Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt - 6065-6066.

2012. április 27. 18:00 - drtorok

Atesz ideges, Nóra ideges, Juli ideges. Patrik jól van, Zsófi jól lesz, mert kap egy tűzpiros bokacsizmát, a Margit híd szép, Timikét pedig hajléktalanok veszik körbe egy aluljáróban.

01.jpg

6065. rész:

Attila káromkodik az irodában, tiszta idegroncs az állandó padlásozástól. Állandóan beragad a klaviatúra! kiáltja. Klau forradalmi ötlettel áll elő: tisztítsd ki, Attikám. Illetve kérdi, hogy miatta tárgyal-e állandóan irodán kívül bizonyos Patrikkal. Nem, hanem mert kávézóban könnyebben ellazulnak az ügyfelek. Ez Klaudiának tetszik, alkalmazni is fogja a módszeret. Jön Zsófi, a kedvenc butikjába küldi a nagynénje a hostessek formakötényéért. Kölcsönkéri Klau kocsiját, mert ugye neki a nagy ínségben már nincs – és ezt a nagynéni csak most tudja meg. Szemöldökfelvonás.

Nóra nézelődik a padláson, Juli retteg egy szekrény mögött. Az ügyvédnő kihúz egy fiókot, amiben Attila ügyfele, Patrik, az egér tartózkodik éppen, amit Nóra egy sikítással és gyors távozással konstatál.

Luca és Timike egy Regina című BK-s magazint nézegetnek és a következőkről értekeznek igen hosszan: valaki ari, de elment a szerelme, ezért szomorú, nyálgép együttesnek van egy szép száma, amiben zongoráznak a tábortűz mellett, valakinek jobbról balra volt a választéka eddig, de most már balról jobbra áll, és az osztályban mindenkinek tetszik. Szerencsére Aliz szakítja meg a gigaértelmetlenkedést. Ajándékot ad a kislányának, amiért dolgozott neki, egyedül ment a postára. Timi belesárgul az irigységbe.

02.jpg

Klaudia Attilát faggatja Zsófi kocsijáról. Alig használta, nem? De ő semmit se használ sokat, egy felsőt sem vesz fel kétszer, magyarázza az üzletasszony. Atti dekoncentrált. Ráadásul kap egy sms-t a szeretőjétől, hogy Nóra épp összefutott Patrikkal. Máris rohan el.

Zsófi a raktárban dumál Kingával. Mondja, hogy most jött vissza a butikból, és rendkívül büszke, mert semmit nem vett magának. A boltban a shopaholista láttán az eladók „dinamóként pörögtek fel", Zsófi minden ízében reszketett egy újabb vállban kivágott, nyakban fodros csodáért. Kinga gratulál. Zsófi bevallja, hogy majdnem vett magának valamit. A pincérnő dicshimnuszt zeng a mostanában „erényes” barátnőjéről.

03.jpg

Juli egy serpenyővel csukja be Patrik lakhelyét. Attila érkezik, Juli elmondja, hogy Nóra a padláson szaglászott. Timike otthon az anyját traktálja a jobbról-balra, balról-jobbra választékos énekessel, az anyja pont szarik bele. A kislány még a hülye számokat is meg akarja neki mutatni, de Nóra ideges, amit a gyerek is észrevesz. A nő totál szét van esve, Timi mondja, hogy menjenek érte kézműves óra után, de Nóra feltűnően nem hallja meg.

Vili majdnem nyakon önti Ateszt egy bödön festékkel az udvaron. Az öreg össze-vissza hablatyol korrózió gátló festékekről, Attila képtelen figyelni, csak Patrikon jár az esze. Nincs semmi, amit egy kis festék el ne takarna, mondja végül a varázsigét Vili, amire villanykörte gyúl Atti fejében.

04.jpg

Zsófi a jobb mellét tartva felpróbálja a gyönyörű köpenyt Klau irodájában. A nagynéni szerint extravagáns. Zsófi mondja, hogy az egyik butikos csaj terhes a biztonsági őrtől. Aztán a lényegre tér: elárulja, hogy azóta is transzban van egy tűzpiros bokacsizmától, amire még Gizike is elismerően bólintana. Mutasd, utasítja Klau. Nézzed meg a butikiban, jön zavarba Zsófi. Meg különben sem volt a méretemben. Hát rendeld meg.

Miki viszi a gyerekét a magánórára, de Timike egyedül akar közlekedni. Nem fogsz, mondja apa, az autóban szépen beszélgetünk. Ja, ott legalább lehet DVD-t nézni, mondja a mostanában búval baszott gyerek. Aztán egy elképeztő párhuzamot von: ha maminak is lenne DVD lejátszója a kocsiban, akkor nem idegeskedne annyit. Miki erre rögtön felkapja a fejét. Remek, útközben mindent elmondasz szépen anyu idegeskedéséről.

