Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x09 - Whiskey Tango Foxtrot

2012. május 01. 10:00 - fuszulykavirág

Vidám zenével kezdődik a rész, de közben valami komoly dolog történik: komoly emberek sötét szobákban képernyőket nézegetve, és potenciális civil áldozatok számlálgatva céloznak meg távoli, afgán célpontokat, és billentyűk lenyomásával teszik őket a földdel egyenlővé. Igen, a civilt is, ha éppen ott volt. Egy egyenruhás férfi érkezik Aliciához és Willhez. Akit képviselni fognak, az egy nő, 12 civil megölésével vádolják. Az előbb bemutatott szobából irányítja ő is a drónokat (pilóta nélküli repülőgép), és adja le a lövéseket a célpontokra. Az őrmester (Regina Elkins) ragaszkodik hozzá, hogy civilek is vegyenek részt a védelmében, az egyenruhás férfi meg úgy gondolta, hogy Willék tudják a legkevesebbet ártani.

Kalinda hívja Willt, elújságolja, hogy immár nem Peter vezeti a nyomozást Will ellen, picit fel lehet lélegezni, de azért ne becsüljük alá Caryt sem. Kalinda egyébiránt Washingtonban van éppen Diane-nel, Elial, meg a nagyon fontos ügyféllel, a sajtosokkal. Az a helyzet, hogy eddig volt az étel piramis, amiben szépen egymásra pakolva szerepeltek a különféle ételcsoportok, hogy mi mindenből kell fogyasztani naponta az egészséges táplálkozáshoz. Ehelyett, most egy tányéron akarják mindezt ábrázolni, ami előnytelen a sajtlobbinak (mert a tejtermékeket a tányéron kívül, egy pohárban ábrázolja, erről meg senki nem fog a sajtra gondolni), ezért a piramist akarják vissza. Hamarosan a kongresszus elé kerülhet a tányér vs. piramis ügy, már alig várom.

Will és Alicia találkozik Reginával, a drónt irányító őrmesterrel. Azt állítja, azért haltak meg azok a civilek, mert a szenzorok kis késéssel továbbítják az információt, így az már túlkésőn jutott el hozzá, a tűzparancs kiadása után. Elvileg valaki más is látta ezt a késést, a drónt irányító pilóta (a lány csak a célzást kezelte), őt kell most kikérdezni, de a katonai bíróság nagyon hip-hop működik, nincs idő tökölni. Will amúgy nem érti, hogy mégis miért indult eljárás ebben az ügyben, nyilván naponta több civil hal meg véletlenül, ez miért ne férne bele? Az egyenruhás férfinak erre nincs válasza. Eli megtudja, hogy elvesztett egy szövetségest, a nő, aki eddig a piramisért harcolt átült a gyümölcsökhöz, amik meg elég jól mutatnak a tányéron.

Dana hívja Kalindát. Időpontot szeretne Diane-nél, mert oké, hogy leállnak a Will-üggyel, de azért mégiscsak. És mint hirtelen kiderül, komolyabb a dolog, mint bárki hitte: Peter kijelölte a nyomozás élére Wendy Scott-Carrt, aki anno az államügyészségért versenyzett ellene. Wendy pedig meglehetősen eltökélt, hogy csúnyán bemártja a társaságot ebben az ügyben. Közben megkezdődik a tárgyalás a hadseregnél. Ó, ez vicces lesz, máshogy működik egy katonai bíróság, mint amihez Will hozzá van szokva. A bírónő kapásból felszólítja Willt, hogy ugyan ossza már meg vele, mit súgott Aliciának, amikor ő belépett a terembe. Will gyorsan át is adja Aliciának a dolgokat, a bíró már így is eléggé pikkel rá. Alicia kéri, hogy azt a bizonyos pilótát ha előkerítenék, az elég jó lenne, a vád meg szól, hogy nem para, ők már gondoskodtak erről. A bírónő még beszól a végére, hogy „na ez ciki”, ilyen szembeszélben meg nehéz lesz bármit is elérni.

Wendy Scott-Carr vázolja az új stratégiát: eddig ugye alapvetően arról szólt a történet, hogy Willen keresztül Lemond Bishopot, a drogdíler ügyfelet akarják elérni, de Wendy most magát Willt nevezi meg célpontként, meg a korrupt bírókat. A pilóta a tanúk padján. A vád faggatja, azt mondja, hogy ebben az esetben nem volt késés az információáramlásban, még időben megjött a figyelmeztetés a civilekről. Alicia kér öt perc szünetet, amit nem kap meg, mert a katonaságban így tolják. A pilóta elismeri, hogy igen, szoktak lenni civil halottak a drón támadások során, mert bár pontosak a gépek, nem lehet mindent kontrollálni. Alicia azzal érvel, hogy ők bizony mind katonák, akik háborúban vesznek részt, attól függetlenül, hogy fizikailag nincsenek ott, és ha ez így van (miért ne lenne?), akkor tulajdonképpen Reginát azzal vádolják, hogy katonaként nem szándékosan megölt civileket a harcmezőn. Ez mégis melyik háborúban nem történik meg? Más drón irányítókat sem szokás felelősségre vonni a civil áldozatokért.

Eli találkozik a nővel, aki átpártolt a gyümölcsökhöz. Szövetséget akar vele kötni a zöldségek ellen. A zöldséget szívesen lealázná a nő is, de a piramishoz nem akar visszatérni. Azt javasolja, Eli álljon elő egy új diagrammal, aztán majd beszélgetnek. Eli felhívja Diane-t, hogy elmondja mire jutott a nővel. Állítólag túl gyorsan mondott igent, szóval biztosan tárgyal már a zöldségesekkel is, a lényeg, hogy Eli nem bízik benne. Eli a kenyeresekhez akar most menni, de Diane figyelmezteti, hogy a sajtosok nem hajlandóak ilyen messzire menni. Micsoda háború ez! Durvább, mint a drónokkal Afganisztánban. A tárgyalóteremben egy katonai szakértő, aki arról beszél, hogy a civil áldozatok vállalása attól függ, hogy mennyire értékes a likvidálandó célpont. Ha nagyon fontos ember, akkor belefér pár civil, de azt állítja, hogy Regina lövését nem hagyták jóvá, mikor gyerekeket láttak meg a területen.

Will azt javasolja, hivatkozzanak arra, hogy Reginát azért vonták eljárás alá, mert nő, úgyis sok a nő az esküdtszékben, és se a pilóta, se senki más parancsnok nem lett megvádolva, akik mind férfiak. Az egyenruhás férfi szerint ezt nyafogásnak fogja ítélni a bírónő, de jobbat nem tudnak. Alicia megtalál egy videót a gépén, ami akkor készült, amikor Jackie, drága anyósa próbált kutakodni utána, de az öreglány nem jutott odáig, hogy bármire is jusson, ellenben a kamerát valahogy csak bekapcsolta, és rögzítette magát akció közben. Kalinda és Dana iszogat egy bárban. Eleinte flörtölnek, Kalinda mesél a leszbikus szerelem szépségeiről, aztán Cary is szóba kerül, majd Dana elmeséli az új főnököt, Wendyt. Dana látszólag kicsit többet ivott a kelleténél, mégsem Kalinda ágyában köt ki, hanem Caryében.

Aliciát feldühíti Jackie kutakodása, ami több mint érthető. Zárat cseréltet, Zach-kel ellenőrizteti a gépét, hogy vajon mit nézhetett meg rajta a vénasszony. A gyerekek kíváncsiak, nem értik, Alicia meg megemlíti nekik, hogy Jackie valószínűleg arra játszik, hogy a gyermekfelügyelet teljes mértékben Peterhöz kerüljön. Eli ötlete a kenyérlobbi elcsábítására: kukorica. Az új tányéron kenyér helyett magvak szerepelnek, a kukorica pedig bár legtöbbször zöldségként kerül besorolásra, valójában csak egy ugyanolyan mag, mint a többi. Tehát ami a zöldségből kukorica (ami egy nagy hányad), az a magvakhoz kéne hogy kerüljön, ezzel növelve a kenyeresek részesedését a tányéron.

Alicia próbál beszélgetni Reginával, de a lány nagyon távolságtartó, csak katona stílusban, egy szavakkal válaszol. Azért egy picit látszik rajta, hogy hálás a törődésért. Regina egyik katonatársa a tanúk padján. Azt állítja, hogy látta a lányt egy stimulánst használni, amit a hosszú műszakokhoz használnak a katonák, hogy ne aludjanak el, de túl is pörgetheti az embert. Alicia veszi kézbe a katonatársat. Honnan szerezte Regina a tablettákat? A tanútól. Ja, mert neki orvos írta fel? Nem. Akkor honnan? Hát egy másik katonától. Mert amúgy mindenki használja. Köszönjük. Wendy Scott-Carr meglátogatja Diane-t, kellemes csevejre számíthatunk. Dana és Cary kívülről figyeli őket. Cary rámutat a fotelre, amiben ült, amikor arra várt, hogy kirúgják a Lockhart & Gardnertől. Dana pedig elegánsan egy rágót ragaszt az ominózus szék aljára.

Wendy elmondja Diane-nek, mi a helyzet a Will elleni nyomozással. Úgy gondolják, hogy három korrupt bíró dolgozik jelenleg is (nem mondja el, hogy kik), és a kapcsolat köztük a Will által szervezett kosármeccsek, ahol bírók és ügyvédek együtt labdáznak, közben pedig illegális fogadásokat kötnek bukmékereknél. A sokat vesztő bírók pedig könnyen kikerülhetnek az adósságokból, ha megfelelően ítélnek bizonyos perekben. Szép elmélet, mondhatom. Diane felrángatja Willt az épület tetejére (nyugodt hely beszélgetésre), és elmondja neki Wendy elméletét. Will le van döbbenve, nyilván nem igaz ebből semmise. Diane nagyon határozottan ráparancsol Willre, hogy intézze el ezt az ügye, és fejezze be a viszonyát Aliciával, mert nyilván az az oka mindennek.

Eli találkozik a kukorica embereivel (egyre szebb ez a történet), akiknek felajánl egy új ábrát. Egy ember alak, aminek éppen pontosan a középpontjában van a kukorica, az őt megillető helyen. Jó nagyban persze. Viszont a gyümölcsös áruló beleköp az üzletbe, ő már összekacsintott a kukoricásokkal. Alicia és Will a tárgyalóteremben átadja a kérdezés jogát az egyenruhás férfinak: a szexista vádak tőle jobban hangzanak. Tanúnak visszahívták a pilótát. Egy évvel ezelőtt a pilóta együtt dolgozott egy nővel, akit azóta áthelyeztek, miután a pilóta panaszt nyújtott be ellene. Amúgy mindenkivel simán együtt tud dolgozni, de mind a két problémás esete nő volt (a második Regina). Azóta meg minden rendben, mióta Regina nincs ott, az új ember pedig férfi.

Jackie próbál meg bejutni Alicia lakásába, sajnos nem sikerül neki. De szerencsére Alicia ott várja a túloldalon, és végre jól kiosztja a vénasszonyt. Nem lesz itt mászkálás, nem lesz itt turkálás, tartsa magát távol a lakásától. Majd miután végzett Jackie-vel, Zach-hez megy. Mivel Jackie szokta az apjukhoz fuvarozni a gyerekeket, íme a tökéletes megoldás: Zach kap egy autót. A sajtemberek közben kirúgják Elit, mert inkább a gyümölcsös nőt akarják képviseletnek, aminek értelme ugyan semmi. Eli kiborul, utál veszíteni. Diane előírja neki az orvosságot: most isznak néhány óráig, úgy rendesen. Utána taxiba rakják Elit, hazamegy, másnap pocsékul lesz. Későn megy be, de bemegy, leülnek majd beszélgetni, előállnak egy tervvel, és a gyümölcsös nő átkozni fogja a napot, amikor beleköpött Eli Gold levesébe. Amen. 

Az esküdtszék meghozza ítéletét: a lány bűnös. Az ítélethirdetés után Alicia és a bírónő találkozik. Alicia szerint igazságtalan volt az ítélet, Reginából bűnbakot csináltak. A bírónő szerint viszont Regina igenis bűnös volt. Drog hatása alatt végezte a munkáját, és 12 ember meghalt, köztük 6 gyerek. És nem kellett volna meghalniuk.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.05.01. 15:28:54

koszi, pont erre volt szuksegem:-)

zoxó 2012.05.01. 21:09:03

Hogy őszinte legyek, a zöldségeknél elveszítettem a fonalat. A cselekmény ezen részleteit kifejtenéd bővebben:)).

Babette · http://admission.blog.hu 2012.05.01. 22:14:39

@zoxó: na megpróbálom :) Eli ugye a sajt termelőket képviseli, ő a sajtlobbi. Az új ábra nekik nem előnyös, de a zöldségnek nagyon. Eli először a gyümölcsöket akarja a maga oldalára állítani azzal, hogy készítsenek egy új ábrát. Aztán a kenyérlobbit akarja bevonni az új ábra készítésbe, és azt ígéri nekik, hogy az új ábrán a kukorica a zöldségektől átkerülne a magvakhoz, ahova a kenyerek is kerültek. A kukoricásoknak is bemutatja az új ábrát, amin a kukoricának tényleg előnyös, de mindez semmit nem ért, mert a gyümölcsöket képviselő nő közben a háttérben mindenkivel különalkut kötött, így a sajtoknak nem maradt szövetségesük. Ezért is rúgják ki a sajttermelők Elit, és mennek ők is a gyümölcsös nő után.
Hát remélem most már egy kicsit érthetőbb... nem egy egyszerű eset :)
süti beállítások módosítása