Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz a Bering-tengeren 1x04 - Jön a vihar és az anyázás

2012. április 26. 13:00 - Nico Tindeath

Eltelt az három nónapos aranyásó szezon első hónapja, ami leginkább az alabamai bunkóknak rossz hír, hiszen eddig annyi aranyat sem találtak, amennyi Kanye West egyik őrlőfogprotézisére sem lenne elég. Jó hír viszont, hogy Alaszkában ilyenkor 22 órán át tart a nappal, vagyis kicsit elnyújthatják a munkaidőt, és ha eleget túlóráznak, télen majd fel sem kell kelniük a jegesmedve bőrrel fedett ágyból.

A Wild Ranger már csak abban reménykedhet, hogy ott is találhatnak aranyat, ahol más nem, mivel 12 méter hosszú a gégecsövük, amivel az iszapot szippantják, ami azt jelenti, hogy 12 méter mélyen is kereshetnek aranyat. Plusz Scott beveti a csodafegyvert, az új kütyüt, ami legalább annyira geek cucc mint egy wifis fürdőszoba tükör, de több hasznát veszik a tengeren. Scott új búvármaszkjába ugyanis adóvevőt építettek, így elvileg nem kell ezentúl felmennie, hogy kommunikáljon a többiekkel. Le is ugrik a tenger fenekére, a többiek meg fent bagóznak nagy odaadással. Nemsokára be is jelentkezik Scott, és azt mondja, hogy brrbrrblublu. Steve megpróbál rájönni, hogy mégis miről van szó, de valahogy nem jut eszébe, hogy Steve a csutorral a szájában azt motyogja, hogy mindjárt megfagy, mert leállt a meleg víz, ami a ruháját melegíti.

Amikor Scoitt idegesen a felszínre jön, Steve azzal védekezik, hogy látta a buborékokat, és abból úgy tűnt minden rendben van. De Scott ettől csak idegesebb lesz, mint egy egyszeri kokainifüggő a céklaleves léböjtkúra harmadik napján. Pedig Steve-nek csak azt kellett volna mondania, hogy szart sem ér az a kütyü, ha teli szájjal beszélsz, köcsög Óriási baszdmegelés kezdőik a Wild Rangeren, kiderül, hogy nem csak a hippibe oltott APEH-ügyintéző beleszarásával dolgozó Steve igazi seggfej, de Scottnak sem kell a tükörnél messzebbre mennie, ha méretes barmot akar látni.

Közben a Behemóton a tulajdonosok átadják a legénység tapasztalatlanabb tagjainak a műszakot. Robbi a markolónál keménykedik, talicskázza az iszapot, és még csak észre sem veszi, hogy a több tonnás markolóval forgolódva megütötte Codyt. Egyszerűen oldalba rúgta a kotró farával, mint részeg szakácsnő a moslékos tálat. Cody csendben megkérdezi, hogy akkor most ezt hogy is, mire jön a válasz, hogy jobban kellett volna figyelni. Ennek ellenére vidáman halad a munka, szippantanak a srácok, mint Toi-toi különítmény a Szigeten, de azért csak kijön Shawn, a tulajdonos fia, akit ugyan hátba szúrtak pár hete mégis a tengerre vágyik.

Időközben a lélekvesztőn Scotty és Ian is kicsit összevesznek, aminek az az egyszerű oka, hogy az a gumicsövekkel összekötözött fémszemét nem igazán tud úszni. Scotty már inkább saját hajót építene, sőt talán azzal is jobban járna, ha összeszigszalagozna oár pillepalackot, és azzal vágna neki a tengernek.

Zeke és Emily sincsenek nagy barátságban éppen, Emily ugyanis először kapja meg a Szerelemhajó kormányát, de máris jobban tudja. Persze ezzel nem lenne semmi baj, ha csak romantikusan csónakoznának a vöröslő naplementében, de miközben Emily kormányoz, odalent Zeke porszívózza az iszapot, vagyis ha túl nagy svunggal indul a hajó, akkor a tulajdonos hirtelen vizisízni kezd. Csak iszapban, 12 méternyi víztömeg alatt. Zeke hiába próbálja kedvesen instruálni a lányt, mint Pierre Wodman az analcastingra jelentkezőket, Emily csak jobban tudja. Lassan már nem is romantikus szerelem ez, inkább egy rossz házasság a tengeren.

Közben a Sluciey-t mégis sikerült annyira összepofozni, hogy kifusson a tengerre, viszont gyorsan kiderül, hogy a bányászmoha, amiben az aranyrögöknek fent kell akadnia, lifeg, amiben a rossz hír az, hogy nagyon sok aranyat visszafolyattak a tengerbe, a jó hír pedig az, hogy ezúttal nem Ian, az amatőr baszta el. Hanem Scott, aki ugye olyan profi, hogy már inkább saját hajót építene.

A Behemót közben megint pillangóúszásban közlekedik a tengeren, vagyis Shawn a markoló kanalával hajtja. Egy olyan területet keresnek, amit még Shawn jelölt meg a GPS-szel. De Shawn alighogy megtalálja az igazán jó aranyat rejtő helyet, rögtön meghúzza a fájós vállát. Pedig nem is merülnie kellett, csak a markolón húzogatta túl erősen a botkormányt. Hát nem tudom, hogy az elmúlt öt hétben mégis akkor mivel szórakoztatta magát.

A Wild Rangeren eközben már tényleg mindenki ordibál, Scott ugyan megpróbálkozik egy kicsit nyálas beszéddel arról, hogy minden rendben, a csapat összeszokott, és egy a célunk, közösen küzdünk, szeretjük egymást, és egyéb közhelyek. De Steve csak kiröhögi. Ráadásul haza is kell menniüj, mert túl nagyok lettek a hullámok, és az alabamai bunkók hajója sem egy túl masszív építmény.

Sajnos a motort Steve elsőre nem tudja beindítani, ami arra jó, hogy fokozza a vad aláfestő zene miatt amúgy is feszült hangulatot, meg hogy teljesen felbassza Scottot. Végül csak elindulnak a part felé, a vihar a hátukban, és közben mindannyian attól tartanak, hogy úgy végzik, mint a Titanic. Ráadásul azért ők most még annál is jobban utálják egymást, mint ahogy Kate Winslet gyűlölte Bill Paxtont.

A Wild Ranger balfaszkodása a tulajdonosig is eljut, így jön az öreg Vernon és rendet tesz. Scottot mérsékelten lebassza, hogy mégse boruljon már ki úgy, mint Sixx, ha leáll a blog.hu, és Steve-t is helyre teszi, hogy ne képzelje már magát kapitánynak. A többieknek viszont megint jól ment az aranymosás, a Behemót lassan nullszaldóba kerül, ami azért meglepő, mert állítólag másfél millió dollárt kell három hónap alatt kitermelniük, ha nem akarnak veszteségesek lenni. Emily és Zeke is örül a közel 11 ezer dolláros bevételnek, a végén még ebben a sorozatban is lesz dugás, nem csak az Éden Hotelben?

Több információ a sorozatról

1x01 -Veszélyes vízeken

1x02 -Akit hátba szúrtak

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalloa121 2012.04.26. 20:39:31

Nekem úgy tűnik, hogy a bejegyzés stílusidegen mivolta sokkal több olvasót riaszt el, mint amennyit a diszkoveris kvázi-valóságshow legalább nyomokban tárgyszerű lekövetése valamikor is bevonzhatna.

Ugyanakkor lehet, hogy tévedek. Lehet, hogy az olyan mondatrészeket (találomra kiválasztva), mint pl. "...jobban utálják egymást, mint ahogy Kate Winslet gyűlölte Bill Paxtont", vagy "...oldalba rúgta a kotró farával, mint részeg szakácsnő a moslékos tálat.", illetve mintegy slusszpoénként "Emily és Zeke is örül a közel 11 ezer dolláros bevételnek, a végén még ebben a sorozatban is lesz dugás, nem csak az Éden Hotelben?" a bejegyzés szerzője viccesnek talált/talál, de szeretném megjegyezni: határozott meggyőződésem, hogy a kevesebb ebben az esetben sokkal többet ért volna.

Addig is marad az angol, jóval kevésbé vicceskedő,emellett rengetegszer informatívabb változat.

Jelen sorok kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik - még az is meglehet, hogy elsodor az írást védő kommentözön, és akkor szomorúan, magányosan halok meg.

Reméljük, hogy nem így lesz.
süti beállítások módosítása