05.jpg

6066. rész:

Ja, az a rongy Zsófi nyakában egy sál, tudom meg, mert Klau hívja az unokahúgát, hogy az irodában hagyta. Nóra érkezik, Attit keresi persze. Az üzletasszony már megint Zsófi autóján kattog. Vettem egy autót, már ez is baj? kérdezi az ügyvédnő. Mi van veled? Semmi. Ok. Ha kettőnk közt marad – persze, hisz sosem pletykálok, hazudja Klau szemrebbenés nélkül, találtam egy kulcsot Attinál, ami a padlásajtóhoz való. És? Ja. Miki miatt vagy paranoiás. Ja. Klau agya azonban beindul.

06.jpg

Andris szendvicset rendel, Miki bíztatja, hogy ne csak a munkán járjon az esze. Annyira el vagy havazva, öcsike, hogy fekete fűzőt raksz a barna cipődbe? Muszáj mindent kiszúrnod? kérdi András. Majd Juli vesz szépen egy barnát. Miért, te nem tudsz magadnak venni?! Ezt nem Miki kérdi, viszont mondja a testvérének, hogy Timikétől tudja, hogy Nóra és Attila már nem „bolondoznak” annyit, bármit is jelentsen ez. Nem igaz, nem veszekednek. Faszt nem, pont te mondod, Andriskám, aki akkor veszed észre, hogy új cipőfűző kell, amikor már elszakadt? Nagyon szép áthallás, köszönjük.

07.jpg

Zsoltnak mondja Kinga, hogy Zsófi őrület, hogy mennyire még egy harisnyát sem vett magának a butikban. Mindketten odavannak.Timike a mittudomén milyen szakkör után kilép egy épületből, aminek az ajtaja úgy nyikorog, mint amikor a macskám lába beszorul a mosógép alá. Téblábol, fasz se jött érte a nagy családi drámában.

Zsófi visszakapja a rongyos sálját. Kinga hozza az ebédet. Se hitel, se Zsófi nem akarja, hogy az ótvar csizmát felírattassa Klau. Zsófi elmegy kezet mosni, közben Kinga elmagyarázza a nagynéninek, hogy Zsófi éppen próbálja magát visszafogni, hagyjuk már a vásárlást. De imádja! értetlenkedik Klaudia. De spórolnak, nem érted? Nem érti.

08.jpg

Az ajtó újra nyikorog egy bődületeset, Bori néni csodálkozik, hogy Timike hajléktalankodik. Húzz be a portás bácsi mellé. A gyerek elindul visszafelé, majd megfordul és útnak ered. Máris besötétedett, a Margit híd szép kivilágítva.

Zsófi gyertyafényes vacsorára érkezik haza. Zsolt romantikusan értékeli, hogy „a világ legjobb csaja” nem költekezte szét az agyát. Bor van, kaját a Rózsás szakács főz. Addig dugjunk, javasolja Bartha. Mindjárt, csak le kell ugranom Klauhoz. Addig is aromás kádvizet csinálok neked, mondja a férj. Zsófi odavan, de Zsolt leugatja, hogy nem kell a „mimóza duma.”

09.jpg

Nóra kezet tördelve várja Ateszét. Hívja, amikor végre belép. Hol voltál? szegezi neki a kérdést máris. Nehéz elmesélni. Legjobb, ha leülsz. Ne, inkább állj fel. Mutatok valamit. Gondolom, ez a Vili bá’ agyából kipattant festékes ötlet továbbfejlesztése lesz.

Klau irodájában Zsófira egy ajándékdoboz vár, ami természetesen a vadító, tűzvörös, magas sarkú bokacsizmát rejti. Érdemes egyenként szemrevételezni mind a lábbelit, mind Zsófi arcát.

11.jpg

Mindeközben Peti sajtos-majonézes-uborkás szendvicset készít. Kabbe, mondja Juli, most csinálok nektek túros tésztát. Klau érkezik, nem kertel: mi a faszt csinálsz te Attival a padláson? Juli lefagy, de kinyögi, hogy semmi köze hozzá. Tudtam, hogy dugtok, mondja kegyetlenül Klau.

Timike baljós zenére kóborol egy aluljáróban még baljósabb külsejű hajléktalanok társaságában. Üvegtörés hallatszik a háttérben, durva Mátrixos 180 fokos fordulat belassítva, és egy suttyó alak a kislány mögött terem. Te meg mit csinálsz, eltévedtél, mi? emeli fel a hangját a faszi, egy másik is közeledik a gyerek felé sántikálva. Ez még sok izgalmat ígér.

13.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása