Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x11 - Mi csúszott félre?

2012. május 15. 11:00 - fuszulykavirág

Itt az új rész, végre már, ez most mintha nagyon lassan jött volna meg. A bíróságon kezdünk, egyik oldalon Diane és Alicia, a másikon Dana és Cary. Érdekes ez, hogy más ügyésszel sose kerülnek szembe… na de mindegy. Akit védenek, az egy rendőrnő, aki állítólag a szolgálati fegyverének segítségével megözvegyítette magát némi biztosítási pénzért (értsd: lelőtte a férjét). Alicia kislisszol a teremből, a magániskolából hívják, ahová szeretné visszajutatni a gyerekeket, de hát nincs már hely, főleg nem tanév közepén. De mihelyst kiderült, hogy ez a Florrick az a Florrick, máris meggyőzhetőnek tűnt az igazgatóasszony. Cary és Dana jelenti Peternek, hova jutottak az üggyel (mondanám, hogy sehova, szarul áll a szénájuk), Peter azzal küldi el őket, egyezzenek ki 4 évben.

Alicia és Will összefutnak az irodában, kínos, nagyon kínos, megbeszélik, hogy nem lesz kínos. Cary felhívja Diane-t az ajánlattal, aki körbe repkedi a szobát a boldogságtól (szinte szó szerint), láthatólag ő se számított ilyen sima győzelemre. Ezek szerint a 4 év letöltendő győzelemnek számít. Jó, 1 év múlva már kint lenne. Elmondják az ajánlatot a vádlottnak is. Vagy elfogadja ezt, vagy megvárja, mit dönt az esküdtszék. Nem rajong a börtön gondolatáért, és ragaszkodik ahhoz, hogy nem ölte meg a férjét, így inkább megvárja, mire jutnak az esküdtek. Peter felveszi a gyerekeket, közben megállapodnak Aliciával, hogy felezik a magániskola költségeit, Grace pedig büntiben van a múlt heti gerilla keresztelkedés miatt.

Alicia magára marad a lakásban, de nem tud mit kezdeni magával, így végül a testvérét hívja fel, és találkoznak egy bárban. Iszogatnak, lelkiznek, Alicia magányos, nem akar Willel lenni, túl bonyolult, barátok kellenek neki. Váratlan telefonhívás, és sietnie kell a bíróságra, az esküdtszék döntött, ő meg picit spicces. Az esküdtek ítélete: bűnös szándékos emberölésben. Kisebb sokk a résztvevőknek – főleg a védelem oldalán, nyilván. Az esküdtek egyesével is elmondják, hogy szavaztak, Kalinda jegyzetel, ketten vannak, akik bár bűnösnek mondják ki, nem tűnnek meggyőzöttnek, őszintének, akárminek, kérdőjelet érdemelnek Kalinda füzetében. Ezt messziről kell majd visszahozni.

Diane és csapat azonnali hatállyal rááll az esküdtekre: megszerzik a szemetüket, a rendszámtábláikat, és megpróbálják megtudni tőlük távozóban, hogy miért döntöttek úgy, ahogy. Cary és Dana észreveszi az akciót, és figyelmeztetik az esküdteket, ne hagyják magukat zaklatni. Alicia és Justin áttúrják a szemetet, eleinte még sok „nem bűnös” szavazat volt a cetliken, aztán hirtelen „bűnös” lett szinte mindből… hát mi történt odabent? Kalinda meglátogatja az egyik bizonytalannak tűnő esküdtet, egy lányt, aki gombokat gyűjt, a falon is gombok vannak, és blogol is a gombokról, napjában kétszer. Azt mondja a Gombos Lány, hogy a vádlott társának vallomása után lett a nem bűnös szavazatokból bűnös, aminek senki nem látja értelmét.

Alicia és Peter együtt randevúzik az iskolaigazgatóval, aki nyilván még átnézi a helyzetet, de nyeregben érzik magukat a mintaszülők. Kalinda megkeres egy másik esküdtet is, aki éppen dolgozik, és ő is azt mondja, hogy a vádlott társának vallomása fordította meg a szavazást. A tárgyalóteremben meggyőző volt az egyenruhás rendőr, de amikor már csak a vallomást olvasták vissza, nem volt olyan hihető. Cary bukkan fel azzal a határozott szándékkal, hogy letartóztassa Kalindát, aki zaklatja az esküdtet, vagy legalábbis a munkájában akadályozza. Ezzel Kalindát 1-2 napra kivonták a forgalomból. Diane a bírónál próbálkozik: a Gombos Esküdt a blogján írt a tárgyalásról, pedig nem beszélhetnek róla, de sajnos csak általánosságban, ez így nem elég, pedig a bíró is kimondja: az ítélet igazságtalan volt, örömmel megsemmisíti, ha találnak valamit, ami alapján megteheti. Dana tátog, mint egy hal, de nem tehet semmit. Vagy valamit talán mégis: Wendy Scott-Carrnál jelentkezik, hogy talált egy újabb bírót, akit szerinte a Lockhart & Gardner lefizet. Ó, mennyi jóindulat.

Na, vissza a családi vonalra: Alicia találkozik egy régi barátnőjével, mert ugye ő most magányos, és barátkoznia kell, de a régi barátnő több mint zavarba ejtő: a válása utáni szexuális életének részleteit ecseteli. A kedélyes csevej után Alicia megkeresi az online hittérítő fiút, aki legutóbb Grace fejére locsolta a szentelt vizet. Eltiltja a fiút Grace-től, meg Grace-t a fiútól, rend lesz itt, meg fegyelem. A fiú megemlíti, hogy jólvan, tudja már, Kalinda is megmondta neki. Alicia nem érti, de lassacskán kideríti, hogy Kalinda talált rá Grace-re, és vitte haza aznap. Justin még mindig az esküdtek szemetében turkál, és úgy tűnik, talán rálelt még valamire.

Diane leül Aliciával beszélgetni, és olyan a stílus, hogy ebből vagy kirúgás lesz, vagy előléptetés. Végül Diane a partnerség lehetőségét lengeti be – ha semmi nem vonja el Alicia figyelmét, se a család, se a „munkahelyi barátok” (értsd: Will). A szemétből előkerült cetli egy fenyegetés egyik esküdtől a másiknak: változtasd meg a voksodat, különben megbánod. Kalinda kéne, hogy kinyomozza ezt a témát, de őt ugye éppen lekapcsolták, Alicia viszont vállalkozik a kiszabadítására – úgyis éppen az adósának érzi magát. Wendy nem kertel, besétál kedvenc bírónkhoz, és megkérdezi: Ugyan tessék már mondani, nem szokták akarni néha megvesztegetni? Nem. Nem? Hát jó. Najó, nem hagyják ennyiben, kicsit még táncolnak, Wendy komolyan át akarja vinni ezt a korrupt bírós ügyet, majd elválik, hova jut vele.

Alicia beér a börtönbe Kalindáért, aki éppen átszállítottak egy kórházba – nyilvánvalóan csak időhúzás végett. Alicia beviharzik Caryhez, ennyire határozott fellépést is ritkán látni tőle, kicsit fenyegetőzik, ellentmondást nem tűr, és megkapja Kalindát. A lányok között még mindig nagyon feszült a viszony, nem jó ez sehogyse, köszönik egymásnak amit kell, de ez még mindig nem emberi kapcsolat. Megtalálják a megzsarolt esküdtet, de a bíró már korántsem olyan részrehajló, mint eddig (Wendy legutóbbi látogatása óta), így ez is kevés lesz az ítélet érvénytelenítéséhez. Kalinda megint beszél a Gombos Esküdttel, tőle tudja meg, hogy a zsaroló cetlit író tag minden nap átjárt a szomszéd internet kávézóba, és ott a vádlott társáról olvasgatott cikkeket. Aki bizony egyszer rálőtt egy latin fiúra (zsarolónk is latin származású), és bár felmentették a vádak alól, attól még megtörtént a dolog. Ez a Netező Esküdt hangolt mindenkit a bűnös irányba, de ez most még kevés lenne a bírónak, bizonyíték kell rá, hogy a tárgyaláson kívülről került anyag az esküdtek szobájába.

Aliciát felhívja az iskolaigazgató: nem akarja a gyerekeket. Peter megígéri, hogy intézkedik. Kalinda elviszi a Gombos Esküdthöz Aliciát. A többi esküdt elérhetősége kéne nekik. A lány szívesen segít, egy közösségi oldalon felvette mindegyiküket. Alicia kiszúrja, hogy a bíró is ott figyel az ismerősök között. Mikor is vette fel? Még a tárgyalás alatt? Hoppáhoppá, szabad ilyet? Peter beugrik az igazgatónőhöz, és politikusi karrierje legmeggyőzőbb szereplését adja elő. Nem kérdez, csak tényeket közöl: az iskola néhány tanárának voltak ügyei a múltban, előkerülhetnek azok, ha muszáj. Ő az államügyész, neki nem mondanak nemet, pláne nem akkor, ha a gyerekeiről van szó. Innentől tökéletesen megértik egymást, a gyerekeknek van új magániskolájuk.

És végül ismét a bíró előtt: a tárgyalás ideje alatt a bíró nem léphet kapcsolatba esküdttel, de mint tudjuk, ez megtörtént, ítélet megsemmisítve, kezdhetik elölről. Diane büszke Aliciára ezért a találatért, megint csak a partnerséget emlegeti. Will kosarazik – egyedül. Wendy hadjárata elüldözi a játékostársakat. Fel is bukkan a nő, és meglepi Willt: ez a nyomozás valójában nem Willről, hanem Petert akarja. Willtől Peter első uralkodásának idejéből akarja a mocskos részleteket. Ez váratlan. És főleg aljas. Will nem is megy bele. Az utolsó jelenetben pedig Alicia barát-problémájára úgy tűnik, hogy Diane lesz a megoldás.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.05.15. 12:28:54

hú, ez elég izgalmas volt, köszi! szörnyű, hogy már lassan az éved közepén járunk, és én nem látom. nagyon hálás vagyok a posztokért.
süti beállítások módosítása