Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x13 – Lassú égés

2012. április 25. 12:00 - leeann

Nos, szőkét elküldtük a bánatba, mindenki örül és újságolja a jó hírt. Melinda Delia, míg Sam-Jim Eli-jal osztja meg a dolgot és kéri tanácsát a „juj képzeld, mi történt… és most hogyan tovább” monológ végén. Delia szerint itt az ideje elkezdeni randizni Sammel, aki úgyis Jim. Alkalmat is teremt hozzá, meghívja Melindát felügyelőnek egy iskolai jótékonysági táncmulatságra, aki ezt említi Samnek, és ő azonnal kap is az alkalmon. Meglepően jól és gyorsan haladnak a dolgok, este már ropják is a tinik Katy Perryre. Delia egy kicsit aggódik, amikor úgy igazán körbenéz a bulizók között, de az eggyel fiatalabb generáció már nem rökönyödik meg annyira. Sam és Mel gyorsan felveszik a ritmust, és ők is ráznak egyet a fiatalokkal.

Pörgős dal után jön egy kis lassú, ami a legrövidebb idő alatt meghozza az első komolyabb szóváltást is, és egy nagyon szigorú arcú szellemet is. A szóváltás két fiú között egy lány miatt folyik, a szellem pedig a szóban forgó lány nemrég meghalt édesanyja. Mindenesetre az este nagyszerű volt, de amikor Mel és Sam-Jim csókolózni kezdenének, a szellemanyuka közbeszól, és megöli az estét úgy ahogy van. Tehát pasi lerázva, mert dologidő kezdődik. Anyuka megkéri Melindát, hogy tartsa távol a lányát attól a fiútól, aki az este kimentette a nyomulós bunkó karmaiból. Anyuka aggodalmát egyelőre nem értjük, de az ilyenek úgysem a történet elején derülnek ki.

Szóval ideje kinyomozni az új ügy szereplőit. A mai halottunk Deborah Marks, Kristy Marks édesanyja, aki egy otthoni balesetben halt meg. Melinda úgy dönt, hogy minél előbb lezavarja Kristy és anyja ügyét, annál hamarabb tud foglalkozni a szerelmi életével, így még aznap elugrik a Marks családhoz. A családfőt találja otthon, akivel az előző esti buli nyomán jutnak el oda, hogy mi történt Deborah-val, és ki az a zöld autós fiú, akivel nem barátkozhat Kristy. Apuka sincs elragadtatva a fiútól, azt meséli, hogy Tim javító nevelőintézetből lépett ki a nagybetűsbe, és a felesége, mint az ilyen kölykök segítője, egy vagon pénzt költött rá, állást adott neki és próbálta jó útra téríteni.

Nem ő volt az első ilyen kölyök, de ő lett az utolsó, és az egyetlen, aki nem élt azzal, amit Deborah adott neki. A férj egy szerencsétlen balesetről beszél a felesége halálának okaként, de Melinda megérintve dolgokat a nappaliban más bevillanó képeket lát az ominózus estéről. A látomások arról szóltak, hogy talán megzavart egy betörést, de a férj homlokegyenest más állít. Ráadásul a mama arról beszélt, hogy a lánya nem tudja, kicsoda Tim, itt valami nagyon nem stimmel. Csapatgyűlésen kell ezt átbeszélni, mert Mel egyedül kevés ennyi nem összeillő információhoz.

Delia és Eli is csak ötletelni tud, mert senki nem ismer semmilyen részletet, így ideje bevetni a tinifegyvert, Nedet. Kristy és Ned ismerik egymást futólag, így a lány könnyen megnyílik a barátságos fiúnak. Kristy elmeséli, hogy Tim az anyjával dolgozott, és ő beleesett egy kicsit a fiúba, amit az anyja nem nézett jó szemmel. Kristy szerint az anyjának viszonya volt Timmel, ezért tiltotta tőle a lányát. Melinda is hasonló információt szerez be Tim szobatársától, de ebben az elbeszélésben már szerepel Mr. Marks is, ami feltételez egy jó kis féltékenységi háborút a felek között. A nagy nyomozás közepette Sam-Jim moziba hívja Melt, aki örömmel tesz eleget a kérésnek. Melinda a mozis randit már szellemmentesre tervezi, ezért úgy hajtja ezt az ügyet, hogy még saját magát sem éri utol.

Melinda hiába fut, rohan az ügyet megoldani, anyu nyelvét nem sikerül, továbbra is passzív és nagyon szigorú a halottunk. Neki végül is már nem sietős a dolog. Melindának megint segítség kell. Eli tippje a féltékenységből elkövetett gyilkosság. Az ötlet: keressük fel a férjet. Mel és Eli elkocognak Mr. Markshoz, aki úgy egyébként bíró, tehát biztos hisz a szellemekben, de ez sem számít, most nincs kecmec. Haladni kell előre, mert Melindának randija lesz, és az életbevágó. Mel és Eli minden átmenet nélkül a férj nyakába öntik a szellemes bödönt, aki azonnal megmutatja nekik az ajtót, hátha nem látták, amikor bejöttek rajta. De mielőtt kisétálnának, Melinda még megérinti a baleset helyét, a kandallót, ahol egy összeégett levél végét olvassa el.

Később Mel már a mozis randira készül, de az ügy még nincs lezárva, úgyhogy a boltban megint csapatgyűlés van. Eli még mindig kitart a szerelemféltésből elkövetett gyilkosságnál, Delia nem tartja ezt annyira egyértelműnek, amikor Kristy érkezik a bolthoz feldúlva, és ez akár a randit is meghiúsíthatja.  Történt ugyanis, hogy Melinda és Eli felvetette, hogy Timnek köze lehet a betöréshez és Deborah halálához, ezért Mr. Marks bevitette a fiút a rendőrségre, Kristy pedig ezen kibukott, mert állítása szerint a srác vele volt az ominózus estén, és ezt most neki nem hiszi el senki. Melinda azzal érvel, hogy a kedves anyuci utalt erre, de Kristyt ez sem nyugtatja meg, sőt. Halott anyu megjelenik, de továbbra sem hajlandó tisztázni a helyzetet, így nem haladuk sehova az üggyel.

Melinda úgy dönt, hogy ha Kristy anyja nem mond semmit, majd Timé fog mondani. Így is lett. Tim örökbefogadott gyerek, és egyáltalán nem csirkefogó, csak mindig rosszkor van rossz helyen vagy rossz társaságban, és ennek issza meg a levét. Azért volt javítóban, mert bevállalt egy betörést egy olyan srác helyett, aki visszaeső lett volna egy harmadik balhéval. Vagyis Tim jó gyerek, és ez Melnek is így tűnt az eddigiek alapján, nem is értette, miért mindenki őt bántja, rá gyanakszik. Melinda Tim anyjától kijövet Deborah-ba botlik. Itt van a kutya elásva. Kristy azért nem járhat Timmel, mert testvérek, és a levél nem szerelmeslevél volt, hanem Deborah pár sora volt a fiához, akit muszáj volt örökbe adnia.

Melinda rájött mindenre, amikor Tim nevelőanyja elmondta, hogy a gyereket örökbe fogadták, és megtalálta Tim első könyvét, amiből hiányzott egy oldal, az az oldal, ami elégett aznap, este, amin az ominózus írás volt. Anyuci végre elmeséli a történetet, és azt is, hogy miért nem szólhatott Timről a családjának. Amikor rájött, hogy a lánya beleszeretett Timbe, akkor el akarta mondani, de a férjét fellebbviteli bírónak jelölték, és ismét nem szólhatott. A betörés még nem tisztázott, de az igen, hogy Deborah halála csak egy sima baleset volt. Irány a család, mert Melnek ma még dolga van. Az első beavatandó Kristy, aki elmondja, hogy nem Tim nyitotta ki a széfet, hanem ő, és lóvét keresett.

Elég hisztis a kislány, de azt nem tudja, hogy Tim mit talált vagy mit nem a széfben, persze ez már nem lényeges, mert az nagyobb sokk neki, hogy a tiltott fiú a testvére. A második beavatandó a bíró úr, aki szintén nem tudott semmit, de most már muszáj megtudnia. A harmadik megálló Tim, aki megtalálta a levelet a széfben, és majdnem megütötte a guta, amikor rájött, hogy neki szól, és az ő könyvének az első oldalára van írva. Anya és fia könnyes búcsút vesz egymástól, és Deborah végre átkel. Csakhogy gond van, mert Melinda órákkal lekéste a randit, és Sam-Jim nem veszi fel a telefont. Melinda hazaérve azonnal a garázs felé veszi az irányt, és egy csókkal bizonyítja, hogy komolyan gondolja a dolgot. A mozis randi nem jött össze, egy esti sétálós igen, ami ebben a szellemes világban azért nem semmi.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása