Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillag születik - 4. évad - Második döntő

2012. április 30. 18:00 - villanella

A Csillag születik második döntője egész jó volt, azt kell mondanom. Ha kivágnánk belőle a Lilus-Nóris részeket, és csak egyben leadnánk az egészet, akkor remek jó szórakozás, tényleg. Dráma nem nagyon volt, elég kiszámítható végeredmény született, a jók ma is jók voltak, a rosszak meg ma is rosszak. Kiderült, hogy Juhász Marci úgy néz ki, mint Steve Brady, és Plazma sokkal jobb, mint gondoltuk. Tessék.

Összefoglaló az előző adásból, majd jön Lilu és Ördög Nóra. Lesétálnak a lépcsőn, Lilu az Ázsia Centerből szedett atlétában, Nórinak nyal, hogy milyen ügyes volt eddig az élő sókban, és azt is megtudjuk, hogy kicsit olyan a továbbjutók nevét kiabálni, mint az orgazmus. Hát nem tudom. Már csak nyolcan jutnak ma tovább, fontos, hogy szavazzunk, mert nem csak a zsűri dönt. Mondják a kódokat és a telefonszámokat, én meg nézem a Nóri kezén azt a szadomazo karkötőt és nem értem. De talán nem is feladatom érteni. Teletext, nézi azt valaki? Mindegy. Bemutatják a zsűrit, Robit külön köszöntik. A legmagasabb pontszáma a nyolcas volt, három évente látunk földi csatornán olyan produkciót, aminek ez jár, 10-est Jack Nicholson kaphatna a Száll a kakukk fészkéért, vagy az István a király anno. Liát is kérdezik, bár őt nem értem, miért, állítólag az operaénekes kolbászt kínált a szünetben, és a Lia vett belőle a szájába, ez ugye mindenkit nagyon érdekel. Befolyásolja-e ez a kolbászozás ma este, de nem befolyásolja. Isteni. Andrást a visszajelzésekről kérdezik, ő a fokhagyma szagról beszél. A Hegedűs Gyula utcában az útépítők Dózsa Krisztián továbbjutását szorgalmazták, ezt tudtuk meg. Most már Jucit kérdezgetik, miben más az élő show, mint a válogatás? A kiscsillagok versenyt ragyognak neki. Isteni. Bemutatják a győztes és a szavazók nyereményeit, és kezdünk. Legalábbis Lilu szerint.

A múlt heti legmagasabb pontszámú csapat, a Quantum XXL kezd. Összefoglalják a produkciót, aztán az Állatkertbe látogatunk velük, ahol istenien szórakoznak. A baseball sapka kötelező. Aztán már a próbán vallanak arról, milyen magasra tették a lécet, sokat nevetnek, vidám srácok ők. A Csillag születik színpadán a Quantum XXL. Robotzene indul, székek a kezükben, kék fény, összeáll a produkció szép lassan. Piros nadrágban, egyenszerkóban olykor ülve, olykor állva nyomják a koreográfiát, csak Hajós unalmas arca bontja meg a csodálatos zenét. Nem értem én ezt. Most már a földön ülnek és a Daft Punk Harder Better Faster Stronger-jére kezdenek végre rendesen táncolni. Mondjuk, erre a számra van az az ujjas videó, nem tudom, ismeritek-e, de az kurvajó. Na, majd belinkelem. Puzsér énekli, bazdmeg. Aztán a végén úgy néz, hogy én azt gondolom, nem tetszett neki, de majd meglátjuk.  A közönség állva tapsol, ez most nekem nem volt valami nagy szám, de én mindig is fura voltam, illetve az előbb ettem meg két franciakrémest és kicsit belassultam. Na, Hernádi szerint az együttes szót velük lehetne példaként értelmezni, és nem akar pislogni, mert fél, hogy kihagy valamit. Puzsér nagyokat pislog, azt mondja, maga a progresszió ez a tánccsapat, akkor ezek szerint tetszett neki mégis. Az ő meséjük tétje az, hogy győzhet-e a hétfejű sárkány, mert köztudottan csak szólista szokott tehetségkutatót nyerni. Lia szerint olyanok a srácok, mint egy kottán a hangjegyek, ha befogná a fülét, akkor is hallaná a muzsikát, őket nézve. Hajós meg azon gondolkozott a produkció alatt, hogy mit fognak csinálni a kétszemélyes nyaralással és az egy autóval. Lilu elmondja, hogy Optimus crime (vagy prime) volt a címe az előadásnak, jönnek a pontok. Lia 9, Hajós 9, Juci 9, Puzsér meg 8. Akkor az összesen 35 pont, Nóri kiszámolja fejben, hogy ez kettővel több, mint múlthéten, és már kérdezik is a srácoktól, hogy érzik-e az erőt, energiát a nyeréshez. Érzik. Lilu még azt is megkérdi, mit tudnak majd még a jövő héten, meg azután mutatni. Újat, mondja az egyik arc, egyből szimpatikus lesz.

