Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kettős ügynök 1x06 - Houses of the Holy

2012. április 20. 12:00 - teardrops

Reggeli családi idillbe csöppen Annie, Unokahugok rohangálnak, ahelyett, hogy reggeliznének, Sógor elrohan melóba és vacsoráig haza se jön, Nővér pedig szomorú, mert nem mennek következő héten nyaralni a férj sok munkája miatt, jó reggelt. A munkahelyen Auggie-ba botlik, akitől egyből azt kérdezi, ki az a lány, aki miatt ugyanazt viseli, mint tegnap, naná, hogy nem kap választ, jó munkát. Az meg is lesz, Auggie-nak biztos, mert különleges megbízást kap, Joan legalábbis ezzel veszi át Annie-től technikusunkat és kíséri az asztalához; helyben dolgozhat ugyanis, mégpedig egy különleges akcióban segédkezhet. Főnöknéni folytatja a munka kiosztását a nagyteremben, ahol egy bombatámadást mutat a képernyő, mi a baj a képpel? Hát az, hogy senkit nem tudtak kinyírni, mert a híre megelőzte az akciót, áruló van a bandában. A nyomok a legfölsőbb szintekre vezetnek, furfangos módszerekkel kiderítették, hogy csak egy amerikai szenátor lehet a ludas, a feladat tehát egyszerű, minden újonc (merthogy ők még ismeretlenek mindenhol/mindenkinél) kap egyet és akié a hunyó, az nyer. Ismét van egy tippünk, ki lesz a befutó. Még akkor is, ha ez szigorúan magánakció, hiszen a szenátorok nem veszik jó néven, ha utánuk szaglásznak, sőt még úgy is, hogy Jai a projektvezető.

Annie smithsonianes álcája jól jön, képcsere ürügyén kerül egy bizonyos Jarvis szenátorhoz, a Hírszerzési Bizottság elnökéhez, aki persze már várja, mosolyog, mint a tejbetök és egyből felvázolja a helyzetet, miszerint valójában a felesége Madeline [Lauren Holly] az, aki miatt a lány itt van, ő intéz minden ilyesmit, még asztala is van a titkárnő mellett, de minek, mert állandóan bent ül a férjénél. Mint most is, Annie-val körbeudvariaskodják egymást, Feleség mosolya csak akkor nem őszinte, amikor megjelenik a csinosszőkebombázó aszisztens, alias Ashley Briggs, akivel Annie szintén bájolog egy sort, holnap tuti izomláz lesz Annie arcában. Ashley-Jervis duó politizál, Annie-Madeline duó képekről cseveg, kinek a milyen képét kellene megszerezni, majd Férj távozik és Boborján-stílusban megjegyzi, hogy ő valamilyen állatos képet szeretne, hát ez (m)ilyen izgis lesz.

Annie az egyik helyi segítséggel összepakolja a képeket, menet közben a férfi bizalmába férkőzik a portugál nyelvtudásával, innen már sima ügy a kérdezősködés, kiderül, hogy keddenként nem takaríthatnak a szenátor irodáiban és nem mellesleg Annie jól megfigyeli, hogy a jóember, hogyan-milyen kártyával közlekedik. Útközben a CIA központ felé, még észreveszi, amint Sógor egy hotelből jön ki, de az asztalánál már az foglalkoztatja, hogy vajon mit csinál Jarvis keddenként az irodájában a titkos találkozókon, hát naná, hogy biztos a szivárg(ogtat)ást készíti elő. Jai odaül mellé, csak hogy Annie elmondhassa hangosan is, min töri azt az okos buksiját, jah, meg, hogy Jai is bájologhasson, és rávezesse a lányt, hogy ne csak itt üljön csigavonalakat rajzolgatva, hanem tegyen valami hasznosat, de csak óvatosan.

Walker ügynök tehát bekönyörgi magát a raktárakhoz, menet közben elemeli portugál barátja belépőjét és már ott is van az irodánál, sőt, az irodában. Egyből meglátja az ajtó alatt kiszivárgó fényeket, mit is csináljon? Kémek kézikönyve 3. fejezet, nyisson be, de persze csak óvatosan. És lőn, Annie kukkolóvá lesz egy pillanat alatt, odabent ugyanis Ashley éppen dobja le a blúzát, hogy aztán Jarvis ölében folytassa az akciót. Még jó, hogy nem veszi észre Annie-t. A lánynak ennyi elég is volt, Auggie-hoz vezet az útja, hogy másolatot készítsen a kártyáról, amit aztán vissza is adna a jogos tulajdonosnak. Mielőtt elmegy a "másoldába", Auggie-tól rákérdez mit tud a férjek megcsalási szokásairól, de választ nem nagyon kap, Auggie ugyanis mélyen beleásta magát a munkájába, ráadásul még az időeltolódás miatt meg kell kűzdenie az álmosságával.

Közben kiderül, hogy két másik szenátor már tisztázódott, Annie van még (azaz maradt) versenyben, Jai pedig a nem létező saját szakállára is végzett kis kutatást és kiderítette, hogy jó öreg Jarvis-papának nem Ashley az első, de legalább most éppen az egyetlen, akinek még az evezőklub tagságiját is állja. Másnap tehát Annie teljesen véletlenül a csónakház felé kocog és teljesen véletlenül bele is botlik Ashley-ba, akivel –már látszik- ez egy gyönyörű barátság kezdete lesz. Otthon viszont Sógor még mindig gyanús viselkedése piszkálja Annie csőrét, és egyre gyanúsabb, mert már az is kiderül, hogy a férfi Baltimore-ban kapott munkát, napi két órát utazik, jó napot.

Joan azzal állít be Auggie-hoz, hogy kiveszi őt a Góliát-hadműveletből, mert szükség van rá, de technikusunk rövid és határozott nemmel reagál, majd főnöke kérdésére kifejti, hogy ez neki sokat jelent, mert ők a bajtársai voltak, majdnem olyan ez, mint a régi szép időkben, szóval nem érdekli, Joan mit akar, ő marad. Ja, ezt nem tudtam, naná, hogy maradhatsz, én kérek elnézést - így a főnök.

Annie megérkezik a kiválasztott képpel szenátorékhoz, aholis Madeline éppen országos barátosnéjával, Tinával bájolog, aki egyébként az indonéz nagykövet felesége és akivel vad csajok voltak és még most is azok. Mennek is viháncolni, de Feleség nem mulasztja el az asztalán lévő laptopból kivenni a pendrive-ot és bezárni a fiókjába, a kulcsot eltenni a táskájába, na most mehetnek. Annie meg sasol, kiszúrja az újabb megvető pillantást is, amit a belépő Ashley-re lövell Madeline. Noakkor, uzsgyi, használjuk ki a repikeretet felkiáltással este elmennek iszogatni a CIA-kocsmába. Annie teljesen beleéli magát a szerepbe, vihog, kuncog, csodálkozik, Ashley a következő pillanatban már azon veszi észre magát, hogy Tina nagyravágyását és pénzéhségét beszéli ki, no meg Jarvisról és az ő kapcsolatukról mesél, belezúgott rendesen, de szerencséje is van, mert a férfi a választások után elhagyja a feleségét. Tényleg?

Annie hazafelé elújságolja Jai-nek telefonon, hogy Ashley szerelmes, nem áruló, inkább nézzen utána egy bizonyos Tina Varmának, az indonéz nagykövet feleségének, lehet, hogy zsarolás van a háttérben. Ez viszont annyira komoly vád, hogy megdönthetetlen bizonyíték kell. Ja, az van, Annie-nek eszébe jut a pendrive, éjjel akcióba is lép, belopózik az irodába, egy gemkapoccsal kinyitja az asztalfiókot, a pendrive-ot beteszi a laptopba és már elő is jön egy levél, melyben Jarvis szenátor sajnálkozik, amiért Ms Briggs titkokat árul más kormányoknak, nem is bírja ezt, inkább leköszön. Emailt lefotózza, majd az utcáról hívja Jai-t, eldiskurálnak a dologról, Annie diadalmasan közli, hogy lám-lám, nem a szenátor a tégla, nem is Asley, hanem bizony a feleség az, jó éjt.

Másnap Joan összehívja a nagygyűlést, előadja a tervet: Madeline-t kihasználva eljutnak az ő kapcsolataihoz, persze csak hamis infókkal, kiderítik meddig érnek a szálak és mindenkit elkapnak. Akció indul, de Annie még előbb bemegy Auggie-hoz folytatni a megcsalós-diskurzust, de a srác nincs jókedvében. Veszélyes a küldetés, exbajtársai hangjából meg hezitálást hall, szóval itt az ideje, hogy Annie lelket öntsön bele. Sikerült, a lány most már nyugodtan Madeline nyomába eredhet. Eredhetnek, ugyanis minimum a kocogó pasi, a kocsiban ülő pasi, a sétáló nőci figyeli, amint Feleség bemegy egy könyvesboltba, elhelyez az egyik könyvben egy borítékot, majd taxiba ül és elhajt. Kocsispasi utána, eközben Jai kicseréli a borítékot, Annie meg már kapja is a telefont, hogy a taxi egy étterembe tart. A lány is ugrana be a következő taxiba, amikoris váratlanul mellé ugrik Sógorpajtás és állítja, ez nem az, aminek látszik, de Annie-nek dolga van, majd később beszélik meg, mi minek látszik.

Az étteremben elszórtan ügynökök bólogatnak egymásnak, majd amint Madeline egyedül marad az asztalánál, Annie csatlakozik hozzá, felfedi magát, a nő csodálkozik, majd az ügyvédjét hívná, de a lány meggyőzi, hogy inkább maradjon csak köztük a dolog – mármint a CIA és közte. Bent aztán Joan lép színre, felhomályosítja Feleséget, hogy ha nem mond el mindent, amit átadott a mindegyekinek, katonák és ügynökök halhatnak meg és az nem jó opció. Madeline bevallja, hogy nem az ő ötlete volt Asley-re kenni (naná, hogy Tináé), ő csak a régi meghitt életét akarta visszakapni, nem kellett neki az a Férj, aki lépten nyomon megcsalja. Vagy nagyon naív, vagy teljesen naív, de elhitte Tinának, hogy senkinek nem esik bántódása, aztán kijön belőle az összes sirám, meg keser, Joan, mint hasonszőrű feleség, együttérzően próbálja kiszedni belőle az infókat.

Annie újabb feladata, hogy Ashley-nek elárulja, mi is történt, merthogy az indonéz csapatnak azt kell hinnie, a terv megy a maga útján, a cél még mindig az, hogy lenyomozzanak mindenkit, aki ebben benne van. A lány ugyan lebukik, de csak formálisan, valójában új életet kap, ami persze Annie-nek nem tetszik, miért szívjon Ashley még nagyobbat, ha már egyszer rossz pasival kezdett. Joan pedig ezt felhasználja példabeszédnek, utalva Annie és Jai flörtölgetéseire, a lényeg, hogy házinyúlra nem lövünk. Annie ismét barátjához rohan, aki viszont most nem ér rá meghallgatni, mert beindult a Góliát hadművelet, a fiúk elindultak legyűrni a gonoszt. Annie tehát elmegy a csónakházhoz Ashley-vel beszélni, Jarvis pedig eljött, hogy Madeline-nel tisztázzák,  milyen nagy baklövés volt ez az akció Feleség részéről.

Míg a Jarvis család romjaiban van, Joan-t kihívja Jai, mert rájött, hogy az indonézek koholt vádjaiba Asley nyilván nem fog szótlanul belenyugodni, nyilvánosság lesz, meg zűrzavar, úgyhogy a lány veszélyben van, ő meg elmegy segélycsapatot szervezni. Joan rábólint, majd Jarvisba botlik, aki elmondja neki, mit szedett ki a feleségéből, nevezetesen, hogy összesen négy hadműveletről adott ki információkat, melyből az egyik… igen, a Góliát. Joan rohan Auggie-hoz, hogy állítsa le az akciót, bárhol is tart, de az éppen ott tart, hogy rádiócsend van, nem tud beszélni velük, ez bizony csapda.

Eközben Annie szépen zúdítja barinőjére az infókat, aki persze nem hisz neki, hisz’ nem is tett olyat, amivel vádolják. Igen ám, de ő készített feljegyzéseket a szenátor beszámolóiból, ő keresett az interneten, ha valamit egyeztetni kellett az adott akció pénzügyeivel kapcsolatban, ha nem is közvetlenül, de bizalmas infók keringtek az éterben, amire Madeline lecsapott, Asley kézírásos jegyzetei elég bizonyítékot szolgáltathatnak. A lány persze visszavág Annie-nek, aki emberek kegyeibe férkőzik, aztán meg jól tönkreteszi az életüket, sokkal rosszabb ez, mint amivel őt vádolják – majd felkapja az evezőket és faképnél hagyja Annie-t. Nincs más lehetőség, Walker elindul az autója felé, de amint beszállna egy elszabadult csónakra lesz figyelmes, eszébe jut, hogy amíg beszéltek, egy fickó jár ott, ő tette vízre azt, de a mellékelt ábra szerint, nyilván nem evezni akart. Kizárásos alapon, akkor biztos Asley életét akarja, rohan is vissza a csónakházhoz, de az ajtó már zárul, csak annyit lát, hogy igaza volt, a fickó injekcióstűvel közelít a pakolgató lányhoz. Annie a másik ajtón beront, nekiugrik a fickónak, aztán egy kis verekedést követően az evezőlapátok között találja magát. Míg magához tér, Ashley próbál elmenekülni, de nem sikerül, a férfi elkapja és már fojtogatja egy lánccal, amikor érkezik Walker és egy jelzőrakétával lelövi. Újabb verekedés, most viszont Annie győz egy csónak segítségével.

A Góliát hadművelet miatt mindenki tűkön ül, elbuknak, nem buknak, a támadásra odaérnek, vagy mégis megmenekülnek – és igen, a tippünk bejön, minden oké, a hadművelet ugyan nem sikerült, de a katonák legalább élnek, hurrá.

Jai és csapata megérkezik a csónakházhoz, elvezetik a rosszfiút, Annie egy kis lelket önt barinőjébe, merthogy nehéz az élet, de ez van. Ja, várjunk csak, ezzel a letartóztatással Tina már tudja, hogy Madeline nem jó forrás, vagyis Asley-nek nem kell feladnia eddigi életét, hurrá.

Jarvis bevallja, mit tett és lemond, Sógor pedig bevallja, mit nem tett, nem mondta el senkinek, hogy kirúgták, ezért járkált itt-ott a városban, szóval bajban vannak, de legalább nem csalta az asszonyt, és ezt el is kellene mondania neki, ha nem akarja elveszíteni. És lőn, Annie az ablakból látja, hogy Danielle kis toporgás és tipródás után átöleli férjét, hurrá.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása