Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Torchwood 1x09 - Élet és halál titkai

2012. április 21. 12:00 - Möff CAT a Torcsvúdos gyerek

Hella újra, legelőször is elnézést kérek mind a három olvasómtól a csúszás miatt, először a gépem robbant le kicsit, aztán én nagyon, ma tudtam csak befejezni az újabb csudás epizódot. Bele is csapunk rögvest, ma Casperes rész lesz, máhogy egy kísértetté előléptetett forma szemszögéből szemlélhetjük az eseményeket, ő fog narrálni is, jaj de jó. Rövid eszmefuttatás sebességről és életről, közben egy rövid barna hajú fickót látunk kék dzsekiben és farmerben egy néptelen úton keresztben feküdni, be is mutatkozik, ő Eugene Jones. Mikor felkel és körülnéz, megpillantja a helyszínelőket és a Torchwoodot, rögtön oda is szalad, hellósztok srácok! Senki nem veszi észre, egy az út szélén fekvő figurát vizsgálgatnak, aki Eugene holttestének bizonyul.

1.jpg

Hogy a Torchwood mit keres egy sima közúti balesetnél, egyelőre titok. Eugene-t egyértelműen elcsapták, úgy tűnik, hogy egy piros verdával, az is kiderül, hogy nem csak ő ismerte a Torchwoodot, hanem azok is őt, bár nagyjából egy bolondnak tartották. Meghaltam vajon, hüledezik Eugene, majd próbaképpen átdugja a kezét Tosh vállán, azannya, öcsém, tök meghaltam, FŐCÍM!

Amint visszaértünk az út szélére, elkezd csörögni a halott srác mobilja, kiderül, hogy az anyukája az, aki csak meg akarta kérni, hogy hazafelé vegyen egy kis teát. Csókolom, néni, én Gwen vagyok, beszélnünk kéne. Eugene közben kicsit kezd ráparázni a Casper-létre, mindenesetre beszáll a Tw-mobilba a csapattal együtt, közben halljuk, hogy ő tulajdonképpen mondjuk szar, hogy láthatatlan, meg halott, de most legalább ott van, ahol mindig is akart lenni, na nem a másvilágon, hanem a Torchwoodban.

2.jpg

Ez a srác kissé furán értelmezi a „csapattag” fogalmat, úgy érzem, mindegy, haladjunk, Gwen átnézi a mobilt, de csak elmosódott fotókat lát emberek cipőjéről, hát ezzel sokra nem megyünk. A telekjáró elindul Eugene-ék irányába, mi meg visszaugrunk az időben, hogy a kockasrác szelleme elmondhassa, hol kezdődött az ő története. Egy matekversenyen vagyunk 1992-ben, Eugene sajna leblokkol a döntő utolsó kérdésénél, így iskolája elveszti a versenyt, aminek az apja finoman szólva nem örül. A diáktársak se nagyon, így Eugene boldogtalanul üldögél a matekszertárban, mígnem bejön a tanár, és megmutat neki egy érdekességet, amit sok évvel ezelőtt talált.

3.jpg

Ez egy szemet formázó kristályszerűség, a poén benne, hogy az égből hullott alá. A tanárbácsi nekiadja a szemet, a srác kicsit ki is zökken a mélabúból, de szerencsére beront az apuka, aki tajtékzik, mer a büdös kölök még egy rohadt matekversenyt se tud megnyerni. Otthon folytatódik az ordítozás, immáron apu és anyu között, de Eugene teljesen rá van kattanva a Szemre, szóval csak az ablakból nézi, ahogy apu elköltözik hazulról (WTF?????? Egy kibaszott MATEKVERSENY miatt???). A lehetőség, hogy egy igazi idegen szemét tartja otthon, megindítja a fantáziáját és teljesen az asztrofizika felé irányítja a kis kockapalántát, akinek ugyanúgy Csőre Gábor a magyar hangja, mint Leonardnek az Agymenőkben, szóval kikúrtul zseniális és tök passzol a geekhez. Aki nem látta még, kezdje el nézni sürgősen, az Agymenők az egyik legjobb vicces sorozat szvsz!!! Visszaemlékezés folytatódik, Eugene-nak a legtöbb helyszínen, ahová a Tw kiszáll, bérelt helye van a kordon mögött, próbál beszélni velük a Szemről, sajnos sikertelenül, nem igazán affin rá a Titkoskommandóscsoport. Eléggé hülyén jön ki amúgy a dolog, mert amikor egy néptelen országút mellett holtan feküdt, a Torchwood rárepült, mint gyöngytyúk a takonyra, élve, amikor még beszélni is lehetett volna vele, le se szarták... Na mindegy, váltunk, Eugene mamája értelemszerűen összehullik, mikor közlik vele a hírt, Gwen az öccsét próbálja vigasztalni, de azt jobban érdekli az elefántos film a tévében, mint a bátyja halála, ezt a hihetetlen családszeretetet és szociális érzéket alkalmasint az apjától örökölhette.

4.jpg

A Tw többi tagja átnézi Eugene szobáját és telepakolnak egy csomó dobozt, na csókolom, ezeket elvisszük, mer hátha van benne valami értéke segít megtalálni a fia gyilkosát. Anyu az ajtóban zokog, mindenki szó nélkül elmegy mellette, egyedül Gwenben van annyi érzés, hogy együttérzéséről biztosítsa szegényt, majd a Szellemkocka Eugene még magyarázza neki egy kicsit, hogy anya, tök jó, hogy meghaltam, mert most a torcsvúd foglalkozik vele, látod, anya? Persze a mama nem hallja, nem is vidul fel. A HQ-n Eugene teljesen készen van, ide-oda ugrál, jaj, de milyen egy csudi itt minden, nahát, nahát! Közben elkezdik a vizsgálatot, tudni akarom, ki volt ez a gyerek, mondja Gwen, egy hülye, aki szerelmes volt beléd, válaszol a doki. Elkezdik boncolni a holttestet, Eugene elájul, közben Nemecsek jő a hírrel, hogy a rendőrök bevittek egy sajtrészeg hombrét piros kocsival, aki emlékszik valami fickóra, akit elcsapott az úton. Azért nem állt meg, mert úgy gondolta, hogy semmi baja nem lett, hiába az erős angol sörök meg tudják tekerni a valóságérzékelést; ha valakit elbaszok nyolcvannal, hogy elszáll a francba, akkor jó eséllyel sejthető, hogy a kezelésben részesített delikvensnek nem őszinte a mosolya. Kis rövid szomorú dalbetét után végre a Torchwood is felteszi magának a kérdést, miért is foglalkozunk ezzel a habókossal, emberek? Tiszta cserbenhagyásos gázolás, minden jel erre mutat, idegentevékenyégre viszont semmi.

5.jpg

Gwen makacskodik, itt valami akkor sem tiszta, nyomozzunk még! Owen elküldi a faszba, haggyadmá, ez nem a mi ügyünk, Jack rájuk szól, viselkedjetek, vagy szétültetlek titeket! Később a HQ-n Gwen talál egy szálat, amit lehet, hogy érdemes végigkövetni, ez nem más, mint Eugene egy kikölcsönzött DVD-je, melyet a doki néz éppen. Add csak ide, visszaviszem a tékába, elsummantja még a bizonyítékos dobozból a „Zsebek tartalma” feliratú zacskót, majd kajálni mentem felkiáltással eltolja a biciklit. A videotéka zárva, a mellette lévő kajáldában érdeklődik, mikor nyit a téka, há' rapszodikusan, mondja a séfbácsi. Közben érkezik Szellemkocka, aki teljesen készen van, hogy Gwen utána nyomoz, hát ez még csudijobb, mint a motyók a HQ-n! Gwen még megkérdezi a bácsit, ismeri a Eugene gyereket, így meg így néz ki. Fingom nincs, ki az, rendel valamit? Hősnőnk megrendeli a geek kísértet kedvenc kajáját (amúgy ez kurva misztikus ám, Eugene meg is illetődik rendesen), majd leül az asztalhoz és kiborítja az elkastázott zacsit. Nézegeti a telón a képeket, láthatóan asztal alatt sutyiban lettek fotózva, az elsőn egy tornacipős láb van, a másodikon ugyanez a láb, plusz egy máshoz tartozó barna félcipős futómű, a harmadikon pedig egy női láb, fekete cipőben.

6.jpg

Szellemkocka mellette üldögél, nézi ő is, de nem emlékszik, hogy ezek hogy és mikor készültek. Nem emlékszem semmi... azazhogy figyu csak, hívd fel Garyt, szuggerálja a híváslistát böngésző Gwennek, aki úgy is tesz, ez mámeg milyennagyon misztikus detényleg! Gary ki van kapcsolva, így a kaja elfogyasztása után irány a téka! A tékás gyerek NAGYON ronda angol fiatalember, ó, igen, emlékszem a formára, egy haverjával jártak ide, a film kicsit későn lett visszahozva, szóval 34 fontot kérnék, Gwen a szívéhez kap, de kicsengeti.

7.jpg

Közben a tékás elmondja, hogy szerinte Eugene egy lúzer volt, nicsak, ki beszél, gondolhatnók, és azért ugrott az autó alá, mert nem bírta el a kudarcai súlyát. Erre Eugene teljesen kiakad, hogy anyád a lúzer, te féreg, az, hogy nem matematikus vagyok, hanem a Teleshop ügyfélszolgálatán csicskulok, az csak azért van, illetve most már volt, mert vártam az idegent, hogy lejöjjön és megváltoztassa az életemet! Snitt, máris Horst Fuchs birodalmában vagyunk, Gwen a telefonban látott tornacipőt próbálja beazonosítani, Eugene pedig mesél, milyen volt itt az élete, az is kiderül, hogy a halála előtti néhány hétből semmire nem emlékszik. Hopp, megvan a tornacipő, s mivel egy hobbitforma csávó viseli, Gwen rögtön azzal támadja le, helló, te vagy Gary?

8.jpg

Igen, én, heló, én Gwen vagyok, láttad Eugene-t a halála napján? Nem, hangzik a válasz, majd ismét megcsillan a szinkron egy üdvözlőlap kapcsán, magyarul tökéletesen értelmetlen a párbeszéd, amit Gary meg egy másik forma folytat, mindegy, Gary feldúltan elrohan, Gwent pedig megszólítja egy nő, akitől megtudja, hogy a) Eugene elég szar volt még teleshoposnak is, b) a hölgy, ez nemtom miért fontos, kavar az irodavezetővel, na, de itt nem beszélhetek, majd ebédidőben találkozzunk kint! Gary asztalán azért még körbenéz, talál is egy szórólapot, mely egy kiállítást reklámoz fekete lyukakról, ilyesmikről. Ezt elteszi, közben keresik a HQ-ról, hol vagy, jövök majd, jóvan, siessél. Az ebédszüneti beszélgetésben a nő elmondja, hogy nemrég Eugene kitalálta, hogy elpattintja a Szemet az E-bayen, néhány nap alatt 15000 fontra, utána 15005,5-re ment fel a licit, azt nem tudni sajnos, hogy ki vette meg. Ebben a pillanatban telefonál a gyászoló mama, lenne itt valami, aranyos, amit meg kéne néznie! Váltunk Eugene-ék házára, videóról megy a matekverseny, ahol a kis E. beégett. Az utolsó kérdés lett volna a vízválasztó, közben halljuk Apu halk kommentárjait, biztatja a fiát, de elég idegbeteg stílusban. Az idő lejár, nincs pont, Eugene elkeseredetten néz a kamerába, ezzel vége a videónak, hogy ezt miért kellett megnézni, azt nem teljesen értem.

E.jpg

Utána a mama elmondja, hogy a Szemet vigaszdíjként kapta a gyerek mr. Garrett-től, a technikatanártól. Családi para következik, a kisebbik fiú kioszt mindenkit, Eugene tényleg egy lúzer volt, anya, apa ezért ment el, nem a munkája miatt, nem egy amerikai cégnél dolgozik a tengerentúlon, hanem éjszakai pénztáros a garázsban a szomszéd kerületben! Anyu végképp elsírja magát, Eugene-nek viszont beugrik, miért akarta eladni a Szemet valójában: mikor pár hete megtalálta az apját, akiről azt hitte, elment Amerikába, mert ő egy lúzer, kiderült, hogy ugyanolyan kicsike ember, mint ő a Teleshopos munkájával, s ebből valahogyan azt vette le, hogy minden álma, a Szemet is beleértve, egy nagy fasság, na ezért akarta eladni. Ez megin olyan, amit én személy szerint atom nem értek, de ez biztos az én hibám, keveset jártam operába kiskoromban. Szomorú dolog ez így apuval, hej, viszont egyre inkább úgy tűnik, mintha Gwen hallaná Eugene-t, ám ez egyelőre nincs kifejtve, valószínűleg további misztikusság kitermelésének céljából. Snitt, HQ, Jack jól lebassza Gwent, mert kikapcsolta a telefonját, majd mikor meghallja, hogy a kockasrácnak volt egy élien (hörrrg) Szem a birtokában és hogy meg lehetne keresni, ki vette meg az E-bayen, ad hősnőnknek 3 napot, hogy felmutasson valamit. De jó, akkor nézzük csak meg ezt a szórólapot, hol van az a kiállítás? Kocsiba be, ablakot le, könyököt ki, irány a múzeum, ahol ki másba botlunk, mint a jó hobbitba, Garybe!

9.jpg

Aki abban a pillanatban, hogy Gwen megszólítja, kereket old. Hősnőnk valamiért két lépés után úgy dönt, nem üldözi, s lám, milyen jól teszi, mert Gary egy perc múlva visszasomfordál és beismeri: ő volt az, aki létrehozott néhány hamis accountot az E-bayen, hogy licitáljon a Szemre, örömet okozva ezzel Eugene-nek, viszont a 15000 fontos ajánlatot nem ő tette, az valaki mástól jött. Elmondja azt is, találkoztak az utolsó napon, viszont nem, nem tudja, hol lett volna az átadás, mert Eugene nagyon titkolózott. A cipők fotóiról nem tud mondani semmit, szerinte csak véletlenül lőtt képek. Snitt, este a szállodai szobában Gwen még mindig Eugene cuccait vizslatja, a Szem Őrzője meg fel-alá rohangászik a szobában és lassan visszaemlékszik arra, hogy mi történt vele, ám hirtelen félbeszakítja önmagát, s közli Gwennel: nem akarom, hogy végetérjen a közös nyomozásunk, merhogy szeretlek! Itten megin egy misztikus rész következik, aki akarja maj megnézi, nekem ez már sok. Másnap reggel kocsiba vágják magukat és megkeresik az éttermet, aminek a cetlijét Gwen Eugene cuccai között megtalálta.

Itt átváltunk ismét Eugene emlékeire, aki már Vágópista, hogy mikor aznap bejött ebbe az étterembe, Garyt és a tékás gyereket találta ott, heló, ööö, itt nekem üzleti találkozóm van, igen, apa, velünk, mert mi vettük meg a cuccot. Hogy micsoda, nem értelek titeket, hát az történt, hogy elkezdtünk licitálgatni, hogy felvidítsunk, de mikor jött a 15000 fontos ajánlat egy valódi, a tékás köcsög, akinek a neve Josh, még ráemelt 5,50-et, erre a valódi érdeklődő visszalépett. Viszont van itt nálunk 34 font, ennyiért megvesszük a Szemet tőled, izé, mert ööö kell egy vak barátomnak. Anyátok szemét vegyétek meg ennyiért, rohadékok, azt felraknátok a netre ti is, mi, szól Eugene, Josh kezd bekeményíteni, ekkor lép oda a pincérnő a rendeléssel, ekkor készülnek a képek a cipőkről titokban. Amint magukra maradnak az asztalnál, Eugene és a ronda Josh bunyózni kezdenek a Szemért, majd Eugene megszerzi és lenyeli. A másik kettő megpróbálja a Heimlich-módszerrel kigyomlálni belőle, ez mondjuk megint érdekes dolog, mert simán lenyelte a Szemet, a gyomrából nem fogják visszamasszírozni, az kurvaélet. A visszaemlékezéssel párhuzamosan a pincérnő is mesél Gwennek, pont ugyanezt a sztorit, majd záróakkordként immár IRL beállít a két lúzer, a tékás gyerek, elkezd magyarázni a pincércsajnak ilyen maffiás stílusban, te figyejjé, az van, hogy jöhetnek ide kérdezősködni, a saját érdekedben jobb lenne, ha kussolnál, a szar is megfagy bárkiben, ha egy ilyen kaliberű fenyegetést kap egy ilyen kaliberű palitól, íme a kép, rettegjetek ti is.

10.jpg

Gary figyelmezteti Josht, hogy Gwen ott áll 3 méterre, a rideg maffiózó ugyanis nem vette észre, majd amikor megpróbál elfutni, elgáncsolja, mert neki hiányzik Eugene. Kicsit később Gwen, Gary és Josh ülnek egy asztalnál, elmondják a sztori végét, kergették a parkolóban, de Eugene lelépett előlük, szóval ennyi. Eugene ott áll mellettük és mikor Gwen felhívja a majdnem Amerikában lévő fatert, hogy közölje a fia halálhírét, visszaemlékszik, mi volt azután, hogy meglépett a „barátai” elől: kacagva szaladt át egy zöld mezőn, majd sikerült úgy kilépnie az útra, hogy egyből elbaszta az az egy kocsi, ami arra járt. Snitt, Eugene temetésén vagyunk, ahol ott van mindenki, apuka is, aki beszédet tart, melyből kiderül, ő baszta el az egész életét, nem E. tehet róla, hogy elment, majd énekel. Közben Eugene gondolatait halljuk, kár, hogy így alakult, aztán Gwennek magyaráz a temetőkertben mindenféléről, pl. hogy a Szem miatt maradhatott még a halála után, közben Gwen a temetkezési vállalkozótól megkapja a Szemet egy zacskóban, kiszedette Eugene gyomrából még a temetés előtt.

Az epizód vége egy teljesen értelmetlen és összefüggéstelen, nagyonmisztikus-wannabe jelenetbe torkollik, Eugene-ék házánál vagyunk, a mama és az öcsi fogadják a részvétnyilvánítókat, Gwen és Eugene már gyakorlatilag beszélgetnek, befut a Torchwood, megvan a Szem, éjjen, éjjen! Gwen kér 5 percet elbúcsúzni, közben megérkezik E. papája is, húha, ez már tök mély és most még megfejeljük nagyonmisztikussággal, ahogy Gwen a meghatottságtól párás szemmel átkelne az úttesten, érkezik a semmiből egy Jeep kábé nyolcvannal, s már-már elüti hősnőnket, mikor kétségbeesésből kifolyólag Eugene anyagiasul és elrántja az autó útjából... Ezt a jelenetet amúgy érdemes megnézni, annyira mesterkélt, hogy rettenet... A Jeep meg sem áll, semmi, az csak jött és ment, a kertváros közepén, elképesztő.

11.jpg

Na mindegy, szóval Gwen megmentve, mindenkinek a szája táti, merhogy nééé, ott a Judzsín gyerek, hát ezt meg így hogy??? Eugene kap egy smacit Gwentől, merhogy mekkora, hogy megmentette meg hogy megjelent itten, aztán E. közli, hogy úgy érzi, ennyi volt a történet, felemelkedik és egy végső monológ kíséretében Föld körüli pályára áll. Ezzel VÉGE is van.

14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ormi 2012.04.21. 14:38:19

A sör...az érdekes volt...
Meggyőződésem volt, hogy hallucinálok.
Meg egyébként is...

Krissyfurrr 2012.04.21. 17:47:03

3,5! olvaslak, csak nem kommentelek! Jó, ám a poszt, tessen megnyugodni! :)

kukoid1 2012.04.22. 08:38:08

Jack buziságan engem irritál :)

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2012.04.22. 13:17:01

Csatlakozom Krissyfurrr kartárshoz, én is olvaslak csak nem kommentelek. :-)
Alapvetően kedvelem a sorozatot, de legjobban a 4. évad tetszett....
Jól írsz, bár nem tudom eldönteni, hogy kedveled-e a sorozatot vagy sem, mert annyira gonoszkodva írsz :-)

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2012.04.22. 19:34:07

@Möff CAT a Torcsvúdos gyerek: well.... nagyon élveztem a Welsh dialektust :-)a történetek..... hát egy nagyon jó volt, bár nem vagyok benne 100%, hogy az első évadban volt.... amikor Gwen megkérdezte egy epizód elején, kiugorva a TW jeep-ből, hogy "Látott-e erre egy gömbhalat sportkocsiban?" Az jó volt...

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.04.22. 19:44:03

@DóraTanár: Hogy igazán átérezd a szenvedésem, nézd végig az első évadot magyar szinkronnal, egy csomó helyen KÖZE NINCS az eredeti szöveghez... :D

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2012.04.22. 20:01:43

@Möff CAT a Torcsvúdos gyerek: Inkább olvasom a posztjaidat, nem szeretném magyarul végignézni :-) Ígérem, hogy átérzem a továbbiakban a szenvedést.

Dr Who-ról nem írnál posztot?

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.04.22. 20:07:06

Szerintem arról valaki már hogyvoltol, nem akarok más munkájába kontárkodni :)

gillian 2012.04.22. 21:49:58

+ 1 (eddig) nem kommentelő olvasó bejelentkezik, nyugi, sztem van közönség :)

ezis? 2012.04.23. 11:52:44

még egy olvasó bejelentkezik :)
köszi az írásokat, szórakoztató, a filmet amúgy nem nézem.

Démétér 2012.04.23. 12:33:46

Én ezeket a részeket nemigen láttam, szerintem nekem ettől jó, viszont imádom, ahogy írsz :)
süti beállítások módosítása