Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x15 – The Final Nail – Igazából szegelem

2012. május 03. 14:00 - Zenóbia

Ezen a címen fél órát röhögtem, nézzük a hozzá tartozó történet is van-e ilyen jó. Kosarazás után megy haza a két jó barát, Damian és Charles. Damian beverte Charles orrát, aki ezt nehezményezi, ezért Damian ad neki jeget engesztelésül. Belépnek az ajtón, fut eléjük a kutya, véres lábnyomokat hagyva maga után a nem túl praktikus világos színű szőnyegen. Vegyetek bordó szőnyeget. Ijedten kezdik el követni a lábnyomokat, amik Vicky, Damian feleségének a hullájához vezetnek. Vicky fejébe belevertek egy egész csomag százas szöget, hát nem így akarnék meghalni, ha lehetne választani. Valentin nap közeleg, Esposito szerint Lanie nem igényli az ünneplést, ó mekkorát tévedsz, de mekkorát. Castle lemarad a szögbelövővel kinyírt gazdag feleségről, vajon merre kószál? Charles és Damian 5-6-ig kosaraztak, a férj szerint az asszony ötkor még élt. A ház hátsó falára felfestettek egy bandajelzést. A szomszédok nem hallották ugatni a kutyát, a halottkém szerint fél öt és hat között halt meg az asszony, akkor lehet, hogy még akkor, mikor a férj otthon volt?

Beckett megy is beszélni vele, de valaki már beszélget vele, a valaki pedig nem más, mint Castle. Régi barátok Damiannel, aki megkérte, hogy jöjjön át támogatni, de most már elég támogatás, hogy a város legjobb nyomozója dolgozik az ügyön, puncsol Castle. Damian is író, csak tőle még nem adtak ki semmit. Vicky belsőépítész volt és mindenki imádta, hát ez annyira de annyira nyilvánvaló, valahogy mégis szétlőtték a fejét egy szögbelövővel, biztosan mert annyira nagyon imádnivaló volt. Aznap korábban ment haza a munkából, mert fájt a feje. Na, ez a probléma mondjuk megoldódott. Öt éves boldog házasság, a szögbelövő a ház felújításán dolgozó munkásoké, Castle meg mint valami rossz amatőr, marhára irritáló módon Beckett minden kérdését bírálja, mert hát az ő barátja nem lehet gyilkos. Most már csak azért is remélem, hogy ő az. Beckett le is szúrja, a vitát a fiúk szakítják félbe azzal, hogy a barátságos kosarazás nem volt annyira barátságos, Charles szerint Damian szokatlan módon agresszív volt. Hát ja, végül is betörte az orrát.

Vicky kirúgatta az egyik munkást, majd Amber, aki neki dolgozott megmondja, hogy ki volt az, és miért rúgatta ki. Már mondja is, Morris az immáron állástalan ács, ellopta Vicky jegygyűrűjét, amit az nem hordott, mert félt, hogy lelopják a kezéről, így meg a dobozából lopták ki, megérte. Csak Morrisnak volt bejárása a hálószobájukba, ergo ő lopta el. Tutira nem ő volt, szerintetek sem? Morris szerint sem, mert még jelenetet is rendezett, hogy ha Vicky tovább hazudozik, akkor lesz nemulass. A börtönben tanulta ki a szakmát, a gyilkosság napján pedig a szomszédok látták a furgonját a ház előtt. Gyufával a fogai közt társalog, biztos látta valami filmben, hogy az vagány. A szotyiköpködés is az, remélem az is van nála egy marékkal. Aznap Vicky hívására ment át, aki megtalálta a gyűrűt, és sírva kért bocsánatot. A hír igaz, viszlát Morris az ács. Ismét előtérbe kerül Damian mint gyanúsított, Castle meg teljesen ki van ezen akadva. Kate nem érti, mi sem értjük, magyarázatot kérünk, mire ez a nagy bizalom egy barátban a mai világban? Castle 14 évesen került egy bentlakásos suliba, ahol a kutya sem szólt hozzá, így írni kezdett.

Az egyik írását beküldte a suli újságba, aminek Damian volt a szerkesztője. Ő mondta Castle-nak először, hogy tehetséges, nélküle Castle nem író lett volna, hanem lábmasszőr. Ettől mondjuk a feleségét még simán kinyírhatta úgy húsz évvel később, nem? Nocsak, Damian apja is erőszakos halált halt, mikor Damian 19 éves volt, de ezt Castle szintén elfelejtette közölni, miért is lenne fontos végül is, hogy abban az esetben is Damian volt a fő gyanúsított. A vita most már odáig fajul, hogy Beckett elzavarja Castle-t haza, mert túlzottan érintett és képtelen objektív maradni. Castle Damiant várja a lépcsőjén ülve, aki kutyasétáltatásból tér haza. Semmi lacafaca, tudom, hogy utáltad apádat mint a szart, ráadásul te örökölted az egész vagyonát, valld be, hogy te nyírtad-e ki, vagy tényleg egy kósza betörő volt. Nem szeressem Damient, aki egyből előhozza a régi sztorit, én már egyszer bizalmat szavaztam neked, most te is szavazz nekem. Az érzelmi zsarolástól hányok.

Beckett időközben Vicky volt férjével beszélget az őrsön, Simonnal. Van két kamasz gyerekük, de Vicky elhagyta, amikor beleszeretett Damienbe. Az üzlete Simon házának alsó szintjén van, így mindennap találkoztak, és Simon megfigyelte, hogy eleinte boldogan dudorászott, de az utóbbi időben már sírósan dudorált inkább, majd közölte, hogy megbánta a döntését és esetleg újrakezdhetnék. Rá két napra meghalt. Mire jók az anyák, Martha rávilágít Castle-nál, hogy biza nincs igazad, kérj bocsánatot, főleg, ha részt akarsz venni a nyomozásban. Reggel Castle ezzel indít, arc őszinte, objektív leszek egy életem egy halálom. Nem is lesz az olyan könnyű, mondja Kate. A házassági szerződés ugyanis kimondja, hogy ha elválnak, Damian lófaszt kap, viszont ha Vicky meghal akkor tíz millát. Hmm-hmm. Lófasz vagy tíz milla, melyiket is válasszam, ajjajjajj. Ha azt hinnétek, hogy de hát minek neki a tíz milla, mikor az apjától örökölt egy egész vagyont, akkor kicsikét tévednétek, mert annak már régen a seggére vert. A vagyon megmaradt részét arra használta, hogy drága ajándékokkal meghódítsa Vicky-t, aztán rajta élősködött a házasságuk öt évében.

Castle újabb gyanúsítottakat akar, mert marhára objektív. Esposito könyörül meg rajta, utána járt a ház falára festett bandajelzésnek. A jelzés Omar Lincoln aláírása. Omar két évet ült testi sértésért, Castle boldog mint aki megtalálta az aranyat a szivárvány alatt. Be is hozzák, miután Omar produkál egy szánalmas menekülési kísérletet. Ő csak békésen festegetett a falra, hallgatta, ahogy Vicky és Damian veszekednek mint az állat, Vicky a válást is felemlegette, mondván Damian egy hazug tolvaj disznó. Omar befejezvén a festegetést, elzarándokolt egy virágboltba amit megpróbált kirabolni. Egy virágboltot. A boltos elzavarta, ezzel alibit is szolgáltatott neki, úgyhogy viszlát Omar, a falrafestő. Castle persze kurvára nem tud objektív maradni, én hazazavarnám megint. Damiannak volt egy másik hitelkártyája is, egy titkos számlához, amiből kiderül, hogy azon kívül, hogy egy hazug tolvaj disznó, még egy félrekúrós hazug tolvaj disznó is. Irány a klub, ahol Damian bérelte a szobát, Castle is tag-e, hát persze, hogy. Nem kell messzire menni, mert az új szerelem a recepciós lány volt, akinek megígérte, hogy elhagyja a feleségét, hogyne.

Vicky rájött a viszonyukra, és a halála előtti napon meglátogatta a leányzót és felvilágosította, hogy el fogja hagyni Damient, akinek onnantól nem lesz pénze, és nem fog kelleni neki a szegény kis recepcióslány. Aki persze ezt egyből elmondta szerelmének, aki megígérte neki, hogy senki nem állhat közéjük, jé, mi ez itt a földön, csak nem egy szögbelövő? Míg Damiant behozzák, Kate megpróbálja meggyőzni Castle-t, hogy a nem apa és feleséggyilkos Damient csak az ő fantáziája alkotta meg, a valóságban nem létezik. Így aztán a kihallgatást is csak az ablak mögül nézheti. Nem is baj, mert a vége letartóztatás, hiába üvölti kidagadt erekkel Damian, hogy DEHÁTNEMÉNÖLTEMMEG! Alexis és Ashley az első Valentin napjukat tartják, itt most megragadnám az alkalmat, hogy kifejtsem, mégis mit kell ezen mifelénk ennyit szarakodni?! Vegyetek egy szál virágot, egy zacskó cukrot, vagy egy melba kockát, nem fog másnapra tőből lerohadni a karotok. Higgyétek el jó lesz, kaptok érte puszit, sokkal kevesebb energia, mint órákig fejtegetni, hogy a rettentő magasröptű elveitekbe nem fér bele egy háromszáz forintos cukorka.

A jó tanácsok órája van, Castle is megkapja a maga sablonosát Marthatól, hallgass a szívedre fiam. Bejött ez már valaha is valakinek? Castle megfogadja a tanácsot, emiatt meglátogatja Damiant a cellájában, aki neki is elismétli, hogy ő biza nem nyírta ki a családját, hát akkor vegyük végig, mit nézhettünk félre a nyomozásnál. Amúgy bármennyire is szeretném, hogy Damian legyen a gyilkos, nem tudom róla elképzelni, hogy szögbelövőt használna, úgyhogy attól tartok, itt most Beckett téved. Végigveszik a napját, és Castle leakad ott, hogy Vicky egy borítékot adott Damiannek, amiben a válással kapcsolatos papírok voltak. Bevágtat az őrsre egy postásnővel Blancával, és előjön a farbával. Tehát, a borítékot, amit a helyszínelők mellesleg nem találtak meg, Blanca kézbesítette nekik szerda délután. Odafele menet találkozott a kosarazni ballagó Damien és Charles párossal, majd Vicky személyesen nyomott a kezébe egy levelet, hogy annak még aznap el kell mennie a postával. Tehát, Damien nem ölhette meg Vicky-t, hiszen amikor eljött otthonról, az még életben volt. Ezt gyorsan belátja mindenki, szabadlábra is helyezik menten egyből de rögtön.

Beckett szerint ha nem ő volt, akkor viszont felbérelt valakit, Castle meg a volt férjet, Simont preferálja. Castle szerint a gyilkos kihasználja Damian sötét múltját, és így akarja ráterelni a gyanút, így megfogadja, hogy megtalálja Damian apjának a gyilkosát. Beckett meg azt, hogy megtalálja a gyilkost, akit Damian felbérelt, a fiúk addig is ellenőrzik Simont. Lássuk, kinek lesz igaza. Castle Alexis segítségével lát neki a feladatnak, Beckett meg a fiúkkal küzd az őrsön. Arra próbálnak rájönni, honnan volt pénze Damiannak bérgyilkosra. Eszükbe jut az ellopott jegygyűrű, meg hogy Vicky számláján szerepelt, hogy járt egy értékbecslőnél. Az értékbecslő elmondja, hogy Vicky összes ékszerében hamis gyémánt volt, valószínűleg Damian eladta az igaziakat és kicseréltette hamisítványra. Alexis közben talál a dobozban egy fantomképet arról a gyanús alakról, akit a szomszédok láttak Damianék háza előtt settenkedni az apja halálának napján. Castle felismeri a képen látható fickót, hát én nem, vagy azért mert még nem is szerepelt, vagy azért mert nincs memóriám egyáltalán.

Beckett meglátogatja Damiant, hogy megérdeklődje tőle, mit kezdett a nyolc millió dollár értékű gyémánttal, amit kicseréltetett az ékszerekben. Ha megvan az összes, akkor nem dugja vissza a rács mögé, bár kétsége sincs, hogy ő a gyilkos, Castle meg a naiv. A francba is, van az arcára írva, ugyanis megvan mind a 26 darab. Castle találkozik a nyomozóval, aki Damian apjának meggyilkolásán dolgozott anno. Akkor nem sikerült megtalálniuk, hogy ki volt a fantomkép mögött, akire tippeltek, azt nem ismerték fel a szomszédok. Nem úgy Castle, aki a suli évkönyvben rámutat Michael Rutherford fényképére, hogy ez a gyerek itt az. Ösztöndíjjal tanult az Akadémián, és Castle szerint egy szociopata tolvaj volt. Damiannal egy körökben mozogtak, és Damian volt az, aki feljelentette az igazgatónál Michaelt lopásért. A másik vonalon is haladnak, a fiúk is arra a következtetésre jutottak mint Kate, hogy Damian ugyan egy mocskos hazug hűtlen tolvaj disznó és még sorolhatnám, de nem gyilkos. Viszont Simon a volt férj, lehet, hogy a felsoroltak mindegyike, beleértve a gyilkost is.

Az ingatlanos cége ugyanis eléggé hanyatlásnak indult az utóbbi időkben, emiatt rettenetes összegű hiteleket vett fel, tehát sürgősen pénzre volt szüksége. Ha Vicky meghal, ő örökli a házat és ő kezeli a gyerekek örökségét. Az alibije sem túl egyértelmű, mert elvileg otthon volt a gyerekekkel, de külön emeleten, tehát simán kisurranhatott. A kisurranásról viszont a biztonsági rendszer naplót vezetett, aznap délután 16:37-kor a bejárati ajtót valaki kinyitotta, 17:42-kor aztán megint kinyitotta. Nahát, micsoda meglepetés, pont a gyilkosság idejére esik a kirándulás. Simon nincs otthon, és nem veszi fel a telefonját, így a fiúk letáboroznak a ház előtt, kiváló alkalom, hogy megint fejtegessük kicsit ezt a Valentin nap dolgot. Esposito belátta, hogy nem érdemes küzdeni, és biztonsági játékot játszik, vesz ékszert, a többieknél már bevált, de romantikus. Ryan csokit vesz, ami Esposito szerint hülye ötlet, mert Jenny diétázik. Csak szólok, hogy egyszer emiatt müzli szeletet kaptam mert jó fej akart lenni a pasim, majdnem lenyomtam a torkán. A müzli nem ajándék, a nők meg nem logikusak, csokit vegyetek, ne müzlit.

Simon is hazaér a nap végére, de nem egyedül, hanem Amberrel, aki Vicky-nek dolgozott. Mire a fiúk behozzák őket az őrsre, addigra Castle is befut, és megint egyszerre nyilatkoztatják ki, hogy megvan a gyilkos, és ennek megint nagyon örülnek. Simon nem mondta el Vicky-nek, hogy együtt van Amberrel, mert csak alkalmi kapcsolatnak gondolta, Amber viszont nem. Így mikor Vicky elmesélte neki, hogy lehet, hogy visszamegy Simonhoz, egy egész kicsit mérges lett. Szerda délután meglátogatta Vicky-t, meg akarta kérni rá, hogy ne vegye el tőle Simont, de Vicky nem hajlott az okos szóra. Amber viszont egészen biztosan szociopata, hozzuk össze azzal a Rutherforddal, még van rá három percünk. Damian lelép Barcelonába, hátha ott is kinyírnak valakit a közelében, de előtte még Castle megosztja vele, hogy az apja gyilkosát is megtalálták és be is vallotta. Hogy Damian bérelte fel őt arra, hogy ölje meg az apját. Ez mekkora! Nyomozópárosunk Valentin nap alkalmából közös kocsmázásba kezd, mert rájuk fér egy ital. Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása