Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x17 – Sokkterápia

2012. május 16. 15:00 - leeann

A mai napon Sam vadászik szellemekre, hogy megértse Melindát. A már majdnem Jim úgy döntött, hogy a mai napot teljes egészében Melindával tölti, hogy lássa, mit művel a szellemekkel, de a nap elején nem igazán történik semmi. Sam még mindig építkezéseken dolgozik, és még a délelőtt folyamán beugranak a férfi fizetésért a legutolsó munkaterületre, hogy utána zavartalanul vadászhassanak szellemekre. Az épület, amit nemrég átalakítottak, egy óvoda-iskola lett, és nagyon hamar kiderül, hogy kórház volt, Mel ugyanis máris szellemeket lát, nem is keveset. Úgy tűnik, hogy az itt maradt szellemek nem komplettek, ami azt jelenti, hogy ez az épület egy elmegyógyintézet lehetett valamikor.

Kupaktanács összehívása szükséges, ezért Delia, Ned, és Melinda kiegészülve Sam-Jimmel a boltban vitatják meg a következő lépést. Melinda karon fogja Samet, és előadva magukat ifjú házasoknak körülnéznek az oviban, hogy feltérképezzék, mivel állnak szemben. Minél előbb cselekedni kell, mert az ovis korú gyerekek még látják a szellemeket, és egy pár elmeháborodott igencsak veszélyes lehet rájuk. Az ovi után irány Eli, aki agyturkász lévén feltehetőleg járatos a mentális betegek elméjében. Eli a leírás alapján megszerzi a még itt maradt betegek kartonjait és a róluk szóló feljegyzéseket. Kiderül, hogy az egyik női szellem azért volt bent, mert szülés utáni depresszióban szenvedett, amit akkor még nem ismertek, és ennek következtében megölte a kisbabáját.

Sam csak ámul és bámul, hogy Melinda és Eli milyen jól szervezetten kutat a múltban, és nem győzi kapkodni a fejét az újabb és újabb információk irányába. Hamarosan tenni is kell valamit, mert az oviban fura dolgok történnek. A gyerekek olyan dalt tanulnak meg franciául, amit egy élő pedagógus sem tanított meg nekik, valamint egyikőjük egy nyugtalanító mondatot írt a táblára, pedig még nem is tud írni. Ez még persze mind semmi, mert amikor az óvónő elszalad az intézmény igazgatónőjéért, a gyerekek eltűnnek a csoportból. Melinda és Sam is a helyszínre tartanak, hogy körülnézzenek újra, de már a rendőrség is ott van, és a kölyköket keresik.

Hamarosan érkezik a hír, hogy a gyerekek a város főterén vannak, és mire mindenki odaér, már körben állnak és újra éneklik a francia gyerekdalt. Melinda végre tud pár szót váltani a szellemnővel, aki azt mondja, hogy nem bántani akarja a gyerekeket, hanem meg akarja őket védeni, de az nem derül ki, hogy mitől vagy kitől. Megint ötletelő délutánt kell tartani, mert magától egyik szellemes helyzet sem oldódik meg. Mel és Sam Eli irodájába mennek, és átveszik az eddigi információkat. A trió arra jut, hogy a szellemnő Greer Clarkson, és a város alatti alagúton vihette ki a gyerekeket az épületből, úgyhogy este mindenképp vissza kell menni az oviba.

Szóval Sam és Melinda elmennek az oviba éjszaka - mert mikor máskor -, és körülnéznek, hogy merre lehet valami plusz kijárat az ajtón kívül. Hamar találnak is egy rejtett ajtót, ami egy félelmetes lépcsőházból egy fura gépház szerű helységbe vezet, ahol találnak egy lakattal lezárt folyosót. Melinda megérinti a lelakatolt ajtót és meglátja, hogy mit rejt. A halott nőt elektrosokkolták, amit a látomás alatt Melinda is átél egy kicsit, ezért Samnek kell összelapátolni a szellemlátót a földről. Később Melinda megvitatja Eli-jal, amit látott, de csak annyit tudnak biztosan, hogy valami fura zajlott abban az időben az ilyen intézetekben, és biztos, hogy rengeteg halálesetet el is tusoltak.

Este otthon Melinda még az aktákat bújja, hátha talál valami érdekeset, amikor Sam csörög be hozzá. Elég fura napon vannak túl, de Sam sem nyugszik, és segít Melindának tovább nyomozni az ügyben. A páros kideríti, hogy a gyerek, akinek a megöléséért Greert az intézetbe vitték, még él. Eli megy el Doughoz, Greer fiához kutakodni. A fiú elmondja, hogy az anyja nem bántotta őt soha, mert amikor érezte a sötét gondolatokat, önként vonult be az intézetbe. Szeretett volna meggyógyulni, hogy felnevelhesse a fiát, de a sokkterápiától csak rosszabbul lett, majd meghalt az intézetben. Greer feljegyzéseiben egy bizonyos Dr. Birdről ír, de a fia nem emlékszik ilyen nevű orvosra, és nem csak a fiú nem emlékszik, de a kórház feljegyzései sem említenek ilyen nevű orvost.

Eli Delia tanácsára visszamegy a még korábbi feljegyzésekhez, hátha valamit csak említenek, és van találat. Dr. Bird és csapata 1922-ben dolgozott a kórházban, és az orvos már akkor is 50 körüli volt. Greer csak 1956-ban került az intézetbe, ami arra utal, hogy ez az orvos szellemként zavarta össze a még élő nő fejét. Eli szerint a sokkterápia is képes úgy megbontani az agyat, hogy egy kis szellemlátás nyugodtan belefér. Delia és Eli már Melindánál beszélik át, hogy mit találtak, amikor Sam érkezik meg egy pizzával a kezében, de evésre nincs idő, mert megint be kell törni az oviba. Sam és Melinda újra betörnek az oviba, ahol Greer kérés nélkül is megjelenik.

Kiderül, hogy Greer Dr. Birdtől védi az élő gyerekeket, nehogy elcsalja és bántsa őket. Melinda elbeszélget Greerrel, akinek az elméje kezd megvilágosodni és emlékszik dolgokra, de a barátait nem akarja itt hagyni, akik nála sokkal betegebbek és befolyásolhatóbbak. Melinda úgy gondolja, hogy elbánik a gonosz dokival, és Sammel karöltve megint lemennek a folyosójáratba. Melinda a vasajtón próbál átjutni, de Sam aggódik érte és nem szeretné, ha az a nő tenné ki magát ilyen veszélyeknek, akiért odavan. Samnél betelt a pohár, ezért Melinda úgy érzi, itt az ideje egy másféle sokkterápiának, és elmondja, hogy mi is van itt.

Mel elmondja, hogy Sam lelke belépett a fénybe, és ő nem más, mint Jim, és Jim emlékei azok, amikre nem talál magyarázatot. A szavak nem ütnek akkorát, mint az áram, és Sam agya még nem frissítette a megfelelő szoftvert, ezért egy elkeseredett özvegy utolsó kapaszkodásának hiszi azt, amit Melinda most csinál vele. Sam közli, hogy ő nem Jim, és nem Melinda férje, majd elmegy. Úgy látszik, itt telt be a pohár. Melindának új segítség kell, ezért elmegy Eli-ért, aki már értesült a látó őszinteségi rohamáról, de szerinte az őszinteségi rohamot csak szex után szabad előadni, ezért egy fura pincében előadva persze, hogy nem üt akkorát, amekkorát kellene.

Viszont Melnek még dolga van szellem téren, ezért a páros a jó öreg földalatti járathoz megy. Hamar találkoznak is Greerrel, aki elvezeti őket a sokkterápia terembe. Eli nagyon be van tojva, ezért a fején, a szájában, a kezeiben és a nyakban is elemlámpát tart, de nem hiszem, hogy ez bármitől is megvédené majd őt. Greer segít beszélni a betegekkel, hogy Melinda átterelhesse őket a fénybe, de megérkezik Dr. Bird, és ő nem túl barátságos szellem. A doki azzal riogatja a szellem betegeket, hogy a fényben büntetés vár majd rájuk a sötét gondolataik miatt, de Greer elmeséli, hogy nem lát a fényben semmilyen bántó dolgot.

Dr. Bird szava semmit nem ér, mert a betegek mind átkelnek simán, persze a doki nem megy velük, és Greer sem, mert még szeretne beszélni a fiával. Melinda segít neki, és Greer is átlép a fénybe. Mivel Sam kiszállt a félelmetes résznél, már nem látta a sírós jó részt, de a tornácon várja Melt. Sam szerint a látó beleőrült a férje elvesztésébe, és orvosi segítségre szorul, de Melinda belefáradt ebbe a harcba és kidobja Sam-et. Melinda sír, Sam pedig pakol és készülődik elmenni, de ha tudná, hogy mi leselkedik a nőre, akit most őrültözött le, nem menne sehova, ugyanis kedvenc látónk új ellenséget szerzett, aki már figyeli is a házat. Az új kihívó nem más, mint Dr. Bird!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása