a bűnösök, főleg hogy Castle Beckettel együtt eltűnt. A Kapitányt viszont ez nem hatja meg, a terrorista fontosabb, ők meg tudnak vigyázni magukra. Na ja. Fallon a bomba helyett most a helyszínt próbálja megtalálni, nézzük milyen fontosabb politikai vagy sportesemény lesz a hétvégén. Akármibe lefogadom, hogy Castle-ék megint már majdnem eljutnak a szerelmi vallomásig, épp csak egy másodperc fogja őket elválasztani tőle. Fogadunk?

Hát elég lassan jutnak egyről a kettőre, egyelőre összebújva dideregnek a földön ülve, ahelyett, hogy váltófutást rendeznének vagy mittudomén. Kate az, aki majdnem kimondja a bizonyos sz betűs szót, de helyette elájul. Castle kinek az arcát látja meg először mikor felébred, sosem találnátok ki, Joshét. Aki nem ment Haitire, helyette visszatért megmenteni szerelmét a fagyhaláltól, de romi. Emiatt Beckett arra a következtetésre jut, hogy mégis van esélyük együtt, Castle inkább visszamenne megfagyni erre a hírre. Ryanék mégsem hallgattak a Kapitányra, és mindenhova kiküldtek egy járőrt, ahova szerintük Castle lenne olyan hülye visszamenni az ügy miatt, így találtak rájuk. Fallont sikeresen meggyőzik, hogy nem Amir és Jamal volt a bűnös, hanem ők csak a bűnbakok, akiket Kevin McCann a másik taxisofőr használt fel, majd nyírt ki. A bomba a számláló szerint délután négykor fog felrobbanni, az egy másik kérdés, hogy ők még azt látták, hogy egy fehér furgonban volt, ami valójában fekete.

Castle elküldi Marthat és Alexist Hamptonsba, azt sem hagyja, hogy Ashley-t figyelmeztesse, hiszen nem vállalhatnak be egy tömeghisztériát. Könnyes szemek, de mennek pakolni. Castle még ücsörög kicsit a dupla takarójában, aztán bemegy az őrsre, visz Kate-nek forró kávét, egy darabig most mindent forrón fognak inni az tuti, fagyit meg nem esznek egy évig. Castle most már megérti Fallont, én meg eddig is bírtam, hiszen milyen lehet nap mint nap ezzel élni, neki az is elég volt, hogy megtiltotta Alexisnek, hogy értesítse a barátját. McCann lakcíme kamu, egy koreai család él ott, bár valóban ott éltek McCann-ék még régen, az egyik szomszéd emlékszik is rá, hogy Kevin beállt a hadseregbe. Fallon már nézi is a nyilvántartásban, különleges alakulat, két bíbor szív, kitüntetés a szolgálataiért, hatszor szolgált Afganisztánban. Amúgy meg halott. Pár évvel ezelőtt belehalt egy harctéri sérülésbe. Van tehát egy ál Kevin McCann-unk, könnyen lehet, hogy ő is valami ügynök, lefuttatják az adatbázisban de gyorsan.

Castle-nek elmélete támad, már kezdtem hiányolni. Szerinte nem véletlen, hogy épp McCann személyazonosságát nyúlta le a faszink, lehet, hogy ismerte, vagy valamiért épp rá volt szüksége. McCann családjából a nővére itt él a városban, keressük meg. Hát, ez gyorsan ment, egyből felismeri az ál McCannt, aki valójában Radford Hayes, egy osztagban szolgáltak, mint legjobb barátok. Úgyis rühelltem már ennyiszer leírni, hogy McCann, esküszöm felér egy büntetéssel. Ha nem tetszett a mai hogyvolt, akkor kiszabhatjátok, hogy gépeljem le hatszázszor egymás után a nevét. Amikor elhangzik a lehetséges merénylet kifejezés, a nő ledermed, mint akit nyakon vágtak. Radford meghívta egy kávéra Kevin halála után, és borzasztó dühös volt amiatt, hogy az emberek már nem törődtek a háborúval, dühös volt a politikusokra, hogy már nem akartak nyerni, hanem úgy tettek, mintha nem is léteznének, azt mondta, hogy egy újabb pofon talán jót tenne az országnak. Megadja nekik Radford mobilszámát.

Míg próbálják bemérni, elelmélkednek azon, hogy mennyire jól dolgozta ki Radford az egészet, Amir volt a tökéletes bűnbak, a származása és a munkája miatt, azzal pedig, hogy átutalt neki tízezer dollárt, teljesen rákente a terrorista szerepet. Erre a látszólag arab támadásra pedig az országnak muszáj lett volna reagálni. Pontosabban egyelőre még ott tartunk, hogy muszáj lesz, hiszen még mindig gőzük sincs, hogy hol fog robbanni a bomba. Megvan Radford, térdre kényszerítik az utcán, majd behozzák kihallgatni, de persze egy mukkot sem szól, asszem kínzásoknak meg felesleges időpocsékolás lenne alávetni. Fallon és Beckett ismét együtt indul kihallgatni, muszáj megtörniük. Érzelmekre hatva kezdenek, én azt hittem nem jutnak semmire, de Radford beszélni kezd, igaz, egyelőre nem azt, hogy merre induljanak leállítani a bombát, hanem előadja az elméleteit arról, hogy ő nem áruló, hanem egy hős hazafi. A politikusoknak pedig sokkal kényelmesebb lesz egy terroristát bűnbaknak megtenni, ahogy ő eltervezte, mint bevallani, hogy a haza szülötte robbantotta fel a saját szomszédjait, így ő szépen meg fogja úszni ezt az egészet.

Fallon taktikát vált és ráborítja az asztalt, előkapja a pisztolyát és ráfogja Radfordra, na akarsz mártír lenni, vagy megmondod hol a bomba?! Imádom ezt a pasit, halálos! Beckett meg cserébe Fallonra fogja a pisztolyt, próbálja meggyőzni, hogy ugyan ne nyírja már ki Radfordot, nem mintha erre bármi esély lenne valójában. Nem vált be az ötlet, a köcsög tényleg inkább meghal, mint hogy elmondja, hol a bomba. Kate teljesen kiakad a módszeren, ezt meg is mondja Fallonnak, én meg nem annyira értem min van kiborulva az előző kihallgatás után, amiben Amir feleségétől akarta elvenni a gyerekét, mégis mire számított? Ryan utánakérdezett Fallonnak a Nemzetbiztonságiaknál, kiderült, hogy Fallon felesége meghalt szeptember 11-én, amikor a második torony összedőlt. Így már nehezebb lesz továbbra is utálniuk. Beckett is rádöbben, hogy ha nem bírják szóra Radfordot, akkor itt a vége, nahát.

Castle-nak viszont eszébe jut, hogy mi van a bűntársakkal, hiszen muszáj, hogy legyenek, mivel Radford azt mondta, hogy az ország meg fogja találni magának a bombához való terroristát, amit nyilván biztosítani is fog, hogy ne kelljen sokáig keresni. Mivel Amir és Jamal már kiestek, ezért valaki olyan lesz az, aki mindkettőjüket ismeri és szintén arab származású, mondjuk az egyik alkalmazott Jamal cégéből. Beckették elmennek Amir feleségéhez, hátha hajlandó együttműködni, Kate-ben már úgyis megbízik. Lehet, hogy hajlandó lenne, ha ott lenne, de az embert akit Fallon kirendelt a megfigyelésére, holtan találják a ház előtt a kocsiban, szintén homloklövés. Nazihah és a gyerek sehol, helyettük egy levél az asztalon, „halálommal dicsőségben lesújtok a hitetlenekre”, tehát ő az új bűnbak. Egyre kilátástalanabb, hogy megtalálják a bombát a robbanás előtt, de befut Esposito egy új infóval. Radford régi egységének egy része még mindig bevetésen van, meg is találta két ember kivételével az összeset. A két kivétel egy fegyverspecialista és egy robbantási szakértő. Micsoda meglepetés.

Fallon szerint akkor sem lesz semmi, ha megtalálják őket, hiszen ezek nem uszított kölykök, hanem kiképzett katonák, akik a saját fegyverüket használják fel ellenük. Castle most áll elő azzal a bizonyos névjeggyel, amit a szíriai konzultól kapott, Fallon nagyot sóhajtva adja ki az ukázt, hogy hívja fel. Eközben egy elhagyott raktárépületben két férfi, gondolom Radford társai tartják fogva Nazihaht és a gyereket. A gyerekért cserébe el kell vinnie a furgont oda, ahova mondják neki,parkoljon le, aztán jöjjön el, és visszakapja a lányát, hazudnak bele az arcába kedvesen. A sofőr oldalán van egy kamera is, úgyhogy semmi kamu. Befut a konzul önelégült mosollyal az arcán, nekem állatira eltalálták ezt a fickót, nagyon bejön az arca. Kezet fog mindenkivel, Fallonnak hiába nyújtja, vannak azért itt gyerekes vonások na. Fallon majdnem elrontja az egészet a szokásos faragatlan stílusával, ugyanis ráförmed a konzulra, hogy mi az, hogy megfigyelték Amir feleségét, nem mintha ez nekik most nem jönne kapóra.

A konzul azért távozás előtt elárulja, hogy hol tartják fogva a nőt, majd elegánsan távozik egy sürgős megbeszélésre a városon kívül. Beszarok rajta. A raktárban gyorsan likvidálják a két balfaszt, a gyerek megvan és jól van, viszont Nazihah már elindult a furgonnal, róla csak a felvételt látják, amit a kamera közvetít, de azt nem látni, hogy merrefelé tart. Fallon utolsó esélye, kiszedni a két fickóból, hogy hol a bomba, és ez röpke két perc alatt sikerül is neki, ezen enyhén meglepődtem az eddigi sikerei után. Cseles, azt hazudta nekik, hogy Radford alkut kötött, és beköpte őket. Irány a Times Square, ismét autókkal, helikopterekkel, biciklikkel, kinek mi akad a keze ügyében. Beckették találják meg a furgont és benne Nazihaht, meg benne a bombát, ami másfél perc múlva robban, a tűzszerészek meg három perc múlva érnek oda. Akár félbe se hagyják az uzsonnájukat ez esetben.

Beckett küld egy képet Fallonnak a bombáról, hogy megmondja nekik, hogyan kell hatástalanítani, de az semmit nem lát a képből, ezt nem is értem, mert nem is nézi, hanem csak vezet, de mindegy, nem látja, a visszaszámlálás meg csak megy. Castle és Beckett kézen fogva várják, hogy együtt haljanak meg, de az utolsó másodpercben Castle odanyúl, és kitépi az egész köteg kábelt, ami hatásosnak bizonyul. Egymás nyakába borulnak, és Castle nagyon viccesen-aranyosan örül, ez tetszett nagyon, vissza is nézem még egyszer, Beckett is annyira őszintén nevet, hogy látszik, hogy valójában nem a bomba hatástalanításának örül, hanem Castle-on röhög. Levezetésként az őrsön sörözik a csapat, még kitüntetést is fognak kapni a polgármestertől. Fallon is megérkezik, adjatok már neki is egy sört. Elmondja nekik, hogy Radfordot és társait le fogják csukni iszonyúan, megköszöni a város megmentését, és hozzáteszi, hogy ez nem én vagyok, csak így kell viselkednem. Belül kötögetős nagymama lakozik. Persze az utolsó percben lenne itt még egy szerelmi vallomás, de Josh láttán Castle elhallgat, így Beckett Josh válla felett néz utána sóváran.

Címkék: castle
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Courtney (törölt) 2012.05.17. 18:52:35

Nem tudom hallottátok-e de bizonyára biztos hallottátok hogy az RTl-en újraindult a Castle állandó időpontban szombatonként fél háromkor dupla részekkell.

Caskett 2012.05.17. 22:25:40

Nagyon jó rész volt :)) Te hol nézed a Castle-t ??

Neoprimitív 2012.05.18. 07:55:42

Kösz a hogyvoltot, írod még Josh szavait?

Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy ha az ABC nem követi el azt a hatalmas marhaságot, hogy már januárban (a 3x14 forgatásakor) berendeli a következő évadot, akkor is így alakult volna ez a rész?

@Courtney: Nem tudtam, de ez milyen marhaság, ennyire össze-vissza adni? I/7 után a II/8?

Zenóbia 2012.05.18. 09:11:59

@Neoprimitív: Nem írom, de azt a 15 szót amit eddig kiejtett a száján, majdnem hogy fejből is tudnám. (azért ne kérdezz rá) :) De amúgy tényleg lesz ennek valami csattanója? mert eskü visszakeresem, ha lesz :)

@Caskett: Szia, tök jó, hogy tetszenek a hogyvoltok, köszi! :) Az rtl valamilyen rejtélyes okból szerintem pénzfeldobással dönti el, hogy épp melyik részt adja le, nekem teljesen követhetetlen. :)

Neoprimitív 2012.05.18. 15:11:04

@Zenóbia: Hm, lehet, hogy nem fog betelni a füzet...

Az RTL a nagy rejtély. Se logikailag, se minőségileg, sehogy sem értem, minek alapján válogatnak. A Rossz hír hozója szerintem egy kifejezetten gyenge rész volt (bár a közös teázás macskákkal nagy volt).

OFF. Most látom a PoI hogyvoltban, hogy Montgomery (vagyis Ruben Santiago Hudson) beugrott oda vendégszerepelni.

Courtney (törölt) 2012.06.16. 22:25:16

Hát kb. két-három hónappal ezelőtt szombatonként volt de most a második évadtól minden hétköznap 19:10-kor megy az RTL-en.
süti beállítások módosítása