Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Torchwood 1x12 A kapitány titka

2012. május 13. 15:00 - Möff CAT a Torcsvúdos gyerek

Torxwood, hej. Immáron jubilálunk, most olvassátok a egytucatadik rész hogyvoltját, hála Isten már csak egy rész és vége az évadnak, halleluja, ám addig sok érdekes dolog fog történni, hallga csak! Derűs tavaszi délelőtt egy néptelen cardiffi utcán tép a a telekjáró, elsőbbségadás helyett dudálva vágtat át egy kereszteződésen, itt tegnap se jöttek, ugye, majd tíz méterre a saroktól leparkol, hú, de gyorsan ideértünk! Mindeközben Toshikót halljuk, amint japánul beszél valakivel, kiszállás után megtudjuk, hogy a nagyapja 88. születésnapi ünnepségét tárgyalta telefonon, illetve hogy Jack vicces főnök, de nézzük miért rohantak ennyire. Egykor gyönyörű, legalább száz éves épülethez jöttek, sajna kicsit már megkopott a szépség, elhagyatott és elhanyagolt állapotban van. Belépnek a szórólapokkal teleragasztgatott faragott kapun, hát belül sincs jobb állapotban sajnos. Tosh ismertetéséből megtudjuk, hogy ez a Ritz, a bálteremben vannak épp.

3.jpg

A szállodát 1989-ben bezárták, de valaki panaszt tett, hogy '40-es évekbeli zenét hall kiszűrődni. Itt rögtön fel is vonyítottam kétségbeesésemben, valaki hall valami zenét és a Torchwood egyből ugrik??? Még a rendőrség se megy ki, na jó, Cardiffban talán igen, de TUTI, hogy nem küldenek Élienelfogótitkoskommandót egy kurva buliba, vagy csak én nem értem ezt? Gyerekzsúrokra nem rombolnak be tökig gépágyúban, mert mondjuk a bohóc a térfigyelő kamerán olyan furcsán színesnek tűnt??? Na mindegy, Tosh idáig jut a sztoriban, mikor Jack csendre inti: tényleg szól valami zene a felső emeletekről. Felsietnek a lépcsőn, de fent ugyanolyan kihalt és elhanyagolt minden, na jóvan, menjünk, nincs itt semmi, mondja Jack (ezért érdemes volt végigzúzni a városon, tényleg), menjünk. Ebben a pillanatban újra megszólal a zene fentről, ezúttal nevetés, beszélgetés, poharak zaja is társul mellé, s ahogy felérnek, teljesen más látvány fogadja őket, mint az imént: eltűnt a por, a szeméthalmok, a graffitik, helyette nyüzsgő, vidám társasági eseménybe csöppennek.

Láthatóan katonabúcsúztató folyik, a ruhákból, a frizurákból és a terem díszítéséből ítélve a második világháborús frontra mennek majd a srácok, na ez aztán WTF a javából.

4.jpg

Szól a swing, megy a táncitánci, Jack és Tosh meg állnak a buli közepén és próbálnak rájönni, mi történt. Harkness szerint kis időanomália forog fent, viszont jók a csajok. A hacker szerint menni kellene, amíg még lehet, le is lépnek, egy joviális őszes úr kiengedi őket, jöjjenek máskor is! Kint az utcán este lett közben, nahát, sőt, kicsit megváltozott a környék is. Például nincs ott a terepjáró, pedig nem Harlemben vannak, hogy eltűnjön tíz perc alatt a verda, ezen kívül az egész utca visszazúmolt 1941-be, zászlók, háborús plakátok és lelkesedés mindenütt.

5.jpg

Ellopták a kocsit, jajgat Toshiko, a jó kapitány kijavítja, nem a kocsit, angyalom, minket! FŐCÍM!

