Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Amerikai mesterszakács - 2x04

2012. április 25. 21:30 - Hódos Hajnalka

Elnézést a késlekedésért, elég, ha annyit mondok, a luízenríkét a hajánál fogva húznám vissza Spanyolhonba? Autó után kötve. Félúton csere. Hajról farokra. Erről akkor elég is ennyi, mert felhergelem magam, az meg senkinek nem jó. Negyedik epizód, vége az elődöntőknek, a harmincnyolc szerencsés öröme pünkösdi királyság, az van, hogy ma a versenyzők fele kiesik. Hoppá. Üdv, ma a konyhatechnikai alaptudásotokat teszteljük, köszön Gordi, a platóról meg zúdul is le a több mázsa alma. Késtechnika. Az almák tetejét és alját le kell vágni, vékonyan meghámozni, hogy megmaradjon a gyümölcs formája, aztán felszeletelni. Így, se vékonyabbra, se vastagabbra. Nem gyorsaságra megy, a kulcsszavak: precizitás, pontosság, összpontosítás. Addig, amíg Graham Elliot vagy Gordi azt nem mondja, állj. Akkor megtudják, maradhatnak, vagy húznak haza. Mindenki kibírja röhögés nélkül, mit mondjak, én se lennék oda a gyönyörűségtől.

Az első versenyző, aki tovább jut, Saby, Gordon gratulál, tökéletesek a szeletek. Egyre több a sebesülés, egyre többen véreznek, az idő meg csak telik: egy óra szeletelés után még tizenöten szopnak a vágódeszkánál. A feszkót is vágni lehetne, nemcsak az almákat. Alejandrát - akinek százötvenezer dolláros diákhitel tartozása van - akárhányszor meglátom, nem tudom eldönteni, sír, menstruációs görcsök gyötrik, vagy éppen lábon hord ki egy infarktust, megkönnyebbülök, hogy versenyben marad, a végén itt esik össze holtan nekem. Dustin és Tracy maradnak a végére (Tracy az idegesítő, fogadkozós csaj), több, mint két órája tolják. Dustin búcsúzik, Tracy sajnos nem. Sajni, Joseph is kiesett, aki a feleségét ápolta, őt sajnálom, de a Zélet kegyetlen. Huszonnégyen maradtak versenyben és a megpróbáltatásoknak nincs vége, egy sokkal mozgalmasabb kihívás vár rájuk. Megint betolat egy kamion, rivaldafényben érkezik a következő főszereplő, mutatom:

Amerika legkedveltebb húsa. Többen megörülnek, de nem kopasztani kell, el kell készíteni. Ha nem tudják, semmi keresnivalójuk nincs a Mesterszakácsban. Egy órájuk van, a csirke legyen a fő alkotóelem, a hátul levő kamrából bármilyen más alapanyagot is válogathatnak hozzá.

A kamra, nos. Ilyen lehetett az Édenkert, még mielőtt. Szerintem, ha kicsit túrok, találok porrá zúzott vakondkörmöt is. Ha ízlik a fogás, maradnak, ha nem, kiesnek, óra indul. Amíg a versenyzők egymást taposva válogatják az alapanyagokat, a zsűri susmorog: az a lényeg, hogy ne bonyolítsák túl a cuccost. Hogy ne akarjanak virítani. Dzsó szerint az első öt percben eldőlt minden, mikor kiválogatták a többi hozzávalót. Graham Elliot ropogósra sütné a kicsontozott, bőrös csirkecombot és megbolondítaná mézzel, fokhagymával és kakukkfűvel. Gordon párolt csirkét főzne gombamártással, spenóttal, tepsis krumplival. Hajni hisztizne, hogy nem akar csirkét csinálni, adjanak neki inkább oldalast. Vagy tokaszalonnát abálni. Saby töketlenkedik, Albert Dzsó szerint megőrült, mert csirkebecsináltat akar készíteni. Tracy csirkéje kigyullad, fákkozás, jajelbasztam tekintet. Fél óra van hátra, a zsűri visszavonul pusmogni, sokan előfőzik a csirkemellet, ami rizikós, mert könnyen kiszáradhat. Sokan pirítanak, párolnak, az meg hülyeség, mert szorít az idő. A gazdag nyikhaj ekézi Suzyt (az indiai csajt), szerinte egy picsa, vagyis fütty, és azt hiszi magáról, ő a konyhatudományok professzora.

Christine, az egyedülálló anya, sült csirkét csinál rukolával, spenóttal és mangóval. Egy kis naranccsal meglocsolva. És ha kell, kézen áll, hogy megtarthassa a köténykéjét. Ben megint elbassza a mutatványt, kekszet süt, sütőpor nélkül, de úgy érzi, muszáj bonyolítani a dolgokat, különben Gordon nem veszi észre. Ben, a hülyébbnél hülyébb sapkáidról biztos, hogy észrevesz, nyugi. Kevesebb, mint négy perc van hátra, aztán már annyi se, Gordon üvölt, mint aki beszorult, kezdjetek tálalni. Visszaszámlálás, zéró, lépjetek hátra! Az első két sor az oltár elé járulhat, Max, mi ez? A hárvárdi gyökér délnyugati csirkét főzött kukoricás babduóval. Tony vasalt csirkét fokhagymás, rozmaringos krumplipürével, Alejandra még mindig él, ő marokkói csirkés tagine-t főzött sárgabarackkal és aszalt fügével, olyat kérek! Dzsó ma beteg, nemcsak megszólal kóstolás közben, de meg is dicséri a kaját. Lázmérőt, most! Alvin, mókusok nélkül sörösdobozos csirkét főzött, ami finom, de nyers fűszerrel nem szórjuk meg az ételt, Kyle viszont, akiről halványlila segédfogalmam nincs hirtelen, ki fia borja, kiesik, mert ilyen kaját maradék csirkéből csinálunk. A hárvárdi gyökér elégedetten vigyorog, mikor Suzy kajáját ízetlennek nevezik, aztán lefagy az arcáról a mosoly, mikor úgy folytatják, a csirke viszont bombasztikus! Dzsó valakinek lefikázza a rizottóját, Ben kajája Gordon szerint kísértetiesen néz ki, szerintem röhejesen.

Aaron, egy feka srác csirketekercset készített, a csirke belül van. Graham nem érti, kaptál egy másfél kilós csirkét és egy falatnyi húst használtál fel belőle? Hát ja. Akkor húzzál haza, hülyegyerek. Valaki rohadt jó csirketekercset csinált, rukolával, mogyoróhagymával, marsala mártással leöntve, sajnos, soha nem fog kiderülni, ki volt az, mert elfelejtettem felírni, de ennék belőle. Gordi szerint is mennyei, a hozzá felszolgált tészta viszont olyan, mint a babahányás. Rhonda kétféle rozmaringos csirkét főzött, ki is esik velük, mert a csirkesaláta nem mesterszakácshoz illő fogás. Albert is kiesik sajnos, a csirkebecsinálthoz idő kell, úgyhogy már csak egy kamionsofőrünk marad. Albert nincs elkeseredve, büszke magára, úgy is kell, puszi Albi! Giuseppe, az olasz pasi tovább jut, Saby sajnos megy, a zsűri egy emberként győzködi, ne hagyja abba a főzést, mert elképesztő, hogy ilyen fiatalon ilyen rengeteg tudással rendelkezik. Jennie-t én úgy elküldeném a náthásba a tengeri keszeggel töltött, sonkába tekert csirkéjével együtt, hogy a lába nem érné a földet, de Gordiéknak bejön a kaja, istenem, kinek a pap. Bent megfingatják a végén, de marad, sajnos, nem mondják neki, hogy az elkövetkezőkben tilos bármilyen fejfedőt viselnie. A nap végére tizennyolcan maradtak, jól nézzék meg egymást, mert köztük van a leendő Mesterszakács. A következő részben eldöntöm, kinek drukkolok még Suzyn kívül. Bennek biztos nem, idegesítő. Szombaton újra dupla hogyvolt, egy reggel, egy este, jóccaka, főzzenek finomakat!

Címkék: mesterszakács
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2012.04.25. 22:39:09

Éééééééééééés! Jót nevettem, igazán köszönöm! :-) Ben különben jó fej, szurkolj csak neki. ;-) Viszont a tapló gyökeret én sem bírtam. Chris mellett...

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.25. 22:41:39

Engem Jennifer irritált, de nagyon:S Az elejétől kezdve annak drukkoltam, h csak ő ne!

Nekem a kedvencem Adrien és Ben volt:):)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.04.25. 23:22:21

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: nekunk dzseni kedvencunk volt, édrien szinten. krisztofert utaltuk. mi, a birinyáj.

Tündérke21 2012.04.25. 23:47:34

Szombaton dupla hogyvolt, pedig nincs is szülinapom, jippijáé :-)

Én Jennifert, Adrient, Bent és Suzyt szerettem, Christiantól és Maxtól felállt a nemlétező szőr a hátamon...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.26. 00:00:46

én adrian nietonak drukkoltam végig, bár sokat betlizett de voltak/lesznek zseniális megmozdulásai...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.26. 00:02:48

a harvardi gyökér meg akkora arrogáns pöcs, hogy az arcát szívesen bevertem volna egy péklapáttal:))

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.26. 09:23:55

@aggyistenbiri: nekem Krisztián is tetszett, meg Derrick:D

Suzy előtt meg meghajlok!

Jennyvel lehet, h csak annyi volt a problemem, h szép, volt Miss USA:D Amúgy meg csak irigy dög vagyok, biztosan:D

Alapvetően én ott véreztem volna el, h késsel kellett megpucolni az almát, hát, mire van a hámozó?:D:D:D:D

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2012.04.26. 12:27:38

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: Ezt a kérdést Derek is feltette, hogy mire való a hámozó? :-) De a gasztronómia félistenei a hámozót nem ismerik :-) pontosabban nem akarják ismerni.

Ben az egyik kedvencem, Christian pedig annyira irritált, hogy áttekertem azokat a részeket a vége felé, ahol már nagyon el volt szállva magától...

Max még fiatal és persze ki ha nem én fazon, de még mindig jobb mint az otthonülő apuka....grrrr

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.26. 16:47:11

@DóraTanár: azért mert chef vagyok, miért kell megbonyolítani a saját életemet? :D A hámozó igen is jó dolog!!!:D

Krisztiánt pont azért szerettem, mert irritáló volt, jókat röhögcséltem rajta:D

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2012.04.28. 21:05:23

Szeretném jelenteni, hogy főztem ma finomakat (na nem ennyire bonyolult kajákat, mint amiket a versenyzők, de igenis finom volt) és szeretném megkapni jutalmul a dupla hogyvoltot! Légyszi, légyszi..... :-)))
süti beállítások módosítása