Nóri konferálja Molnár Józsefet és Vízi Imrét. A múlt héten Puzsér lealázta a picsába őket, na, most mi lesz. Látjuk, hogy telnek a napjaik, Imi Zsuzsival, a csajával randizik, Joci meg hazautazott Erdélybe. Feltöltődött. Aztán visszaért, és elkezdtek próbálni. Szép történet. Nemesebb anyagból dolgoznak majd, hogy Puzsérnak is tessen. Akkor lássuk baszki, kezdjétek. Kezdik. Valami arabos nyitány, remélem nem Tarkan lesz, mert akkor a tévéhez vágom a laptopot nyomban. De nem Tarkan. Olyan, mintha a magyar népzenét és az arabot kotyvasztották volna össze, és egyébként a Bye bye love az mindannyiunk Zámbó Jimmyjétől, hátööö, szerintem a Puzsér már feni a körmeit, legalábbis úgy néz szanaszét, hogy így láthatóan nem érti. Megjegyzem, én sem. Na, csak vége lett, Imi magas vokáljától én majdnem kiszaladtam már. Lia kezdi a kritikát, az eleje izgalmas volt, és szerinte, mikor Jocó énekel, megfoszt magából valamit. Hajós szerint őrült stílus kavalkád volt, igaza van. Az egyéniségüket ne veszítsék el. Juci azt mondja, Jocónak jót tett, hogy hazament, mert mosolyog, de nem örül eléggé, hogy itt van, akarja már őt boldoggá tenni. Puzsér szerint az eleje kurva jó volt, aztán miért kellett elkezdeni ezt a dalt. Idejöttetek Erdély országból, és hoztatok Zámbó Jimmyt. MC Hawer és a Dupla Kávé után hogy érzik magukat a sor végén. Jó, hát ez van, az igazság fáj. Ami gáz, az gáz. Lia 6, Hajós 7, Juci 6, Puzsér 3 ponttal jutalmazza őket, 22 pont összesen. Lilu szerint ez egy fricska volt, vette-e a poént a zsűri. Szerintük igen, szerintem nem.

Nóriék besétálnak a színpadra, mert jön egy szünet. Lilu vall, hogy szünetben nem szöveget tanulnak, hanem rohannak a disznótálat megenni. Juj, Lia is mosolyog, látjuk a fellépésre váró versenyzőket, reklám.

Óriás tapsvihar, Lilunak kolbászzsíros a szája, vagy szájfény? Haha, ilyen vicceseket kérdez Nóri. A Megasztárból átvették a paráztatást, csak 15 szavazat volt két versenyző között múlt héten, mondja Nóra, pénteken meg Klaudia mondta, hogy csak 1 szavazat különbség volt. Mindegy, ma este zúzni fog az Immigrants. Lássuk. Láthatóan Puzsér az egyetlen értelmes kommentező, mert csak őt vágják be ilyenkor. A srácok valami parkban gitároznak, a lányok meg messziről nézik őket, integetnek, óriási siker már most, amit elértek. Majd próbaterem, verse, szóló, most feldolgozás jön. Kicsit verekednek is, mert ők alapvetően kurva lazák, aztán visszanézik a múlt heti fellépést, beszólás Puzsérnak, hogy akárki garázsában nem játszanak, és kezdenek is. A You're so sexy-t nyomják a French Affairtől, nem rossz egyébként, de szerintem bármelyik vidéki városban legalább 15 ilyen zenekar van, anno Miskolcon az Ifi házban minden héten jobbak léptek fel ennél. Hajós nézi őket komoran, Puzsér meg azzal a dühös arccal, ami, mint már tudjuk, jót jelent. Ez a srác beszédhibás szerintem, legalábbis furák az s-ei. Óriás rajongás, Juci meglepetten néz, Lia meg mondja, hogy mindig ezt várta tőlük, jöjjön ki a lefojtás. Megtörtént, és boldog Lia, olyannyira, hogy kapkodja a levegőt. Hajósnak tetszett, de azért még kicsit oda kell tenni, Juci meg gondolkozott, hogy még nem látta őket őrjöngeni, és most. És jöhetnek a garázsába. Puzsér meg azt mondja, hogy így kell egy gagyi popslágerből egy menő rockszámot csinálni, ez feldolgozás volt, alkotó tevékenység. Na, jóvan, örül, Lilu imádja őket. Liától 8, Hajóstól 5, Jucitól 8, Puzsértól 7, vagyis összesen 28 pont. Lilu összefoglalja, miket mondott a zsűri, erre számíthatunk-e a következőkben? Aztán a Backstreet Boystól énekel, én is szoktam részegen, huh, van egy közös pontunk.

Juhász Marci, az ösztönös tehetség következik. Elmeséli, hogy 21 éve erre várt, hogy megmutassa magát az országnak, gitározik és mesél, felköltözött Pestre a csajával, oppardon, menyasszonyával. Van MyVipes képekből készült közös naptárjuk, ez a szerelem. Tengerimalac, Piedone zene közben, hátbazdmeg. Marci megint gitározik, azért küzd, hogy legyen pénz a családnak, meg a jövőbeli Marci és Kata nevű gyerekeknek legyen anyagi háttér. Na, hát mindenki erre vágyik, gyere, gitározzál akkor. Most ukuleléje van őneki, fütyülgetve pengeti, a közönség szolidan tapsolna ritmusra, de egyelőre nem annyira megy neki. Sok lesz a fütyülésből Marci fiam. Mintha meghallotta volna, énekelni kezd, kicsit olyan, mintha részeg lenne, de egyébként jó ez a stílus, vagy műfaj, vagy mi a fasz, Somewhere over the rainbow alapra magyar népdal, zakóban meg szépnadrágban egy dekadens sráctól, szerintem ez működni fog. Juci például szinte könnyes szemmel nézi mosolyogva. Úgy néz ki ez a gyerek, mint a Sex és New Yorkból Miranda férje, megvan? A neve nem jut eszembe, meg neki göndör a haja. Rakok be egy képet. Steve Brady, az. Mondjuk ez a Sex és New York is micsoda egy szar volt. Ennyire kötött le a dal, és most vége is, jöhet a zsűri. Puzsérnak imponál, hogy kattant a srác, ő csak várja és várja a drámát meg a mélységet, attól fél, hogy ő projektálja belé a művészlétet, mert közben meg nem is az. Lia csatlakozik, mintha félvállról venné az éneklést, és neki ez meg tetszik, mert közben meg lázas vágy van a hangjában. És hálás, hogy népdalokat énekel, mert a fiatalok körében ez ciki. Hajós javasolja, hogy kicsit csapjon maga közé, álljon a sarkára, meg legyen keményebb. Juci meg ühümmöl, és figyeljidemarcizik. Meg van az esély benne, hogy a legvégéig eljusson, de ő most boldog, ami ennek a műfajnak nem használ. Kell valami düh, gondolat, vagy akarat, amit a pofájába akar nyomni, akkor. Na, ezzel most meglepett Juci. Nóri elmondja a dal címét, Lilu meg a telefonszámokat, jönnek a pontok: Lia 7, Hajós 6, Juci 7, Puzsér 4. Annyi mint 24, maradhat? Nóra örül egyébként, hogy Marci boldog, Lilu meg a dalról akar Marcival beszélgetni, hogy önvallomás volt-e. Nagyjából. Jól érzi-e magát itt Pesten? Jól, csak Borsodban olcsóbb a sör. Na, igen.

Jön az az énekesnő, aki múlt héten volt mélyen és magasan, Bernadett. Múlt hetet összefoglalják, akkor minden megingott, örült a továbbjutásnak, de a csalódottság maradt. Az énekóráján vagyunk, beénekel, én is így szoktam, ahogy ő, hogy elröhögöm, mondjuk, engem közben nem vesz kamera. Megnézik együtt a dalt, szörnyű volt újra látni. Most már otthon van a családnál, cuki foxija van, meg kistesói, a következő dalválasztás egy mélyen hozzá kötődő dal lesz, bizonyítani akar. Hát nézzük Bernadett, bizonyíts akkor. Gyertyalángok a háttérben, Bernadett magyarul énekel, a Valahol Európábólból a nem szabad félnit, ez a színésznőknek tetszeni fog. Egyébként nem rossz, lehet, ennek is ilyen musical színésznőnek kellene mennie, ha nem múlik el a hélium hangja, mire felnő. Ezt jól csinálja tényleg, szerintem ezzel a múlt hét megbocsátva, bár Puzsér tutifix, hogy szétszedi majd most is. De jó, hirtelen beleerősít, ez tetszik, van íve a dalnak, meg minden. Azt nem értem, hogy a gyertyalángok fölött miért mennek fel buborékok, mit jelképez ez. Mindegy, nem szabad félni, énekli Bernadett, és vége van. Taps. Juci kezdi a bíráskodást, figyelj ide kicsi lány, belőled sugárzik a tisztaság. Most nem csak a lényedből, hanem a hangodból is. Így tovább. Puzsér A Valahol Európábant jellemzi Bernadettnek, önként ne akarjon gyorsan felnőni, erre kéri. Szerinte nem érett a személyisége, és 10 év múlva is fiatal lesz a színpadhoz, nem most kell befutni, félti a tini karriertől. Lia ezt most nem nagyon értette, amit Robi mondott, szerinte Bernadett most nem csak dalolt, hanem gondolatokat közölt. Megismerte a személyiségét. Hajós szerint jól csinálta, ha valaki tudja, miért, miről énekel, akkor minden tanács ékszerré változik rajta. Csudálatos. Lia 7, Hajós 8, Juci 7, Puzsér 5 pontot ad, összesen 27, ami máris több mint a múlt héten. Tartasz attól Berni, hogy tini karrier vár rád? Egy kicsit tartok, de az jobban idegesít, hogy úgy hívsz, mint a Gregor Bernit. Na, jó, ezt nem mondta. Jól érezte magát, Lilu szerint elégedett lehet, besétál a két konferanszié a színpadra, szünet.

A reklámból megtudhattuk, hogy május elsején lesz a Godzilla, igazi munka ünnepére való darab. Mondjuk, ezt a Házasodna a Gazda dolgot nem értem, előre félek tőle. Mindegy, folytatódik a döntő, Nóra kicsit beszól Lilunak a farmos cucc miatt, megtudjuk, hogy alakul majd ki a sorrend a zsűri és a nézők szavazatából, még nincs holtverseny, jujdejó. Jön az In Diretta, összefoglaló a múlthétről, most meg már Nyergesújfalun vagyunk, ahova mindannyian kötődnek. Óriási ebéd, ezer ember egy asztalnál, mindenkinek a felesége és gyereke, meghalnék egy ilyen buliban. Amikor lehet, az idejüket a családdal töltik, rendes emberek, gondolom, csak a Csisz után kezdenek majd elválni. Beszélnek az asszonyok, akik mindent megtesznek, hogy csak a zenére kelljen koncentrálniuk, mert ha ők boldogok, akkor az asszonyok is azok. Ez az igazi szeretet. A színpadon az In Diretta. Jamaikai cuccban vannak, és meglepő módon egy Jamaicáról szóló dalt énekelnek, mondjuk úgy, hogy reagge-t. A hátérben pálmafák sétálnak, én meg nem értem az egészet, bár én már a beszavazó akármiken sem értettem. Puzsér arcán látszik, hogy alig várja, hogy elmondhassa, MI VOLT EZ?! Ez rettenetes volt. Puzsér azt mondja, hogy ez egy hadüzenettel volt egyenlő, a sramli és a reagge ötvözete az nem fasza. Liát most sem tudták meglepni, megyünk a habkönnyű felé, ezt érezte. Lia sajnos nagyon kiábrándító. Hajósnak tetszett, és ha meg akarják őrizni a családot, ne menjenek el Jamaikába. Juci szerint ez agrárregi volt, és ő ezt imádta. Megint kapcsolnak Liluékra, faszért kell ezeknek ott kint lenniük. Mindegy. Lia 5, Hajós 8, Juci 8, Puzsér 3 pontot ad, összesen 24 pont, picivel kevesebb, mint a múlt héten. Marcival holtversenyben vannak, és örülnek, hogy megosztották a zsűrit. Mennek gondolkozni, Nórinak bejött az agrárregi, most meg akkor Plazma érkezik, aki a múlt héten nagyon bejaffázott, hogy utolsóként mondták a nevét.

Szóval Plazma. Összefoglaló a múlthétről, majd mondja a srác, hogy ha düh kell, akkor az iskolára gondol, meg a kosárlabdára, mert mind a kettőt ott kellett hagynia. Szertefoszló álmok, káromkodás, Plazma. Most megmutatja majd a tüzet meg a lángot, ezt mondja. Lássuk. Szép lassú zene indul, plazma baseballdzsekiben, óriás ádámcsutkával kezdi, az életről nyomja a reppet, milyen nehéz, arról beszél. Megfognám a csekket és feldugnám a végbelébe. Ezt mondta most, és ezt megértem, én is szoktam így érezni. Jók a szövegei ennek a gyereknek, az van. Elfáradtam, megtört az élet, félek, egy napon elvesztelek téged. Lesz, mit meséljek, úgy gondolom mindenről, minden sorom őszinte és tudjátok, hogy innen jön. Ez a refrén egyik része. Na jóvan, ez a srác ez rendben van, az a helyzet. Az apjáról mesél most. Taps, huhúúú, örülünk. Hajós kezdi, Plazma, az jutott eszembe, hogy most már lassan lehet, hogy tudni akarnám a nevedet. Szépet fejlődtél, fent ülsz most a nyeregben, őszinte volt, kemény, zeneileg is rendben volt. Már csak annyi, lehet, hogy már erősebb vagy, mint az édesapád, nem kell már bántanod. Juci örül, hogy odafigyelt arra, amit mondtak, meg hogy meg is értette. És ez költészet volt. Puzsér idéz két sort, az egyik Weöres Sándori volt, a másik meg József Attilai, és szerinte, aki kétszer két ilyen sort le tud írni, abból még költő is lehet. Lia örül annak, hogy boldog a Plazma, attól még a történeteket el lehet mesélni szépen, a sebeket meg nem kell bekötözni, így nézek ki, és ez így volt. Nóri megosztja a címet, egy darab magamból, Lilu elmondja a számokat, és pontok. Lia 8, Hajós 8, Juci 8, Puzsér meg 6 pontot ad, összesen ez 30, ha valaki nem szeret számolni. Német Zoltán a neve Plazmának, akit azonnal elkapnak a lányok, hogy juj, micsoda dicséretek voltak, örül-e, elégedett-e. Ő egy lírikus alapra kellett, hogy dühös legyen, reméli, sikerült.

Jön Mészáros János Elek, aki a múlt héten Erkelt énekelt, mindenkinek a szívéig hatolt. Most otthon a falujában tesz-vesz, próbálja a régi életét élni, eljár kóruspróbára, meg minden. Ő jobban tud örülni annak, ha más arcán látja az örömöt, amit az ő általa adott étel okoz, mintha ő kapna bármit is. Azért jött a Csiszbe, hogy kiderüljön, van-e igény arra, amit képvisel. Hát ilyen szép és bölcs gondolatokat mondott ez az ember, és most meg itt áll a színpadon, és Santa Mariázik. No, nem a Neotontól, hanem a Parasztbecsületből. Mosolyog az arca végre, de hát gondolom, nem csak kolbászt hozott ma, hanem egy kis jóféle házi pálinkát is. Kéne cigizni. Egyébként, akiket érdekel, a vacsoracsata következő fordulója jövő szombaton lesz, ez lesz a harmadik, vagyis már nemsokára rám kerül a sor, és ettől be vagyok kissé szarva. Vagy jaffázva, hogy Plazmát idézzem. Na de Elek. Vagy János. Nem tudom. Ez nem annyira katartikus dal, mint a többi volt, talán abból is látszik, hogy közben a vacsoracsatáról írok. Hajósnak is unott az arca. Már ha ez jelent valamit. Magyarország Mészáros János Eleke szép tapsot kap, Lia meg azt szeretné mondani, hogy nem tudja senki leszalonnázni, mert azt mondja, amit gondol. És azt gondolja, hogy amikor énekel, akkor aztán kimutatja az érzelmeit, és azt érzi a drága Lia, hogy minden rendben van, és minden egész és kerek. Hajós meg azt mondja, hogy érdekes dolog történt, mert, ahogy mennek előre, ez most egy kicsit szakmailag haloványabb lett. És most nem megijedt-e attól, hogy a hangjával nem jön át az üzenet. Mert, hogy bízzon magában, legyen felszabadultabb. Jucinak is muszáj azt mondania, hogy a mély hangoknál bizonytalan volt, meg most ezt egy picit sajnálta, hogy ilyen lett. Puzsér meg büszke, hogy nem kezdett el nótázni, és rányomulni 3 millió nyugdíjas szavazatára, ahogy a politikai garnitúra szokta négyévente. És ő az egyetlen, akinek az előadásában fejlődést bír észrevenni. Lilu elmondja, hogy a Paraszbecsületből hallottuk a dalt, és jönnek a pontok. Lia 8, Hajós 7, Juci 7, Puzsér 6 pontot ad, 28 pont mindent egybevéve. Nóri kíváncsi, mit érzett János, meg arra is kíváncsi, hogy a magyar vagy a külföldi operák vannak közel hozzája. Most az anyák napja miatt minden édesanyának énekelte ezt a dalt. De jó, hogy mondja, el ne felejtsem jövő héten.

A lányok megint kijönnek, nézzük meg a lihegőt, amíg szünet van, mindenképp Nóri, mindenképp.

Köszöntenek a lányok, annyira jó a hangulat itt a stúdióban, nem? De. Már csak két produkció, aztán a végső, nagy izgalom. Az Immigrant és MJE között, illetve az In Diretta és Marci között holtverseny van, úgyhogy szavazzunk. Jön akkor most Jennifer, aki a sok dicséret után családi körben töltődött fel. Összefoglaló a múltkori Whitney produkcióról, aztán megyünk a rocker faterral haza, We are the champions gitárszólóval várják a barátok, a nagyszülők meg kurva cukik. Meg a kutya. Viszont van egy pattanás az állán, de majd úgy csinálok, mintha ezt nem venném észre. Most a tánctudásán is dolgozik, ez az új kihívás, fiúk is lesznek a színpadon mellette, muszáj. No, lássuk, Jennifer, mire mentél a táncórákkal. Egy vörös cuccban jön, csillog-villog, nekem kicsit Janicsák Vecás az outlook, de most mindegy is. 5 fiú veszi körbe, nem áll jól neki a magyar szöveg szerintem. Tóth Verától énekli a Nem kell valaki másét, és egyáltalán nem fog meg. Valahogy nincs ritmusa, vagy a fene tudja. Nem tudom, talán mély neki a dal. Nem jó. Persze, jól énekel, csak valahogy nem bújik belém, na. Hajós kezdi, nagyon féltette, hogy úgy ne járjon, hogy jobb nő lesz, mint a hangja. De neki sikerült, mert pont annyira volt nőcicica, amennyire kellett. Juci szerint is remek alanya a versenynek, mert mindenben nagyon ügyes, kezd átjönni a lénye. Puzsér ezt a produkciót nevezi szuperszemétnek, hideg profizmus és teljes tartalmatlanság. Olyan, mikor hallgatja, mint mikor a Transformers filmeket nézte: lenyűgöző technika, de miről szól? Lia szerint ez már nem csak egy dal volt, hanem egy show. És nyugodtan játsszon többet, nem kell mindig mosolyogni és bájosnak lenni. Lia 8, Hajós 8, Juci 8, Puzsér 5 pontot ad, 29 pontocskája van, Lilu meg csodálja őt, mert ekkora magas sarkúban még táncolni is tud. Lilunak ez ilyen vesszőparipája ez a magas sarkú dolog, folyton ezzel jön. Jennifer imádja a magas sarkúkat, úgyhogy nem volt gond. Nóri társkeresni kezd, Lilu lebassza, nem kell odaadni a táncos fiúknak rögtön.

Érkezik a Prügyi duó, Krisztián és nem tudom a nevét a másiknak, de majd, ha mondják, leírom. Várost néznek az összefoglaló után, imádják, hogy itt lakhatnak Pesten, rettenetes hosszú utca az Andrássy út. Közben az EmilRulez Hello Turistja, vicces. Aranyosak. A buszocskázás tetszett nekik a legjobban, és szeretnének minél tovább maradni Pesten, a döntőben. No, ott állnak már a színpadon, Demjén Rózsi Hogyan tudnék élni nélküldjét választották ma estére, kellemes, csak a háttérben valami ritmus hangszer szól, ami idegesít. Juci arcán ott a szétfolyó szeretet, Puzséron meg látszik, hogy ugyan ebből az okból van ki a fasza, de mindegy. Azért azt lássuk be, hogy ezt a dalt a jó öreg, jobbos-iszákosnál soha, senki nem fogja tudni jobban előadni. Mindegy, édesek, aranyosak, jó a hangja a gyereknek, akinek nem tudom a nevét, de hát ennyi. Vannak mögöttük vonósok is. De bevallom, beletekertem, meg hoztam be kólát. Ez meg azért jelent valamit, szerintem. Juci kezdi, ti ketten az én szívügyeim vagytok, te egyre jobban zongorázol, te meg fantasztikusan énekelsz, de így ketten jelentitek azt, ami tovább juthat. És Jucinak ez egy nagyszerű üzenet, amikor két ember összefog, és tovább tud jutni. Wtf? Puzsér szerint ők öngyilkosok, mert Magyarország legjobb hangjának egy dalát hozták, de ha az volt a cél, hogy ahova Demjént nem tudják megfizetni, oda őket hívják, akkor oké. Lia szereti, ha a szerelemről énekelnek, mert olyan bizonytalan és lemondó. És ez neki szívszorító. Hajós utolsóként elmondja, hogy 5 lemeznyi dalt írt életében és tudja, milyen érzés, amikor a dalaikat előadják, és higgyék el, hogy ilyen embereknek írják a dalszerzők a dalokat, mint ők. Liluék kint szavazásra buzdítanak, lássuk a pontokat: Lia 7, Hajós 7, Juci 7, Puzsér 4 pontot ad, akkor ez 25, mint amennyit a múlt héten kaptak. Ricsi bazdmeg, Ricsi a másik srác neve, de jó, végre tudom. Szorosabb-e a barátság, amióta összeköltöztetek? Persze hogy. Jól van. Lilu a lihegőben a többivel, megvan a zsűri sorrendje, jöhetnek hozzá a nézői szavazatok, amik a holtversenykor is döntenek. Nézzük meg a listát.

Quantum, Plazma, Jennifer, MJK, Immigrants, Bernadett, Prügyi Duó, Marci, In Diretta, Molnár-Vizi duó. Ez a sorrend. Nézzük meg az előadásokat, hogy könnyebben dönthessen a kedves néző. Lilu közli, hogy két produkciótól megválunk, Nóri meg a zsűrit faggatja, hogy elégedett-e az eredménnyel, a sorrenddel, Lia elégedett, a kép elsötétül, de aztán visszajön. András jegyzetelt, sok produkció kapott pofont, mert a Puzsérnak játszanak, ezt nem értem. Juci Juhász Marciért izgul, szeretné, ha bent lenne, Robi meg azt mondja, helyesen teszik, ha neki játszanak, és van hova fejlődni a fellépőknek, meg a zsűrinek is. Akkor a Robi meg a Hajós nincsenek jóban? Gondolom. Jönnek a nyeremények, majd Nóri konferálja fel Sooerii & Pooleket, akik a popot és az alternatív akármit akarják felvállaltan összemosni, hát nem tudom. Legóhajú gitáros és zongorista, meg egy kalapos énekes, nekem ez csak sima pop, semmi extra. Ordít a csávó, mint a fába szorult féreg, „azt hiszem, valahol messze, azt hiszem, valahol buli van.” Ez a refrén. Dalszövegeket kellene írnom, simán menne. A háttérben csajok táncolnak, szürreális, szerintem Puzsér kidobná őket két ponttal. Lányok is énekelnek, de hogy milyen lányok és hol vannak, azt nem tudjuk, mert nem látjuk. Akkor ezek szerint playback volt. Mindegy is, szerencsére vége. Na, a Szupernem énekese, Papp Szabi egészítette ki a duót, ezt is megtudtuk most Nóritól, csak ha valakit érdekelt volna. Megint szünet jön, de utána már az eredményhirdetés. Ebből persze ti mit sem érzékeltek, hiszen a következő bekezdés csak fél másodperc múlva jön.

Valaki evett már kókuszos 7dayst, jut eszembe? Mert én jónak gondolom, de nem mertem még kipróbálni. Mert a lekváros-vaniliás az jó szar volt. Mindegy is, nézzük akkor az eredményeket. A lihegőben vannak az óvodáslányok, vagyis Lilu és Nóri, köröttük a kiscsillagok. Látjuk megint a zsűri tábláját, átkonvertálják a pontokat, így hívják azt, amikor sorrendet csinálnak egy eredménytáblából. Érdekes helyzet Nóri szerint, hogy most az utolsó előtti helyen holtverseny van, mert így három versenyző is veszélyben érezheti magát. Szóval szavazzunk, és íme, újra a produkciók, hogy lássuk, mire. Ezen a Zámbó Jimmy feldolgozáson nem tudok túllépni, az van, annyira szar. Utolsó egy perc. Egyébként valaki tudja, miért kettesével esnek ki a versenyzők? A Gazda show miatt akarják jó hamar lezavarni a versenyt? Lilu unottan mered maga elé, amíg Nóri felpörögve instruál minket, hogyan szavazzunk, kellett volna adni neki egy kávét a szünetben, mert a szalonnától kicsit belassult a csaj. No, le is zárja a szavazást, jönnek a színpadra a döntősök. De sokan vannak. És milyen furcsa, hogy csak két lány van, plusz Lilu meg Nóri. Kis seggnyalás, fantasztikusak voltatok, aztán a paráztatás, Nóri síri hanggal mondja, mi lesz, összesítik a szavazatokat, megvannak az eredmények, juj. A zene paráztatósra vált, a nézők neveket kiabálnak, mintha ez segítene. Lilu mondja az elsőt, Plazma a jövő héten is reppel majd. Nóri okoskodik kicsit, senkit nem érdekel, jöjjön a második továbbjutó, aki Szirota Jennifer. Jól írtam a vezetéknevét? Nincs kedvem megnézni, hogy írja. Bocs, ha nem. Lilu mondja a harmadikat, In Diretta, na, ezt mondjuk nem gondoltam. A drága Nórikánk kicsit belegabalyodik a megcsillogtatja szóba, de aztán kimondja az Immigrantst, öröm és boldogság. Legyen már valami, mit tudom én, Lilu leugorhatna a színpadról, kicsit uncsi ez így. De nem ugrik le, csak elordítja Mészáros János Elek nevét. Most már tutira Bernike fog kiesni, meg a Jimmy-t feldolgozók, szerintem. No, a Prügyi duó is továbbjut, mondjuk, én csak a nevük miatt dobnám ki őket, egyszerűen lehetetlen ilyen nevet választani, de mindegy. Az utolsó produkció a Quantum XXL, akik biztosan továbbjutnak. Így tehát a színpadon maradt Negyela Bernadett, a Vizi-Molnár duó és Juhász Marci. Nórin a sor, hogy kimondja a tutit, Hernádi bemutat a nézőknek a gondolkozó pózban, vicces. Aki tehát a jövő héten is itt lesz velünk, az nem más, mint Juhász Marci, örüljünk.

A kiesők akkor kérem szépen: Negyela Bernadett és Molnár Jocó és Vízi Imre. Nóri szerint elindult valami, Lilu szerint ma is fantasztikusak voltak, átadják őket a többieknek és jön a búcsú. Isteni volt, drága Lilu, drága Nóri, köszönjük.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manes 2012.05.01. 07:28:15

". Mondjuk, ezt a Házasodna a Gazda dolgot nem értem, előre félek tőle" A német RTL-n ment ilyen.Nő nélküli gazdákhoz ment két-három zömében ronda nő (a gazdák se voltak szebbek),ott laktak náluk néhány napig majd választottak egyet belőlük.azzal az eggyel ment tovább a sztori.végül vagy összejöttek ,vagy nem.Persze ez heteken át ment.Ha egy gazda talált magának ,akkor uj sztori ,uj gazdával.Mindenestre jókat röhögcséltem rajtuk.Föleg amikor a városi lányka szembesült a tehén,disznó stb.szarral.

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2012.05.01. 09:22:17

Szia Villanella, nagyon vártam az első döntőről szóló posztot, de nem találtam. :-( Ügyetlen vagyok vagy nem írtál? Ott ki esett ki? Mivel nem nézem, csak a Te posztodból értesülök az eseményekről.. :-)

Tök jó volt az írásod és még sajnos én sem ettem kókuszos 7Days-t de csak azért mert nem találtam a Spar-ban. De kipróbálnám....

Remélem, hogy nem ezzel a Plazmával akarják megnyeretni a versenyt, mert az eléggé Utassy Árpi utánérzés lenne....

vitaygeorgina 2012.05.01. 09:51:05

Villanella, a vezetéknevet jól írtad, az Szirota, de a keresztnevet nem, mert az Dzsenifer.
Amúgy Bernikét sajnáltam, szerintem annál jobb volt, minthogy a második döntőben egy aránylag jó produkció után kiessen.
A Quantumnak szurkolok amúgy, akkor is, ha most nem ütött akkorát az előadásuk, mint a múltkor.
Lilu ruhája és Nóri haja volt az adás mélypontja most. A zsűri szerintem jó volt most, Juci és Lia is mondott egy-két érdekesebb kritikát. Hajós meg Puzsér meg nekem mindig bejön.

villanella 2012.05.01. 10:19:58

@vitaygeorgina: Azert irtam jennifernek, mert ugy volt kiirva, magam is meglepodtem ezen:)

@manes: Hat, remelem, legalabb vicces lesz akkor:) te nemetorszagban laksz v laktal?

@DóraTanár: Sajnos a multheti elmaradt, de a standupos esett ki, meg az a latin carneval vagy mifene.

manes 2012.05.01. 10:46:32

@villanella: Nem,hanem itthon néztem amig le nem vették a kábelröl.Azóta van helyette Parlament TV.Azon is lehet röhögni:)

SarahConnor 2012.05.01. 11:03:12

Ha Puzsér nem lenne a zsűriben és nem pontozgatná lefelé a férgesét, fabatkát nem érne a műsor. azt meg nem tudom, egyedül vagyok-e ezzel a véleménnyel, de szegény Lia néha égbekiáltóan ostoba véleményeket tud megfogalmazni.

villanella 2012.05.01. 11:05:26

@Fenimore: nem vagy egyedül, lia néha borzalom. gyakran inkább.

zaturek 2012.05.01. 13:37:20

"a jó öreg, jobbos-iszákos": szegény Rózsi. Nesze neked, 40 éves életmű...

bjork 2012.05.01. 13:56:05

"Lilu az Ázsia Centerből szedett atlétában"
andrassy9.blog.hu/2012/04/29/a_szezon_divatszinei_a_csillag_szuletik_musorvezetoin

És a legszebb az egészben az, hogy igazad van, mert tényleg olyan, mint valami piacos rongy (nekem is egyből ez jutott eszembe róla), de legalább k...va drága! :DDD

villanella 2012.05.01. 16:35:30

@bjork: na, hát ennyi. lehet tőlem dolcse és gabona is, ha szar :)

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.05.01. 19:58:04

Jó volt az öfi! :)
Megnéztem a Jamaikásokat meg az emigránsokat, hát egyik szarabb volt mint a másik, de ugye ez szigorúan szvsz.
A kókuszos 7Days meg jó!
süti beállítások módosítása