Míg Jack és Tosh bajba kerültek, Owen édesdeden alszik a HQ-n, egészen addig, míg pittyegés nem veri fel álmából, mi a tosz van, mi csipog? Nemecsek már nézi a monitorokat, ez Toshiko Hasadékfigyelő programja, jelez, ha változás van. A riasztás hangját mondjuk én kicsit másképp képzelném el egy földönkívülieket -is- ellenőrző csapat titkos high-tech bázisán, nem igazán vészjósló, inkább a nyolcvanas évek kvarcóráinak ébresztőjére emlékeztet. Na mindegy, szóval a rossz hír az, hogy a Hasadék tágul, hívjuk fel Toshikot, majd ő tudja, mi legyen. Nem sikerül elérniük, hát hiába, '41-ben nem volt még olyan a hálózati lefedettség, mint manapság. Pont ezért a hacker is hiába próbál mobilozni, aztán Jack azt tanácsolja, menjenek vissza a házba, ahol átestek a Lukon. Nemecsek közben Gwent hívja, léccí menj már el a Ritzbe, Jackék nem veszik fel a mobilt, pedig kell az infó, mert a baj van a Lukkal. Kápí det, ámonmájvéj, visszaváltunk a két időhajótöröttre, akik a Ritzben azon tanakodnak, hogy lehetne visszamenni. Jack szerint ez még akár jó buli is lehet, Tosh aggódik, mert szerinte az egész társaság őket figyeli. Akkor olvadjunk be! Ez annyit jelent, hogy Toshiko leveszi a kabátját, alatta ünnepi ruha van, amit a nagypapi bulijára vett fel jó előre, bár ez azon még mindig nem segít, hogy japán, akik a II. Vh.-ban az angolokkal, hogyismondjam, nem egy oldalon harcoltak. Váltunk a HQ-ra, Owen bejutott a hacker dokumentumai közé, figyi, ernő, nézd csak, itt van, hogy lehet kinyitni a Lukat szélesebbre! Anyádat nyisd szélesebbre, te hülye, elpusztítaná az egész várost! Egyelőre ennyiben maradnak, mi meg visszanézünk a buliba, ahol Toshikot felkéri egy katona táncolni, hát nem egy Samba di Janeiro a lány, azt meg kell adni.

6.jpg

Váltás, Gwen megérkezik a szálloda elé, megtalálja a kocsit, majd bemegy az épületbe. Keresgél, egyszercsak meghallja a zenét, Jack nevét kiabálva kutat tovább. Snitt, megint a buliban vagyunk, Toshiko egyre kétségbeesettebb, gyere már ide, baszod, tátogja Harknessnek, aki végül oda is megy lekérni a fiatal tiszttől a hackert, ám lökdösődés lesz a dologból, ez a beolvadásos téma alighanem odakerül majd az amnéziatabletta mellé a gyúrjunk még rá feliratú polcra. Komoly arcú fiatal százados érkezik, rendre utasítja az emberét, Jacktől meg elnézést kér, holnap behajózunk, tudja, kicsit élénkek a srácok, semmi gond, igyunk egyet! Kezet ráznak egymással, és máris egy misztikum van most történésban, mert a múltbeli fiatal százados Jack Harkness kapitány...

7.jpg

És nem csak nekem jutott eszembe, hogy fotót lőjek a mi Jackünk dermedt mosolyáról, az öregúr, aki az előbb kiengedte őket az épületből, szintén kamerát tart feléjük, csííííz! A magnéziumvillanás után a HQ-n vagyunk megint, Owen tanulmányozza a Ritzről szóló dokumentációt, nemigen érti, miért kellett egyáltalán odamenniük, Nemecsek kiszúr egy régi újságképet, amin pont az a fotó van, amit az öreg az előbb csinált a Harknessekről.

8.jpg

Hát a másik Harknessel jobban jártunk volna szerintem, már így első látásra is, de mindegy, nekünk ez a kicsit defektes jutott, visszaugrunk ismét a buliba, ahol Jack álnéven mutatkozik be, majd kimenti Tosht és magát, heló, álHarkness, később ütközünk! Félrevonulnak, majd Jack bevallja, hogy tulképp ő az álHarkness, nem a másik, Toshiko ledöbben, hogy miiii, á, mindegy, az a baj, hogy túl sokat tudok, de nem mesélek, mert az jobb neked, lépjünk tovább, mi van a táskádban? Hát itt a számítások egy része, ha valahogy visszaküldhetném a többieknek, a bázison lévő anyaggal együtt elég lenne, hogy hazavigyenek! Oké, gyere, azzal elindulnak valahová. Ravasz kameraváltással Gwent látjuk ismét, aki telefonon értekezik a bázissal, az a nagy ötlete, ha ő hallja a zenét, akkor Jackék is hallhatják őt, úgyhogy megpróbál kiabálni. Tosh meg is hallja, de ofkorsz nem lát semmit, mindenesetre félig működik a dolog. Közben bemennek egy irodába, ahol a hacker a laptopról elkezdi átmásolni a szükséges képleteket egy papírra, ám az akku gyengül, és ilyet még nem is láttam, az egész képernyőre levehetetlenül kirakja a low battery jelzést, alig látszik valami, hát ez aztán tényleg egy igen tuti fícsör, ha hekker lennék, csak ilyen gép kellene... Arról nem is beszélve, hogy harminc másodperce működik a noti, ennél kicsit többet kéne bírnia az akksinak, de ezek csak olyan apró értetlenkedések, nézzük inkább tovább a cselekményt. Kellenek a táncterem pontos koordinátái, mondja Tosh, meg hát ugye el kellene juttatnom a motyót a többieknek... Hát maguk mit keresnek itt, nyit rájuk váratlanul a kamerás bácsi, gondolom, mindenki sejti már, hogy komoly szerepe lesz, mert mindig feltűnik, most megtudjuk a nevét is, ő Bilis, az igazgató. Érthetetlen, viszont misztikus zenével körített beszélgetés következik, majd Jackék eltolják a biciklit az irodából. Úaaanyád, na ez most még aztán iszonyúúúú mély lesz meg rejtélyes, Bilis úr ugyanis az ajtó becsukódása után előránt a fiókból egy Torchwood feliratú mappát és elgondolkozva nézegeti. Váltunk a mába, Gwen a kapu előtt ténfereg, mikor valaki ráköszön, s az nem más, mint... Bilis bá', aki egy napot nem öregedett a buli óta, most gondnoknak adja elő magát. Hősnőnk megkéri, hogy ugyan nyissa már ki a pecót, mert pár ismerőse bent van, háperszedrága, tessékcsak jönni.

Újból a buli, Toshiko a lépcsőfordulóban éppen azért nyíg, mert Pearl Harbor nemsokára bekövetkezik és ha nem tudnak hazajutni záros határidőn belül, ő tuti internálva lesz. Ne parázz, majd vigyázok rád, nyugtatja meg Jack, mondjuk ez az eddigi sikereinek tekintetében nem túl biztató a hackerre nézve. Tovább beszélgetnek, kiderül, hogy Harkness harcolt a háborúban valami fedett akcióban, amihez álnév kellett, azért vette fel a valódi Jack H. nevét, mert ő meghalt, ú, akkor meg fog halni, kérdezi Tosh, igen, mégpedig holnap. Na akkor menjünk, dolgunk van, odacsapódnak a halálraítélt kapitány csoportjához, Toshiko elcipeli magával egy asztalhoz a legjobb navigátornak mondott fickót, Jack meg inni megy a többiekkel. Gwen eközben a pincében mászkál Bilissel, de nemigen talál semmit. A bácsi felajánl egy jó teát, mi meg visszamegyünk a partira. Tosh úgy tűnik, egy lépéssel előbbre jutott a koordináták felé, az igazi Harknesshez meg beesik a nője, cső, tudom, hogy a fiúkkal lógsz ma este, csak gondoltam, benézek, persze, aranyom, semmi gond. Gwenéknek közben összeáll a kép: baszki, ez a csávó van a képen Jackékkel, ergo, a figura tudja, hogy kell ide-oda mászkálni a Hasadékon keresztül! Owen egyből ráizgul a témára, ugye Diane miatt kesereg még mindig, Gwen, tudd meg, hogy csinálja!

Ezen jól össze is vesznek Nemecsekkel, aki azt akarja, hogy a nyomozónő azonnal húzzon el onnan, mert lehet, hogy csapda van a dolog mögött, Gwen (meglepő, de) a bölcsebb utat választja, csendben kioson a Bilis bá' irodájából. Eközben a múltban Toshiko elkészült a számításokkal, már csak vissza kell juttatni valahogyan a HQ-ra az anyagot. Elindulnak keresni valamit, ami túlélhet hatvanpár évet, kis fennakadást okoz egy ronda angol nő, aki Tosht kezdi el vegzálni, mert japó, akkor tuti kém, mi van a táskában? Jack és a másik Jack lép közbe, kapjál gellert, anyám, ez a csaj titkos melót végez a briteknek!

9.jpg

Az incidens után a hacker kitalálja, hogy Bilis fényképezője alkalmas lenne megörökíteni a számításokat, el is indulnának vissza az irodába, de Jacket visszatartja az igazi Harkness, dumáljunk má kicsit, haver. Csak nyugodtan, én megoldom, azzal Tosh balra el. A két kapitányhoz csatlakozik az igazi csaja, jöhetek én is, persze, gyere csak, bátran. Owen közben a HQ padlózata alól rácingál ki kábeleket, ha nincs képlet, akkor imprózunk a Résmanipulátorral, hogy visszahozzuk őket! Hülyevagy, kérdi ernő, ha csak úgy állítgatod a cuccot, bármi megtörténhet! De légitámadás lesz náluk nemsokára, jó lenne, ha addigra nem lennének ott! Mármost lehet, hogy én voltam figyelmetlen, de eddig szerintem szó nem volt arról, hogy nekik van ilyen gépezetük, kicsit megint olyannak érzem a forgatókönyvet, hogy adtak hozzá egy új elemet, csak azért, hogy akörül forogjon a rész, ugye ha a Tw a téridő-hasadékkal és annak következményeivel foglalkozik, legalább meg kellett volna, hogy említsék ezt a berendezést, ha már.

10.jpg

Eközben Gwen nagyon ridegül misztikus szituációba kerül, amint siet kifelé, Jack nevetését hallja, mikor megfordul, elsuhan mögötte egy táncoló pár, ám ezek csak felvillanások a Hasadék túloldaláról, a téridő fátylán átszűrődő valóságfoszlányok, hm, asszem írni fogok valami scifit, nagyon megy ez a sejtelmes hablaty.

A HQ-n közben Nemecsek kottázza Owent, Diane miatt csinálod, ugye, nem érdekel téged, hogy összehullhat a világ, fogadd el, hogy lelépett, erre Owen kicsit logikátlanul a pincében tárolt robotkurvával vág vissza, hogy az persze rendben volt, ugye, az más volt, nem volt más, de igen, de nem, mindegy, akkor is manipulálunk! Hoppá, hiányzik egy darab a gépből, keressük meg, mondja a doki, de ne, mert Jack se akarná, hogy ilyesmit csináljunk, de akkor is, de ne, de igen, de ne és ekkor Owen megvető mosollyal feladja, oké, baszki, akkor csináljuk óvatosan, ahogy te akarod! Közben Jackék hallgatják a műsort, beszélgetnek, aztán a csaj feláll, na, én megyek, az igazi Harkness ad neki egy puszit, cső. A hölgyemény eléggé meg van rogyva, láthatóan fülig szerelmes a délceg kapitányba, az meg ilyen szinten lepattintja, ez valóban gáz. Lányka balra el, Nancy, szól utána a keptön, azért tök jó volt ez a pár hét, hát ezzel sokat nem segített, mert a csaj könnyes szemmel távozik.

Hé, ez így para, mondja a mi Jackünk, menj má utána, legalább egy búcsúcsókot adj neki, holnap bármi megtörténhet! (és mi tudjuk,hogy meg is fog, ugye) IgaziHarkness felrántja a whiskyjét, utánamegy a lánynak, búcsúcsók, majd Nancy boldogan a fülibe súgja: Szeretlek! Ezután távozik, IH pedig jól felbassza magát és Jackkel veszekszik, igazából most már a háború borzalmairól. Toshiko eközben a fényképpel ügyködik, kitalált valamit, hogy átadhassa a többieknek az információt. A HQ-n Owen felcihelődik és ő is elindul a házhoz, hátha Bilis irodájában talál valami nyomot a Hasadék működésével kapcsolatban. Gwen eközben igazán mesteri és kidolgozott fordulattal elsétál a ház melletti sikátor végéhaz, ahol egy villanyóraszekrényt talál, belenyúl és nini, itt egy jó kis képlet, megismerjük, ezen ügyködött Toshiko sok évvel meg két snittel ezelőtt.

11.jpg

Bediktálja Nemecseknek, aki közli, valami még mindig hiányzik. Újra '41-ben vagyunk, ki is derül azonnal, mi történt: a hacker rosszul fogta a fényképgépet, midőn lefotózta a számításokat, ezért egy kicsi rész lemaradt. Látjuk, amint elrejti a motyót, közben kitör a légiriadó, meg a pánik. Újra ma van, Gwen jön visszafelé a kapuhoz, most már Owen kocsija is ott parkol, nagyon komoly, az egész torcsvúd lassan kihelyeződik a Ritzbe...

12.jpg

Beszélnek, hé, te hol vagy, bent az irodában, oké, akkor én keresem tovább kint! Az óvóhelyen Tosh próbál megoldást találni, hogy a hiányzó részt is átküldhesse a többieknek, azt nem értem, miért nem csinál simán még egy fényképet? Mindegy, talál valami konzervdobozt, az jó, mert légmentesen zár, a szélével felhasítja a tenyerét és a vérébe mártott ceruzával felskribázza a hiányzó egyenleteket a papírra. Snitt, Owen felfedez egy széfet, feltöri, de nem talál benne semmit. Anyázik, közben elkezd bimmbammolni az ingaóra meg az összes többi az irodában ettől ihlete támad, leszedi az ingaóra lengősúlyát, nééé, ez pont a Résmanipulátorból hiányzó alkatrész! (Ez most komolyan WTF, nem volt senki, aki úgy rendesen megpofozta volna a forgatókönyvírót??? Ha lenne négyéves unokahúgom, eredetibb sztorit tudna kanyarítani!) Gyorsan elteszi, Gwennek behazudja, hogy nem talált semmit, úgyhogy visszamegy a bázisra, oké, én keresgélek tovább itt a házban.

Óvóhely újra, Toshiko becsomagolja a vérrel írt papírokat a konzervdobozba, majd vége a légiriadónak, mindenki boldog. Ugrunk a mába, Gwen kutakodik a pinyóban, né, itt egy konzervdoboz, nyissuk csak ki, né, képletek, nahát, micsoda szerencse, hogy az egymillió lom és kacat közül pont azt szúrta ki, bámulatos. Hívja Nemecseket, közben Owen visszaér, nem jó, haver, kell még három szám, hát pedig itt nincs más, hú, várjatok csak, valaki ledörzsölte az utsó három számjegyet innen! Közben, hogy semmi kétségünk ne legyen a bűnössége felől, Bilis bát látjuk, amint kaparós sorsjegyeset játszik Tosh üzenetével.

13.jpg

Hogy miért nem égette el a faszba az egészet, azt csak a beteg agyú forgatókönyvírók tudják, mindegy, váltunk, álJack életvezetési tanácsokat ad a valódinak, menj a csajhoz, csináljatok egy vad éjszakát, haver, hát nincs feldobva tőle az ifjú halálraítélt, mindegy, feláll azt' nagy búsan elindul. Valami nem oké ezzel a kapcsolattal, az tisztán látszik, közben a HQ-n Owen beteszi a Bilisnél talált alkatrészt a Résbindzsiző gépbe, de az így se működik. Kurvaanyád, hiányzik még egy alkatrész, mindegy, beindítom akkor is, hátha lesz valami, a jó doktor teljesen ketyós lett immáron, nincs meg a képlet, nincs kész a gép, akkoris, akkoris, akkoris, tiszta ovi a forma. Hála Istennek semmi nem történik, akkor kinyitom Jack széfjét, jön az új nagy ötlet, biztosan lesz benne valami, nemá, hülyevagy, hüledezik Nemecsek, jogom van hozzá, mert én vagyok a helyettes parancsnok és kuss! Kinyitja, kutat, megtalálja a Hasadékmanipulátor tervrajzát, na, ez az, öcsém, királyság!

Snitt, a Valódi Jack visszatér a buliba s leül az álJack mellé egy kis beugróban, hát te mit keresel itt, kérdezi a mi kapitányunk, lehet, hogy nem lesz több esélyem, te mondtad, na ezért jöttem vissza. Hűha, szerelmi szálat sejtek, lehet, megtudjuk, miért felnőtteknek szóló sorozat a torkvúd? És igen, megfogják egymás kezét, de hirtelen jön egy párocska, izé, mi itt most ellennénk, ha nem para, nem gond, majd megyünk máshová, mondja a mi Jackünk, de a valódi Harkness ismeretlen okból kifolyólag megsértődik és elsiet.

A HQ-n eközben Nemecsek győzködi Owent, ne használd a Gépet, a terveket Bilis tette oda, mert azt akarta, hogy megnyisd a Rést és káosz szabaduljon a világra! A doki besokall, elegem van mindenből és mindenkiből, megruházza ernőt, majd visszatér a Résgéphez. Váltás a bulira, Jack nézi a valódi Harknesst, közben elmeséli Toshnak, hogy fog másnap meghalni, tök hősiesen, meg minden. Snitt, HQ, Owen, mint dr. Frankeinstein, ugrál a gép körül, egyszercsak Nemecsek tűnik fel, na most abbahagyod, köcsög, vagy keresztüllőlek!

14.jpg

Buli, Jack most már a saját történetét mondja, egy fegyenc volt (de csak a szinkron szerint, az eredeti történetben szélhámos, ami azért messze nem ugyanaz), akinek valaki megmentette az életét, így került a kapitány személyazonosságát felvéve a Torchwoodba. Ez amúgy sokkal titokzatosabban van elmondva ám, sőt, azóta is úgy érzi, mintha vigyáznának rá fentről, mintha lenne valami célja itt a Földön, csak nem tudja, hogy mi. Hát ez az első dolog, amit fenntartás nélkül elhiszek, az elejétől fogva úgy viselkedik a jó kapitány, mint akinek fogalma nincs, hogy mit kéne csinálni. Na de vissza inkább a HQ-ra, ahol Owen szenvedélyes kiselőadást tart Nemecseknek, apám, a Résgépet be kell üzemelni, mert megfosztott a szerelmemtől (úgy nézem, azt a részt átugrotta, ahol a csaj mondja neki, hogy figyelj, mindenképp elmegyek, ha nem haza, akkor máshova, de megyek), a kapitánytól, muszáj legyőzni a Hasadékot, hej! Visszzafordul a géphez, ernő meg szépen lelövi. A doki, hörög-morog, de utolsó erejével helyére illeszti még az alkatrészt, amit már egyszer a helyére illesztett, és akkor nem működött a masinéria, most viszont elkezd pumpálódni egy narancssárga kínai lampion az egész közepében, szóval Hasadékizélő Gép in action.

15.jpg

Te álattttt, fogalmad nincs, mit csináltál, rottyant be Nemecsek, aztán mindent elönt a köd meg a füst, ezalatt váltunk is a bulira, ahol a valódi Harkness felkéri táncolni a mi kapitányunkat, mindenki őket bámulja, le is áll a többi táncikáló, de leszarják, mert most katarzis van ezerrel. Ezt nézzük egy darabig, majd pont, mielőtt megcsókolnák egymást, berobban a bálterembe egy téridőkapu, nemábazmeg, pontmost, van mindkettejük arcára írva. Toshiko egy pillanat alatt ott van az átjáróban, Jack, gyere, siess, Jack, gyere már, köllesz nekünk, gyere máááááá, s az álHarkness, miután egy szenvedélyes csókkal elbúcsúzott a valóditól, megy is, visszatérnek a Résen a mába. Ide még be van vágva Bilis bá', ahogy ökölbe szorított kézzel bámul utánuk, átható tekintettel, mint az igazi ármánykodók, csak épp nincs az egyik kisujja a szája sarkában. Tekintve, hogy tulajdonképpen nem lett megoldva az ügy, bízvást számíthatunk rá a következő részben is, lehet, hogy ő lesz a főgonosz a pálya végén.

16.jpg

Kilépve a Ritzből Gwen ugrik a nyakukba, dejódejódejó, hogy visszajöttetek! A HQ-n Owen kioperálja magából a golyót, Tosh segít neki, miközben Nemecsek Bilist keresi a neten vagy valahol. A doki persze nyomja a dumát ernőnek, látod, kisköcsög, mondtam, hogy ki kell nyitni a Rést, látod, én tudtam, én mondtam! Jack érkezik, Toshiko bemegy utána az irodába, vigasztalja a kapitányt, dobnak még egy jó whiskyt is, azt' ezzel itt a VÉGE.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thoras 2012.05.13. 22:08:19

Ez jól sikerült!

De ha jól megy a sejtelmes hablaty, akkor ne scifit írj, inkább horrort, vagy urban fantasyt, azokhoz jobban megy.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.05.14. 12:16:38

@Thoras: Amolyan Lovecraftos, "Jennifer az életéért rohant; arcába ágak csapódtak, a puha erdei talaj nedvesen cuppogva próbálta fogságba ejteni, hogy lelkét lassan, szilánkról szilánkra elemészthessék a néma sötétség mélyéről felbugyogó ősi borzalmak, melyek egy elfeledett kor rettegését ébresztik fel, ha ezerévenként éhesen (ÉHESEN) előcsúsznak-másznak valahonnan nagyon mélyről, magukkal hozva az ösztönök alatti páni félelmet, mely habzó agyarakkal loholt a lány nyomában" stílusban gondoltad? :)
süti beállítások módosítása