Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zsaruvér 1x12 - Családi kötelék

2012. május 11. 13:00 - Chat Géza

Egy nagyon ótvar ruszki lagziba csöppenünk, ahol egyértelműen valami maffia témázás folyik. Az ifjú pár hím tagja már a menyecske tánc előtt félre kacsintgat valami másik Natasának. A kb. két órája feleség státuszban tetszelgő nő, lankadatlanul nyomja a parketten a ’flaszter ördöge’ figurát, míg egyszer csak diszkréten elvonul, hogy dobjon egy pisi kockát. Ekkor a férjuram is elvonul, hogy a bűnös viszonyban lévő Natasával forrón egymáshoz simulhassanak, a klub penészes raktárhelyiségében. A csaj már kezdené a lufizást, mire egy rejtélyes alak három lövéssel megöli a hűtlen férjet. Nem volt hosszú házasság. Dannynek megint éjjel rezeg a telefonja, így félkómásan ugyen, de azért csak-csak felfogja, hogy kivel, mi és hogyan történt.

Ezalatt Erin a tévét bámulta, melyből megtudta, hogy a polgármester helyettes úr nyakig áll a kakiban. A kerületi ügyész is nyilatkozik, hogy majd mindenki jól meglátja, mi lesz akkor ha az ügyészség alaposabban átnézi az ügyeket. Erinről lerí, hogy hiányolja az intim együttléteket, mert úgy néz a tévében szereplő főnökére, mint szűz lány egy tetkós, bőrdzsekis vagányokra.

Az őrsön már megy a fejtörő, hogy mégis mekkora szar lesz ebből az orosz maffiás ügyből, majd a nyomozó nyestnek csak kiszúrja a szemét, hogy a vallató szobában ülő, hirtelen megözvegyült csaj anyja egy régi középiskolás barinője. Ezt a kérdezz-feleleket most ő koordinálhatja, míg Danny a háttérben csnedben keménykedhet. A vádaskodás után nagy sebesen, sértődötten elhúzzák a csíkot, mert nem tetszik ahogy itt bánnak velük.

Eközben Franket meglátogatja a valahányadik kerületi kapitány, hogy mi lesz ezzel a maffia üggyel. Reagan felügyelőnek volt egy korábbi ügye ezzel az orosz családdal kapcsolatban. Ezért kapta Danny az ügyet, hogy lehessen kummantani? Frank szarik bele, hogy kié az ügy. Őt csak az érdekli, hogy New Yorkból ne legyen Bagdad.

A főügyész kipattan a kocsiból, mire Erin szívéjesen üdvözli és a tévében látottakról faggatja. A kimerítő seggnyalás és puncsolás után Erin megkapja a melót. Az ő feladata lesz ráhúzni a polgármester helyettes úrra a vizes lepedőt. Ezzel egy másik faszi munkáját sikerül elhappolnia, de ettől még nem érzi szarul magát.

A kikötőben ücsörögve, vodkázva várja az égető kérdéseket, a halott férj vőfélye, aki egyértelműen semmibe veszi a nyomozók kérdéseit és nyíltan a tudtukra adja, hogy nem fog beköpni senkit. Danny azért leteszi a névjegyét, hátha lesz valami. Jamie és Renzulli vígan öltöznek a szekrényeiknél, mire Jamie hű társa elkotyog egy kis pletyit, hogy az a múltkori nő – akit bátyja gyilkossága ügyében keresett meg – golyót repített a fejébe. Renzulli nem fűz különösebb kommentet a dologhoz, Jamie meg csak néz maga elé, hogy valamilyen szinten leplezze a benne felmerülő, az esettel kapcsolatos gyanús kérdéseket.

A leváltott ügyész faszi durcásan tolja Erin irodájába az aktákat, majd jól felvázolja a helyzet miértjeit. Nem azért kaptad te az ügyet kis angyalom, mert olyan okos vagy, hanem azért mert a faterod a rendőrkapitány, aki jóban van a polgármesterrel, így nem tűnik úgy, hogy az ügyészség – illetve a főügyész – valamilyen puccsra készülne. Nem vagy más, mint egy kibaszott bábu, a főnik marionett előadásán.

Dannyék benéznek a butikos nőhöz, hogy valami használható infót szerezzenek. A nagy titkolózás után csak fény derül egy régi gimnáziumi szerelmi történetre. Egy fickó bele volt zúgva a halott emberhez házasodni készülő csajszikába, de a féltékenykedéseken túl nem ment messzebb. De az is lehet, hogy végre eljutott a tettek mezejére és ő lőtte le az éppen dodiztató ombrét.

Frank titkos találkozóra megy az orosz maffiafőnökkel, hogy megvitassák a dolgokat, hogy mikor és hol ne legyen vérfürdő, amennyiben egy mód van rá. Szűkszavú a beszélgetés. Összetett mondatot senki sem használ. Komoly tekintettel, fenyegetőzés nélkül társalognak. Még az orosz is elmond egy szívbemarkoló történetet a fiáról, meg az együttérzésről. Frank nagyokat szuszog és végül átadja a hadi tanácsot. A kedves papa temesse el a fiát és gyászoljon, míg a rendőrség kézre keríti a gyilkost.

Dannyék meglátogatják a lány volt gimis szerelmét. A csávó egy virágboltban dolgozik, így rossz ember nem lehet, szóval feltehetőleg nem ő állt a pisztoly másik végén. A nyomozók így látják, de az üzleten kívül várakozó benga ruszki verőlegények már nem biztos, hogy ezt a véleményt osztják. Danny ide is leteszi a névjegyét, hátha valami jó sül ki belőle. Már rongyolnak is tovább a következő helyszínre, ugyanis a Tatjana Klub tulajdonosát egy picit meg kínvallatták. Nyílván nincs semmi nyom, csak egy orosz felirat azzal a szöveggel, hogy „Nem ő lesz az egyetlen.”

Erin három táblán keresztül nyomon követhető bizonyítékokkal tarkított előadásban vázolja főnökének a helyzetet, hogy miként fogják vád alá helyezni a polgármester helyettest. A sok hűhó lényege a Dick Meltzer által rendezett partik, ahova Madam Eva szállította a prostituáltakat, akin keresztül megfoghatják Josh Saunderst, aki többször is gyanús pénzeket szállított a polgármester helyettes úrnak. Tök egyértelmű, Nem?

Az Reagan családi vacsora előtt Frank és Danny beszélget félrevonulva a nappaliban, hogy mi a téma az orosz maffia üggyel kapcsolatban. Danny vázolja a helyzetet. A rivális maffia főnöke nyíltan megmondta, hogy öngyilkosság lett volna megölni Maximilien fiát. Így a két gyanúsított továbbra is a lapátra tett szerelmes fiú, valamint a féltékeny menyasszony. A vacsoránál kiborul a bili amint szóba kerül a polgármester helyettes körüli jogi cécó. A szalvétát az asztalra vágva áll fel, villámokat szóró tekintetét és szúrós megjegyzéseit Erinnek szegezve, hogy miért nem látja szemétől, hogy a kerületi ügyész csak kihasználja. Erin a kanapén bámul maga elé, ennyire megviselték a kemény szavak, hogy a nagyapja szerint szart sem ér a munkája.

Erin az irodájában fogadja a polgármester helyettes magán bankárját, aki ügyesen taktikázva válaszol a feltett kérdésekre, majd amikor távozóra veszi a koreográfiát, akkor a dörzsölt ügyésznő átadja a bírósági idézést, meg egy-két jó tanácsot is hozzácsatol. Mindenki tud a zsarolási pénzekről, amiket Josh Saunders ügyezett, mely összegeket kamu alapítványokba fektetett, amiket történetesen maga, a bárgyú tekintetű, magát okosnak tartó szőke nőcske kezelt. Így mindjárt más a leányzó fekvése. A nő hát visszaül egyezkedni Erinnel, hátha így nem kell nyolc évig pürét főznie a sitten.

Még csak megrángatják párszor a szerelmes fiút, de az továbbra sem tud semmit. Valóban leakarta beszélni a lányt a házasságról, de ennél több nem történt. Miután újat nem tud mondani, és Dannyék sem tudnak mit kezdeni vele hagyják, hogy furgonjába ülve kiszállítsa a megrendelt virágokat. És már robban is a pokolgép. a csávókám nagyon masszív, mert még ezt is túlélte. Igaz, hogy bokától tokáig gézbe kötözve fekszik egy kórházi ágyon, de azért megmarad a gyerek. Frank meg a kapitány is becsoszog a kórházba, hogy tájékoztassák a nyomozókat. Egy távirányítású bombával hajtották végre a merényletet, ami egyáltalán nem vall ezen orosz maffia módszereire. A nyomozás most sem haladt előrébb.

Erin meg a főügyész, a fotelekben kényelmesen elhelyezkedve várják Josh Saunderst, aki már érkezik is, teli vigyorral az arcán. Az öröm nem tart sokáig, hisz hiába hív ügyvédet akkor is dutyi lesz a vége. Na, ki lesz spicli és ki nyomja fel a polgármester helyettest? Josh Saunders serényen jelentkezik és mindent kitálal. Még a holnaputánt is elárulja, csak mentse valahogy a szaros kis életét.

Danny szerzett házkutatási parancsot, hogy kicsit körbenézzenek a vőfély lakásán. Ő már korábban is foglalkozott ilyen dolgokkal, szóval nem kizárt, hogyha rárúgják az ajtó akkor is pont egy forrasztó pisztollyal a kezében fog az íróasztal fölé görnyedve, detonációs szerkezeteket hegeszteni. Épp lazító jelleggel bámulta a jegesmedvékről szóló adást, amikor bekopogtak a zsekák, így esélye sem volt eltakarítani az asztalon figyelő pokoli szerkezeteket.

A kórházban fekvő fickó magához tért. Danny és társa már mennek is, hogy valami hasznos infót kapjanak. A fickó nem tudja, hogy ki a merénylő, de azt igen, hogy ki dodizta (volna) le a friss férjecskét azon az estén.  A butikos nő, az özveggyé vált menyasszony anyjának az egyik beosztottja volt a hímtag másik végén. Már mennek is a butikba, ahol a nő bevallja bűneit, hogy nem bírta tétlenül nézni, ahogy lánya szerelemtől elvakultan hozzámegy egy féreghez, egy olyan emberhez, aki a háta mögött fűvel-fával megcsalja, ezért lebeszélte beosztottjával, hogy elcsábítja a lagziról, de arról már nem szólt neki, hogy a vérével fogja pirosra festeni a falat. Jó kis hétvégi anyuka lesz majd belőle a sitten.

Danny átveszi az orosz robbantási szakértő kihallgatását. Egyértelmű, hogy azért ült otthon tétlenül és várta a zsarukat, mert tudta, hogy ez lesz. A főni mondta neki, hogy ez így lesz jól. Ül pár évet a sitten, de legalább megbosszulja a fia gyilkosát. A család nem felejt ugyebár. Danny azonban felnyitja a kis ficsúr szemét, hogy most nincs itt a főni. Nem tesz semmit az ő érdekében. Jelen pillanatban a saját fia temetésén van és magában jókat röhög, hogy te mekkora balek vagy, hogy úgy csicskáztat ahogy éppen kedve tartja. Ezzel a végszóval Danny elhagyja a szobát, mire az ombre utána kiállt, hogy ha így áll a dolog, akkor szíves örömest beköpi az egész orosz maffiát.

Erin megfáradt a sok geciskedésben. A főni meghívja egy italra a helyi krimóban, és már sejtjük mi lesz. Későn érek haza, taxit kell hívni, hagyja csak majd én elviszem, hú de hideg van idekint, tessék a kabátom és a csók amit oly régóta kiérdemelt.

Egy kellemesen húzós, heroikus zenei aláfestéssel, Dannyék bilincsbe verik a ruszkikat, amit büszkén néz végig Frank és vele együtt a fél testület. Egy utolsó jelenetben azért még látjuk Dannyt és a nyomozó nyestet a parti sétány egyik padján üldögélve, ahogy a város elcseszett helyzetéről filozofálnak. Jamie meg a laptopot bújja egymagában , hogy rájöjjön, miért lett öngyilkos az a bizonyos nő? Vagy ez is a kék lovagok rendjének egy újabb sötét foltja?

Címkék: zsaruvér
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása